Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 02 Sie 2013 23:24 

niebieski
Poza tym jutro jest jeszcze chyba parada barek kanałami w ramach Gay Pride;) Swoją drogą sam rano lecę do Ams, może się załapię na vloga;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#182 PostWysłany: 02 Sie 2013 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
mikerus napisał(a):
Poza tym jutro jest jeszcze chyba parada barek kanałami w ramach Gay Pride;) Swoją drogą sam rano lecę do Ams, może się załapię na vloga;)

mikerus to mówisz że mamy Cię na filmie wypatrywać? na jednej z barek? ;)
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 03 Sie 2013 00:19 

niebieski
BBarwik napisał(a):
FILM JEST JUŻ GOTOWY - NOWA FORMUŁA

/////////////////////////////
Dwunasty dzień mojej podróży po Europie - Genewa.
W tym odcinku pokażę Wam piękno tego miasta w nowej formule - dajcie znać czy się Wam podoba, bo jeśli tak się stanie to ta formuła zagości na kanale na stałe.
Mam nadzieje że się spodoba :)
/////////////////////////////

Eee, no dobre :) co ja mówię, w porównaniu do początków, to nawet bardzo dobre :)

Więcej odwagi w gestykulacji; nie trzymaj lewej ręki pod bok, bo wygląda sztucznie, tylko i ją zatrudnij do gestykulacji ;-) oczywiście nikt z nas nie jest aktorem, ale poczuj się trochę takim Mariuszem Maxem Kolonko ;) gościem pewnym swego, który mówi do widza, a nie do kamery.

Ze dwa razy pojawiło się coś w rodzaju, że: coś "znajduje się" obok czegoś co "znajduje się" pod czymś ;) nie powtarzaj stale tego "znajduje" ;)

Jak masz w opisie w przewodniku zdanie wielokrotnie złożone, dziel je na kilka zdań; język mówiony powinien być prostszy niż pisany, wtedy jest bardziej naturalny ;)
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 03 Sie 2013 01:53 
Awatar użytkownika

niebieski
zbyhu napisał(a):
Frytki zjedz! O najważniejszym zapomniałem :) Naprawdę warto, najlepsze na świecie (no, może w Belgii lepsze są). Z pysznym majonezem, sosem curry i świeżą cebulką... mmmm...

I nie zapuszczaj się za daleko w dzielnicy czerwonych bo możesz zobaczyć dziwne rzeczy których niekoniecznie masz ochotę oglądać.

BurgerBar >>> Frytki :P droga zabawa, ale naprawde warto jeśli lubisz takie jedzenie. Frytki spoko jako przekąska (choć ogromna), ale ja np. na obiad potrzebuje mięsa :P

A co do tych dziwactw to prawda, ale spoko - "one" są tylko wokół kościoła, reszta jest bezpieczna. I najważniejsze NIE RÓB IM ZDJĘĆ! Bo bez kamery wrócisz.

#185 PostWysłany: 03 Sie 2013 08:43 

niebieski
zbyhu napisał(a):
mikerus napisał(a):

mikerus to mówisz że mamy Cię na filmie wypatrywać? na jednej z barek? ;)

Nie, na brzegu bardziej;) Na barce mógłbym płynąć, najwyżej na 'hetero pride';)
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 03 Sie 2013 14:17 
Awatar użytkownika

Godzina 13 - wstałem.
gay pride nie bardzo mnie interesuje, choć być może nagram Wam jak ona wygląda jeśli jakimś trafem na nią trafie.

Amsterdam to właśnie głównie kojarzy się z czerwonymi ulicami, chyba jego największa atrakcja, ale średnio mam się ochotę tam zapuszczać, chyba że gdzieś koło południa.

Koło 16-17 wybiorę się na miasto, dzięki za wszelkie informacje.

Film z podróży do Paryża będzie za kilkanaście minut. Dłuższy film o Paryżu (a z 15 min może nawet mieć) będzie późno w nocy.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 03 Sie 2013 14:36 
Awatar użytkownika

Jest już gotowy krótki vlog z podróży Genewa-Paryż.

Nie zabrakło w nim wieży Eiffla i ulicznych oszustów.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 04 Sie 2013 11:18 
Awatar użytkownika

Kolejny, tym razem dłuższy vlog z Paryża jest już w sieci ;)

Zobaczycie w nim wiele ciekawych rzeczy, takich jak: Wieża Eiffla, Łuk Tryumfalny, Pola Marsowe, Pola Elizejskie, Luwr, La Defense, Katedra Notre Dane i jeszcze kilka innych rzeczy :)

Swoją drogą, byłem wczoraj w dzielnicy czerwonych latarni, między 21:30-22:30, bez kamery.
Atmosfera była dość fajna, wszędzie coffeeshopy, sexshopy, czuć zapach marihuany, muzyka, pełno ludzi na ulicach, tęczowe flagi.
Natknąłem się także na jakąś imprezę gejowską, tyle gejów co wczoraj to ja przez całe życie nie widziałem.
Właśnie po krótkim pobycie tam gdy się widzi dwójkę facetów to zaczyna się zastanawiać czy to geje czy też nie. Czasem nie idzie poznać, a czasem to aż ręce opadają.
Jeśli chodzi o Pannie, to jakoś szału nie ma, może byłem za wcześnie. Widziałem może 3-4 w okienkach.
Generalnie Amsterdam chyba można nazwać takim Las Vegas Europy. Co prawda nigdy nawet nie byłem w USA, ale to chyba właśnie takie Europejskie "miasto grzechu", a przynajmniej póki co takie zrobiło na mnie wrażenie.
W każdym bądź razie, jest dość fajnie. Dziś pozwiedzam zabytki tego miasta.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 04 Sie 2013 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Zaskoczony jestem ze nie byles na wiezy Eiffla. Bardziej odpuscilbym sobie Luk triumfalny by wejsc tam ;) nie kosztuje to duzo, mozna isc na nizsze pietro ktore tez jest ciekawe. No ale masz powod by wrocic do Paryza ;)

Co do Amsterdamu to dziewczyn sporo powinno byc o tej godzinie, pewnie zla uliczke wziales ;) popytaj o Red Light i powchodz w male uliczki odchodzace od waskiego kanalu. Coffiki w tym rejonie sa fatalne i drogie.

Dzis juz chyba nie zdarzysz ale info dla innych, w Coffiku Syberia (taniutki i fajny) w niedziele chyba cyklicznie sa przedstawienia typu opera itd.

Zjedz sledzia w Amsterdamie ;) sa dwie wersje: w bulce jak hotdog lub taki sam, ktorego je sie odchylajac glowe. Hotdog byl smaczny, to kosztuje drobne, znajdziesz to na jakis targach itd.

Normalnie tam nie ma zadnych pedalow (poza jedna uliczka), pewnie przez ten caly gay parade, wiec slabo trafiles z czasem.

#190 PostWysłany: 04 Sie 2013 14:12 
Awatar użytkownika

Nie szkoda ci czasu spać codziennie do południa?

#191 PostWysłany: 04 Sie 2013 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Widocznie mu nie szkoda. Każdy jest inny. Ja bym jeszcze przy okazji wpadał na lotniska samoloty fotografować.

#192 PostWysłany: 04 Sie 2013 14:44 
Awatar użytkownika

MaSell napisał(a):
Nie szkoda ci czasu spać codziennie do południa?

Zmęczony jest codziennym gadaniem do kamery, składaniem filmów i zwiedzaniem, musi zregenerować siły odsypiając ;)

#193 PostWysłany: 06 Sie 2013 20:06 

Co tu taka cisza? Gdzie sie Bartosz podziewa?;)
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 06 Sie 2013 20:13 

Wciągnęły go coffe shopy i ulica Czerwonych Latarni. Wróci za kilka dni :)
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 06 Sie 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Dzisiaj odpoczywam, wczoraj niemal cały dzień byłem na nogach.
Do hotelu w Berlinie dotarłem dopiero o 23:00 dnia wczorajszego. I tak miałem niezłe szczęście bo gdy byłem już u wejścia to miałem 1% baterii w telefonie, a bez niego... nie byłoby za ciekawie.
Coś się stało z moim laptopem, przypuszczam że przez wstrząsy odpięła się lekko bateria przez co laptop ma problemy z ładowaniem, ale nie jest aż tak źle. To nie pierwszy raz, jak wrócę to naprawie.
Nowy film będzie jutro.
Swoją drogą dajcie znać co warto zwiedzić w Berlinie.
9 sierpnia wyjeżdżam do Warszawy.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 07 Sie 2013 00:40 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
Krajów: 2 / 0.9%
Proponuje Ci coś innego niź sztampa berlińska.
Zatem za free oto moje propozycje:

1.Teufelberg czyli część systemu Echelon.Niezły klimat,nieziemski plus można pomyśleć o spaniu na dachu.Czego żałuje że nie zrobiłem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Teufelsberg

2.Największe akwarium w hotelowej recepcji Radisson Blu Hotel.Bardzo łatwo trafić.Polecam przejechać sie windą aczkolwiek są blokowane ale jest to możliwe.
3.Mozna jeszcze zwiedzić podziemny Berlin/płatne oraz spróbować poszukać pozostałości Flakturmów jeśli kogosi to interesuje.Jest też U-Bahn przeszklony ale też platny.
4.Tropical Island plus Poczdam-płatne ale warto.W dnkiu urodzin wejście za free:D
5.Muzeum Lotnictwa jest za free.Świetne eksponaty min.słynny KOmet plus masa fajnych latadeł i sprzętu.Wszystko prowadzone przez pasjonatów.

#197 PostWysłany: 07 Sie 2013 17:10 

po Twoich filmikach wiem, że lubisz jadać fastfoody, więc koniecznie udaj się do Mustafa's Gemuse Kebab, znajdującego się przy stacji metra Mehringdamm, godzinę w kolejce stracisz, ale to co tam zjesz to czysty geniusz :) 2,90e za kebaba, 3,90 za tortille, polecam obydwie te rzeczy ;)
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 07 Sie 2013 17:15 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.8%
srebrny
Berlin to chyba najlepsze miejsce na kebaba po Istanbule :>
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 08 Sie 2013 23:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Bartku, liczymy na podsumowanie podrozy ;) co Ci sie podobalo, co Cie zaskoczylo i co ktore miasto najbardziej polecasz! No i oczywiscie koszt podrozy, ogolny, przejazdow, noclegu, jedzonka itd. Pozdrawiam i zycze milego powrotu do domu i jeszcze lepszych tripow!

#200 PostWysłany: 09 Sie 2013 02:12 
Awatar użytkownika

Hej,
sorry za opóźnienia w filmach. Jest to spowodowane zepsuciem mikrofonu przez co muszę dogrywać dodatkowe dialogi przy obróbce, a jest to strasznie nudne ;o
Jutro o 13 jadę do Warszawy, 2 dni później do Krosna.
Jak będę już w Warszawie to poskładam zaległe filmy z Brukseli, a jak w domu to całą resztę + specjalny odcinek z podsumowaniem i planami na przyszłość.
Z Fast Foodów korzystam bo jest najtaniej, nie stać mnie na drogie restauracje. Normalnie to raz na miesiąc jestem w Macu, raz, dwa w tygodniu zjem kebaba. Generalnie jak wrócę to zacznę prowadzić zdrowszy tryb życia.
Image
Byłem też na http://pl.wikipedia.org/wiki/Fernsehturm_w_Berlinie , wysokość 204m i widziałem ładną, nocną panoramę miasta. Co prawda brakuje mi tu coś takiego jak wieża Eiffela w Paryżu :D
Jeśli chodzi o Berlin to dość mi się podoba. Duże miasto, zadbane i z ciekawą historią. Jedyne co mnie tu denerwowało to nieprzemyślane metro. Nieraz żeby gdzieś dojechać trzeba robić po kilka przesiadek.
Gdybym miał zrobić ranking miast w których byłem wyglądałby on następująco:
1. Wiedeń - 9,5 (może 10?)
2. Amsterdam - 9,5
3. Nicea - 9,5
4. Genewa - 9,5
5. Paryż - 9
6. Berlin - 9
7. Bruksela - 9
8. Wenecja - 8,5
9. Mediolan - 7?
Warszawa już znam, jej ocenę bym dał na poziomie 5-6.
Może trochę za łagodnie oceniam niektóre miasta ponieważ nie poznałem za wielu aspektów życia w nich. Wygrywa Wiedeń. Poza tym że drogo nie mam się do czego przyczepić. Świetna komunikacja miejska, czyste ulice, wysokie poczucie bezpieczeństwa, niemal brak żebraków, wiele bezpłatnych atrakcji i udogodnień (niemal wszędzie są ruchome schody/windy), szerokie ulice, ładna zabudowa, wiele atrakcji i mili mieszkańcy.
Więcej napiszę już z kraju ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 267 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość