Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 698 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Odp: [Malta] Luqa
#101 PostWysłany: 26 Kwi 2013 17:57 

HON fly4free
Zamówić sobie taksówkę (transfer) do hotelu. Cena zwykle 25 euro. Są też oferty małych firemek że oferują się za 17 euro, może uda ci się takie wygooglować. Jedzie się (gdy nie ma ruchu) około pół godziny. Można też wynająć auto, na Malcie jest to bardzo tanie. Tylko siadając za kierownicą (ops, gdzie jest kierownica?) musisz głośno sobie powtarzać "trzymaj się lewej" oraz na równorzędnym skrzyżowaniu puszczać tych "z lewej", a na rondo wjeżdżać "zgodnie ze wskazówkami zegara". I nie kosić za bardzo krawężników ;-)
 Profil Relacje PM off  

Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN
Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪 Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪
 Temat postu: Re: [Malta] Luqa
#102 PostWysłany: 26 Kwi 2013 17:59 

niebieski
usurper napisał(a):
No właśnie nie ma, albo ślepy jestem :)

Chyba zostaje maltatransfer.com :)

Jeżdżą nocne N11 zSt Julians (San Giljan). To takie centrum nocnych jak dla dziennych Valetta

#103 PostWysłany: 26 Kwi 2013 18:23 

szumny napisał(a):
Jeżdżą nocne N11 zSt Julians (San Giljan). To takie centrum nocnych jak dla dziennych Valetta

Teoretycznie udaje się złożyć N71 Lotnisko - San Giljan o 00:50 dojazd 01:20, a potem N11 odjazd 02:05 przyjazd 02:25. Trochę chyba jednak za długo, odżałuję 10 Euro na Maltatransfer :)

Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 23 Cze 2013 22:45 

Wybieramy sie na malte ekipą 6 osobową we wrzesniu, na 2 czy 3 tygodnie jeszcze nie kupilismy biletów wiec to sie okaże.. Chcielibyśmy podrózować po całej wyspie , powiedzcie mi czy jest możliwość znalezienia noclegów na miejscu , i czy są jakies kwatery prywatne oprócz hoteli dostepne? nie zależy nam na jakis super warunkach , to ma byc miejsce tylko do spania i umycia sie..:P kilka dni w jednym miejscu kilka w drugim itp bardziej chcielibyśmy się zasymilować z miejscową ludnością..:D a i powiedzcie mi czy ktoś sie orientuje ile kosztuje wnajecie samochodu (lepiej rezerwowac na lotnisku czy na miejscu)?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 24 Cze 2013 07:38 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Próbowaliście szukać czegoś przez couchsurfing? Chyba nie ma lepszej możliwości asymilacji z miejscowymi ;)

Ja wybieram się na Maltę za miesiąc i z tego co udało mi się ustalić przez internet to najtaniej jest wypożyczyć auto na lotnisku przez pośrednika jak argus czy podobnego. Ale również przyłączam się do pytania jak to jest z pożyczaniem na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 24 Cze 2013 18:51 

Ja wypożyczałam w Sun Drive Car Rentals http://www.sundrivecarrentalsmalta.com/. Cena: 20 euro/dobę w maju (w tym ubezpieczenie). Nie wiem jak jest w sezonie, czy cena nie będzie wyższa. Bez problemu można wynająć samochód z lotniska lub z lokalnego biura (ja korzystałam z wynajęcia z biura w miejscowości Qawra, niedaleko Bugibba.

#107 PostWysłany: 27 Sie 2013 23:05 

niebieski
Jak najtaniej dostać się z lotniska do Bugibba Hotel przylot mamy o 23:15?
i jak najtaniej i najpewniej dostać się na lot powrotny wylot o 8:00?
Czy ewentualnie są inne miejsca blisko morza skąd jest lepsza komunikacja do/z lotniska?
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 28 Sie 2013 08:17 
Awatar użytkownika

usurper napisał(a):
szumny napisał(a):

Teoretycznie udaje się złożyć N71 Lotnisko - San Giljan o 00:50 dojazd 01:20, a potem N11 odjazd 02:05 przyjazd 02:25. Trochę chyba jednak za długo, odżałuję 10 Euro na Maltatransfer :)

Ma ktoś z nimi jakieś doświadczenia?

Zerknij sobie na Zarb coaches
http://www.zarbcoaches.com/EN.Contact_Details.aspx
Ja z nimi dość często jeździłem i byli ok.

http://www.globtr.blogspot.com

Image
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 28 Sie 2013 08:27 
Awatar użytkownika

mercpan napisał(a):
Jak najtaniej dostać się z lotniska do Bugibba Hotel przylot mamy o 23:15?
i jak najtaniej i najpewniej dostać się na lot powrotny wylot o 8:00?
Czy ewentualnie są inne miejsca blisko morza skąd jest lepsza komunikacja do/z lotniska?

Najtaniej to autobusem, ale ostatni jest o 22:35 więc już za późno dla Ciebie:
http://www.arriva.com.mt/summertime

A tak to chyba transfer z zarb coach.
http://www.zarbcoaches.com/EN.Contact_Details.aspx
Jak jest Was więcej to można pomyśleć o prywatnym transporcie z nimi.

Pierwszy autobus z Bugibba jest o 5:35 i jesteś planowo na lotnisku o 6:58. Jak nie masz bagażu rejestrowego, to ja bym ryzykował. Jednak musi to być Twoja decyzja.

W zasadzie wszystkie miejsca są podobnie skomunikowane. Natomiast jeśli szukasz piaszczystej plaży, to pomyśl o Mellieha.

http://www.globtr.blogspot.com

Image
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 28 Sie 2013 09:00 

Parę przydatnych informacji i prośba.
Wróciłam z Malty 13 sierpnia. Zatrzymałam sie w miejscowości Qawra w hotelu Clover w apartamencie Superior, który polecam. Z hotelu było niedaleko do pętli autobusowej co jest bardzo ważne na Malcie, gdyż komunikacja z reguły opiera sie na autobusach a te rządzą sie czasem własnymi prawami (szczególnie w sezonie, gdy jest wielu chętnych do przemieszczania się po wyspie). W Buggibie i Qawra jest kilka klubów i dancingów, najwięcej dzieje sie w piątki i w soboty, w tygodniu jest zdecydowanie spokojniej. Centrum imprezowe jest w Pacewille, najlepiej jechać tam ok 21-22 wieczorem i szaleć do rana zmieniając miejsca - jesli sie chce. Buggiba to dobra baza wypadowa na piaszczyste plaże w Melieha, Golden czy Gjan Tufieha oraz na zwiedzanie Mdiny, Ta Qali, Comino i Gozo. W razie pytań proszę o kontakt.
Korzystając z okazji chciałabym zwrócić się do Was o pomoc. Zbieram piasek znad mórz, nad którymi bywam. Niestety celnicy maltańscy zabrali mina lotnisku piasek z Comino z Blue Lagoon i z Gozo z Ramla Bay z bagażu podręcznego. Jestem bardzo zawiedziona i szukam osoby, która pomogłaby mi piasek z Malty zdobyć. Będę wdzięczna za solidną garść piasku z Malty. Na razie na mojej kolekcjonerskiej półce stoi pusta buteleczka. Jeżeli widzielibyście możliwość przewiezienia do Polski piasku lub jego wysłania w kopercie z Malty proszę o informację. Dogadamy szczegóły.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 28 Sie 2013 09:38 

Wybierając autobus nocny doczytajcie rozkład. Oba autobusy jadące pod terminal N71 i N81 kursują tylko w "Friday & Saturday Night". Dodatkowo N81 który według rozkładu jedzie 43 minuty, dowiózł mnie w styczniu z San Julians w 15 minut.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 28 Sie 2013 11:08 

niebieski
Sprawdzał ktoś transfer z tej wyszukiwarki http://www.shuttledirect.com/en/php/air ... direct.php ceny z lotniska do BUGIBBY mają niskie tylko pytanie czy są wiarygodni i przyjada?
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 28 Sie 2013 18:53 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Trochę podejrzanie niskie te ceny, w zasadzie taniej niż autobus.

#114 PostWysłany: 28 Sie 2013 19:26 

niebieski
mercpan napisał(a):
Sprawdzał ktoś transfer z tej wyszukiwarki http://www.shuttledirect.com/en/php/air ... direct.php ceny z lotniska do BUGIBBY mają niskie tylko pytanie czy są wiarygodni i przyjada?

A może ktoś się skusi przetestować to połączenie do pażdziernika nie koniecznie musi być do Bugibby. :D
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 04 Wrz 2013 18:42 

rafal1976 napisał(a):
Wybierając autobus nocny doczytajcie rozkład. Oba autobusy jadące pod terminal N71 i N81 kursują tylko w "Friday & Saturday Night". Dodatkowo N81 który według rozkładu jedzie 43 minuty, dowiózł mnie w styczniu z San Julians w 15 minut.

A jest jakiś inny sposób wydostania się poza Taxi po godzinie 23 w niedzielę?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 04 Wrz 2013 19:09 

niebieski
mercpan napisał(a):

Witam. Czy może ktoś z szanownej podróżniczej braci korzystało z ich usług? Pozdrawiam

#117 PostWysłany: 09 Wrz 2013 11:49 

Witam,

czy bilet tygodniowy (ten za 12 euro) jesli kupie przy lotnisku (jesli sie oczywiscie da) to obejmuje transfer linia X3 do Bugibby ? Czy to jest jakas osobna linia i trzeba zaplacic mimo wszystko te 2,5 euro ?
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 09 Wrz 2013 12:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
Obejmie.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 09 Wrz 2013 12:31 

Dziękuję za odpowiedź - mam nadzieję że tak będzie :) A czy na lotnisku będę mógł kupić bilet tygodniowy ? Czy może jest możliwość kupna tygodniowego u kierowcy ?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 09 Wrz 2013 12:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Krajów: 59 / 27.6%
Kupowałem dzienne tylko u kierowców... więc nie pomogę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 698 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość