Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#121 PostWysłany: 30 Mar 2012 14:34 

Ostatnio spędziłem noc w MJ Place Hostel miejsce wybrałem ze względu na cenę i lokalizację (minuta drogi do Termini). Prywatny pokój powinien być w porządku, ale jak ktoś myśli nad pokojem wieloosobowym to odradzam. Gwarancja nie przespanej nocy, łóżka chwieją i piszczą przy najmniejszym poruszeniu. A tak obskurnych toalet nie spotkałem nigdzie.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#122 PostWysłany: 05 Kwi 2012 16:07 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 148 809
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Hotel ** Albergo Marechiaro

Usytuowany przy stacji Termini, Via Gioberti, 30, 00185 Roma, Włochy
http://g.co/maps/ktud5

Hotel, zadbany, czysty, recepcja zamykana 1-6, w nocy nikt nie wejdzie, przez co mamy bezpiecznie.
Naprawdę gorąco polecam, z metra nie trzeba korzystać, wszędzie na nogach, poza tym zejście do linii A w Termini to ok. 10 minut Może być lipa w lecie, nie ma klimy.
Za 3 noce dla dwóch osób pod koniec marca 2012: 90 EUR
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 07 Cze 2012 23:20 

Odnośnie noclegu polecam camping village roma.
Byłem od 30 maja do 3 czerwca 2012 , spanie pod ich namiotem 13 euro za noc , namioty z łóżkami, bardzo wygodne 3 osobowe.
Łazienki super, na campingu basen , na przeciwko bardzo duży market Panorama , coś jak nasze Tesco.
Na campingu jest też sklep , restauracja i dyskoteka.
Dojazd do centrum autobus 246 , przesiadka metro A , bardzo szybki dojazd ok 20-30 minut
Polecam
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 18 Cze 2012 13:28 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 94 496
Krajów: 17 / 7.9%
Poszukuję taniego hostelu na pierwszą połowę sierpnia. Może być na obrzeżach.
Z góry dzięki.
Madera Lizbona Barcelona Ibiza Neapol Ischia Rzym Florencja Piza Bergamo Rimini Wenecja Paryż Londyn Bruksela Brugia Amsterdam Berlin Drezno Wiedeń Budapeszt Praga Wilno Ryga Tallinn Karlskrona Stavanger Ateny Lefkada Patra Saloniki Larnaka Pafos Nikozja TelAviv Jerozolima
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 14 Lip 2012 10:17 

Znalazłem tanie mieszkanie dwu pokojowe dla 4 osób, które jest tylko dla nas i wynajmuje Polka.
Jadę z dziewczyną i jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam na kontakt mregal@wp.pl

My jedziemy od 19 do 26 lipca !
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 14 Lip 2012 10:18 

Jest możliwość znalezienia czego do 100zł za osobę za noc ??
Nie mówię tutaj o wiele osobowym pokoju tylko 2 ?
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 16 Lip 2012 22:27 

Witam, posiadam olbrzymią bazę noclegową - mieszkania oraz pokoje, w samym centrum Rzymu oraz przy Watykanie. Wyślę Państwu kilka propozycji, a nie tylko jedną, także będzie w czym wybierać. Pozdrawiam serdecznie i czekam na kontakt - anna@travelbedder.com
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Rzym we wrześniu 2012
#128 PostWysłany: 23 Lip 2012 10:24 

Przy pomocy forum kupiłam już bilety na wrzesień (6-13). Teraz dopiero doszłam do wniosku , że chyba lepiej byłoby w październiku , bo możebyć za gorąco i za tłoczno. zaczęłam szukać noclegu (2 osoby 7 dni), ale coś są zajęte w tym czasie . Trochę się zaczęłam niepokoić.

Jak ktoś ma bieżące info o noclegach to b.proszę.
Niedrogie.
Na forum informacji o Rzymie jest mnóstwo , ale boje sie że nie znajde wystarczająco dużo czasu żeby sie przygotować.
Na Ciampino przylatujemy ok 23. 00 . Mam nadzieję , że nie bedzie problemów z dojechaniem do miasta.

Czy jest jakaś możliwości niedroga zwiedzania Rzymu z przewodnikiem, czy jest jakiś sight-seeing.
Boję , że po 2 godzinach zaczniemy łazić bez sensu, i szukac cienia.

Jesteśmy ok.50, aktywni, należymy do Couchsurfing-net, chętnie wejdziemy w kontakt kto planuje rzym w tym samym czasie, i również zbiera intensywnie informacjie .
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 23 Lip 2012 10:52 

Polecam Camping Village Roma przy Via Aurelia 831. Zakwaterowanie w klimatyzowanych bungalowach. Wyposażenie domków podstawowe ale wystarczające. Na terenie ośrodka basen, restauracja, sklep (a po drugiej stronie ulicy supermarket Panorama), informacja turystyczna. Dobry dojazd do Watykanu i centrum Rzymu.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 25 Lip 2012 12:20 

Czy ktoś korzystał może z airbnb w Rzymie i mógłby coś powiedzieć na temat miejscówki?
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 30 Lip 2012 14:04 

Loty: 93
Kilometry: 188 824
Krajów: 23 / 10.8%
Poszukuję noclegu dla 4 osób w Rzymie od 5.10 do 12.10. Najlepiej gdyby to było w miarę blisko centrum Rzymu w przyzwoitej cenie.

#132 PostWysłany: 12 Sie 2012 10:26 

Witam,
czy można w Rzymie znaleźć pokój dla 2 osób, do 300 zł/dobę blisko centrum w tym terminie?
Gdzie szukać? na booking.com np już prawie nic nie ma...
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 12 Sie 2012 11:23 

niebieski
Spróbuj na multiwyszukiwarkach typu skyscanner.net. Coś znajdziesz.

#134 PostWysłany: 12 Sie 2012 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
"popacz" na linki z mojej stopki, jak nie hotel to może na Airze coś znajdziesz.

#135 PostWysłany: 12 Sie 2012 18:43 

Czy ten airnbnm jest całkowicie bezpieczny?w jaki sposob następuje w nim uiszczanie płatności?Czy spotykam się osobiście z gospodarzem i wręczam mu pieniądze?
czy zawsze gdy dam "rezerwuj" to będę miał pewność ze nocleg został zarezerwowany?
czy są jakieś ukryte koszta?
czy w przypadku wynajmu mieszkania gospodarz rownież w nich mieszka? widzę ze np za 300 zł mogę wynająć całe mieszkanie, ale to cos podejrzliwie tanio...
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 12 Sie 2012 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
lamcpp napisał(a):
Czy ten airnbnm jest całkowicie bezpieczny?w jaki sposob następuje w nim uiszczanie płatności?Czy spotykam się osobiście z gospodarzem i wręczam mu pieniądze?
czy zawsze gdy dam "rezerwuj" to będę miał pewność ze nocleg został zarezerwowany?
czy są jakieś ukryte koszta?
czy w przypadku wynajmu mieszkania gospodarz rownież w nich mieszka? widzę ze np za 300 zł mogę wynająć całe mieszkanie, ale to cos podejrzliwie tanio...

Taka cena jest jak najbardziej mozliwa. Placisz od razu na portalu. Co do spotkania z gospodarzem, to roznie to bywa. Raz odbieralam klucze od sprzataczki w bloku, raz spotkalam sie z gospodarzem, ktory przekazal klucze, pokazal co i jak i tyle go widzialam :) Zazyczyl sobie zeby po wymeldowaniu klucze wsunac w szczeline pod drzwiami ;) W pierwszym moim przypadku (mieszkanie w Bangkoku) gospodarz napisal ze "moje" mieszkanie zostalo zalane ale ze ma drugie i w ramach rekompensaty moglam tam zostac druga noc za darmo. Wlasciciel drugiego mieszkania w nim mieszkal, ale powiedzial ze idzie spac do dziewczyny :)
Ukrytych kosztow raczej nie ma, aczkolwiek czasem jest jakas oplata za sprzatanie - ale to jest w opisie danego mieszkania.
Ja jak najbardziej polecam :)

#137 PostWysłany: 12 Sie 2012 18:51 
Awatar użytkownika

niebieski
- bezpieczny w zakresie kasy, raczej tak, pośredniczą, jakby co zwrócą
- płatność kartą w serwisie
- nikomu nic nie wręczasz, czasami nawet nie spotykasz gospodarza
- pewności nigdy nie ma w 100%, zawsze może znaleźć się jakaś czarna owca (ale i z hotelami są przeboje)
- ukrytych nie ma tzn. każda chata ma opisane co ile w niej kosztuje + opłata serwisowa
- każde mieszkanie na opis i jest w nim czy w całości czy pokój
- 300 zł (zależy gdzie) to wcale nie tanio ;)

i ogólnie: CZYTAĆ CZYTAĆ wszystko jest opisane ;)

#138 PostWysłany: 12 Sie 2012 19:06 

lamcpp

Jeśli chcesz to mogę ci podesłać ofertę Polaka, który wynajmuje mieszkanie z Rzymie w samym centrum, mieszkanie jest totalnie urządzone i zawiera wszystkie niezbędne graty.

Ja tam byłem w ekipą w maju i byliśmy bardzo zadowoleni, bo cena niezła, i no samo centrum. Oczywiście nie wiem czy wam będzie się to kalkulować jeśli jedziecie w dwójkę, bo mieszkanie teoretycznie przystosowane jest do nawet ok 8 osób ale zawsze warto zapytać. My tam byliśmy w 9 osób i dla nas cena była w porównaniu z hotelami bardzo atrakcyjna.

Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 12 Sie 2012 19:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@Karin mi podeślij, lecę do Rzymu za 2 mce większa grupą. Dzięki.

#140 PostWysłany: 12 Sie 2012 19:27 

mail: tiko35@o2.pl
Powiem Wam, że przekonaliscie mnie i chyba zarezerwuje tam mieszkanie.
Jeszcze jedno pytanie:
w opisie mieszkania jest podana cena za 7 dni: zł1835 /tydzień
natomiast obok przycisku "rezerwuj" jest cena 1996 zł /tydzień
z czego to wynika?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość