Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#8621 PostWysłany: 15 Paź 2024 14:59 

złoty
@Sudoku a nie dwa? Mam wrażenie, że jednak dwa.
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#8622 PostWysłany: 15 Paź 2024 15:04 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Wg oficjalnej mapki to 3:
Załącznik:
Miles-More-Weltkarte-2024-1100x649.png
Miles-More-Weltkarte-2024-1100x649.png [ 36.35 KiB | Obejrzany 2057 razy ]

#8623 PostWysłany: 15 Paź 2024 15:07 

złoty
https://www.miles-and-more.com/de/en/ge ... chart.html

@Sudoku Dasz linka do tej mapki, bo jakoś w biletach nagrodach nie widzę. A tabelka z regionami jak wyżej jest.
 Profil Relacje PM off  

#8624 PostWysłany: 15 Paź 2024 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 233 291
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Link do mapki:

https://www.miles-and-more.com/pl/en/pr ... ystem.html

Middle East and Asia: [...] United Arab Emirates [...]

Africa: [...] Tanzania [...]

Chciałbym aby było to składalne za 40K RT ale logika podpowiada, że nie będzie.

Załączniki:
Zrzut ekranu 2024-10-15 o 15.40.04.png
Zrzut ekranu 2024-10-15 o 15.40.04.png [ 54.42 KiB | Obejrzany 2014 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8625 PostWysłany: 15 Paź 2024 15:53 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy przypadkiem nie jest tak, że ta mapka pokazuje podział na potrzeby zbierania punktów, a ten - jak się zdaje - jest inny, niż na potrzeby wydawania mil?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
krzykrzysztof uważa post za pomocny.

#8626 PostWysłany: 15 Paź 2024 16:02 

złoty
@tropikey dokładnie tak jest. Wyżej wkleiłem linka do tabelki z podziałem na regiony dotyczącej biletów nagród.
@krzykrzysztof sprawdź regiony w linku kilka postów wyżej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
krzykrzysztof uważa post za pomocny.

#8627 PostWysłany: 15 Paź 2024 21:05 
Site Admin

Loty: 537
Kilometry: 994 573
Krajów: 82 / 38.3%
Wywołany przez @bonifacy - nie robiłem stopa w DXB a w niedostępnym aktualnie BEY ale stawka wynosiła 40k. Cały myk działa dzięki temu że jest jeden region do wydawania Middle East/North&Central Africa. Przy czym przychylam się do podpowiedzi że najlepiej dzwonić na infolinię z gotowymi trasami do złożenia bo inaczej można usłyszeć że konsultant nie widzi i nara ;)
bonifacy lubi ten post.

#8628 PostWysłany: 15 Paź 2024 23:28 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
Krajów: 25 / 11.7%
złoty
Robiłem dokładnie WAW-DXB(stop)-ADD-ZNZ (pobyt)-ADD-MXP-WAW ZA 40K mil

#8629 PostWysłany: 17 Paź 2024 14:10 

Złożyłem wniosek o wsteczne naliczenie mil za dwa loty AirChina. W obydwóch przypadkach taka odpowiedź: odmowa z powodu: Przelot został już naliczony
Oczywiście nie mam żadnego naliczenia za te loty na moim koncie. Napisałem zapytanie, ale na razie jednak żadnej odpowiedzi.
Widzę jednak, że Chińczyk naliczył mi za te loty mile Phoenix Miles, chociaż nigdzie nie podawałem numeru mojej karty. Mało tego, rezerwację zrobiłem przez ich stronę, a dopiero potem się zarejestrowałem i przydzielono mi numer członkowski itd. Czy to może być powodem odmowy naliczenie mil w M&M? Nie prosiłem o te mile Phoenix, więc chciałbym mieć normalnie naliczone mile w M&M. Czy ktoś miał podobny przypadek?
 Profil Relacje PM off  

#8630 PostWysłany: 17 Paź 2024 20:25 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
niebieski
Jeśli zostały naliczone w jednym programie to w innym odmówią. Raczej już nie zdziałasz.
Zeus lubi ten post.

#8631 PostWysłany: 17 Paź 2024 20:55 

Jeśli jest tak jak piszesz, to jest to lipa straszna z ich strony. Przecież to są niby partnerzy, a wygląda na to, że Chińczyk mnie podkradł, nie pytając nikogo o zgodę, a M&M nie może nic zrobić...Kupowałem te bilety gdzieś z tyłu głowy licząc na sporo mil, bo to loty VIE-PEK i PEK-SIN a w kolejce są jeszcze powrotne KUL-PEK i PEK-VIE, a tu się okazuje, że to nie ja decyduję, do którego programu należę,?? U Chińczyka dostałem za nie 13 305 mil....
 Profil Relacje PM off  

#8632 PostWysłany: 17 Paź 2024 21:36 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
niebieski
Lipa, że Chińczyk przypisał mile do siebie skoro nie taka była intencja, fakt. Natomiast z punktu widzenia MM, za lot otrzymałeś mile w programie partnerskim, trudno żeby jeszcze raz naliczyli Ci mile u siebie. Oni nie wiedzą, czy naliczyło się "samo" czy podawałeś nr karty umyślnie, liczy się fakt, że w jakiś sposób do rezerwacji miałeś przypisany inny program, w którym otrzymałeś mile.

Nie słyszałem o tym, żeby ktoś 'odnaliczał' mile w jednym programie, żeby potem reklamować w drugim ich brak. Ale może się da.

Osobno można się zastanawiać, dlaczego te mile poszły do złego programu. Niektóre apki są sprytne, i podstawiają swój program, jeśli otwierasz w nich rezerwację, a już tym bardziej jeśli się odprawiasz. W innych nie zawsze da się przypisać program innych linii, trzeba przez infolinię np. Coś musiało pójść nie tak. Jeśli uda Ci się przeanalizować, to podziel się wnioskami.

Swoją drogą.... po co zakładałeś konto w ich programie, skoro nie miałeś zamiaru zbierać ich mil? Jeśli powodem była możliwość check-in przez apkę, to stanowcza większość apek czy stron pozwala na odprawę bez posiadania konta i nr lojalnościowego.

#8633 PostWysłany: 17 Paź 2024 21:58 
Awatar użytkownika

Loty: 1023
Kilometry: 2 238 817
Krajów: 143 / 66.8%
HON fly4free
Mnie kiedyś się udało, ale miałem wtedy na BP numer United, a naliczyło do M&M. Musiałem pisać do M&M by wykasowali te mile i potem do UA by naliczyli.
M&M jakimś cudem się zgodził, ale miałem twardy dowód na BP, że chciałem naliczyć do United.
Spróbuj pisać do Chińczyka by wycofali to naliczenie, bo na BP nic nie miałeś.

#8634 PostWysłany: 17 Paź 2024 22:58 

HON fly4free
Trzeba uważać, bo w wielu liniach jest np. darmowy internet w jakiejś postaci a nikt nie doczytuje, że skorzystanie z niego oznacza zgodę na naliczenie mil we własnym programie linii, który czasami potrafi się automatycznie stworzyć przy tej okazji i podmienić za numer podany przy odprawie.
Poza tym dodanie do apki linii czy jakiegoś konta do zrządzania rezerwacją via www czasem powoduje właśnie automatyczne nadpisanie numeru FFP.

Podobne problemy są z LATAM, o czym pisałem w innym wątku, ale LA bez problemu zgadza się cofnąć punkty w LATAM Pass pod warunkiem, że w rezerwacji / na bP rzeczywiście był podany inny numer FFP (weryfikują to dokładnie).
 Profil Relacje PM off  

#8635 PostWysłany: 17 Paź 2024 23:15 

@BrunoJ

Ja nie zakładałem konta w ich programie, tylko się rejestrowałem na ich stronie i to jeszcze z problemami. Tak jak pisałem. Bilety zamówiłem na ich stronie bez rejestracji. Chciałem potem domówić hotel tranzytowy, więc uznałem, że warto mieć konto, tak, jak w innych liniach, żeby móc normalnie zarządzać rezerwacją, dodać hotel itp. Ktoś tutaj na forum doradził mi, żeby to zrobić przez ich stronę niemiecką, bo na ogólnej były jakieś problemy nie do przejścia. No i się zarejestrowałem i z automatu dostałem numer członkowski tego Phoenixa.

No nic. Zobaczymy co odpowie M&M. Skoro komuś udało się u nich uprosić cofnięcie naliczenia mil, to ja spróbuję wyprosić u Chińczyka to samo, jeśli M&M da mi odpowiedź negatywną. Moim zdaniem powinni takie sprawy załatwić między sobą, tak, żeby Klient był zadowolony, skoro to są partnerskie podmioty....
 Profil Relacje PM off  

#8636 PostWysłany: 17 Paź 2024 23:23 

HON fly4free
Nie załatwiają między sobą, i szkoda Ci tracić czasu na kontakt z M&M.
MM nie naliczy mil dopóki Air China nie potwierdzi segmentów, a nie zrobią tego bo już naliczyli u siebie. A naliczyli u siebie dlatego że automatycznie dodany został, nawet jeśli niechcący, ich numer FFP do rezerwacji przy zakładaniu konta.
Nie wiem dlaczego nie podałeś numeru MM przy odprawie? Być może odkręciłoby tę sytuację.
W tej chwili można liczyć tylko na dobrą wolę Air China w sprawie cofnięcia mil w ich programie. Tylko wtedy MM będzie mogło naliczyć mile u siebie.
Pamiętaj, że mile to nie jakiś zapis księgowy tylko KASA. Air China musi za te mile zapłacić M&M, żeby naliczyli je na twoim koncie.
 Profil Relacje PM off  

#8637 PostWysłany: 17 Paź 2024 23:35 

Loty: 139
Kilometry: 227 786
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
Mam ten sam problem z THAI. Leciałem BKK-HAN, jeszcze upewniłem się na check-in czy na pewno jest tam przypisany mój numer Miles&More i potwierdzili, na BP również wydrukowany i nici, jak próbuję wstecznie naliczyć to błąd, bo lot został przypisany do innego programu milowego, żenada. Napisałem do supportu i sprawa przekazana do Niemiec, które pewnie i tak rozłożą ręce.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#8638 PostWysłany: 17 Paź 2024 23:48 

Numeru nie podałem, bo myślałem, że na spokojnie w domu złożę wniosek o wsteczne naliczenie. Zrobiłbym to, gdybym miał świadomość tego, że mogę wpaść w inny program, którym w ogóle nie jestem zainteresowany.
Jak teraz czytam, że AirChina będzie musiała zapłacić M&M, to szanse na pozytywne zakończenie wyglądają na bliskie zeru...Osobną kwestią jest to, że do końca nie rozumiem, dlaczego mieliby płacić, skoro podmioty te wręcz zachęcają do zbierania u nich mil.... Ale przyznaję bez bicia, że tych mechanizmów nie śledziłem i nie do końca ogarniam..

@jaras724
Jaki dokładnie komunikat Ci wyskoczył?
 Profil Relacje PM off  

#8639 PostWysłany: 18 Paź 2024 00:00 

Loty: 139
Kilometry: 227 786
Krajów: 38 / 17.8%
złoty
@Icek2024

za pierwszym razem: TG564, BANGKOK - HANOI, Y, dnia 14.09.2024 odmowa z powodu: Przelot naliczony w innym programie

teraz spróbowałem po raz kolejny: TG564, BANGKOK - HANOI, Y, dnia 14.09.2024 odmowa z powodu: Przelot został już naliczony

Oczywiście na koncie brak jakiegokolwiek naliczenia.

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny, Svalbard
 Profil Relacje PM off  

#8640 PostWysłany: 18 Paź 2024 00:23 
Awatar użytkownika

Za przelot TG centrala w Niemczech naliczy mile i punkty, ale potrwa to jakieś dobre kilka tygodni. Przerabiałem to.
Zauważyłem, że kiedy na karcie pokładowej TG miałem numer M&M poprzedzony "LO" zawsze były problemy z naliczeniem mil, widocznie system TG tego nie ogarnia. Teraz zawsze podczas robienia rezerwacji w TG wybieram, że mam numer M&M w LH i wszystko nalicza się tak jak trzeba.
jaras724 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9584 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 429, 430, 431, 432, 433, 434, 435 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości