Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 464 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna
Autor Wiadomość
#421 PostWysłany: 23 Paź 2023 14:26 

Loty: 59
Kilometry: 151 609
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Jeszcze jedno pytanie do doświadczonych.
Samochód zarezerwowany przez DiscoverCars, wypożyczalnia Aercar.
Odbiór samochodu: "FREE SHUTTLE BUS. Exit Arrivals, cross the street - 30 meters to parking No.5".
Może ktoś zapodać pinezkę gdzie ten parking no. 5 jest?
Gógiel milczy...
No chyba, że jest to "Shuttle Pickup Point":

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 97.52 KiB | Obejrzany 3272 razy ]
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#422 PostWysłany: 23 Paź 2023 15:36 
Awatar użytkownika

Loty: 62
Kilometry: 78 218
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Zapewne tak.
 Profil Relacje PM off  

#423 PostWysłany: 28 Paź 2023 07:05 

le_szek napisał(a):
Phoxx napisał(a):
Wypożyczałem Nissana Micrę w terminie 5-8 stycznia - cena 75€ w http://www.lowpricecypruseconomycarrentals.com/

Auto jest do odbioru na tymczasowym parkingu przy górnym wyjściu z lotniska. Kontakt przez whatsapp a potem przez telefon. Sztuka sprowadzona z Japonii, w moim nie działało radio (jakaś japońska nawigacja) oraz ogrzewanie

Tak z ciekawości - po co się bawić w takie "oszczędności"?

Wypożyczałem teraz (przełom lutego i marca) z Payless (przez rentalcars.com) Focusa z automatyczną skrzynią, dość nowy (~40k km przebiegu), za cztery dni zapłaciłem ~115€. Wszystko w nim działało (no, półka od bagażnika była wyrwana z zawiasów i po prostu leżała na podpórkach, ale to chyba typowe w Focusach, trzy lata temu wypożyczaliśmy identycznego i też miał tak samo wyłamaną półkę), no i w bagażniku zmieściły się dwie walizki i kabinówka, a nie dwa plecaczki ;)

Ile było blokady na karcie ? z jakim ubezpieczeniem brałeś ? miałeś jakieś dodatkowe ?
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 28 Paź 2023 08:27 

zawi napisał(a):
Podkopnik napisał(a):
Szkoda, że tak późno się dowiedziałem. Cena polowę niższa niż w AIDA ale niestety nie mają aut już w tym terminie :(

Ja już nie skorzystam ale wrzucam link do fajnej i taniej wypożyczalnie bez depozytu:
https://www.ctt-carhire.com -Polsko języczna obsługa

Właśnie oddałem samochód od nich nissan serena.
Zanim się zdecydujecie sprawdzicie

http://Www.privilegerentacar.com

Ctt bylo tylko pośrednikiem, auto było oryginalnie od privilege, gdzie cena na stronie 100 euro (20%) niższa.

Auto nie najświeższe, średnio wysprzątane ale ok. Na plus CTT to ze jak padł akumulator w tym nissanie na 4h przed odlotem to ogarnęli temat w 15 minut (fart bo gość był obok).

Na jakich zasadach jest płatność ?? coś blokują na karcie ? trzeba mieć dodatkowe ubezpieczenie ?
Dzięki .
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 28 Paź 2023 09:10 
Awatar użytkownika

niebieski
bipi555 napisał(a):
Ile było blokady na karcie ? z jakim ubezpieczeniem brałeś ? miałeś jakieś dodatkowe ?

Kwoty blokady już nie pamiętam (chyba 600€), ubezpieczenie standardowe + excess z worldwideinsure.com.
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 30 Paź 2023 11:00 

le_szek napisał(a):
bipi555 napisał(a):

Kwoty blokady już nie pamiętam (chyba 600€), ubezpieczenie standardowe + excess z worldwideinsure.com.

Rozumiem że nawiązujesz do wypożyczalni CTT , ja natomiast pytam o bezpośrednio z http://Www.privilegerentacar.com.
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 30 Paź 2023 11:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Zacytowałeś mój post, w którym nie wspominałem o żadnej z tych dwóch wypożyczalni - po co był w takim razie ten cytat?
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 01 Lis 2023 11:02 

Przepraszam za pomyłkę , chodziło mi o http://Www.privilegerentacar.com., ale pisałem do nich i dostałem zwrotkę że nie maja nic dostepnego w wybranym terminie 6-10 listopad.
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 05 Lis 2023 15:58 
Awatar użytkownika

Cześć, korzystał ktoś kiedyś z tej https://demis.com.cy? Nie widze jakoś rażących złych opini a ceny wydają sie uczciwe. Chce pozyczyc auto dopiero w Ay Napa a oddać w Larnace na lotnisku. Jak ktoś miał złe doświadczenia to proszę o sygnał ;)
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 25 Lis 2023 20:34 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 330 479
Krajów: 39 / 18.2%
bipi555 napisał(a):
le_szek napisał(a):
Phoxx napisał(a):
Wypożyczałem Nissana Micrę w terminie 5-8 stycznia - cena 75€ w http://www.lowpricecypruseconomycarrentals.com/

Auto jest do odbioru na tymczasowym parkingu przy górnym wyjściu z lotniska. Kontakt przez whatsapp a potem przez telefon. Sztuka sprowadzona z Japonii, w moim nie działało radio (jakaś japońska nawigacja) oraz ogrzewanie

Tak z ciekawości - po co się bawić w takie "oszczędności"?

Wypożyczałem teraz (przełom lutego i marca) z Payless (przez rentalcars.com) Focusa z automatyczną skrzynią, dość nowy (~40k km przebiegu), za cztery dni zapłaciłem ~115€. Wszystko w nim działało (no, półka od bagażnika była wyrwana z zawiasów i po prostu leżała na podpórkach, ale to chyba typowe w Focusach, trzy lata temu wypożyczaliśmy identycznego i też miał tak samo wyłamaną półkę), no i w bagażniku zmieściły się dwie walizki i kabinówka, a nie dwa plecaczki ;)

@le_szek Na Cyprze w ruchu lewostronnym lepiej mieć starszy samochód, nawet porysowany, gdzie nikt nie będzie się czepiał o kolejną ryskę. Blokada 400€ tzn, bez fizycznej blokady, jedynie spisanie nr karty. Jeździłem na Cypr północny, nie miałem żadnych problemów z tą wypożyczalnią. No a oszczędności 75€ względem 115€, to całkiem duża różnica. Dla mnie wartość kolejnego biletu lotniczego :)

#431 PostWysłany: 25 Lis 2023 21:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Phoxx napisał(a):
oszczędności 75€ względem 115€, to całkiem duża różnica.

Ale zwróciłeś uwagę, że ja wypożyczałem większy samochód? Gdybym wziął coś wielkości Micry, zapłaciłbym pewnie tyle, co Ty.
 Profil Relacje PM off
Phoxx lubi ten post.

#432 PostWysłany: 12 Gru 2023 22:49 

W listopadzie 2023 r. korzystałem z usług Champion Rent a Car w Larnace. Wypożyczałem nissana micrę na cztery dni. Oferta nie była najtańsza - 112 euro z pełnym ubezpieczeniem, ale zdecydowałem się na tę wypożyczalnię ze względu na pozytywne opinie oraz fakt, że pozwalają na przejazd na północną stronę wyspy. To nieduża rodzinna firma, która oferuje samochody w Larnace i Aya Napa. Wypożyczenie przebiegło bez zarzutu. Autko nie najnowsze, ale w pełni sprawne, mailowy kontakt z wypożyczalnią bardzo dobry, w wypożyczalni pracuje sympatyczny Czech, p. Jozef, który dostarczył nam auto do hotelu i sprawnie odebrał na lotnisku. Depozyt 300 euro na karcie debetowej, zwrócony po dwóch dniach. W sumie pozytywne doświadczenie.
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 04 Sty 2024 09:12 

Czy wypożyczał ktoś w Larnace samochód na 1-1,5 dnia? Wszystkie wypożyczalnie, do których pisałem pozwalają na taką opcję, ale liczą sobie jak za 3 dni, bo to u nich minimalny czas najmu.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 13 Sty 2024 19:15 

Jeśli kogoś interesuje wynajem samochodu na lotnisku w Larnace, a zwrot na lotnisku w Pafos, to w styczniu 2024 płaciliśmy w Sixt za taką opcję 21 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 09 Lut 2024 10:21 
Awatar użytkownika

Loty: 406
Kilometry: 714 375
Krajów: 48 / 22.4%
platynowy
ile obecnie na lotnisku w Larnace zycza sobie wypozyczalnie
dodatkowej oplaty za full ubezpieczenie na dobe?

stawki zapewne rozne zalezne od firmy ale tak mniej wiecej 10/20/30 euro?
 Profil Relacje PM off  

#436 PostWysłany: 09 Lut 2024 12:47 

Na umowie z Sixt ze stycznia mam CDW za 0 EUR i Reduced Damage Waiver za 21 EUR netto za 5 dni, Kia Stonic, rezerwacja bezpośrednia wcześniej przez net (być może to była jakaś promocja, nie pamiętam). Z umowy wynika, że wjazd na teren Cypru Północnego nie jest pokryty żadnym ubezpieczeniem Sixta. Szkody w podwoziu wynikające z off road jazdy też nie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#437 PostWysłany: 09 Lut 2024 13:02 

Loty: 37
Kilometry: 97 719
Krajów: 14 / 6.5%
srebrny
Ja na Cyprze wypożyczałem w wypożyczalni Cosmos. Trochę przez przypadek, bo nie planowałem brać samochodu, ale później jednak chciałem na kilka dni, akurat wypożyczalnia była blisko mojego hotelu i miała mega dobre opinie na google. Było na prawdę dobrze. Brałem też fotelik dziecięcy (darmowy) i to pierwsza wypożyczalnia w której fotelik był sensowny. Zwracałem na lotnisku, bez jakichkolwiek problemów.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
pinokio669 uważa post za pomocny.

#438 PostWysłany: 10 Lut 2024 19:01 

Kojarzy ktoś czy któraś wypożyczalnia akceptuje karty kredytowe które nie mają wytłoczonych numerów? Niestety moja City Banku jest płaska:/
 Profil Relacje PM off  

#439 PostWysłany: 10 Lut 2024 19:55 

platynowy
Ja mam X kart kredytowych (przestałem liczyć) i wszystkie są płaskie. W dzisiejszych czasach to już nie ma znaczenia.
 Profil Relacje PM off
trocha lubi ten post.

#440 PostWysłany: 25 Kwi 2024 10:44 

W pierwszej połowie kwietnia braliśmy auto od Cosmos i szczerze mogę polecić. Zapłaciliśmy 252Eur za 10 dni z góry poprzez ich stronę - online jest trochę taniej. Dobraliśmy dwa foteliki dziecięce, które był darmowe i szczerze mówiąc to były bardzo porządne, najlepsze jakie kiedykolwiek widziałem w wypożyczalniach. Ubezpieczenie kupiłem osobno z cover4rentals. Blokada 400EUR, na następny dzień po oddaniu samochodu już była odblokowana.

Grupa D2 - dostaliśmy Toyotę Aqua hybrid, ok 40tys. przebiegu, automat. Spalanie ok 4l/100km, przejechaliśmy prawie 1400km.

Odbiór i zdanie auta na lotnisku (przy rezerwacji radzę wpisać dokładną godzinę przylotu - ja zostawiłem zapas ok 40min i czekaliśmy zanim ktoś przyjedzie na lotnisko z samochodem), wszystkie dokumenty dostaje się na maila - zdjęcia też, ale warto zrobić swoje. Pan, który odbierał auto miał wątpliwości czy wgniecenie na drzwiach pasażera już było, ale na szczęście mieliśmy swoje zdjęcie i po pokazaniu go nie było żadnego problemu. Generalnie zdanie i odbiór bardzo sprawne.

W Nikozji złapaliśmy gumę, dzwoniłem na call center bo nie mogłem znaleźć lewarka - był pod siedzeniem pasażera. Oponę naprawiłem u wulkanizatora za 10EUR.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 464 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość