Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 21 Cze 2026 20:06 
Awatar użytkownika

Na Zhangjiajie National Forest Park lepiej dwa dni, bilet jest drogi i od razu na cztery dni, trzeba skorzystać z tej inwestycji. I daje czas wcisnąć gdzieś 72 wonder tower
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#102 PostWysłany: 22 Cze 2026 09:41 

Tak, ja też byłam tam dwa dni i absolutnie nie żałuję, miejsce jest wyjątkowe, a park naprawdę ogromny. Aczkolwiek Guilin i Yangshuo chyba nawet bardziej mi się podobało, tam można spędzić spokojnie kilka dni, pić do oporu sok z marakui, jeździć na rowerze i wspinać się na wzgórza. Generalnie oba miejsca są super i wiadomo, że im więcej czasu tym lepiej (w Xi'an nie byłam), ale hmm Zhangjiajie to takie zwiedzanie w wyznaczonych dość sztywno ramach (konkretne szlaki dla turystów, autobusy, kolejki) a Yangshuo i okolice to po prostu duży obszar z rozrzuconymi ciekawymi miejscami, których jest multum i można to zwiedzać dużo bardziej niezależnie. Oczywiście oba miejsca są bardzo turystyczne. Jeśli chodzi o przedstawiony wyżej plan zwiedzania to dla mnie jest tam zdecydowanie za dużo Pekinu, ale wiadomo co kto lubi/ co kogo interesuje.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 22 Cze 2026 10:29 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 532 759
Krajów: 55 / 25.7%
niebieski
Wg mnie warto zostać w Zhangjiajie 2 dni (park jest ogromny) + 1 dzień na Tianmen Mountain.
Guilin - czy widziałeś gdzieś już tarasy ryżowe? W Longsheng jest ładnie (ale zupełnie tak samo ładnie jest np. na półnowy Wietnamu), ale mając tak mało czasu, popłynęłabym łodzią do Yangshuo i stamtąd robiła wycieczki po okolicy, a zminimalizowała czas w Guilin. Ja co prawda trafiłam na 3 dni deszczu, ale przy ładnej pogodzie ta okolica ma ogromny potencjał na niespieszne zwiedzanie, wycieczki skuterem/rowerem i hiking.
Chengdu - mnie się tam bardzo podobało, wg mnie masz za mało czasu. Leshan jest ok na jakieś 5h z dojazdami, ale wolałabym więcej czasu spędzić w samym Chengdu.
Xi'An - po Armii Teraktowej możesz zaliczyć jeszcze rower na murach. Mnie się w Xi'An podobało bardzo, super miks historii z nowoczesnym miastem i kuchnia top (ale ja uwielbiam jeść i miałam długą listę dań i knajp, na którą nie wystarczyły mi 3 dni).

Ja bym pewnie skróciła Pekin na rzecz powyższych, no ale to rzecz gustu :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości