Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Wrz 2023 22:08 

Tak jak pisałem, równo rok temu zrobiliśmy taka przesiadkę w nieco ponad pół godziny. Kluczowe było wyprzedzenie ludzi w rękawie, i lot tylko z podręcznym. Najwięcej czasu zajęła zmiana terminala (trzeba jechać kolejką)i jest mało tablic z info o gate, można łatwo przeoczyć i wtedy nie wiadomo na którym przystanku wysiąść
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#22 PostWysłany: 04 Paź 2023 18:38 

Loty: 64
Kilometry: 151 947
Krajów: 23 / 11.1%
O lotnisku w Dallas mogę powiedzieć tyle, że jak na chyba każdym amerykańskim mundurowi i pracownicy portu wybitnie olewają coś takiego jak szacunek do podróżnych, i nie zależy im na szybkiej kontroli
Buty zdejmować kazali (jak wszędzie w USA), do tego mała ilość wolnych stanowisk sprawia, że robią się niebotyczne kolejki (ja osobiście leciałem z terminala E) - szczególnie chyba dla pasażerów lowcostów
na lotnisku DFW na pewno na plus kolejka SkyLink, elegancka i stosunkowo prędka, idzie w parę chwil przeskoczyć z terminala na terminal

Uważałbym na te pomarańczowe autobusy - kierowców raczej nie obowiązują rozkłady, pojedzie tam gdzie uzna, na pewno nie będzie planował objechania wszystkich terminali po kolei - i należy pamiętać o korkach i zapchanych drogach wewnątrz
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Lis 2023 09:15 
Awatar użytkownika

Loty: 390
Kilometry: 778 401
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
[A czy jest na security jakiś fast track.
Mam 3.5 h przesiadki, ale bilety w biznesie i się zastanawiam czy to się da przyśpieszyć

#24 PostWysłany: 09 Lis 2023 15:12 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 138 119
Krajów: 22 / 10.6%
niebieski
Nie ma fasttracka.
3h powinno wystarczyć chociaż raz stałem tam 2h na samych paszportach :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Lis 2023 16:00 
Awatar użytkownika

srebrny
@Robaku miałem 3h przesiadkę i mimo gigantycznych kolejek, na spokojnie ogarnąłem (tylko podręczny), nawet trochę pojeździłem między terminalami skylink z ciekawości.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 10 Lis 2023 14:06 
Awatar użytkownika

Loty: 390
Kilometry: 778 401
Krajów: 64 / 30.9%
srebrny
To ja też odpowiem, gdyby kogoś interesowalo.
Mój samolot opóźniony około 1h, czyli skończyło się na około 2h przesiadki.

PRecyzując opóźnienie może tak długie nie było, ale faktem jest, że dojazd do miejsca gdzie można było opuścić samolot trwał pewnie z 30-40 minut.
Szcześliwie na imigracji oczekiwałem może 5-10 minut.
Zrzucenie bagażu po wyjściu z emigracji to jest chwila, następnie około 10 minut przejście przez security i jestesmy na terminalu z którego jeździ skyline, tutaj już chwila. - Wszystko odbyło się w przeciągu myślę, że 30-40 minut. Od momentu wyjścia z samolotu do chwili kiedy znalazlem się na właściwym terminalu.
Ale faktem jest, że dzieki lotowi w biznesie, z samolotu wychodziłem jako jeden z pierwszych, choć to trochę sie wyrownało później bo dowozą autobusami do terminala.

Za 2 tygodnie powtórka, z tą różnicą, że zamiast planowych 3h, będą planowe 1h45 min.
Liu lubi ten post.

#27 PostWysłany: 01 Kwi 2024 17:11 

witam,
gwoli ścisłości czy ktoś może mi wytłumaczyć z tą przesiadką?
Mam 1,40 na przesiadkę do cancun, chce załatwić fast truck, mam tyko podręczny. Jeśli nie zdążę, immigration mnie przytrzyma czy kontrola bezpieczeństwa, to co dalej??

Przebookują mi lot na późniejszy?
Muszę sobie wykupić nowy lot- bo nie było opóznienia poprzedniego lotu i to jakby "moja wina"?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 01 Kwi 2024 18:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Więc tak.
W DFW nie masz czegoś takiego jak fast track. W DFW byłem wiele razy. Raz przeszedłem paszporty z miejsca kompletnie puste raz stałem 2 godziny, ale średnia taka to około godzinki zawsze na paszportach. Jak wyjdziesz do góry masz odrazu kontrolę bezpieczeństwa do której stoją wszyscy i kolejka jest tam duża. Idziesz dalej 3 minuty prosto mijając ich wszystkich i masz kolejna przeważnie bardzo pusta. 1h40m to na DFW niemilosiernie malo. Życzę aby się udało. Natomiast jak się nie uda idziesz do customer service i Ciebie przebukuja.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Kwi 2024 22:55 

HON fly4free
w US prawie w ogóle nie funkcjonują FT w rozumieniu "europejskim" - nawet jak gdzieś są, to zwykle oznacza tylko skrócenie tej samej jednej kolejki (czasem zupełnie symbolicznie) do kontroli bezpieczeństwa czy gdzieś tam, anie osobne, szybkie przejście.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 02 Kwi 2024 01:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdziwił byś się Marku, ale na kilku lotniskach w USA jest fast track dla golda star alliance :)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 02 Kwi 2024 06:56 

HON fly4free
Napisałem prawie... Bo klasyczny FT to ciągle wyjątek w US.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#32 PostWysłany: 02 Kwi 2024 19:21 

Zbanowany
spejson911 napisał(a):
Więc tak.
W DFW nie masz czegoś takiego jak fast track. W DFW byłem wiele razy. Raz przeszedłem paszporty z miejsca kompletnie puste raz stałem 2 godziny, ale średnia taka to około godzinki zawsze na paszportach. Jak wyjdziesz do góry masz odrazu kontrolę bezpieczeństwa do której stoją wszyscy i kolejka jest tam duża. Idziesz dalej 3 minuty prosto mijając ich wszystkich i masz kolejna przeważnie bardzo pusta. 1h40m to na DFW niemilosiernie malo. Życzę aby się udało. Natomiast jak się nie uda idziesz do customer service i Ciebie przebukuja.

odnośnie przebukowania takie pytanko: Przy zakupie biletów w AA jeżeli całość trasy mam na jednym bilecie, to linie zapewniaja np. jakiś nocleg i wyżywienie, jeżeli nie ma już tego samego dnia innego lotu ?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 02 Kwi 2024 19:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak.
Idziesz do customer service i dostaniesz voucher na hotel itp.
 Profil Relacje PM off
Pectodrill lubi ten post.
Pectodrill uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 02 Kwi 2024 20:05 
Awatar użytkownika

Loty: 1426
Kilometry: 2 942 153
Krajów: 118 / 57.0%
platynowy
No ... to zależy z jakiego powodu jest opóźnienie lotów. Jeżeli z winy linii to na pewno dadzą. Jeżeli przez pogodę to raczej odmowa i trzeba hotel na własną rękę. Na świeżo przećwiczyłem właśnie z AA.

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 02 Kwi 2024 22:08 

spejson911 napisał(a):
Więc tak.

a ja znalazłam możliwość rezerwacji na wybrany dzien i godzinę, online, Fast Pas z Terminala D a ja akurat tam ląduje.
https://www.signupgenius.com/go/DFWSecu ... FTOKEN=0#/
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Cze 2024 17:41 

Zbanowany
Macie jakieś nowe doświadczenia z przesiadką na tym lotnisku ? Bede mial 1.5 h. Jeżeli załóżmy że samolot sie nie opóźni albo opóźni nieznacznie ale przez kolejki po prostu nie zdąże a mam wszystko na jednym bilecie do CUN i to bedzie ostatni lot tego dnia to dadza hotel i przebukuja na nastepny dzień ? Czy tylko rebook i hotel na wlasna reke ?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 06 Cze 2024 18:59 

Może to niezupełnie odpowiedź na pytanie, bo leciałam w maju (wcześnie rano) krajówkę po USA z DFW, która była o czasie, ale moim zdaniem 1,5h na tym lotnisku to mało czasu, kolejka była już przy wejściu, a na security tym bardziej.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 06 Cze 2024 22:06 

Zbanowany
to po co AA sprzedaje taki bielty, skoro to praktycznie niewykonalne...
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 07 Cze 2024 02:29 

srebrny
Jest to wykonalne i nie powinno być problemu na przesiadce. Jak będą, to oczywiście dostaniesz hotel od AA.
 Profil Relacje PM off

#40 PostWysłany: 09 Cze 2024 15:48 

Pectodrill napisał(a):
Macie jakieś nowe doświadczenia z przesiadką na tym lotnisku ? Bede mial 1.5 h. Jeżeli załóżmy że samolot sie nie opóźni albo opóźni nieznacznie ale przez kolejki po prostu nie zdąże a mam wszystko na jednym bilecie do CUN i to bedzie ostatni lot tego dnia to dadza hotel i przebukuja na nastepny dzień ? Czy tylko rebook i hotel na wlasna reke ?

Tak jak pisałem 1,5 roku temu na pierwszej stronie tego tematu, nam udało prz przesiąść się w 30 min.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość