Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 09 Sie 2013 22:31 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 148 556
Krajów: 27 / 13.0%
Z uwagą czytam każdy wpis-relację z podróży Bartka,oglądam vlogi i cały czas ten chłopak mnie zaskakuje!Długa podróż,samotna i pełna różnych przygód.Ciekawie się czyta i ogląda.Czekam teraz na podsumowanie całego wyjazdu - tym wyjazdem udowodniłeś,że każdy może podróżować i nie jest ważne czy taniej czy drożej.Wystarczą chęci!Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę kolejnych takich wojaży po świecie!!!

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#202 PostWysłany: 13 Sie 2013 00:39 
Awatar użytkownika

Ostatnio było tu trochę cicho ;)
Jestem już w domu, tak więc wracam do działania.
Od dziś codziennie będę wrzucał nowy film z podróży, zostało ich jeszcze z 5-6.
Film na dziś (Poniedziałek):

Zaś posumowanie podróży pojawi się za kilka dni.
W każdym razie jeszcze z 10 dni ten temat będzie aktywny ;)

Tak wyglądała moja niemal miesięczna podróż:
Image

Do Mod: Teraz sobie zapamiętam, sry :/
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 13 Sie 2013 01:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
wiem, że to szczegół ale ten pociąg wiedeń-wenecja jedzie sporo bardziej w prawo od tego co widać na mapie :)

#204 PostWysłany: 13 Sie 2013 09:31 

Gratuluję świetnej wyprawy, wielu wrażeń. Może już ktoś pytał, ale dlaczego nie zajechałeś do Londynu? Turystycznie jest w tej samej lidze co Paryż, może nawet wyżej bo najważniejsze muzea są bezpłatne.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 13 Sie 2013 11:53 
Awatar użytkownika

namteH - Tak, błąd. Za bardzo uciekł mi Salzburg :D
maciejbo1 - Do Londynu jadę na miesiąc, dwa w następne wakacje.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 14 Sie 2013 14:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Czekam na Amsterdam, jestem ciekawy gdzie tam trafiłeś, bo dla mnie jest to jedno z fajniejszych miast (chociaż drogie) ...
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 14 Sie 2013 17:41 
Awatar użytkownika

Nowy film z Brukseli już jest :)
Składałem go prawie pięć godzin, mam nadzieje że się spodoba.

Odebrałem prawko, jeżdżę teraz ze znajomymi :P
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 15 Sie 2013 13:49 
Awatar użytkownika

Bruksela-Amsterdam -

Jest i Coffee shop ;)
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 15 Sie 2013 16:57 

niebieski
Ile wydałeś pieniędzy?
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 15 Sie 2013 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.3%
srebrny
Podbijam, przydałoby się jakieś zestawienie kosztów ;)

#211 PostWysłany: 15 Sie 2013 17:46 

Zbanowany
Tak na chłodno kalkulując - 500EUR bilet, miejscówki
Jedzenie - jak wynika z filmów zwykle ok. 7eur za posiłek, liczmy 25EUR dziennie.
Bilety miejskie - średnio 5EUR za dzień.
Hotele 50eur/dzień.
Wyjdzie ok. 10tys. zł.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 20 Sie 2013 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej i,jak z kosztami i podsumowaniem?
Ciekawi mnie jak rozkladaly sie ceny hoteli jakbys mogl napisac gdzie ile kosztowalo to byloby super, ten w AMS calkiem ladnie wypadl tak w ogole ;)

#213 PostWysłany: 20 Sie 2013 14:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli to już koniec relacji z Amsterdamu to jestem trochę zawiedziony ...
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 20 Sie 2013 20:10 
Awatar użytkownika

Hej ;)
Sorki że się kilka dni nie odzywałem - byłem dość mocno zajęty.
Za podróż zapłaciłem ok 12. tys zł - zdecydowanie za dużo - już nigdy nie pojadę na zachód w sezonie ;)
Ale było warto, niezwykle wiele się nauczyłem i dowiedziałem.

Jest też film z Amsterdamu. Dość późno, bo takie bardzo długo się składa, około 4-5h - każdy zajmuje ok 1 gb miejsca, a powstaje z 3-5 gb materiału w jakości 720p.

Mam nadzieje że się Wam spodoba :)

Jeśli chodzi o film z Berlina - powinien być w piątek. Będzie dość długi, ale za to w porównaniu do Amsterdamu będzie sporo zabytków.

Potem jeszcze będą 2 filmy - Berlin-Warszawa-Krosno (ten akurat szybko się poskłada) oraz Podsumowanie (a na te zaś pewnie pójdzie znowu kilka godzin).
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 20 Sie 2013 21:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak dla mnie Europa po prostu nie nadaje się na takie podróże. Transport jest bardzo drogi tutaj i jedyne co możesz zrobić to po prostu celować w promocyjne ceny biletów lotniczych jechać do jednego miasta co jakiś czas. W ten sposób: zobaczyłbyś dużo więcej, poznałbyś lepiej kulturę miejsca (co 2 dni zmieniałeś zupełnie wszystko - taki urok tego typu podróży), no i przede wszystkim wydałbyś duuużo mniej. Europa może być spoko na krótką weekendówkę, ale nie polecam nikomu czegoś takiego jak Ty. Z drugiej strony to była Twoja pierwsza podróż, więc poza Europę odpada tylko mogłeś małymi kroczkami rozpoczynać a Ty rzuciłeś się od razu na głęboką wodę, gratuluję więc odwagi! No i mam nadzieję, że przez cały rok będziesz sobie jeszcze jeździł po Europie bo dużo krajów jeszcze do odkrycia! Nie za bardzo rozumiem sensu wydawania 500E na ten eurorail skoro trzeba dopłacać po 10-20E, nie wiem, czy nie wychodzi korzystniej bez.

Pozdrawiam i dzięki za vlogi.

@edit: a to sorry z tą ceną, źle przeczytałem powyższy post :P

Ostatnio edytowany przez miki3475 20 Sie 2013 21:26, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 20 Sie 2013 21:16 
Awatar użytkownika

miki3475 napisał(a):
Jak dla mnie Europa po prostu nie nadaje się na takie podróże. Transport jest bardzo drogi tutaj i jedyne co możesz zrobić to po prostu celować w promocyjne ceny biletów lotniczych jechać do jednego miasta co jakiś czas. W ten sposób: zobaczyłbyś dużo więcej, poznałbyś lepiej kulturę miejsca (co 2 dni zmieniałeś zupełnie wszystko - taki urok tego typu podróży), no i przede wszystkim wydałbyś duuużo mniej. Europa może być spoko na krótką weekendówkę, ale nie polecam nikomu czegoś takiego jak Ty. Z drugiej strony to była Twoja pierwsza podróż, więc poza Europę odpada tylko mogłeś małymi kroczkami rozpoczynać a Ty rzuciłeś się od razu na głęboką wodę, gratuluję więc odwagi! No i mam nadzieję, że przez cały rok będziesz sobie jeszcze jeździł po Europie bo dużo krajów jeszcze do odkrycia! Nie za bardzo rozumiem sensu wydawania 500E na ten eurorail skoro trzeba dopłacać po 10-20E, nie wiem, czy nie wychodzi korzystniej bez.

Pozdrawiam i dzięki za vlogi.

Teraz poluje na tanie loty - jak się trafi coś ciekawego to na pewno jeszcze w tym roku gdzieś wyskoczę.
Trzy miejsca które obecnie najbardziej chciałbym odwiedzić: Dubaj, Tajlandia, Nowa Zelandia (Auckland). Gdy się trafią jakieś tanie loty np. Dubaj <600, Tajlandia <1300, Auckland <3000 i do tego będzie jakaś dobra ekipa (bo tam to sam raczej nie pojadę) to chętnie odwiedzę tamte miejsca ;)
Bilet Interrail bardzo się opłacił. Nie 500E, tylko 265E. Bez niego nieraz za podróż musiałbym zapłacić około 100E (np. podróż z Nicei do Paryża około tyle kosztuje, podobnie z Amsterdamu do Berlina - 130E).
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 20 Sie 2013 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
Krajów: 38 / 18.4%
niebieski
A ja tam polecam wyprawy kolejowe po Europie. Sam mam za soba juz trzy. Dwie z InterRail (1) Skandynawia 2) Szwajcaria, Austria, Niemcy, Slowenia, Wegry) i jedna kupujac bilety kolejowe przez internet odpowiednio wczesnie (Francja, Hiszpania, Portugalia). Warto sobie przeliczyc wszystko, bo w niektorych krajach sie InterRail nie oplaca. Dopoki sie ma wystarczajaco duzo wolnego czasu warto zwiedzac Europe koleja. Teraz ja juz nie mam urlopu wiec polubilem loty na weekendy ;)

Faktycznie 12.000 to sporo ale sam wybrales noclegi w hotelach, no i wyprawa do Brukseli pociagiem Thalys sporo podbila koszta ;)

#218 PostWysłany: 20 Sie 2013 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.9%
niebieski
Również uwielbiam kolejowe wyprawy po Europie. Jako syn kolejarzy, nawet na studiach raz do roku miałem możliwość otrzymania bezpłatnych biletów na wybrane koleje europejskie (tzw. książeczka FIP). Dzięki nim zrobiłem, po ostatnim roku studiów w 2007 r, trasę Warszawa - Budapeszt - Bukareszt - Stambuł - Sofia - Nisz - Bar (MNE) - Belgrad - Budapeszt - Bratysława - Warszawa - 2 tygodnie żelaznymi drogami za friko :)

Krótka zajawka:

Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 20 Sie 2013 21:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 354 948
Krajów: 46 / 22.2%
Zabawnie się ogłało Twoje relacje, spanie do południa, omijanie ważnych atrakcji i zwiedzanie z partyzanta :-P
Albo chęc grania w kubki, zabawy starej jak świat a potem jak Ci jakiś forumowicz wytłumaczył jak to działa i dał link z dokumentu bbc to powtarzałeś to potem na filmiku :-D
Jeszcze wcześniej na forum pisałeś że jesteś oszczędny na elektronice i zawsze tanio kupujesz a teraz za 30 dni podróży zapłaciłeś 12 tyś zł ?
Gratuluję, jakieś 400 zł na dzień :-)
I nie piszcie mi tutaj o bólu dupy itd bo forum nawet z nazwy jest budżetowe, za 12 tyś to ludzie tu na Antarktyde latali czy 2 razy okrążyć planete by mogli.
Jasne że Europa jest droga ale wcześniejsze pokupowanie biletów lotniczych na ważniejsze stolice na pewno mniej by Cie wyszło niż ile wydałeś na eurorail no i oczywiście szybciej i wygodniej. Do tego jakieś kody na hotele typu hipaway i cena za te 30 dni jest dużo niższa.

Ostatnio edytowany przez klapio, 19 Lip 2015 01:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 20 Sie 2013 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
Krajów: 38 / 18.4%
niebieski
Kolega wyzej ma racje, spanie do poludnia nie jest dobrym pomyslem. I lepiej dobrze sie przygotowac przed wyjazdem zeby cos wiedziec o miejscu do ktorego sie jedzie ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość