Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 164  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do USA
#2881 PostWysłany: 05 Paź 2019 00:05 

Zbanowany
Skąd niby służby u s i a wiedzą jak już nie mam pieczątki po Iranie, że tamże byłem? Mają jakąś umowę w tym względzie z Islamską republiką Iranu czy może pozostawili paru agentów po Rezie Pahlavim? A może wszyscy jesteśmy inwigilowani i nic o tym nie wiemy? A ze Snowdena i jego spiskowych teorii się śmiali...

Image
 Profil Relacje PM off
Soulfly lubi ten post.

Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️ Ostatnie dni wakacji na Cyprze ☀️🇨🇾 Loty i 3 noce w Pafos za 979 PLN 🏖️
Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️ Spędź wakacje nad Morzem Adriatyckim 🏖️ Zbiór lotów do Chorwacji od 164 PLN ☀️
#2882 PostWysłany: 05 Paź 2019 00:18 
Moderator forum

W sprawie programu bezwizowego :arrow: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377

W sprawie Iranu prosze przeszukac watek , by nie powtarzac i powtarzac tego samego

@karoldz @neverstopexploring

np ostatnia strona
I... pobyt-w-iranie-a-wjazd-do-usa,766,107606

W sprawie programu bezwizowego :arrow: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#2883 PostWysłany: 05 Paź 2019 00:32 

-- 05 Paź 2019 00:23 --

A jeśli mam jeszcze ważną wizę w paszporcie - wyrobiona ok. 3 lata temu na 10 lat, to czy, w chwili gdy już wejdzie w życie zniesienie wiz, też będę musiał miec dodatkowo Esta?
Czy wcześniej wyrobiona wiza będzie dalej honorowana czy stanie się tylko pamiątkowa naklejka?

-- 05 Paź 2019 00:32 --

Znam już odpowiedź
Każdy podróżny, który ma ważną wizę będzie nadal mógł z niej korzystać nawet kiedy ruch bezwizowy będzie możliwy. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o autoryzację ESTA.
 Profil Relacje PM off  

#2884 PostWysłany: 05 Paź 2019 00:39 

srebrny
@neverstopexploring
Pytasz się czy jeśli skłamiesz we wniosku wizowym to czy zostanie to odkryte - nikt nie zna odpowiedzi, a Amerykanie nie chwalą się jakie dane i z jakich źródeł są weryfikowane. Nie potrzebują wcale żadnej umowy z Iranem, aby mieć dostęp do osób podróżujących do Iranu - takie informacje mogą to wyciągnąć bardziej lub mniej oficjalnie z IATA, VISY, Mastercarda i wielu innych źródeł. W każdym razie wcześniejszy pobyt w Iranie nie jest przeszkodą w otrzymaniu wizy (czytając relacje na forum), natomiast wykryte kłamstwo we wniosku wizowym zapewnia wieloletni zakaz wjazdu.

IMHO nie widzę najmniejszego sensu, aby ryzykować.

#2885 PostWysłany: 05 Paź 2019 00:46 

Zbanowany
I robią to NIELEGALNIE , warto dodać, no tak, ale im można :mrgreen:

Image
 Profil Relacje PM off  

#2886 PostWysłany: 05 Paź 2019 09:02 
Awatar użytkownika

motyl80 napisał(a):
-- 05 Paź 2019 00:23 --

-- 05 Paź 2019 00:32 --

Znam już odpowiedź
Każdy podróżny, który ma ważną wizę będzie nadal mógł z niej korzystać nawet kiedy ruch bezwizowy będzie możliwy. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o autoryzację ESTA.

ale pozostaje pytanie.Czy z wizą stać często w wielkiej kolejce z ruchem wizowym czy przejść szybszą ścieżkę ESTA i nie stać?
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#2887 PostWysłany: 05 Paź 2019 09:04 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 171 925
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Tomo14 napisał(a):
@mikuś :lol:

Właśnie na coś podobnego czekam, coś w stylu „jak przeżyłem przez 10 dni za 10USD w oczekiwaniu na deportacje”. Taka amerykańska wersja „Norwegii za 100 zł/tydzień w domku na placu zabaw” ;)

#2888 PostWysłany: 05 Paź 2019 09:17 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
@exit72 z wizą przeważnie leci się przez automaty/kioski, a tam idzie wszystko sprawniej i szybciej.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#2889 PostWysłany: 05 Paź 2019 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 111
Kilometry: 174 385
Krajów: 35 / 16.4%
No to ja się pożalę, że w tym roku wyrobiłam wizę i nawet nie zdążyłam z niej skorzystać, bo z przyczyn losowych musiałam odwołać zaplanowany już wyjazd do Stanów. Na pocieszenie będę sobie wmawiać, że chociaż przyczyniłam się do polepszenia tegorocznych statystyk :lol:
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2890 PostWysłany: 05 Paź 2019 11:57 
Awatar użytkownika

JIK napisał(a):
@exit72 z wizą przeważnie leci się przez automaty/kioski, a tam idzie wszystko sprawniej i szybciej.

3 miesiące temu w Miami co z tego że kioski, jak w kolejce spędziłem 3 godziny..
Za to 2 tygodnie temu na JFK kolejka z wizami długaśna ( przeważnie w Am.Południowej) i wywoływali z kolejki tych co z ESTA .
Nie chciało mi się stać więc poszedłem z tymi z ESTA,na końcu skręciłem na kioski 15 min i byłem już z pieczątką.

Więc myślę że z ESTA pójdzie szybciej odprawa ale to też w zależności na jaką porę się trafi
 Profil Relacje PM off
teoriamoral lubi ten post.

#2891 PostWysłany: 05 Paź 2019 13:44 

Zbanowany
Zawsze sie mowilo ze to kongres musi zadecydowac, widac jakie to recznie sterowane narzedzie jest mialo nie przekraczac wymogu to nie przekraczalo jak zmienili zdanie to nagle miescimy sie w wymaganiach /choc nie wierze ze sie cos zmienilo w statusie materialnym obywateli polskich czy zamiarze wizyt/.

Mam dawno opcje visa waiver ale nigdy mnie tam nie ciągnęło ....

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Paź 2019 17:48, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2892 PostWysłany: 05 Paź 2019 13:48 

Loty: 40
Kilometry: 97 863
Krajów: 11 / 5.1%
srebrny
Nie widzisz co sie zmienilo w statusie materialnym Polaków? Gdzie ty mieszkasz ? W bieszczadach?

Tapniete z telefonu

Ostatnio edytowany przez marcino123, 05 Paź 2019 16:04, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
scomin lubi ten post.

#2893 PostWysłany: 05 Paź 2019 13:57 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Time2GO napisał(a):
Zawsze sie mowilo ze to kongres musi zadecydowac (...)
Nie wiem gdzie tak się mówiło, ale nie jest to prawda. Nie było i nie ma żadnego głosowania w kongresie.
Time2GO napisał(a):
(...) jak zmienili zdanie to nagle miescimy sie w wymaganiach
Nic się nagle nie wydarzyło. Odsetek odmów konsekwentnie zmniejszał się w kolejnych latach...
Image
teoriamoral lubi ten post.

#2894 PostWysłany: 05 Paź 2019 14:09 

Zbanowany
2500 dolarów w USA nie zarabia nawet połowa pracujących, ceny wiadomo jakie są, może mi ktoś wyjaśnić po co pchać się tak daleko do pracy zarobkowej? Naprawdę - pytam całkowicie poważnie, ktoś mi wyjaśni fenomen życia i pracy w USiA? No bo nikt mi nie powie, że Polacy wyjeżdżają tam do pracy w NASA czy do doliny krzemowej.

PS. Na transferach ESTA też będzie potrzebna?

Image
 Profil Relacje PM off  

#2895 PostWysłany: 05 Paź 2019 14:16 

Zbanowany
@brzemia, neverstopexploring : nie wszedzie jest tak rozowo w Polsce.
Jesli zagladne do nowosadeckiego czy kieleckiego to dalej sa w stanie pracowac zagranica za grosze bo i tak to lepiej niz lokalnie u siebie.
Troche lepsze pensje ale co z tego jak towary i uslugi drozeja wychodzimy na to samo na koncu miesiaca.

@neverstopexploring : podstawowa praca fizyczna jest tam lepiej oplacana. Ale nie masz wszelkiego rodzaju dodatkow.

Ostatnio edytowany przez Time2GO, 05 Paź 2019 14:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#2896 PostWysłany: 05 Paź 2019 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 787 864
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
American dream – dosł. amerykańskie marzenie (sen) – narodowy etos Stanów Zjednoczonych wyrażający ideały demokracji, równości i wolności, na których budowano USA, amerykański sposób życia, amerykańskie społeczeństwo i kulturę.
Często używany również w znaczeniu „spełnienia swojego american dream”, czyli "dorobienia się", doznania szczęścia poprzez ułożenia sobie życia, założenia rodziny, stworzenia 'domu marzeń', spełnienia w życiu osobistym według ogólnie przyjętych i propagowanych w bogatych społeczeństwach norm itp.

@neverstopexploring
Słyszałeś kiedyś o Polish dream? ;)
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#2897 PostWysłany: 05 Paź 2019 14:32 

Zbanowany
Nie, ale słyszałem o tym, że na wyspach, w Niemczech, w Holandii, w Belgii, całej Skandynawii czy innych siła nabywcza jest większa aniżeli w śnie w USiA, więc pytam co tam jest takiego, że ludzie rzekomo się tam pchają do roboty?

Image
 Profil Relacje PM off  

#2898 PostWysłany: 05 Paź 2019 14:33 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
neverstopexploring napisał(a):
Na transferach ESTA też będzie potrzebna?

Tak.

Dorzucę swoje 3gr do dyskusji o kolejkach ESTA vs. wiza. W Bostonie po przylocie z BCN kolejka do stanowisk ESTA ciągnęła się po horyzont. Kioski dla wizowiczów stały puste. Ciężko więc jednoznacznie stwierdzić, która opcja jest szybsza, bo to jak widać zależy od wielu czynników.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
neverstopexploring uważa post za pomocny.

#2899 PostWysłany: 05 Paź 2019 15:12 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
megirumi napisał(a):
No to ja się pożalę, że w tym roku wyrobiłam wizę i nawet nie zdążyłam z niej skorzystać, bo z przyczyn losowych musiałam odwołać zaplanowany już wyjazd do Stanów. Na pocieszenie będę sobie wmawiać, że chociaż przyczyniłam się do polepszenia tegorocznych statystyk

Rozumiem Twój ból. Sam też kupiłem w tym roku 3 wizy dla żony i dzieci. Przynajmniej z nich skorzystałem (nawet dwukrotnie bo raz przesiadka w LA). No i przyczynilismy się do wczorajszego ogłoszenia:D, płacąc za to prawie 2 tyś zł:).. No, ale możemy do Iranu jechać :D

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#2900 PostWysłany: 05 Paź 2019 16:00 

srebrny
Cytuj:
No, ale możemy do Iranu jechać :D

To bez wizy do USA nie można jechać do Iranu? :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3269 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 164  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości