Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Lis 2017 12:31 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 07 Lis 2017 11:15 --

vib napisał(a):
Podepne sie pod temat - Belize/Panama/inne z KTW

Mam plan kolo ~15-18 grudnia poleciec do Belize, i zrobic miesiecznego tripa po Ameryce Centralnej tak zeby kolo 15 stycznia wrocic do Polski z Panamy albo odwrotnie zaczac w Panamie, skonczyc w Belize)

Mi najlepiej wychodzi zwykle Delta z przesiadka w AMS i noclegiem w Atlancie, ale nie latam z PL.
Sprawdzales przez Cancun? Albo Guatemala City? Z obu miejsc dostaniesz sie dosc latwo do Belize, a jesli masz miesiac na wyprawe to mozesz ten 1 dzien poswiecic na dojazd.

-- 07 Lis 2017 11:31 --

prastarzec napisał(a):
A nie myśleliście dostać się do Belize z Gwatemali?
zwiedzając Tikal można z Flores bez problemu dojechać do Belize autobusem.

relacja: http://przedsiebie.geoblog.pl/podroz/23 ... altar-2014

Tak apropo, jest tez opcja dojazdu z Guatemala City w 1 dzien, jesli nie zwiedzacie Gwatemali. Autobus Litegua http://www.liteguaexpress.com/?page_id=18 do Puerto Barrios a stamtad lodka do Punta Gorda. Lodz jest o 14.00, wiec da rade sie wyrobic wczesnym Especial.
Bus ok 10us 5h, lodz 25us 1h. Plus wjazdowka do Belize, podobno ostatnio podrozala, ale nie wiem ile teraz kosztuje, bo Delta ma ja wliczona w cene biletu lotniczego (fyi).

Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎 Zakończenie wakacji w Grecji 🌊🇬🇷 Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Samos za 2931 PLN 🏖️😎
Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍 Malta z widokiem na morze 🌊 Loty i hotel z basenem na dachu za 879 PLN 😍
#22 PostWysłany: 07 Lis 2017 21:32 

Loty: 154
Kilometry: 267 721
Krajów: 43 / 20.1%
Magaa napisał(a):
ale nie latam z PL.

Dzieki :)

Ja startuje z KTW, nawet mam tanie doloty do AMS za jakies 250pln RT, ale godziny nie pasuja i czekalaby mnie nocka w Amsterdamie (co w sumie nie jest takie zle, nudzic sie tam nie mozna :P )
Loty AMS-BZE i potem PTY-AMS to jakies 3500pln plus 250 do KTW

Szukam dalej, urlop dzis dostalem, mam miesiac poltora na wojaze, a finansowo to tak wyglada, ze czym dluzej chce siedziec tam tym loty powinne byc tansze :)

Moze jeszcze jakis pomysl?

ps. teoretycznie sobie poskladalem cos przez USA, ale dalej to nie jest do 3k pln

#23 PostWysłany: 07 Lis 2017 22:40 
Awatar użytkownika

złoty
Właśnie dotarłem do chetumal i ludzie tutaj mówią że lepiej jechać do Gwatemali ze stanu chiapas, tu bus do stolicy Belize kosztuje 700mxn, do flores 990 mxn, opłata w Belize to 40$ miejscowych, a powrót do Meksyku 500mxn
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Lis 2017 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 08 Lis 2017 09:49 --

@kostek966 Jesli tylko tranzyt do Tikal, to rzeczywiscie nie ma sensu przez Belize do Guatemali, bo zaplacisz wjazd i wyjazd. Tyle, ze gdzies czytalam ze ta przeprawa przez granice od strony Chiapas to troche hardkor nie ma 'oficjalnych' polaczen i chyba jakas rzeka po drodze? Wiec zalezy ile masz czasu i checi przygody ;) . Przez BZ ogarniesz to w 1 dzien z Chetumal, no ale $$. Jak juz placic za wjazd do Belize, to polecam sie zatrzymac chociazby w Orange Walk (+ Lamanai), Caye Caulker z BZ city (water taxi chyba 20us return), Belize zoo jadac juz w strone Guate, Belmopan -jedna z najmniejszych stolic swiata, San Ignacio (+Cahal Pech). Przynajmniej cos zobaczysz a nie tylko drogi tranzyt zaliczysz 8-)

-- 08 Lis 2017 10:12 --

vib napisał(a):
Magaa napisał(a):
ale nie latam z PL.

Dzieki :)

Ja startuje z KTW, nawet mam tanie doloty do AMS za jakies 250pln RT, ale godziny nie pasuja i czekalaby mnie nocka w Amsterdamie (co w sumie nie jest takie zle, nudzic sie tam nie mozna :P )
Loty AMS-BZE i potem PTY-AMS to jakies 3500pln plus 250 do KTW

Szukam dalej, urlop dzis dostalem, mam miesiac poltora na wojaze, a finansowo to tak wyglada, ze czym dluzej chce siedziec tam tym loty powinne byc tansze :)

Moze jeszcze jakis pomysl?

ps. teoretycznie sobie poskladalem cos przez USA, ale dalej to nie jest do 3k pln

Bez nocek, fajne przesiadki za ok 3500 masz z Wiednia taki sam skladak (-BZE/PTY-), plus Polski Bus taniej niz 250 do AMS. Sprawdzalam na 15.12-15.01, posprawdzaj daty moze da sie taniej.

#25 PostWysłany: 08 Lis 2017 20:05 

Loty: 154
Kilometry: 267 721
Krajów: 43 / 20.1%
Magaa napisał(a):
-fajne przesiadki za ok 3500 masz z Wiednia taki sam skladak (-BZE/PTY-), plus Polski Bus taniej niz 250 do AMS. Sprawdzalam na 15.12-15.01, posprawdzaj daty moze da sie taniej.

Dzieki
Szukam na roznych OTA, ale od 18.12 (nie moge jednak wczesniej wyruszyc) wchodzi jakies 3700-3800, czyli tyle samo z KTW, albo WAW+PKP - roznice miedzy tymi trzema czy AMS to sa juz minimalne - teraz juz tylko kwestia dogodnosci przesiadek (czas i/albo miejscowa w ktorej nie bylem i byl by na tyle w takim razie dlugi postoj zeby sobie cos zobaczyc, albo na tyle krotki zeby nie koczowac na lotnisku/hotelu)

#26 PostWysłany: 09 Gru 2017 10:45 

Ja osobiście poleciałem czarterem Niemiec do Cancun i w drodze do Belize zabawiłem kilka dni na małej plaży pod Playa Del Carmen a na południe jechałem małym busem z przesiadką w Felipe Carlito Puerto (gdzie transfer z jednego "dworca" autobusowego na drugi był niezłym hardkorem bez znajomości hiszpańskiego), można przesiadać się też w Tulum, gdzie powinno być łatwiej, bo jeden dworzec.
Z granicy do Corozal warto wziąć busa.

Ale wnosząc coś do dyskusji. Można kupić loty na czartery do Belize City z Pragi, cena ok 2000 pln w dwie strony (a pewnie można trafić taniej)
https://www.esky.pl/okazje/64035/PRG-BZE-DL
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość