Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 30 Lip 2013 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 148 556
Krajów: 27 / 12.6%
Witam!Na bieżąco śledzę relacje Bartka i cały czas go podziwiam!Super podróż,masa wrażeń i upartość w dążeniu do celu-wielkie brawa!!!Życzę wytrwałości i jak najlepszych wspomnień z każdego zwiedzanego miejsca :D Bardzo fajnie ogląda się i czyta Twoje relacje!!!Pozdrawiam serdecznie :)

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#162 PostWysłany: 30 Lip 2013 22:24 
Awatar użytkownika

Szybki, dwu minutowy vlog z podróży Nice-Genewa.

Składam właśnie znacznie dłuższy film z Genewy ze statywem w Akcji.
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 30 Lip 2013 22:38 

niebieski
BBarwik napisał(a):
Swoją drogą, po jeździe metrem jestem trochę przerażony. Co druga osoba jest czarnoskóra albo ma burkę (Niqab), Paryż przy tym to nic. Jak się uda zrobić jakieś zdjęcie jak to wygląda to podeśle.

Nie wierz stereotypom, ja będąc w Paryżu jechałem autobusem o 5 rano, wraz ze znajomymi byliśmy jedynymi białymi. Pozamykali autostrady i zaczęło się robić gorąco, ludzie coś tam krzyczeli, wysiadali. Podszedłem do kierowcy, też Murzyna, wyjaśnił że nie może nas zawieź na lotnisko, ale poprosiłem go to nadrobił kilka kilometrów i dowiózł nas do stacji kolejowej. Tylko dzięki temu zdążyliśmy na samolot.

#164 PostWysłany: 30 Lip 2013 22:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kleyo napisał(a):
BBarwik napisał(a):
Swoją drogą, po jeździe metrem jestem trochę przerażony. Co druga osoba jest czarnoskóra albo ma burkę (Niqab), Paryż przy tym to nic. Jak się uda zrobić jakieś zdjęcie jak to wygląda to podeśle.

Nie wierz stereotypom, ...

te "stereotypy" jak je to nazywasz to, wg pewnych prognoz, za 20 lat zmienią belgię w kraj wyznaniowy

#165 PostWysłany: 30 Lip 2013 23:39 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
BBarwik napisał(a):

Sprawdzilem na mapce gdzie ten hotel. Faktycznie w tym rejonie mieszkaja glownie czarni, ale w ogolnosci to jednak w metrze nie jest tak, ze polowa to, ze sie tak wyraze, niezuplnie biali ;) Niestety sa w Brukseli dzielnice niemal calkiem czarne badz muzulmanskie.

#166 PostWysłany: 30 Lip 2013 23:40 

niebieski
BBarwik napisał(a):
Szybki, dwu minutowy vlog z podróży Nice-Genewa.

Składam właśnie znacznie dłuższy film z Genewy ze statywem w Akcji.

Przypomniała mi się śmieszna historia z tą fontanną, którą Bartek sfilmował. Kilka lat temu na kilka godzin odwiedziłem Genewę, też przy okazji samodzielnej wycieczki kolejowej, tyle że po samej Szwajcarii. Koniecznie chciałem mieć zdjęcie z tą fontanną. Coraz bardziej się do niej zbliżałem po moście, co chwila sprawdzałem przez aparat, czy ujęcie będzie już dobre. W końcu stwierdziłem, że to jest to i poprosiłem jakiegoś Hindusa, żeby mi cyknął fotkę. Odwróciłem się plecami do fontanny, krzywy uśmiech do aparatu i w tym momencie widzę jak Hindus skręca się ze śmiechu. Co jest, myślę, ptak mi nasrał, czy co. A ten pokazuje ręką na coś i dalej się śmieje ;) w czasie robienia zdjęcia ... wyłączyli fontannę :-) Na zdjęciu została prawie niewidoczna smuga wody z boku. Jak się patrzyłem to najwyższa fontanna Europy była, jak się odwróciłem to znikła w sekundę ;) po dwóch godzinach znów włączyli; wyłączają jak jest silny wiatr; co ciekawe, w każdym momencie w powietrzu unosi się 7 ton wody. Mam nadzieję, że i na nowych filmikach będzie fontanna ;)

Ostatnio edytowany przez Grzegorz40, 30 Lip 2013 23:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 30 Lip 2013 23:42 

niebieski
namteH napisał(a):
te "stereotypy" jak je to nazywasz to, wg pewnych prognoz, za 20 lat zmienią belgię w kraj wyznaniowy

Wiem i z tym moim zdaniem trzeba walczyć jakoś, ale nie oznacza to, że należy się bać każdego niebiałego na ulicy.

#168 PostWysłany: 31 Lip 2013 00:27 
Awatar użytkownika

Film wyszedł nieco krótszy niż się spodziewałem, ma jakieś 6:30.
W każdym bądź razie wyszedł dość fajnie, być może nawet najlepszy ze wszystkich dotychczasowych, ocenicie sami.
Od Tego filmu posypie się trochę numeracja, numer vloga nie będzie już oznaczał konkretnie dnia ponieważ z dwóch dni robię teraz jednego vloga, żeby miał on około 5-15 min, ale zawierał więcej praktycznych i ciekawych informacji. Oczywiście co jakiś czas będą się też pojawiać krótsze vlogi, poniżej 5 min - głównie z dnia w którym będę się przemieszczał.
Fontanie w filmie jest poświęcone jakieś 40 sekund, może nawet minuta :D
Renderuje się, będzie dostępny z rana, koło 9-10.

#edit 1:10
FILM JEST JUŻ GOTOWY - NOWA FORMUŁA

/////////////////////////////
Dwunasty dzień mojej podróży po Europie - Genewa.
W tym odcinku pokażę Wam piękno tego miasta w nowej formule - dajcie znać czy się Wam podoba, bo jeśli tak się stanie to ta formuła zagości na kanale na stałe.
Mam nadzieje że się spodoba :)

Dzielnice w których ostatnio sypiam są właśnie głównie zamieszkiwane przez mniejszości narodowe, zresztą nie bez powodu są najtańsze.

namteH ma tutaj całkowitą racje. Odkąd tu jestem nie widziałem żadnego "białego" dziecka. Jedynie widuje gromadki czarnych lub arabów, ew. kobiety w burkach z dzieckiem + do tego w ciąży. Swoją drogą jest tu strasznie dużo żebraków, ale też głównie z emigracji, co druga żebrująca osoba to właśnie muzułmańska kobieta. Wygląda to tak jak u nas żebrają cyganie, najgorzej jak podchodzi taka do ciebie i chce kasę (widziałem jeden taki przypadek).
Postaram się to jutro nagrać na jakimś dużym zoomie, wole żeby nikt nie widział że nagrywam takie rzeczy.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 31 Lip 2013 17:53 
Awatar użytkownika

Drodzy czytelnicy - to moment by otwierać szampana :D
Image

Temat został wyświetlony 10000 razy co czyni go najpopularniejszym tematem w dziale Europa i czwartym w dziale relacje z podróży.
Jeśli chodzi o ilość postów - ma pierwsze miejsce w tych dwóch działach.
Ale to nie koniec, wierze w to że do końca wakacji zajmie on pierwsze miejsce.
Dzięki za pomoc w podróży, dostałem od Was wiele przydanych wskazówek i informacji - jesteście najlepszą publicznością jaką mam ;)

W każdym bądź razie - podróż trwa nadal. Jestem w Brukseli, jutro nakręcę jakiś 5-10 min materiał.
Nie zapomnijcie obejrzeć ostatniego filmu z Genewy:

- Jest to chyba najlepszy film jaki do tej pory stworzyłem. Napiszcie jaką macie opinie na jego temat.
W filmie nie zabrakło: siedziby ONZ, WHO, ILO, czerwonego krzyża (+muzeum), katedry św. Piotra, największej w Europie fontanny i trochę innych ciekawych rzeczy ;)
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 01 Sie 2013 00:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
BBarwik napisał(a):
...
Nie zapomnijcie obejrzeć ostatniego filmu z Genewy:

- Jest to chyba najlepszy film jaki do tej pory stworzyłem. Napiszcie jaką macie opinie na jego temat.
...

lepiej niż te pierwsze ale...zero oryginalności.
pewnie gdyby ktokolwiek inny pojechał do genewy to w 90% zrobiłby taką samą relację.
żadnego wkładu własnego, żadnych własnych spostrzeżeń czy refleksji.
jedyne wytłumaczenie takiego stanu rzeczy jest to, że za krótko bywasz w danych miejscu i niemożliwe jest zdobycie własnego spojrzenia na miasto dlatego te relacje inne nie będą.

#171 PostWysłany: 01 Sie 2013 01:09 

niebieski
Byłem 2 dni temu w Belgii. Tak jak już wcześniej pisałem, Bruksela nie jest jakaś rewelacyjna. W poniedziałek byłem w Brugii i Gent - po kilka godzin w każdym miasteczku - jeśli masz parę godzin to warto się tam wybrać i zobaczyć piękny rynek w Brugii, czy stare miasto w Gent. Bilet na pociąg kupisz przez Internet za 6 euro (GOPASS1). Wystarczy kupić Bruksela-Brugia, Brugia-Bruksela, czyli zapłacisz 12 euro, a spokojnie możesz wysiąść po drodze w Gent i po paru godzinach wsiąść w inny pociąg. Ja tak zrobiłem. Ponadto bilet pokazywałem konduktorom na smartphonie i wszystko było ok. Także polecam Ci bardzo wyskoczyć tam na parę godzin.
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 01 Sie 2013 01:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Celem nie powinna być liczba wyświetleń, bo inna sprawa, że wątek dosyć kontrowersyjny :P Rób te vlogi bo czekamy :D

#173 PostWysłany: 01 Sie 2013 14:41 
Awatar użytkownika

BBarwik napisał(a):
FILM JEST JUŻ GOTOWY - NOWA FORMUŁA

Dwunasty dzień mojej podróży po Europie - Genewa.
W tym odcinku pokażę Wam piękno tego miasta w nowej formule - dajcie znać czy się Wam podoba, bo jeśli tak się stanie to ta formuła zagości na kanale na stałe.
Mam nadzieje że się spodoba :)

Dla mnie najlepszy do tej pory, super, tak trzymaj Bartek :)

#174 PostWysłany: 02 Sie 2013 16:59 
Awatar użytkownika

Jestem już w Amsterdamie, filmy z Paryża będą dostępne jutro z rana.
Pokój to dostałem jakiś apartament, wszystkie inne przy tym wymiękają.
Poza tym hotel ogromny, chyba z 200+ pokoi tutaj będzie.
Na dziś w planach coffeeshop (xD), dajcie znać co warto byłoby zobaczyć w Amsterdamie, będę wdzięczny.
Miasto zapowiada się świetnie ;)

Dla zainteresowanych:
9 euro - 1g, 5 euro lufka :D
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 02 Sie 2013 18:49 

niebieski
BBarwik napisał(a):
Na dziś w planach coffeeshop (xD)

A wpuszczą Cię?
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 02 Sie 2013 19:46 
Awatar użytkownika

!jotodupca! napisał(a):
tylko ze musisz miec dwod holnderski albo sie kogos proic zeby sprzedali ...

Od ręki dostałem, tylko dowód musiałem pokazać przy zakupie.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 02 Sie 2013 19:48 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
w Amsterdamie nie ma tego prawa
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 02 Sie 2013 21:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Takiego prawa nigdy w AMS nie bylo. Wprowadzono to tylko przy granicy, ale zrozumirli ze to blad i wycofuja/wycofali sie z tego pomyslu.

W Amsterdamie:
Pozycz rower i pojedz sobie na polnoc od ams wczesniej biorac darmowy prom, pochodz troche po czerwonej wieczorem, troche coffikow (Syberia, Mellow Yellow to wg mnie najlepsze i bardzo tanie, omijaj super popularne), I amsterdam jeszcze. Nie zjesz lepszego burgera (chyba) niz w BurgerBar, POLECAM!

A jesli nie paliles nigdy to nie radze wypalac wszystkiego za jednym razem :D no chyba ze doswiadczony. ;) milej zabawy, bo wlasciwie z tego AMS slynie.

#179 PostWysłany: 02 Sie 2013 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Frytki zjedz! O najważniejszym zapomniałem :) Naprawdę warto, najlepsze na świecie (no, może w Belgii lepsze są). Z pysznym majonezem, sosem curry i świeżą cebulką... mmmm...

I nie zapuszczaj się za daleko w dzielnicy czerwonych bo możesz zobaczyć dziwne rzeczy których niekoniecznie masz ochotę oglądać.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 02 Sie 2013 22:27 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
BBarwik napisał(a):
Dla zainteresowanych:
9 euro - 1g, 5 euro lufka :D

Mniam :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości