Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 524 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 02 Mar 2017 13:10 
Awatar użytkownika

Loty: 198
Kilometry: 375 321
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
Jak ktoś leci na Islandię to 16 marca o 19:00 jest mecz Fram - Stjarnan na narodowym stadionie Laugardalsvöllur w Reykjavik'u. Mecz jest w ramach pucharu ligi. Nie wiem jak z biletami i czy w ogóle kupuje się bilety na mecze w Islandii - jak się czegoś dowiem to wrzucę info.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#362 PostWysłany: 02 Mar 2017 13:53 

Loty: 213
Kilometry: 455 727
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Jesteś pewien, że na Stadionie Narodowym? W zeszłym roku w marcu Narodowy był skuty lodem, a puchar ligi grali w hali Egilshöll.
wojtekf93 lubi ten post.

#363 PostWysłany: 02 Mar 2017 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 198
Kilometry: 375 321
Krajów: 45 / 21.0%
niebieski
@‌cavani‌

Kierowałem się informacją z flashscore. Na oficjalnej stronie jest info jak na obrazku czyli faktycznie mogą grać na hali lub... Właśnie gdzie ? Mecz o 18:00.

Załączniki:
Fram.jpg
Fram.jpg [ 67.54 KiB | Obejrzany 2499 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 02 Mar 2017 15:09 

niebieski
Niedaleko tej hali chyba mają jakieś swoje treningowe boisko, więc pewnie rozważają również tam rozegranie meczu. Powinni zaktualizować terminarz jak będzie bliżej daty rozegrania meczu.
wojtekf93 lubi ten post.
wojtekf93 uważa post za pomocny.

#365 PostWysłany: 02 Mar 2017 19:35 

niebieski
@‌wojtekf93‌ Raczej na pewno na hali Egilshöll, to normalny proceder zimą. Sprawdzałem to nawet ostatnio, bo jadę tydzień wcześniej i jest dużo meczów w ww. hali, ale też w Keflaviku i Gardabaer (Stjarnan). A jeśli zostajesz do niedzieli (19 marca), to w ten dzień w hali Egilshöll Valur podejmuje Vikingur Olafsvik z Tomaszem Łubą w składzie ;)
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.

#366 PostWysłany: 03 Mar 2017 14:56 
Awatar użytkownika

Lojalnie informuje, że niebawem w Atenach mega atrakcyjny sportowo weekend:

(Mecze koszykowki w Grecji to pod względem fanowskim work of art)

16.03 - Mecz Euroligi Pao - Real Madryt (czołowe drużyny grupy)
17.03 - Mecz Euroligi Olimpiakos - Galatasaray (rywalizacji miedzy Grecją a Turcją chyba nie trzeba przybliżać)
18.03 Małe derby piłkarskie Atromitos - AEK (w zeszłym roku wparowali pod koniec meczu kibice AEK)
19.03 Eternal Derby Pao - Olimpiakos na stadionie Nikoladisa (oldschoolowy, cudownie kameralny, śródziemnomorski obiekt na ktorym zawsze jest gorąco, coraz mniej takich w Europie w wyższych ligach)

W niedziele do tego jeszcze koncert Blonde Redhead (indie shoegaze,

), jak ktos zna i lubi. To tak jako bonus. Grali kiedys na Offie, bardzo lubiłem płytę 23 kiedyś. Jak zdąże i będe miał siły to może podskocze.

Ogólnie dobra opcja na wyjazd.

Wybieram się. Lece z Berlina bezpośrednio FR. Wracam z przesiadką w Salonikach w poniedzialek, też FR.
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 03 Mar 2017 17:35 

niebieski
Wszystko fajnie, tylko z biletami na Panathinaikos - Olympiakos może być problem, co nie? Chyba że liczysz na konia?
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 06 Mar 2017 13:06 
Awatar użytkownika

Prawdziwy problem to będzie obudzic sie na samolot do Aten o 6 rano;) Już na miejscu wszystko powinno byc trochę łatwiejsze :lol:

W sumie problemy to są z kupnem biletów na Premier League i kluczowe mecze na jakiejś posh dzielnicy, gdzie ludzie potrafią wydać 500E.
Nigdy nie kupuje biletów na długo przed meczem, chyba, że ktos zaprzyjaźniony mi ogarnia. Na szczęście Ateny i mecze derbowe na starym obiekcie nie powinny przyciągac klasy średniej. Ochrona obiektu to też nie jest Stade Velodrome z meczu z PSG. Jestem dobrej mysli, ale mam w sobie sporo pokory. Zdam relacje jak to wygląda. Na pewno będzie sold out.

Tutaj z ciekawości spoglądam na strone oficjalną, bo nie ma kalendarza sprzedaży i podobno są w kasach na ok tydzien przed. Zobaczymy. Jak nie kupie rąk nie załamuje. Jakoś wejdę.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 06 Mar 2017 23:36 

Będąc kiedyś na derbach Aten nie było żadnego problemu z zakupem biletów u koników. Bilety na sektor za bramką, sprzedawane przez ichniejszych ultrasów :)
 Profil Relacje PM off
R_W lubi ten post.

#370 PostWysłany: 13 Mar 2017 02:05 

niebieski
dajkamienia napisał(a):
@‌wojtekf93‌ Raczej na pewno na hali Egilshöll, to normalny proceder zimą. Sprawdzałem to nawet ostatnio, bo jadę tydzień wcześniej i jest dużo meczów w ww. hali, ale też w Keflaviku i Gardabaer (Stjarnan). A jeśli zostajesz do niedzieli (19 marca), to w ten dzień w hali Egilshöll Valur podejmuje Vikingur Olafsvik z Tomaszem Łubą w składzie ;)

@‌wojtekf93‌ Byliśmy wczoraj na takim meczu w hali, wjazd za free, widzów z 20, poziom taki sobie ;)
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.

#371 PostWysłany: 20 Mar 2017 18:37 

niebieski
@‌stalk3r‌ czekamy na relację :D
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 21 Mar 2017 13:49 
Awatar użytkownika

Już po. Wszystko się udało i było mniej trudności niż się spodziewałem. Mam kilka ciekawych obserwacji, bo pewnych zjawisk do tej pory nie doświadczyłem i na własne oczy nie widzialem.

Nie spałem niedzielnej nocy NIC, tak samo jak za 3 z 4 meczy też zapłaciłem NIC (to tak zachętę) przez niezależne uwarunkowania lokalne. Wciąż chodzę lekko śnięty, więc wieczorem dziś lub jutro napiszę więcej :D
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 21 Mar 2017 21:49 

Loty: 157
Kilometry: 253 354
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
co za kozak.Musimy wyskoczyć gdzies razem,też nie chcę płacić hihi

Ostatnio edytowany przez Roku, 22 Mar 2017 12:08, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 23 Mar 2017 02:43 
Awatar użytkownika

Przepraszam za zwłokę, ale jestem w trakcie przygotowań do wyjazdu na wycieczkę do ZEA, Omanu (mam nadzieję ogarnącjakieś spotkanie wśród fanów w diszdaszach,

Za mną arcyciekawy weekend z ateńskm sportem. Po wtopie obu belgradskich drużyn w półfinale ABA parę lat temu (zapowiadał się finał derbowy, poprzedzony piłkarskimi derbami stolicy Serbii) w końcu udało mi odwiedzić mecz koszykówki na Bałkanach z konkretnym dopingiem.

W sumie podczas długiego weekendu zobaczyłem wspomniane w poście powyżej 4 mecze:
16.03 - Mecz Euroligi Pao - Real Madryt
17.03 - Mecz Euroligi Olimpiakos - Galatasaray
18.03 Małe derby piłkarskie Atromitos - AEK
19.03 Eternal Derby Pao - Olimpiakos

Mozna jeszcze było zobaczyć coś w niższych ligach, tudzież kosztem piłki w sobotę mecze ligowe w koszykówkę.

Do tego w stolicy odbywały się MŚ w jujitsu juniorów na ktorych występowali nasi. Na imprezę odbywającą się w hali koszykarskiej stołecznego AEK, trafiłem przypadkiem podczas treningu biegowego;)

Całe Ateny to chaos, ktory się albo kocha, alo nienawidzi.To samo z meczami.

Wsród nich zdecydowanie najlepiej pod względem atmosfery prezentowały się euroligowy mecz PAO z Realem oraz główne piłkarskie derby. Hala Pao O.A.KA mieszcząca się w kompleksie olimpijskim to cudown,wielki obiekt,lekko nadszarpnięty zębem czasu. W środku, zwłaszcza po stronie ultrasów PAO ściany pomalowane klubowymi graffiti i tagami. Sytuacja taka sama w Hali Olimpiakosu.

Mecz trzymał w napięciu do ostatnich minut kiedy Pao w koncu odskoczyło. Doping baardzo rzetelny, a jak cała hala czasem ryknęła to robiło to wrażenie. Widzów ponad grubo ponad 16.000 na oko, jesli liczyc ze hala ma 20.000.

Bilet dostałem pod halą, kiedy chciałem odkupić, bo przeoczyłem kasy po drodze ze stacji metra na obiekt;)

Na meczu Olimpiakosu było już spokojniej. Dużo mniej ludzi. Pocżątek meczu dla gospodarzy,więc nawet z młyna doping niemrawy. Sytuacja zmienila sie kiedy Galata odrobiła straty i wyszła na prowadzenie. Klimat w hali zmienił sie ico rusz szły w strone gości jakieś przyspiewki.

Na halę wszedlem po chwili szukania biletu.Ultrasi zaproponowali, zeby wszedł z nimi itak jak ok 50 osob chwile po rozpoczęciu meczu. Mówili, żena derby ostatnio wpuscili na sektor 1000 ludzi wiecej. Wierzę. Duzą niespodzianke sprawili Turcy, wygrywając.

Atromitoz - Aek - kameraly stadion Perysteri zapełnił sie w wiekszosci. Trochę rac. Wyposażony w iedze z poprzedniego dnia drazu udałem sie pogadać z ochroniarzami. Od razu na twarz dostałem odpowied, że wpuszczac beda po 1 połowie;) AEK wygrał, tym razem kibice nie przyszlina wystepy goscinne.

PAO -OLIMPIAKOS - długo oczekiwany dla mnie mecz. Stadion Pao pieknie pomalowany różnych grafiiti. Podobno przed meczem panowie policjanci przechwycili duzy bagaż z piro, przez co pokaz ognia nie przebil tego belegradskiego swiatełka do nieba. Za to ludzie na dachach i ogolny klimat jak ze stanu wojennego dookoła stadionu wbitego w dzielnice i otoczonego budynkami (samo centrum) nie do podrobienia.

Eternal derby to byl jedyny bilet na mecz, ktory kupiłem. Na kazdym meczu ( w sumie oprócz Euroligi Pao, a moze po prostu nie przyuważyłem) grupy ludzi krążyły dookoła obiektów, żeby wejsc do środka za darmo. Ochroniarze ogolnie przyjazni i chetni do pomocy.Wielu ludzi mowilo mi ze to ze względu na kryzys, ludzie solidarnie sa wpuszczani. Rzeczywiscie widzialem pewną w tym pewną powtarzalność.

Uwielbiam Grecję. Powrót do Aten jeszcze bardziej utrwalił moje uwielbienie dla tego miejscowego kipiszu.

Dla mnie wyjazdy to zawsze przygoda, lubie sobie robic pod górkę, duzo gadam z ludzmi i próbuje poznać klimat od podszewki.

Ceny na mecze oprócz głownych derbów były przystepne. Na derby na moim sektorze za 30E na bilecie (kupiłem za 20E). Groundhopper z Rumunii mial na ten sam bilet za 50E nadrukowanym. Dziwna polityka.

Teraz bede sie czaił na derby Salonik w nastepnym sezonie i koszykarskie w Atenach iBlgradzie. W kolejce Casablanca (jak sie unormuje sytuacja), Neapol i moze Stambuł.

Jestem otwartyna jakieś połączenie sił w przyszłości.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
R_W uważa post za pomocny.

#375 PostWysłany: 23 Mar 2017 10:25 

niebieski
Też planowałem być na tych derbach Aten ale przesunęli kolejkę o tydzień i musiałem iść na zupełnie coś innego :
1) Panathinaikos - Veria atmosfera piknikowa, kibicom PAO nawet w barwach nie chciało się przyjść na stadion, generalnie chyba w Niecieczy jest lepiej, bo tam chociaż słonecznikiem nie plują.
2) Panonios - AEK, zaliczyłem z braku laku, atmosfera nawet OK, sporo rac, prawie pełen stadion, kibice Panoniosu dopingowali nawet 15 minut po zakończeniu meczu, ale jak zobaczyłem te wiszące fany gospodarzy "Refugees welcome" to już miałem dość. Pierwszy i ostatni raz na lewackich derbach. ;)
Bilety po 10 EUR.
JarekGdynia lubi ten post.

#376 PostWysłany: 23 Mar 2017 16:13 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
@‌cavani‌
to jeszcze nic.
Ja byłem 11.03 na meczu Karpaty Lwów - Wołyń Łuck.
Ogólnie wiedziałem czego można się spodziewać, dużo wcześniej czytałem o kibicach Karpat.
Cel był prosty, zobaczyć Arene Lviv i się ewakuować kiedy zaczną "przeginać".
Początek nawet niezły, mieli swoje flagi ale tylko zielone. Potem czym dalej tym gorzej. Po strzeleniu bramki zaczęli jakimiś flagami na kijach machać, na jednym z nich był Bandera.
A jak w 37 minucie zaśpiewali Banderstadt to już stwierdziłem, że nic tu po mnie.
Stadion ogólnie bardzo ładny, poziom piłkarski porównywalny do naszej ekstraklasy.
Ludzi z 3500 na takim stadionie wyglądało mizernie, a młyn Karpat to może ze 100-150 osób. Ogólnie widać że piłka w kryzysie na Ukrainie, coraz mniej kasy na wszystko.
Cena biletu 40 UAH.
 Profil Relacje PM off
cavani lubi ten post.

#377 PostWysłany: 02 Kwi 2017 16:48 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.3%
Zbanowany
Dzisiaj korzystając z pięknej pogdy i pobytu w mieście Tarnopol wybrałem się na mecz ukraińskiej drugiej ligi.
FK Tarnopol - Awangarda Krematorsk.
Ogólnie jeden wielki piknik: słoneczniki, orzeszki, woda, piwko.
Doping praktycznie żaden, może z dwa razy dzieciaki krzyknęły "Ternopil".
Patrząc na poziom spotkania to nie dziwie się, że drużyna z Tarnopola ma ostatnie miejsce w lidze.
Wynik końcowy 0-1, cena biletu 25 hrywien.
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 04 Kwi 2017 08:48 

niebieski
Ktoś kiedyś był na Old Firm Derby w Glasgow ?
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 29 Maj 2017 12:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 266
Kilometry: 572 021
Krajów: 83 / 38.8%
Trochę przypadkiem trafiłem do tego wątku ale może komuś się przyda taka informacja, że we wrześniu, w czasie 5. i 6. kolejki Premier League w sezonie 2017/2018, można pokusić się o wyjazd na mecz z Poznania w dość sensownej cenie (dla innych miast nie sprawdzałem cen).

Jadąc kiedyś na mecz ManUtd - Everton tak właśnie zrobiłem: POZ - DSA, dalej MegaBusem do Manchesteru. Zamiast Manchesteru można w ten sam sposób pojechać do Liverpoolu.

Kolejki:
5. 16/17 września 2017
6. 23/24 września 2017

Na screenie wybrane połączenia. Jest tego znacznie więcej.

Pozdrawiam,
p.

Załączniki:
PremierLeague.jpg
PremierLeague.jpg [ 85.96 KiB | Obejrzany 1401 razy ]

#380 PostWysłany: 29 Maj 2017 12:29 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
cavani napisał(a):
2) Panonios - AEK, zaliczyłem z braku laku, atmosfera nawet OK, sporo rac, prawie pełen stadion, kibice Panoniosu dopingowali nawet 15 minut po zakończeniu meczu, ale jak zobaczyłem te wiszące fany gospodarzy "Refugees welcome" to już miałem dość. Pierwszy i ostatni raz na lewackich derbach. ;)
.

Bo Panionios, Aek i Paok to drużyny stworzone przez uchodźców greckich z Smyrni (obecnie İzmir) z 1920 i Konstantynopola (obecnie İstanbul) z 1924 i 1926.
 Profil Relacje PM off
stalk3r lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 524 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość