Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325  Następna
Autor Wiadomość
#6421 PostWysłany: 27 Sty 2026 21:37 

srebrny
No akurat w takiej sytuacji to może booking dorzucić coś do portfela na przyszłość żeby dobrze to wyglądało wizerunkowo. Być może hotel był przez nich polecany i pozycjonowany...
 Profil Relacje PM off
grabosic lubi ten post.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#6422 PostWysłany: 28 Sty 2026 10:38 

Loty: 724
Kilometry: 938 929
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Miałem podobnie w Buzios choć zalało tylko łazienkę czyli właściwie kosmetyki i ręczniki które wlaściciel szybko wymienił i zaproponował za free pojazd buggy na 2 dni. W Rio de Janeiro nie było śniadań w hotelu choć były na rezerwacji to kupiliśmy sobie sami w knajpie obok wysłaliśmy rachunek i booking zwrócił .
 Profil Relacje PM off
grabosic lubi ten post.
grabosic uważa post za pomocny.

Temat postu: Booking doplata
#6423 PostWysłany: 04 Lut 2026 13:44 

Dzień dobry
Taka sprawa. Zarezerwowalismy mieszkanie na 5 dni. Niby Ok, cena dobra. Tylko okazało się, że w pospiechu nie wpisalismy wieku dzieci, tzn wyszło że obydwoje dzieci poniżej roku. Gospodarz napisał że musimy dopłacić. Ponegocjowałem trochę i chyba dopłącę (no trudno, mieszkanie blisko Watykanu :).
Gospodarz chce zrobić to Vikey, wyśle link wraz z procedurą odprawy, i tam chyba będę mógł dopłacić.
Czy to bezpieczne? Czy znacie taka procedurę?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Booking doplata
#6424 PostWysłany: 04 Lut 2026 13:55 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Zrób nową, tę anuluj.
 Profil Relacje PM off  

#6425 PostWysłany: 04 Lut 2026 14:05 

Rezerwowałem bez mozliwości anulowania, bo to juz w sobotę.
Poza tym ciężko coś teraz znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

#6426 PostWysłany: 04 Lut 2026 15:45 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 199 226
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Bezpieczne, to popularny system we Włoszech, miałem go na Sycylii. Wszystko ok. Myślę, że taki system lepszy niż robienie zdjęć id i wysyłanie ich whatsappem.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#6427 PostWysłany: 04 Lut 2026 20:45 

Loty: 49
Kilometry: 133 713
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
sigielki napisał(a):
Rezerwowałem bez mozliwości anulowania, bo to juz w sobotę.
Poza tym ciężko coś teraz znaleźć.

Miałem na myśli zrobienie na nowo w tym samym miejscu a następnie anulowanie tej zrobionej. Tak kiedyś robiłem we Włoszech przy zmianie standardu pokoju. Nie dopłacałem za ten lepszy ale Włochowi coś w systemie się pokiełbasiło. Skoro załatwione to ok.
 Profil Relacje PM off  

#6428 PostWysłany: 09 Lut 2026 18:35 

Loty: 46
Kilometry: 73 674
Krajów: 11 / 5.1%
niebieski
W wybranym noclegu mam opcję skorzystaj z taxi za darmo. Czy jest opcja aby skorzystać z tej opcji nie z lotniska na nocleg tylko w przeciwną stronę? Lub z danego noclegu, na którym jest ta opcja do innej miejscówki noclegowej? Odległości nie są wielkie, bo to Malta. Przerabiał ktoś coś podobnego? Jakieś wskazówki jak to załatwić? Czy nie ma szans?

Ostatnio edytowany przez piekara114, 10 Lut 2026 09:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6429 PostWysłany: 09 Lut 2026 20:07 

niebieski
Ja przerabiałem. Nie da się - i koniec. Kropka. "NieDaSizm" pełną gębą.
Ani się nie da w firmie obsługującej (próbowałem wielokrotnie) ani u źródła.
Nie i już.
A zależało mi bardzo, bo powrót miałem o 5 rano spod kwatery w niedzielę (taksówką, o wcześniejszym publicznym transporcie można było zapomnieć), natomiast lecąc "tam" mogłem spokojnie z czegoś innego skorzystać.

Zrobiłem tak, że umówiłem się "prywatnie" z kierowcą, co nas wiózł z lotniska na powrót. :)
 Profil Relacje PM off
piekara114 uważa post za pomocny.

#6430 PostWysłany: 10 Lut 2026 17:13 

W związku z odwołanym lotem ze względu na pogodę nie miałem możliwości dotarcia do hotelu. Cała kwota rezerwacji przepadła
Wybrałem hotel z opcja zwrotną do 3.02 /nie było innej możliwości/lot był 6.02.
W piątek informowałem booking i hotel o problemach że najbliższy lot był dopiero 11.02.
Czy jest jakakolwiek możliwość odzyskania choć części kwoty.
dziękuje z góry za ewentualną pomoc w rozwiązaniu tej sytuacji
 Profil Relacje PM off  

#6431 PostWysłany: 10 Lut 2026 17:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jedynie ubezpieczenie podróżne i dobra wola własciciela noclegu
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#6432 PostWysłany: 10 Lut 2026 17:22 

niebieski
Jeśli nie wykupiłeś jakiegoś ubezpieczenia,ktore obejmuje zwrot kosztów w takim przypadku to spróbuj wystąpić do linii lotniczej, która odwołała ci lot.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#6433 PostWysłany: 10 Lut 2026 17:38 

platynowy
Nie spotkałem się z przypadkiem wypłacenia rekompensaty przez linię lotniczą za utracony nocleg, a już tym bardziej, jeżeli nie zawinił przewoźnik. Co innego opieka nad pasażerem i darmowy nocleg w przypadku odwołanego lotu, a co innego rekompensata za niewykorzystany lot. Moim zdaniem na to drugie bez najmniejszych szans.
 Profil Relacje PM off  

#6434 PostWysłany: 13 Lut 2026 23:55 
Awatar użytkownika

Loty: 379
Kilometry: 561 459
Krajów: 71 / 33.2%
HON fly4free
Chupacabra napisał(a):
onufry_z napisał(a):
Szczerze to z lekką zazdrością tu czytam jak Booking zwraca pieniądze czy to do portfela czy na konto.
Z mojego doświadczenia wynika że absolutnie nie należy wierzyć w ich obietnice jakiegokolwiek zwrotu.
We wrześniu 2024 zarezerwowałem 2 noce w Da Nang za 81 000vnd. Od początku miałem świadomość że jest to błąd cenowy. Mieli pełne prawo anulować rezerwację i nie byłoby problemu. Napisali co innego. Przesłali link do alternatywnego hotelu za 4 259 864 vnd (12zł vs 760zł) i obiecali zwrot różnicy po odbyciu rezerwacji i przesłaniu faktury. Od początku podchodziłem do tego niezbyt ufnie, dopytywałem na czacie o walutę zwrotu ile to potrwa itp. Gdyby nie obiecywali zarezerwowałbym coś tańszego i raczej nie na Booking. Widocznie bardzo nie chcieli abym tak zrobił, stąd ta propozycja na którą ostatecznie się zdecydowałem.
Pobyt był w końcówce stycznia, hotel przyjemny, recepcja bardzo uprzejma i kontaktowa. Poprosiłem o fakturę, wysłali na Whatsap w pdf z prośbą o zaakceptowanie. Nie znam wietnamskiego ale zauważyłem że jest jakby na ich firmę(nie ma nazwy i adresu samego hotelu) i nie ma waluty. Przysłali kolejną z danymi o które prosiłem w nawiasie więc zaakceptowałem.
I zaczynają się schody z Booking…. [...]
Sami konsultanci na infolinii nie potrafili mi odpowiedzieć na pytanie o fakturę z „poziomem zero”. Wysyłałem też zrzuty z ich obietnicą zwrotu. Także zdjęcie potwierdzenia płatności kartą w hotelu oraz potwierdzenie transakcji z banku na identyczną kwotę co faktura i rezerwacja z datą zameldowania.

Po kilku tygodniach zmęczyło mnie to na tyle że dałem spokój.
Na przeszkodzie żebym wrócił do sprawy nic w sumie nie stoi. Wszelkie sugestie mile widziane.

Im chodzi oto aby faktura miała taką adnotację na końcu:

c.d.
Przejrzałem jeszcze raz pisaninę z hotelem i znalazłem coś gdzie pisało po angielsku “faktura” były też wszystkie dane i co najważniejsze ten nieszczęsny balans zero. Zapomniałem o tym rok temu bo wysłali mi to w dniu zameldowania a mówili że fakturę dopiero po wymeldowaniu mogą wystawić.
Pospiesznie wysłałem to na nrrezerwacji@my.booking.com z przeprosinami że po takim czasie i pytaniem w jakiej formie będzie zwrot. Ale niestety cisza. Po tygodniu dzwonię więc, dziewczyna przeprasza że nie było odpowiedzi, dodaje 4 604 850 vnd jako środki oczekujące i mówi że dostanę zatwierdzenie w 24-48 godzin. Po 3 dniach dostaję coś takiego:
Załącznik:
IMG_5394.png
IMG_5394.png [ 167.78 KiB | Obejrzany 1108 razy ]

Dzwonię znowu i pytam co zrobiłem niezgodnie i z jakim konkretnie zapisem regulaminu. Dziewczyna mówi że musi spytać i przełącza na hold, rozłącza połączenie(tak jest za każdym razem gdy konsultant przełącza mnie na hold), nie oddzwania. Kolejny chłopak obiecuje oddzwonić jeśli rozłączy, przełącza na hold, połączenie się rozłącza, nie oddzwania, po kilkunastu godzinach przysyła informację że czeka na odpowiedź z właściwego działu. Mija tydzieñ. Wysyłam na nrrezerwacji@my.booking.com pytanie co zrobiłem niezgodnie i z jakim zapisem regulaminu, załączam powyższy zrzut. Mija tydzień, brak odpowiedzi. Ostatni telefon, dziewczyna mówi że spróbuje się dowiedzieč ale od razu mówi że widzi że ciężka sprawa, po przełączeniu na hold oczywiście rozłącza połączenie ale oddzwania i tylko przeprasza że nie udało jej się uzyskač odpowiedzi a mówi tylko coś czego już nie potrafię dokładnie teraz napisać, z czego wynika że jest jeszcze szansa że ta odpowiedź przyjdzie. Mija 1,5 tygodnia, nic nie przyszło.

Banda oszukańców. ???
 Profil Relacje PM off
DMW lubi ten post.
Chupacabra uważa post za pomocny.

#6435 PostWysłany: 14 Lut 2026 01:56 

Loty: 1044
Kilometry: 1 605 033
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Jeżeli płaciłeś kk to może spróbuj chargebacku. Chociaż w regulaminie jest chyba okres 3 mieś. na reklamację cb.
 Profil Relacje PM off  

#6436 PostWysłany: 14 Lut 2026 02:19 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie ma szans. Usługa została wykonana.
 Profil Relacje PM off  

#6437 PostWysłany: 04 Mar 2026 13:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 637
Kilometry: 963 361
Krajów: 62 / 29.0%
Konkurencyjna cenowo "oferta partnera" - pojawia mi się info kto jest tym partnerem: MEIDA INFORMATION TECHNOLOGY CO., LIMITED. Jakaś chińska firma w żaden sposób raczej nie związana z biznesem turystycznym. Z podobnych ofert skorzystałem kiedyś bodajże dwa razy i było OK, ale partnerami były portale trip.com i agoda. Teraz mam wątpliwości czy ryzykować - myślicie, że uzasadnione? Oferta bezzwrotna.

#6438 PostWysłany: 04 Mar 2026 14:43 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 1 157 204
Krajów: 118 / 55.1%
platynowy
@onufry_z hold zawsze zrywa po około 20 minutach, powiedz żeby zostawili Cię na linii bez zawieszenie połączenia, konsultant sobie wyciszy mikrofon żebyś go nie słyszał. Praktykowałem to kilka razy
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

#6439 PostWysłany: 04 Mar 2026 16:43 

niebieski
Kashpir napisał(a):
Teraz mam wątpliwości czy ryzykować - myślicie, że uzasadnione? Oferta bezzwrotna.

Myślę, że nie warto ryzykować zwłaszcza jak płatność natychmiastowa .Lepiej zapłacić trochę więcej u bardziej znanego pośrednika.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#6440 PostWysłany: 04 Mar 2026 16:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@marcin.krakow U mnie zawsze po kilkunastu sekundach. Mówiłem to im ale nic nie mówili o opcji z wyciszeniem. Dzięki za radę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 319, 320, 321, 322, 323, 324, 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość