Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 19 Cze 2023 21:10 

Loty: 89
Kilometry: 162 612
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Już też patrzyłem na tą miejscowość. Wygląda na to, że tam nie ma strefy ograniczonego parkowania. Przy stacji kolejowej jest parking P+R i jakaś tabliczka na wjeździe z regulaminem, także tam może być jakieś ograniczenie. Przeglądając google zauważyłem parking pomiędzy domem kultury a przedszkolem. Daj znać jak przetrzesz szlaki, napisz też od strony praktycznej o kupnie biletu na pociąg. Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎 Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎
Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍 Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍
#82 PostWysłany: 20 Cze 2023 08:42 

Na stronie Fischamend jest zakładka parking, ale nie ma jeszcze szczegółów, może jeszcze nie wprowadzili. Co w przypadku jak zaparkuje 25.06 a np. wprowadzą strefę od 01.07 :D? Czy działa to wtedy wstecz?

Załączniki:
Komentarz do pliku: Fischamend strona miasta
Screenshot_211.png
Screenshot_211.png [ 106.32 KiB | Obejrzany 3172 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 20 Cze 2023 16:05 

niebieski
Pisali, że strefa ma wejść w życie w czerwcu. Ja osobiście bym nie ryzykował zostawiać auto na przełomie wchodzenia przepisów. Podobna sytuacja była w Berlinie nieopodal Tegla, gdy były znaki zakazu parkowania, czy krótkoterminowego parkowania i miały obowiązywać dopiero od jakiegoś tam dnia. Forumowicze pisali, że w autach zaparkowanych po terminie były wystawione mandaty.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 08 Lip 2023 17:49 

-- 08 Lip 2023 17:42 --

Wyjaśniło się. Postawili tabliczkę przy wjeździe do miasta od strony Schwechat (zdjęcie w załączniku). Wyjeżdżając w kierunku Bratysławy, z drugiej strony miasta - też jest taka sama tabliczka. Tzn. cały teren zabudowany w Fischamend to strefa krótkiego parkowania. Nie ryzykowałbym zostawienia auta na kilka dni.
Opcje:
1. Parkowanie płatne - np. Holiday Parking w Fischamend - obsługa - celująca. Tylko 46h (rozciągające się na 3 dni) kosztuje 45€
2. Moim zdaniem jest jeszcze jeden bezpłatny wariant. Jadąc od Schwechat skręcamy w Zeppelinstrasse a następnie ponownie w PRAWO w Reichstrasse. Tam na utwardzonym poboczu stoją samochodu - głównie na czeskich i słowackich rejestracjach. Jeszcze nie testowałem.
Gdyby ktoś miał jakieś nowe wiadomości - prosiłbym o wpis na forum

-- 08 Lip 2023 17:49 --

Fischamend - fotka - wjazd od strony Schwechat przy ENI

Załączniki:
Fischamend - wjazd do wsi.jpg
Fischamend - wjazd do wsi.jpg [ 266.21 KiB | Obejrzany 3022 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#85 PostWysłany: 08 Lip 2023 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 632 558
Krajów: 69 / 32.2%
niebieski
Dochodzi też taka opcja:
https://pelipecky.sk/slovak-lines-parko ... JiLNGlgiRQ
pozdrawiam
mahalnet lubi ten post.

#86 PostWysłany: 09 Sie 2023 09:00 

Witam
Jak wygląda obecnie sytuacja z darmowym parkingiem na loow Wiedniu?
Czy w tym miesiącu mogę zaparkować? https://maps.app.goo.gl/zgJGzHyVwJzz1aju5

Czy ma ktoś mapę Wiednia że strefa płatnego parkowania?
Proszę o rady.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 10 Sie 2023 09:55 

Na wien.gv.at piszą:
Seit 1. März 2022 gilt in ganz Wien die flächendeckende Kurzparkzone. Das Parken ist in jedem Wiener Gemeindebezirk kostenpflichtig.
Tak więc cały Wiedeń to strefa płatnego parkowania.
Schwechat - gdzieś czytałem - tak samo.
Miejscowość Fischamend (obszar zabudowany) - tak samo (fotka w poście powyżej na forum)
Bezpłatnie w okolicy teraz jest jedynie w Fischamend - tereny przemysłowe - poza obszarem zabudowanym - Reichstrasse - od skrzyżowania z Zeppelinstrasse.
Po dwóch dniach parkowania na Reichstrasse auto jest w pełni pokryte pyłem z drogi.
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#88 PostWysłany: 23 Sie 2023 22:55 
Awatar użytkownika

Loty: 46
Kilometry: 73 479
Krajów: 13 / 6.1%
Cześć,
bardzo prosze o informacje czy jest jakis park&ride przy Wiedniu przy którym nie muszę mieć nalepki ekologicznej ? np Park & Ride Wien Kaiserebersdorf.

chyba, że coś źle kminie i ogolnie osobowki nie potrzebuja nalepki i wtedy np normalnie moge sie poruszac po austrii i np zatrzymac sie na park & ride Erdberg?

z góry dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 24 Sie 2023 00:53 
Awatar użytkownika

Loty: 895
Kilometry: 1 749 097
Krajów: 81 / 37.9%
niebieski
-- 24 Sie 2023 00:33 --

Tak z mojej perspektywy skoro przyjeżdżam samochodem na lotnisko do Wiednia ( tu biorę pod uwagę wszystkich co z PL jadą) to zastanawia mnie po co kombinować skoro przy samym lotnisku jest parking z wliczonym dowozem ( autobus) na terminal a postój na np weekend kosztuje tyle samo co wokoło na parkingach lotniska Chopina w Warszawie. Kilkakrotnie korzystałem i czas wyjścia z terminala transfer i wjazd na autostradę w kierunku PL rekompensuję wszystkie zmartwienia czy bezpiecznie , czy darmowo ile na piechotę dojście , metro itp zanim popatrzysz w cennik wpisz daty które są ci potrzebne bo cennik zawyżony jest. https://www.mazur-parken.at/en

-- 24 Sie 2023 00:53 --

velox napisał(a):
Witam
Jak wygląda obecnie sytuacja z darmowym parkingiem na loow Wiedniu?
Czy w tym miesiącu mogę zaparkować? https://maps.app.goo.gl/zgJGzHyVwJzz1aju5

Czy ma ktoś mapę Wiednia że strefa płatnego parkowania?
Proszę o rady.

Cała ta miejscowość jest objęta zakazem parkowania. Mieszkańcy dbają o to aby obca rejestracja nie parkowała dłużej jak wizyta u sąsiada.

#90 PostWysłany: 14 Wrz 2023 01:01 

niebieski
Fischamend - w zatoczkach w których się kiedyś parkowało samochody mają za wycieraczkami wsadzone białe karteczki (mandaty?), jedne kilka, inne nieco więcej (każdy dzień jedną?), jedno ich łączy - zagraniczna rejestracja. Jedynie Punto nie miał nic, bo nie mial rejestracji z przodu i tyłu - może to jest jakiś sposób... ;)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 14 Gru 2023 23:34 
Awatar użytkownika

Odświerzam pytanie dotczące parkowania w okolicach lotniska (poza Fishchamed, bo tam jest strefa czasowa do 3h). Czy w innych miejscowościach jest możliwość zaparkowania samochodu, czy kolejne mejscowości (po trasie kolejki) też są objęte podobnym zakazem jak to zrobili w Fischamed?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 15 Gru 2023 11:58 

Zobacz mój wpis z 8.7.2023 pkt 2. Praktycznie zastosowałem podane tam rozwiązanie na przełomie lipca/sierpnia 2023. Wszystko było ok.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 15 Gru 2023 12:37 
Awatar użytkownika

Tak wiem. Czyli całe Fischamed płatne, ale mi chodzi o kolejne miasteczko bodajże Neu Haslau czy troszke wcześniej Haslau-Maria Ellend. Tam też jeździ kolejka S7 i X7 na lotnisko. Pytanie czy te miejscowości podobnie jak Fischamed tez mają strefę wiedeńską. Bo jeśli nie to można tam zaparkować i później w kolejkę na lotnisko i sprawa załatwiona. Ja ostatnio jak parkowałem przy stacji Eni w Fischamed to też nie szedłem pieszo tylko podjeżdżałem sam kolejką na lotnisko, a rodzinę wcześniej zawiozłem pod terminal. Zostają jeszcze te tereny "przemysłowe" ale czy tam jest do końca bezpiecznie? Pisałeś chyba, że auto po 2 dniach całe uwalone.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 15 Gru 2023 15:34 

Uwalone pyłem z drogi. Bezpiecznie? Mnie się nic nie stało. To nie jest parking strzeżony - parkujesz na swoje ryzyko. Jak tam to teraz wygląda - nie wiem, byłem 4 m-ce temu. Innych opcji parkowanie pod Schwechat nie znam. Płatne parkowanie pod Schwechat też opisałem w poprzednim poście.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 15 Gru 2023 19:05 
Awatar użytkownika

Ja mam wylot pod koniec stycznia więc może by nie było tak źle z tym pyłem bo to nie lato. A z tego parkingu rozumiem, że szedłeś na lotnisko na pieszo tak? Ile Ci to zajęło?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 15 Gru 2023 19:43 

Tak, z buta 3,5km - 40min.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 16 Gru 2023 14:23 
Awatar użytkownika

A czy jesteś mi w stanie pokazać na google maps przybliżone (dokładne) miejsce gdzie zaparkowałeś swój samochód w tej strefie przemysłowej?
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 16 Gru 2023 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 632 558
Krajów: 69 / 32.2%
niebieski
Ja parkuję na Parktiger Flughafenparkplatz 1 w Schwechat.
Zaraz obok stacji. Z tego co szukałem zawsze mi wychodziło najtaniej. Dojazd pociągiem w 6 minut.
Zawsze prawie pełny - może komuś się przyda to info.
pozdrawiam

#99 PostWysłany: 16 Gru 2023 21:18 

Loty: 226
Kilometry: 412 751
Krajów: 34 / 15.9%
Parkował ktoś może na parkingu koło przystanku S7 - Wien Zentralfriedhof?

Apcoa - Parkplatz P+R Gadnergasse
https://maps.app.goo.gl/Dt2kpWz2fkNDHufF6

Przy użyciu aplikacji podają stawkę 10eur za tydzień. Dziwnie tanio.
Kolejny cenowo to wspomniany wyżej Tiger po 48eur za tydzień.

#100 PostWysłany: 16 Gru 2023 23:43 
Awatar użytkownika

APCOA to firma mająca pod sobą parkingi Lidla w Polsce więc całkiem możliwe że stawka którą podałeś jest całkiem możliwa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 182 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość