Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Lut 2025 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 87
Kilometry: 283 616
Krajów: 38 / 18.4%
Odgrzeję kotlecika.

Kupione bilety lotnicze na Maderę od 24 do 31 stycznia 2026 roku. Przylot o 11:35 , odlot 12:05.
Pomysł na loty na Azory 27 stycznia 12:05-12:50, powrót 29 stycznia 8:25-11:05.
Cena 275 zł w dwie strony.

Waszym zdaniem warto czy odpuścić? Tempo zwiedzania mamy bardzo szybkie, uwielbiamy wędrówki i góry, dość szybko nudzimy się w jednym miejscu.
Nie wiem czy spróbować obu wysp, czy skupić się tylko na jednej, a Azory zostawić na kiedyś tam... może nadejdzie.

Proszę o opinie.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#22 PostWysłany: 02 Lut 2025 23:44 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
Ja sam często latam na bardzo krótko, typu 1- czy 2-dniówki w Europie, (przedłużony) weekend na drugim końcu świata.
Ale na Azory warto poświęcić więcej niż dzień.
Poza tym trzeba mieć na uwadze, że pogoda potrafi tam pokrzyżować plany, a ryzyko zawirowań wzrasta np. zimą.
Ja bym odpuścił.
3 ludzi lubi ten post.
kubaziem88 uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 03 Lut 2025 00:17 

złoty
Na Maderze jest mnóstwo do zobaczenia, tym bardziej jeżeli lubicie góry i wędrówki. Tydzień to będzie wręcz mało czasu.
Zostawcie sobie Azory na inny raz, tak żeby zahaczyć o więcej niż jedną wyspę. One są dość różne, każda ma swoje charakterystyczne cechy i na każdej jest gdzie połazić.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 03 Lut 2025 00:48 

niebieski
Ja mogę się wypowiedzieć tylko o Sao Miguel, bo tylko na tej wyspie byłem. Chociaż oczywiście pewnie na każdej panują podobne zasady. Lecąc tam, na półtora dnia, do tego w styczniu gracie w ruletkę. Byłem w marcu przez 5 dni i miałem świetną pogodę (brak deszczu), a mimo tego największe atrakcje wyspy mogłem zobaczyć dopiero ostatniego dnia, bo wcześniej wszystko zakrywała mgła. Istnieje niewielka szansa, że zobaczycie to co będziecie chcieli zobaczyć, właśnie z uwagi na to. Jeśli zależy wam tylko na odwiedzeniu archipelagu, bo po prostu macie ochotę to warto, bo jest naprawdę pięknie, ale jeśli chcecie rzeczywiście zobaczyć najciekawsze miejsca to zdecydowanie lepiej wybrać dedykowaną, kilkudniową wycieczkę przy innej okazji.
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.

#25 PostWysłany: 03 Lut 2025 02:35 
Awatar użytkownika

złoty
I tak i nie - zależy po co mielibyście tam lecieć. Mój styl podróżowania jest taki, że dosyć często latam w różne miejsca na dosyć krótki czas, a później w ulubione miejsca wracam, często wielokrotnie. Jeśli pod tym kątem mielibyście tam polecieć, żeby "liznąć" Azorów, porównać sobie z Maderą, zobaczyć co Wam bardziej pasuje (choć myślę, że większości ludzi będzie się albo podobały i Madera i Azory, albo żadne z nich), to spoko, lub powiedzmy jeśli rzadko gdzieś latacie i jak już na tym oceanie będziecie, to chcecie wycisnąć maxa nawet jeśli nie wszystko zobaczycie, to też ok, ale jeśli licząc na to, że faktycznie wszystko tam zobaczycie w ten czas, to wiadomo, że nie. Na Maderze myślę tak w 4 dni da się objechać dosyć dobrze wyspę i zobaczyć to co najlepsze pod kątem widoków, oczywiście bez wędrówek, itd.
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości