Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 06 Kwi 2018 11:33 

Polecam Havana 1957 na 405 Espanola Way , właśnie przed wylotem mi polecano i tam właśnie się udaliśmy. Jedzenie pyszne, ceny nie są wygórowane :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#22 PostWysłany: 29 Lip 2018 22:47 

Bay side marketplace vis a vis hardrock cafe jest the knife. All you can eat za 22$ plus tax z winem i deseremImageImage

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
LLAP uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 12 Lis 2023 17:21 

niebieski
Trochę odswieże temat.
El Brazo Fuerte Bakery w Little Havana (wiem, że to nie South Beach, ale nie będę dla jednej knajpy zakładał nowego tematu).
Załącznik:
Screenshot_20231112_160235_Photos.jpg
Screenshot_20231112_160235_Photos.jpg [ 285.03 KiB | Obejrzany 1010 razy ]

Załącznik:
Screenshot_20231112_160753_Photos.jpg
Screenshot_20231112_160753_Photos.jpg [ 565.02 KiB | Obejrzany 1010 razy ]

Bardzo fajna piekarnia, z bardzo dobrymi wypiekami ( zwłaszcza krokiety) i bardzo niskimi cenami (od około ~1,5$ za sztukę). Jedynie minus to lokalizacja. Takie tyowe zadupie i trzeba kawałek podejść z buta.

Las Olas Cafe w South Beach. Kuchnia kubańsko mieszana ;)
Załącznik:
Screenshot_20231112_161039_Photos.jpg
Screenshot_20231112_161039_Photos.jpg [ 629.35 KiB | Obejrzany 1010 razy ]

Załącznik:
Screenshot_20231112_161515_Photos.jpg
Screenshot_20231112_161515_Photos.jpg [ 650.34 KiB | Obejrzany 1010 razy ]

Załącznik:
Screenshot_20231112_161249_Photos.jpg
Screenshot_20231112_161249_Photos.jpg [ 393.87 KiB | Obejrzany 1010 razy ]

Załącznik:
Screenshot_20231112_161450_Photos.jpg
Screenshot_20231112_161450_Photos.jpg [ 616.74 KiB | Obejrzany 1010 razy ]

Jedzenie całkiem niezłe (zwłaszcza Empanadas), świetna kawa, ceny przyzwoite. Zwykle trafiałem na kolejkę, więc trzeba chwilę odstać.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 18 Mar 2024 14:48 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Na początek może prośba do moda o zmianę nazwy np. na "Miami - gdzie zjeść?" Bo chyba już dawno temat wyszedł poza Miami Beach

Podczas naszego kilkudniowego pobytu raczej unikaliśmy restauracji, bo ceny nie zachęcały. Jeśli chodzi o śniadania to tutaj zdecydowanie wygrywał Walmart (głównie dzięki temu że w wynajmowanych pokojach zawsze była lodówka i mikrofala) i albo sandwich do podgrzania albo sałatka. Zwłaszcza po kilku dniach z kuchnią amerykańską rzucaliśmy się na sałatkę jak Reksio na szynkę.

Lunch i tutaj praktycznie zawsze lądowaliśmy w tym samej sieci, czyli stacja benzynowa RaceTrac. Jest tego pełno w okolicy Miami i ogólnie na Florydzie. Na plus dość duży wybór jedzenia, dobra i tania kawa świeżo mielona na ciepło i zimno (co nie jest standardem na amerykańskich stacjach). Kawałek pizzy 2,99 + drugi za 1$. Do tego burgery, corn dogi, hot dogi, rożne zawijasy w tortillach itp. Mają też automat z lodami, a właściwie z ich lepszą wersją czyli frozen yoghurt. My za lekki lunch 2 dorosłych + 6 latka płaciliśmy w granicach 11-15$.

Kolacji szukaliśmy głównie w lokalnych sieciach i zdecydowanie unikaliśmy takich dostępnych w Polsce. Zdecydowanie najciekawsza była sieć Pollo Tropical. Korczaka podawali grillowanego (czyt. jak u nas z rożna) do tego ryż, czarna fasola i panierowany platan. Byliśmy tam jakoś na początku pobytu i uznaliśmy że lekko niedoprawione i jakoś bez szału, ale później na tle reszty lokali uznaliśmy, że jednak na tle konkurencji Pollo Tropical wyróżniało się pozytywnie.

Po drodze z Key West zaliczyliśmy Taco Bell. Ogólnie bez szału, ale zjadliwe i cenowo przystępne.

Texas Church Chicken - hmm, raczej nie polecam. Typowy kurczak w panierce. Całość przeraźliwie tłusta - całe ćwiartki kurczaka to zdecydowanie za duże kawałki. Ciężko było to jeść, bo taki wielki kawał był długo gorący w środku.

Z ciekawszych i przystępnych cenowo miejsc jeśli ktoś ma nocleg na przedmieściach, to warto szukać niedużych centrów usługowo-handlowych. Nie mam tu na myśli dużych centrów typu mall, tylko takie lokalne - parking a w koło niego lokale z jedzeniem (w dobrych cenach), szewc, szklarz, dentysta, weterynarz. My w takim znaleźliśmy smaczną pizzę w okolicy 10-12$ (Jerry & Joe's Pizza) - chyba mają kilka lokali.

W ramach podsumowania:
- córka jadła głównie pizzę, bo o ile lubi wszelkie panierowane kurczaki to w stanach jej nie smakowały
- frytki podawali zazwyczaj w posypce przyprawowej, która była dziwnie uzależniająca.
- w większości lokali do picia można było wziąć jedynie napoje gazowane
- warzyw nie było wcale
- pieczywo (przynajmniej w Walmarcie) wyglądało strasznie.
- wszystko było znacznie słodsze (córka nie była wstanie wypić gorącej czekolady, co się dzieciom raczej nie zdarza)
- Jak mieliśmy kilkudniowy rejs z portu Miami, to na śniadaniu miałem zawsze wielki uśmiech ulgi kiedy mogłem sobie wybrać 3 rodzaje ciemnego pieczywa.
- Za to "odkryłem" na nowo wino Sutter Home za 5,49$

P.S.
jeszcze znaleźliśmy świetną knajpkę ale w Orlando Pho Drive Thru z kuchnią wietnamską. Żona jadła zupę pho i jej smakowała (dla mnie nieco za aromatyczna) a ja sandwicha wietnamskiego i był pycha
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 18 Wrz 2024 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
Krajów: 51 / 23.8%
niebieski
Dorzucę kilka opcji ode mnie:

- Big Pink - jedliśmy tutaj tylko śniadania, które były bardzo dobre. Porcje raczej dla dwóch osób niż dla jednej, więc można najeść się w dwójkę jednym daniem.

- Nick's Pizza South Beach - bardzo fajna pizzeria, można jednym slicem dopchać się na maxa. Fajna obsluga, jedna z osób zna parę słów po Polsku. Koszt slice od 6-7$.

- That's Amore Italian Restaurant Miami Beach - bardzo dobra restauracja, jednak trochę droższa. Też wszystko w jak najlepszym porządku i godna polecenia.

Na północy polecam na śniadanka Love Brunch. Bardzo miła obsługa i dobre śniadania.

#26 PostWysłany: 15 Paź 2024 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 276
Kilometry: 488 956
Krajów: 59 / 27.6%
srebrny
W Miami (nie beach, bo temat i tak już wyleciał poza) polecę 3 kultowe miejscówki, o których wcześniej nikt u tu nie wspominał.

1. Old's Havana Cuban Bar & Cocina
https://maps.app.goo.gl/r3fAWozAa9t2fLfM6

Kubańska knajpka w centrum Little Havana. Trochę turystyczna, ale i tak warto. Podczas naszej wizyty ustawiały się kolejki, nam udało się bez, więc w szczycie sezonu pewnie trzeba rezerwować stolik.
Menu nie będę opisywał, wkleję i będzie łatwiej. https://oldshavana.com/menu/
Osobiście jadłem Bistec de palomilla (15,95USD) w cenie były 2 dodatki, dodatkowo jako przystawki 2 rodzaje Empanadas (4,5, 4,95USD). Obie rzeczy bardzo duże i smaczne. Na plus spory wybór alkoholi.

Wystrój wnętrza też robi klimacik, jest również ogromny ogródek z tyłu.

Doliczają obowiązkowy napiwek 18%

Załącznik:
Cuban.jpg
Cuban.jpg [ 171.33 KiB | Obejrzany 684 razy ]

2. La Diosa Taqueria Calle 8
https://maps.app.goo.gl/ydnBZCCp8iVLJHMP9

Menu: https://mn.mynuutheapp.com/la-diosa-8/menu

Knajpka na Calle 8, jednak nie w samym turystycznym centrum dzielnicy, stąd mniej turystów, a więcej miejscowych. Szeroki wybór meksykańskiego jedzenia.
Próbowałem tacos surf and turf (16USD) oraz quesadilla (12USD). Porcje nie były za duże, ale było bardzo smacznie.

Doliczają obowiązkowy napiwek 18%

Załącznik:
La diosa2.jpg
La diosa2.jpg [ 213.17 KiB | Obejrzany 684 razy ]

Załącznik:
La diosa1.jpg
La diosa1.jpg [ 173.54 KiB | Obejrzany 684 razy ]

3. Versailles Restaurant Cuban Cuisine
https://maps.app.goo.gl/QYnHiJoFxicgZTrW7
Menu: https://www.versaillesrestaurant.com/menu

To chyba taki must see(eat). Reklamują się jako najbardziej znana kubańska knajpa na świecie...
W niedzielę nawet nie było miejsc na parkingu i była ogromna kolejka, dlatego poszliśmy naprzeciwko do numerku 2.
W poniedziałek udało się dorwać jeden z ostatnich stolików w porze obiadowej.

Mój wybór padł na smażone kalmary, a także na ich specjalność - kubańską kanapkę (11,50USD). Bardzo szybko serwują, było smacznie, ale czegoś brakowało. Wystój, który sprawiał jakbyśmy się cofnęli w czasie też robił robotę.

Obok knajpy znajduje się słynne okienko do zamówień na wynos, a także piekarnia. Tutaj trzeba liczyć się z kolejkami i systemem na numerki. Cenowo bardzo przystępnie.

Nie doliczali napiwku. Albo przegapiłem? ;)

Załącznik:
Versailles.jpg
Versailles.jpg [ 145.31 KiB | Obejrzany 684 razy ]

Relacja Brunei, Singapur, Malezja
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość