Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 04 Sie 2025 13:32 

Polecam zakup esim na sparks. Za 8,5 Euro kupiłem 10 GB. Od razu po wylądowaniu było aktywne i zalogowało do sieci.
Przez 2 tygodnie pobytu zeszło mi 6GB, bo reszta z wifi w miejscu zamieszkania.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#62 PostWysłany: 07 Paź 2025 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 93
Kilometry: 158 981
Krajów: 23 / 10.8%
leafar98 napisał(a):
Hej, czy ktoś kupował ostatnio kartę SIM na lotnisku w Antalyi? Jak duża jest różnica w cenie między lotniskiem a miastem? Jakieś konkretne sieci z lepszą ofertą i pokryciem niż inne?

Podbijam - ktoś coś? Niestety esim nie wchodzi w grę.

#63 PostWysłany: 08 Paź 2025 16:39 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
Krajów: 27 / 12.6%
niebieski
Kupowalam 2 tygodnie temu ale w Sabiha (Istambul). Turk Telecom za 998 TRY plus 115 TRY. czyli ponad 20 EUR - drogo. Turk Telecom. Stanowisko obok (nie pamietam nazwy) mialo karty jeszcze drozsze bo najtansze za 27 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 08 Paź 2025 19:38 

niebieski
Akurat Turcja należy do krajów, gdzie kupowanie karty sim jest mało opłacalne cenowo. Jeśli nie macie telefonu, który obsługuje esim to polecam sprawdzić ile kosztuje roaming w waszej sieci komórkowej. Przykładowo w Orange macie do wyboru usługę bezpieczny roaming w dwóch wariantach. Na 15 dni (lista krajów, w których działa jest na stronie, ale jest wśród nich Turcja) za 79 zł, albo roaming na 24h, który kosztuje 15 zł. W drugim wariancie lądujecie na lotnisku i odpalacie dane komórkowe, roaming zaczyna działać i macie do wykorzystania 1GB internetu przez 24h, a jeśli po tym czasie zaczniecie korzystać z internetu ponownie na terenie kraju, gdzie nie macie go za darmo to pobiera kolejne 15 zł i tak cały czas. Każdą z tych opcji możecie włączyć smsem przed wyjazdem albo zadzwonić na infolinię i włączą wam od ręki.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 11 Paź 2025 08:28 

Loty: 26
Kilometry: 27 289
Krajów: 28 / 13.1%
Zdaję sobie sprawę, że karty SIM w Turcji są drogie. Sprawdziłem ofertę swojego operatora, ale niestety nie ma tam żadnych sensownych pakietów.

#66 PostWysłany: 01 Sty 2026 10:55 

A kupował ktoś na allegro?

https://allegro.pl/oferta/karta-esim-tu ... 7416853476

5GB za 12 zł to wychodzi taniej niż Life Cell. Opinie też ma dobre.
Kwestia jaka prędkość i zasięg ?

Załącznik:
Zrzut ekranu 2026-01-1 o 09.53.32.png
Zrzut ekranu 2026-01-1 o 09.53.32.png [ 549.36 KiB | Obejrzany 893 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 14 Sty 2026 07:54 

No to odpowiem sam sobie i może komuś się przyda ?

Działa, całkiem dobrze i wiele nie kosztuje :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 06 Lut 2026 16:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Aż dziwne ze nikt tu nie napisał o tym

Dostęp do stron internetowych i aplikacji zagranicznych dostawców kart eSIM jest w kraju ograniczony przez BTK (Urząd ds. Technologii Informacyjnych i Komunikacyjnych) w celu ochrony lokalnych operatorów.

Turyści powinni zakupić i zainstalować kartę eSIM przed przyjazdem, aby upewnić się, że działa. Po przybyciu do Turcji nie można łatwo kupić ani aktywować nowych, zagranicznych kart eSIM bez VPN.

https://www.simfly.cc/blogs/news/attent ... ine-anyway

https://www.turkiyetoday.com/business/w ... rs-3204537
 Profil Relacje PM off
kbk uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 06 Lut 2026 17:48 
Awatar użytkownika

Loty: 901
Kilometry: 809 273
Krajów: 25 / 11.7%
niebieski
Nie działa np canal+ online i pewnie inne telewizje. Znaczy działan ale pokazuje 5 darmowych kanałów. Zresztą podobnie na hotelowym WiFi. VPN też niespecjalnie działa jak powinien. Konkretna cenzura.

Ale problemy są też z niektórymi usługami bankowymi , tutaj akurat przez turecki eSIM. Np Norwegia ma takiego “blika” po nr telefonu (Vipps). Apka niby działa, ale same transakcje i informacje o nich juz nie. Na polskim/norweskim roamingu działa bez uwag.

Patrząc jak się spora grupka znajomych męczyła z polecanymi eSIM (nie chciały się aktywować, albo po aktywacji nie działał internet) to jednak doceniam możliwość kupienia płatnego pakietu w Plusie (zakładam że podobne są w innych sieciach). Wychodzi trochę drożej, ale nie ma dramatu. Sprawdzało się w Stanach, sprawdziło się i w Turcji.
Szczególnie, że mam zajęte oba “sloty” na telefonie, dodatkowy eSIM to już zabawa w przełączanie. A jak się na miejscu okazuje, że nie chce zadziałać , to zostaje się nagle z pełnopłatnych internetem.

Na temat “najlepszej linii w 2025” ich obsługi, a w szczególności radzenia sobie z rozsypanych połączeniami, które sami zawalili wcześniej to napiszę już osobno. Kiedy już w końcu uda mi się wydostać z tego i pięknego kraju. Momentami cytat z “Gniewu oceanu” mi się ciśnie na usta - “po dobroci nas nie wypuści”… ;-)
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 20 Lut 2026 10:26 

7Greg napisał(a):

Można telefon ustawić jako router z tą kartą?

Próbował ktoś może eSIM od Revoluta w Turcji?
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 28 Lip 2026 07:11 

złoty
7Greg napisał(a):

No to ja podobny wynalazek z allegro kupilem.
CUI sie to nazywalo - 1gb/7dni za 4zł. I tez hulalo bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 14 Sie 2026 15:41 

niebieski
Kupiłem eSIM na Trip.com i internet śmigał bez najmniejszych problemów od razu po jej włączeniu (i oczywiście wcześniejszym zainstalowaniu jeszcze w kraju!). Karta w moim telefonie oznaczona była jako "Plus"... :? Zasięg 5G od Türk Telekom/Turkcell. Wszystkie aplikacje bankowe (wykonywałem np. płatności blikiem), streamingowe działały bez problemu.
Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 24 Sie 2026 15:57 

Loty: 79
Kilometry: 107 015
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Czy jak przez dwa lata nie utrzymywałem konta w LifeCell i teraz doładuję konto, żeby wykupić znowu pakiet internetu na Turcje to będzie na podobnej zasadzie jak FLEX, że doładowanie konta działa na dany okres, czy będzie mi zaliczało wpłaty na poczet poprzednich miesięcy?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość