Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 239 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Hotele All w Tabie
#121 PostWysłany: 24 Sie 2018 00:00 

Loty: 73
Kilometry: 189 084
Krajów: 24 / 11.2%
To ja mam główne pytanie do podróżujących rodzin z dziećmi. O ile wyjazd w 2 lub 2+1 przy konfiguracji odpowiedniego pokoju nie jest problemem o tyle w przypadku większej rodziny już tak. Przy próbie rezerwacji pokoju na stronie hoteli w Taba heights nie mam możliwości zarezerwowania pokoju dla rodziny 2+2 ponieważ wyskakuje informacja o zbyt dużej ilości osób w pokoju. Jeszcze większym wyzwaniem jest rezerwacja pokoju dla rodziny 2+3(8,6 i 3 lata) tutaj już nawet booking rozbija to na 2 oddzielne pokoje. Czy ktoś z forumowiczów jechał z dziećmi i jakoś ten problem przerabiał? Czy można w 4 lub 5 osób(z dziećmi) w 1 pokoju spać? Jaka opcja wychodziła najkorzystniej (booking,bezpośrenio,inna opcja)? Czy ktoś rezerwował bezpośrednio poprzez stronę hotelu i faktycznie wtedy zapewniają transport z granicy? Mailuje do hoteli (Strand, Wekala, Bayview) już od tygodnia ale niestety 0 odpowiedzi. Może ktoś ma jakiś kontakt do wyżej wymienionych hoteli?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#122 PostWysłany: 21 Lis 2018 15:51 
Awatar użytkownika

Czy był ktoś ostatnio w Movenpicku ? jak najlepiej go zarezerwować ? Jak standard tego hotelu ostatnio, ? Czy może lepiej w tej okolicy?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 22 Lis 2018 14:21 

oskarK napisał(a):
Czy był ktoś ostatnio w Movenpicku ? jak najlepiej go zarezerwować ? Jak standard tego hotelu ostatnio, ? Czy może lepiej w tej okolicy?

Podłączam się do pytanie
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 22 Lis 2018 18:12 
Awatar użytkownika

złoty
movenpick można rezerwować przez ich stronę, ale ciężko tam o zniżki, jedynie przy rezerwacji noclegu ze śniadaniem, dostaje się bon na 20$ do wykorzystania na napoje, na bookingu nie da się zarezerwować dla 3 osób, mimo że do dwójki wstawiają bez problemu dostawkę nawet dla osoby dorosłej, ja rezerwuję na córkach expedii, np. orbitz.com, ostatnio było promo, za 62$ plus opłaty, przy 3 os. i wychodziło lepiej niż przez stronę własną
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 21 Gru 2018 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
Kolega Ahmed i Hassan oraz Ali już nie chcą jeździć za 10-15$ tylko 20$. Na miejscu stargowałem sam do 15$ ale gość jak zobaczył że nas jest 6os stwierdził że chce 20$.

Jeszcze nikt nie wspominał o All dla dzieci w Sofitelu - moja córa ma 6 lat i policzyli połowę czyli 15$
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 21 Gru 2018 20:15 
Awatar użytkownika

złoty
To może jakieś szczegóły o sofitelu, bo ja właśnie wylądowałem w strandzie i wydaje mi się, że jest gorzej niż rok temu, a ludzi więcej i ceny też wyższe
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 22 Gru 2018 00:46 

niebieski
Movenpick czy Nelson
oba z HB '
co brać jeśli cena zbliżona?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 22 Gru 2018 06:32, edytowano w sumie 1 raz
?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Hotele all w Tabie
#128 PostWysłany: 22 Gru 2018 09:02 
Awatar użytkownika

złoty
Zdecydowanie movenpick
 Profil Relacje PM off
miro13 lubi ten post.

#129 PostWysłany: 22 Gru 2018 09:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Jedzenie super. Pełno Polaków bo w środę przyleciała wycieczka z Katowic (2 autokary). Niczego nie brakuje. Obsługa taka jak powinna być w 5* hotelu (sam jestem hotelarzem). Poprawili jakość Internetu. Jest w pokoju. Rafa słaba w porównaniu do Marsa . Na plus podgrzewany basen dla dzieci
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 15 Sty 2019 12:46 
Awatar użytkownika

Witam,
lecę z małymi dziećmi za tydzień do hotelu El Wekala Główna atrakcją miał być dla dzieci podgrzewany basen.
Teraz az raz czytam, że był podgrzewany, potem znów ktoś pisze, że woda zimniejsza niż naszym Bałtyku latem.
Ktoś był ostatnio i może napisac, jak jest z tym basenem faktycznie? Ciepły czy lodowany?
I czy alternatywnie mogę chodzić z dziećmi do sąsiednich hoteli z basenami z podgrzewaną woda?
Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 15 Sty 2019 14:02 
Awatar użytkownika

złoty
18 c. Z dziećmi to bym wybrał Stranda, fajna plaża i cieplejsza woda w morzu niż w basenach, na podgrzewaną wodę bym nie liczył, a i plaża w Wekali z daleka od cywilizacji, i busem niewygodnie, w zeszłym roku była przy Sofitelu i z basenem, to było lepsze rozwiązanie

Ostatnio edytowany przez kostek966 15 Sty 2019 21:20, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 15 Sty 2019 17:23 

Loty: 258
Kilometry: 426 576
Krajów: 34 / 15.9%
niebieski
Aga Kowalska napisał(a):
Witam,
lecę z małymi dziećmi za tydzień do hotelu El Wekala Główna atrakcją miał być dla dzieci podgrzewany basen.
Teraz az raz czytam, że był podgrzewany, potem znów ktoś pisze, że woda zimniejsza niż naszym Bałtyku latem.
Ktoś był ostatnio i może napisac, jak jest z tym basenem faktycznie? Ciepły czy lodowany?
I czy alternatywnie mogę chodzić z dziećmi do sąsiednich hoteli z basenami z podgrzewaną woda?
Z góry dziękuję
Byłem w El Wakala w grudniu. Nie było podgrzewanej wody. I generalnie nie polecam tego hotelu! W pierwszym dniu byłem w szoku kiedy dostałem wino do kolacji w plastikowym kubeczku. To samo było w barze. Wszystkie alkochole w plastiku. Tylko po 22:00 kiedy za trunki w barze trzeba było płacić podawano wtedy w szklankach... Poza tym ciągle czegoś brakowało. Któregś wieczoru w barze już była tylko lokalna tequila... Ciągle brakowało czerownego wina do kolacji... Słowo "Finish" to było słowo które można było usłyszeć kilka razy dziennie...

#133 PostWysłany: 15 Sty 2019 19:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Faktycznie, w El Wekali była zimna woda, ale jak się chwilę popływało było znośnie. Najlepsza i tak była zabawa ze zjeżdżaniem do wody. Moja córa była wniebowzięta. No i przy basenie były animacje. W Sofitelu jeden z siedmiu basenów był podgrzewany, ale zero animacji. Więc coś za coś.

El Wekala miała jeden duży minus, o 15:30 było już po słońcu. W Sofitelu świeciło ponad godzinę dłużej. Mi się hotel podobał mimo iż byłem tam tylko 2 ostatnie dni pobytu w Taba Heights. Wcześniej rezydowałem w Sofitelu.

Załącznik:
DSC_1113.JPG
DSC_1113.JPG [ 303.5 KiB | Obejrzany 1185 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 15 Sty 2019 21:44 

niebieski
joael napisał(a):
No i przy basenie były animacje.
Ale prawdę mówiąc te animacje to tylko tańce i nic poza tym...
joael napisał(a):
El Wekala miała jeden duży minus, o 15:30 było już po słońcu. W Sofitelu świeciło ponad godzinę dłużej.
Dokładnie! Hotel zasłania spora góra za którą szybko chowa się słońce... Jak tylko się chowało wsiadaliśmy w autobus i jechaliśmy na plaże gdzie jeszcze prawie godzinę dłużej świeciło słońce...

#135 PostWysłany: 15 Sty 2019 22:18 
Awatar użytkownika

niebieski
malediwy napisał(a):
I generalnie nie polecam tego hotelu! W pierwszym dniu byłem w szoku kiedy dostałem wino do kolacji w plastikowym kubeczku.

Nie wiem kiedy byłeś, bo ja byłem od 24.12 i takiej sytuacji nie spotkałem. Wino do kolacji w szklaneczkach (nie były to typowe kieliszki do wina). Może dlatego że święta? W każdym razie hotel był prawie full (rzesza Polaków). Jedzenia było aż nadto. Nawet tuż przed 22 zaglądaliśmy.

A co do animacji to były i konkursy rzucania do kosza, i gra w piłkę wodną, i kto zrobi największą bombę. Tańce, fitness dla Pań, choć Panów też było sporo. Nie nudziliśmy się przez te 2 dni.

Jeszcze dodam że jak braliśmy All Inclusive, za córę nie płaciłem. A skubańcy w Sofitelu policzyli połowę!

Co do chodzenia do innych hoteli na basen to nie wiem czy można, jak nie będziesz mieć hotelowego ręcznika (mają inne kolory) to będą wiedzieć skąd przyszłaś (w Sofitelu są niebieskie, podgrzewany basen jest na poziomie +1, tzn. na poziomie recepcji).
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 16 Sty 2019 11:48 

niebieski
joael napisał(a):
malediwy napisał(a):
I generalnie nie polecam tego hotelu! W pierwszym dniu byłem w szoku kiedy dostałem wino do kolacji w plastikowym kubeczku.
Nie wiem kiedy byłeś, bo ja byłem od 24.12 i takiej sytuacji nie spotkałem. Wino do kolacji w szklaneczkach (nie były to typowe kieliszki do wina).
Ja byłem w tym hotelu 11/18.12.2018. Wielu turystów łącznie ze mną mocno się wkurzało na te plastikowe kubeczki i potem po kilku dniach do kolacji już też podawano wino w małych szklaneczkach. W barze niestety do końca zostały plastiki choć ja chodziłem ze "swoją" szklaneczką... Generalnie pierwszy raz widziałem coś taiego a byłem 15 sty raz w Egipcie i bywałem w wielu innych hotelach na All. Rozumiem napoje w plastikach na plaży czy przy basenie ale nie w barze w którym zasiadasz wieczorem czy do kolacji...

#137 PostWysłany: 22 Sty 2019 06:37 

Witam wszystkich.
Mam 3 pytania odnośnie samej Taby i okolic.
1. Czy normalnie się dolatuje na tamtejsze lotnisko (flight24 podaje, że jest nieczynne/brak) ??
2. Czy ktoś był w Bayview ??
3. Jakieś opinie o tym hotelu ??
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 23 Sty 2019 09:42 
Awatar użytkownika

Mam pytanie do osób wypoczywających w hotelu El Wekala. Za kilka dni tam lecimy na tydzień. Wykupiłam na bookingu opcję all inclusive W potwierdzeniu rezerwacji mam adnotację "wszystkie posiłki i wybrane napoje wliczone są w cenę pokoju" Co to oznacza Wybrane napoje , czyli kawa i herbata? Zero wina czy lokalnych drinków? Jak wygląda ten all w El Wekala?
Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam, Aga
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 23 Sty 2019 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Wybrane w sensie to co udostępniają (jest wino) a nie to co będziesz sobie życzyć
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 23 Sty 2019 10:57 
Awatar użytkownika

złoty
Jak masz bilety to normalnie dolecisz mimo, że fr24 nie pokazuje lotniska, bayview jest ok, część jest zdemolowana, a część ok,
Jak chcesz info o wekali to wejdź na stronę itaki i poczytaj opinie, ai jest takie jak wszędzie tylko hotel marny
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 239 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość