Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:12 

Nie znalazłem pasującego tematu więc zakładam nowy. Czy mógłby ktoś polecić strzeżony parking w pobliżu Dworca Zachodniego w Warszawie? Ten przy samym dworcu kosztuje ok 200zł za dobę jesli dobrze widze a to drogo.
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#2 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 258 593
Krajów: 34 / 15.9%
CH Reduta albo Blue City. Są to 2 przystanki autobusem, ok. 15 minut wolnym spacerkiem.

#3 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:22 

To sa parkingi strzeżone? Wiesz moze jakie tam sa ceny?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:36 
Awatar użytkownika

niebieski
bezpłatny nie strzeżony ul.Tunelowa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:37 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 258 593
Krajów: 34 / 15.9%
To są parkingi galerii handlowej. Na Blue City masz podziemny, czynny w godzinach otwarcia sklepów, a CH Reduta to zwykły parking pod sklepem. Ja o 3:30 kilka razy w niedziele stawiałem tam auto na cały dzień i problemów nie było, samochód nienaruszony.

#6 PostWysłany: 02 Gru 2014 18:18 

Mam pytanie. Czy tutaj: https://www.google.pl/maps/place/52%C2% ... :0x0?hl=pl znajduje się parking strzeżony? Znalazłem gdzieś informacje, że chyba tak ale nie było to zbyt świeże info i wolałbym się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Gru 2014 00:27 

To jest parking strzeżony, ale nie znam kosztów.
Jak będę przejeżdżał to się zatrzymam i dowiem.

#8 PostWysłany: 03 Gru 2014 17:59 

Super. Dzieki wielkie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Gru 2014 18:51 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
My za każdym razem auto zostawiamy na tym parkingu zaznaczonym kolorem zielonym,zawsze wolne miejsca,ostatnio parkowaliśmy tam 6 dni.Wszystko było ok :) żadnych niespodzianek..Możesz też śmiało parkować na miejscach zaznaczonych kolorem żółtym choć tam notorycznie mieliśmy problem ze znalezieniem wolnego miejsca :) Oczywiście zaznaczone miejsca to parkingi bezpłatne.

Image
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Gru 2014 20:19 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 617 989
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Ja tam bym nie zostawiła samochodu na dłużej, zwłaszcza na tych zaznaczonych na żółto. Ciągle kręcą się tam mili panowie "może autko popilnować" i szczerze mówiąc nawet jak tylko kogoś odwożę na dworzec to niespecjalnie lubię tam parkować. Obawiałabym się, że taki pozostawiony na dłużej samochód mógłby nienaruszony nie przetrwać.
Natomiast ten na zielono jest właśnie notorycznie zapchany, ja tam zawsze widzę, że ludzie parkują gdzie się tylko da bo zwykle nie ma miejsc.

#11 PostWysłany: 03 Gru 2014 20:46 

Loty: 119
Kilometry: 272 798
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
olus napisał(a):
Ja tam bym nie zostawiła samochodu na dłużej, zwłaszcza na tych zaznaczonych na żółto. Ciągle kręcą się tam mili panowie "może autko popilnować" i szczerze mówiąc nawet jak tylko kogoś odwożę na dworzec to niespecjalnie lubię tam parkować. Obawiałabym się, że taki pozostawiony na dłużej samochód mógłby nienaruszony nie przetrwać.
Natomiast ten na zielono jest właśnie notorycznie zapchany, ja tam zawsze widzę, że ludzie parkują gdzie się tylko da bo zwykle nie ma miejsc.

Notorycznie jest zapchany?Parkowaliśmy tam niejednokrotnie i za każdym razem miejsce znaleźliśmy bez problemu :) Może mieliśmy szczęście :D W pierwszej kolejności jeździmy na ten zaznaczony na żółto i miejsca nie znaleźliśmy nigdy..Wbrew temu co piszesz bardziej bezpieczne auto jest właśnie tam,tuż obok pętli autobusowej,tuż obok wejścia na dworzec i bliskości głównej ruchliwej nawet w nocy ulicy Al Jerozolimskie.Po godzinie 23 jest ochrona która się kręci (choć wiadomo że aut nie pilnują) więc jest ok.Natomiast parking zaznaczony na zielono jest po drugiej stronie dworca i tam okolica jest nieciekawa " zadupie :D " a mimo to parkuje tam masa ludzi :) Za każdym razem po powrocie nie mieliśmy niespodzianek,mimo że stawiamy tam auto zazwyczaj na kilka nocek.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Gru 2014 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 296
Kilometry: 617 989
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
Masz rację, że te żółte są zapchane bardziej nawet, tylko tam dużo ludzi przyjeżdża na chwilę właśnie odprowadzić kogoś itd., więc jest spora rotacja. Na zielonym mam wrażenie, że ludzie zostawiają samochody na dłużej, na przykład rano i dalej jadą pociągiem do centrum. Chociaż rzeczywiście na tym zielonym bywam rzadziej i więc tak stanowczo się nie wypowiadam, ale myślę też, że ilość samochodów mocno zależy od pory dnia.
Co do bezpieczeństwa to wierzę Ci, że zostawiałeś i nic się nie stało. Natomiast mnie kilkukrotnie (na żółtych) zaczepiali panowie "parkingowi", czasem wręcz wprost sugerując, żeby dać 2 zł bo inaczej to się coś może stać. W ogóle wieczorami nagromadzenie w okolicy dworca autobusowego różnych nieciekawych typów jest dość duże.

#13 PostWysłany: 06 Gru 2014 14:37 

Juz wszystko wiem. Parking jest w tym miejscu o ktorym pisalem i kosztuje 15 zl/noc. Moze komus ta wiadomosc sie przyda. Dzieki za wczesniwjsze odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Lut 2015 08:31 
Awatar użytkownika

srebrny
dlatego napisał(a):
Juz wszystko wiem. Parking jest w tym miejscu o ktorym pisalem i kosztuje 15 zl/noc. Moze komus ta wiadomosc sie przyda. Dzieki za wczesniwjsze odpowiedzi.

Bez problemu zostawiałem tam auto na max 2 dni, ale poinformowano mnie, że przy dłuższych postojach trzeba się wcześniej dogadać. Parking przeznaczony jest głównie dla mieszkańców pobliskich bloków.

#15 PostWysłany: 21 Sty 2016 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Ktoś może potwierdzić?
http://www.fakt.pl/warszawa/kolejarze-k ... 89337.html
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Sty 2016 22:29 

Loty: 200
Kilometry: 292 987
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
Jakoś pod koniec października parking stał się płatny.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Sty 2016 22:31 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Dziwnie działa mi ta strona, ale rozumiem że chodzi o potwierdzenie ogrodzenia? Zgadza się. Zrobili piękne szlabany i budkę. W środku aut kilka, a reszta tłoczy się wzdłuż ulicy dojazdowej i na trawniku. Straż miejsca póki co o dziwo nie interweniuje.

#18 PostWysłany: 18 Lis 2016 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Przy dworcu Warszawa Zachodnia otwarto biurowiec West Station, w którym mieści się ogólnodostępny parking podziemny połączony bezpośrednio tunelem z dworcem. Niestety nie orientuje się w cenach.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Mar 2018 23:53 
Awatar użytkownika

Zrobiłam obchód parkingów przy Dworcu W-wa Zachodnia i stwierdzam, że wszystkie stały się płatne ! (tj. UniPark, EkoAtut , Apcoa Parking i parking podziemny sąsiedniego biurowca). Darmowe jest tylko pierwsze 15 minut. Za dłuższy postój wszyscy liczą za każdą godzinę, ceny od 4 do 6 zł. Zostawienie samochodu na dłużej kosztowałoby więc majątek. Najtaniej jest w podziemiu biurowca po 4 zł/godz., co daje 96 zł za dobę (ale ja chciałam na cały tydzień, więc masakra !). Parking naziemny od strony Tunelowej oferował mi 70 zł za dobę (więc za tydzień wychodzi 490 zł - też groza !). Nic dziwnego, że wszystkie te parkingi są prawie puste. Podobno stoją tam tylko pracownicy, którzy mają abonament (koszt ponoć 200 zł za miesiąc). Chciałam kupić taki abonament, żeby zostawić samochód na 1 tydzień, ale to też niemożliwe dla kogoś "z ulicy" !!! Tak to "pazerne głowy" wymyśliły, więc podróżny wyjeżdżający pociągiem lub autobusem na parę dni nie ma szans zostawić samochodu - a parkingi stoją puste.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 06 Mar 2018 00:42 

niebieski
Okolica zapełnia się biurowcami więc nie dziwne, że wprowadzono płatne parkowanie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość