Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#241 PostWysłany: 12 Mar 2013 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
Krajów: 7 / 3.3%
srebrny
Cieszymy się, że szukasz. Masz tu naprawdę wiele namiarów z których możesz skorzystać. jeśli nie pozostaje hotelscombined.pl
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#242 PostWysłany: 13 Mar 2013 22:19 

A czy korzystał ktoś z hoteli na godziny?
W sensie, że płacę za ilośc przespanych godzin? Możecie coś polecić ?
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 14 Kwi 2013 21:20 

Witam,
planujemy wyprawę do Rzymu w pierwszej dekadzie czerwca. Szukam jakiegoś sensownego lokum na 5 noclegów dla dwóch osób. Do tej pory większość sensownych lokalizacji podaje ceny na poziomie 60 EUR za pokój za dobę (w pokoju 2 osoby). Tymczasem w części podanych w tym wątku opinii pojawiają się kwoty rzędu 15 - 20 EUR za osobę/dobę (czyli około 40 EUR za "dwójkę"). Nawet z airbnb dostaję ofery na poziomie 50 - 60 EUR, a nawet więcej, pomimo iż wstępne wyceny są dużo niższe.
W związku z tym mam pytanie: czy jest jeszcze za wcześnie na szukanie noclegu na początek czerwca i właściciele rzucają wysoką kwotę (a nuż złapiemy frajera), czy też początek czerwca to już "najwyższy sezon" i taniej na pewno nie będzie?
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 16 Kwi 2013 11:05 

Czy ktoś korzystał ze strony podanej wyżej hotelscombined.pl ??? Planuje wyjazd na tydzień na koniec czerwca. Będziemy jechać w dosyć dużej grupie więc może ma ktoś z was stronę z mieszkaniami lub domami do wynajęcia??
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 16 Kwi 2013 12:54 

proszek01 napisał(a):
Witam,
planujemy wyprawę do Rzymu w pierwszej dekadzie czerwca. Szukam jakiegoś sensownego lokum na 5 noclegów dla dwóch osób. Do tej pory większość sensownych lokalizacji podaje ceny na poziomie 60 EUR za pokój za dobę (w pokoju 2 osoby). Tymczasem w części podanych w tym wątku opinii pojawiają się kwoty rzędu 15 - 20 EUR za osobę/dobę (czyli około 40 EUR za "dwójkę"). Nawet z airbnb dostaję ofery na poziomie 50 - 60 EUR, a nawet więcej, pomimo iż wstępne wyceny są dużo niższe.
W związku z tym mam pytanie: czy jest jeszcze za wcześnie na szukanie noclegu na początek czerwca i właściciele rzucają wysoką kwotę (a nuż złapiemy frajera), czy też początek czerwca to już "najwyższy sezon" i taniej na pewno nie będzie?
Będę wdzięczny za podpowiedź.
Pozdrawiam

W czerwcu ceny na poziomie 60 euro za pokój dwuosobowy z łazienką to norma, a może nawet szczęście jak jeszcze trochę poczekasz. Około 40 euro za dwójkę płaciłam w październiku (to dla nich też wysoki sezon), ale musiałam spędzić sporo godzin na wyszukiwaniu ofert. Wszystko zależy też od lokalizacji jaka Cię interesuje. Ja bym radziła poszperać jeszcze chwilę po booking, budgetplaces itp. i bardzo nie zwlekać.
Pozdrawiam

#246 PostWysłany: 16 Kwi 2013 13:13 

Dzięki, właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. ;)
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 16 Kwi 2013 13:47 

Skorzystaj przy szukaniu z tzw "sekretnych ofert" booking.com.
Tu masz propozycje z tej opcji.
http://www.booking.com/hotel/it/camping ... 5c699067X2
Znajomi tam mieszkali i bardzo sobie chwalili.
A w czerwcu pogoda jak najbardziej pozwala na pobyt campingowy.
Ja korzystalam z oferty Orbitz.com , hotel Impero,blisko Termini.Bardzo dobre warunki i sniadanie.Ale bylo to w styczniu i pokoj (plus obfite sniadanie) z bonusem -15% kosztowal 50$.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 18 Kwi 2013 12:13 

Mam na sprzedaż 2 noce dla 2 osób (pokój 2 os. jedno duże łóżko) w 4* luksusowym hotelu w Rzymie. Hotel nazywa się Beverly Hills , niedaleko Centrum Miasta. Pobyt w terminie: 01.05. - 03.05.2013. Niestety mi zmieniły się plany i muszę zrezygnować z tych 2 nocy :(
Cena standardowa hotelu w tym czasie to ok. 400zł /os./doba.
Ja sprzedam całość pobytu dla 2 os. za 1000zł. W cenie śniadania.

Informacje o hotelu: http://www.booking.com/hotel/it/beverly ... l.html?s...

Po więcej informacji proszę pisać sms lub dzwonić tel. 790396009

pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 16 Maj 2013 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
bluebird napisał(a):
A jeśli ktoś zastanawia się nad podróżą do Rzymu i nie posiada biletu.. ODRADZAM :) Beznadziejne miasto, pieniądze które robią na turystyce nie są warte patrząc na poziom jej organizacji. W trzy dni wydaliśmy 300 €. Z czego 3/4 to tylko muzeum watykańskie, koloseum, komunikację, nocleg.

Ja odradzam słuchania takich dyrdymałek ... Po pierwsze - na komunikację 3 dni i wejście do dwóch obiektów muzealnych kupuje się Roma Pass - poniżej 30 euro. Wejść można w ramach tego do Koloseum (bez kolejki), na Palatyn i Forum Romanum + zaliczyć inny obiekt. Do tego 3 dni jazdy komunikacją. Muzea Watykańskie drogie- ale o to pretensje powinno się kierować nie do władz Rzymu a do panów w sukienkach. A nocleg można spokojnie trafić za 15-20 euro / pokój. Ale jak ktoś frajer-pompka to potem mu idzie 300 euro :-D za coś, za co można było wydać 150 ;)

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 16 Maj 2013 11:16 

niebieski
Ja byłem w zeszłym roku w listopadzie na ok. 50 godzin (też de facto 3 dni) i wydałem chyba z ok. 100 euro, co prawda nie zwiedzałem ani Koloseum, ani Muzeów, jednak i tak sporo zobaczyłem i cała grupa ze mną podróżująca była bardzo zadowolona. Miasto jest piękne. Jak stwierdził jeden kolega, tutaj nawet idąc taką zwykłą, mało znaczącą uliczką można znaleźć miejsca warte sfotografowania. Być może na mój świetny obraz Rzymu miała wpływ super pogoda bo w listopadzie było prawie 20 stopni i słonecznie, ale i tak chce do tego miasta jeszcze wrócić.

Co do kosztów komunikacji, to głównie chodziliśmy pieszo, raz jechaliśmy metrem, bo byliśmy już zmęczeni. Ma to swoje plusy poza samą oszczędnością, bo po prostu można zobaczyć i poczuć klimat tego miasta. Dla porównaniu w marcu byłem w Paryżu, miasto również ładne, ale fatalna pogoda się nam trafiła i w efekcie żeby nie marznąć prawie ciągle jeździliśmy metrem i w efekcie praktycznie nie poczuliśmy nic z atmosfery tego miasta.

Jeszcze wracając do kosztów w Rzymie. Raczej staraliśmy się oszczędzać, ale w sposób taki, że wolę przejść 2 km pieszo i potem sobie kupić np. gorące kasztany (pierwszy raz widziałem musiałem spróbować) czy kawałek kokosa, niż jechać metrem i oszczędzać na wrażeniach kulinarnych. Stołowaliśmy się w normalnych knajpkach, jednego dnia jedliśmy taki normalny zwykły obiad za 10 euro (bruschetta, pizza i małe piwko), do tego świetna trattoria obok Di Trevi z pizzą na wagę (od tego czasu nie smakuje mi żadna polska pizza) i tutaj kawałek pizzy kosztował ok. 3 euro. Winko, serki i przekąski kupowane w Carrefourze obok Koloseum.

Hmmm chyba muszę znaleźć chwilę czasu i spisać relacje z wycieczek, co prawda sporo czasu minęło, ale chyba dużo pamiętam jeszcze.

#251 PostWysłany: 16 Maj 2013 11:19 

Jeżeli ktoś uważa, że 16 Euro za to co pokazują Muzea Watykańskie to dużo, to lepiej niech sobie kupi za te pieniądze bilet na pociąg do Fregenae czy jakieś inne plaże. Normalna cena na poziomie tego rodzaju zbiorów.
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 16 Maj 2013 11:44 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
grafzero napisał(a):
Jeżeli ktoś uważa, że 16 Euro za to co pokazują Muzea Watykańskie to dużo, to lepiej niech sobie kupi za te pieniądze bilet na pociąg do Fregenae czy jakieś inne plaże. Normalna cena na poziomie tego rodzaju zbiorów.

Dla niektórych 5 euro to za dużo. Powinni zostać w domu zamiast podróżować - zaoszczędzą i nerwy i kasę.

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 16 Maj 2013 11:51 

cieplix napisał(a):
grafzero napisał(a):

Dla niektórych 5 euro to za dużo. Powinni zostać w domu zamiast podróżować - zaoszczędzą i nerwy i kasę.

Nooooo 5 euro to ponad 20 zyli, przecież z dziesięć piw z Biedry jest :)
A tak żeby nie robić offtopu - Muzea Watykańskie dla pasjonatów sztuki są obowiązkowe. Już nawet nie chodzi o zbiory, ale samo ich zaplanowanie. Jest np. sala gdzie zgromadzono tylko i wyłącznie rzeźby zwierząt! Dużo takich tematycznych smaczków, sporo prawdziwych perełek, jest polski obraz (Matejko) i ma nawet dla siebie całą salę. Ogólnie warto. Jeśli jednak kogoś sztuka nie interesuje to chyba powinien sobie darować. Tylko straci czas i nerwy (z racji tego że traci pieniądze:P)
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 11 Lip 2013 12:11 

niebieski
Witam. Przejrzałam forum, ale nie znalazłam jednak inf. o Seven Hills Village. To znaczy, nie napisał nikt, kto sprawdził. Cena jest dobra(15 e za 1osobowy nocleg), tylko jak wygląda dotarcie do miejsca. Wiem, że pociągiem do La Giustiniana, ale potem? Z mapy wynika, ze to ok.1 km, ale pewnie w praktyce dalej. Rozważam tę rezerwację, ale moze ktoś, kto był odezwie się. Bardzo będę wdzięczna za informacje. Szukam taniego noclegu we wrześniu dla 1 osoby. Przekopałam juz masę portali, ale ceny wysokie. Pozdrawiam! E.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 11 Lip 2013 12:33 

niebieski
ewaolivka napisał(a):
Witam. Przejrzałam forum, ale nie znalazłam jednak inf. o Seven Hills Village. To znaczy, nie napisał nikt, kto sprawdził. Cena jest dobra(15 e za 1osobowy nocleg), tylko jak wygląda dotarcie do miejsca. Wiem, że pociągiem do La Giustiniana, ale potem? Z mapy wynika, ze to ok.1 km, ale pewnie w praktyce dalej. Rozważam tę rezerwację, ale moze ktoś, kto był odezwie się. Bardzo będę wdzięczna za informacje. Szukam taniego noclegu we wrześniu dla 1 osoby. Przekopałam juz masę portali, ale ceny wysokie. Pozdrawiam! E.

W opisie obiektu Seven Hills Village na booking.com jest, że "W wyznaczonych godzinach obiekt zapewnia bezpłatny transfer z i do dworca kolejowego La Giustiniana."

http://www.booking.com/hotel/it/seven-h ... f46;dcid=1
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 06 Sie 2013 23:13 

Ja polecam camping Roma Camping Village. Bardzo porządny camping, nawet mały supermarket i basen na miejscu :)
Lokalizacja bardzo dobra: dojazd do centrum najpierw autobus 246 lub 247 do metra, dalej metro. Przystanek bezpośrednio przed campingiem dlatego dojazd do centrum to ok. 20 min. Na przeciwko campingu duży hipermarket. Recepcja otwarta całą dobę. Obsługa bardzo miła i pomocna.
Rezerwowaliśmy przez strone http://www.ecvacanze.it/en/camping/camp ... /overview/.
Jako potwierdzenie rezerwacji wystarcza wydrukowany mail zwrotny.

Na miejscu poza polem namiotowym, bungalowy i tzw. tenda privata - są to duże rozbite na stałe domki z materiału trochę jak namiot, wewnątrz podniesiona nad grunt podłoga, wygodne łóżka z pościelą i lampki. Ogólnie dla kogoś kto potrzebuje taniego, ale wygodnego i czystego miejsca, domki jak najbardziej wystarczające.

Na początku czerwca za takie namiotowe domki płaciliśmy ok. 10 euro/os.

Wygląda to tak:
Image

#257 PostWysłany: 26 Sie 2013 23:48 

moi Drodzy, mam takie sprawę...
otóż w sobotę wieczorem mam lot do Rzymu. na miejscu mam być po 23.
plan jest taki, żeby przespać w Rzymie, cały dzień spędzić w mieście, a dopiero potem wyruszyć na wybrzeże.

czy możecie mi polecić jakiś sprawdzony i niedrogi nocleg?
będę prze wdzięczna.

Ostatnio edytowany przez illonia, 17 Paź 2013 00:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 17 Paź 2013 21:11 

niebieski
Witam. przepraszam za może naiwne pytanie ale..w dniu wczorajszym oglądaliśmy całą rodzina film "Pewnego razu w Rzymie". Proszę o podpowiedz...gdzie znajduje się fontanna do której wchodzi bohaterka filmu, w czasie ślubu swojej siostry i wyciąga kilka monet? /fontanna miłości/ Byłem w Rzymie chyba 3 razy, znam Di Trevi ale jestem przekonany, że to nie Di Trevi chociaż na internecie takie znajduję informację i w streszczeniu filmu również. Dziękuję i pozdrawiam

#259 PostWysłany: 17 Paź 2013 21:27 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Krajów: 9 / 4.2%
orfik11 napisał(a):
Witam. przepraszam za może naiwne pytanie ale..w dniu wczorajszym oglądaliśmy całą rodzina film "Pewnego razu w Rzymie". Proszę o podpowiedz...gdzie znajduje się fontanna do której wchodzi bohaterka filmu, w czasie ślubu swojej siostry i wyciąga kilka monet? /fontanna miłości/ Byłem w Rzymie chyba 3 razy, znam Di Trevi ale jestem przekonany, że to nie Di Trevi chociaż na internecie takie znajduję informację i w streszczeniu filmu również. Dziękuję i pozdrawiam

Ha ha. To jest świetna historia. Kiedyś pewna Amerykanka pytała mnie o to samo, bo przyjechała do Rzymu m.in. po to, żeby do tej fontanny wrzucić monetę. Otóż... ta fontanna z filmu nie istnieje! Została stworzona na potrzeby filmu, w którym pomieszano trochę legendy Fontanny Di Trevi z fikcją. Miejsce, w którym tę fontannę ustawiono to Piazza Borghese. Można sobie sprawdzić na Google Maps, że na tym placu po prostu fontanny nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 17 Paź 2013 21:43 

niebieski
Witam. O rany...ślicznie Ci dziękuję ...to moja siostra się załamie ha ha ha. Zdążyłem /między innymi dzięki Tobie/ poznać trochę Rzym, w wielu miejscach byłem ale takiej fontanny nie widziałem. Sprawa jasna...szkoda, naprawdę szkoda ale na ten plac na pewno pojadę już w lutym. A na marginesie jaka jest najbliższa stacja metra przy tym placu?
To chyba Twoja znajoma była dopiero załamana? Czy Serena Aurieli to popularna we Włoszech aktorka, prezenterka? Miałem okazję spotkać ją i pstryknąć kilka zdjęć będąc w Rzymie w czerwcu tego roku. Pozdrawiam i dziękuję.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości