Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Wrz 2016 20:01 

Witam serdecznie :) Wielkimi krokami zbliża się moja wrześniowa podróż do Azji Płd-Wsch :) W związku z tym chciałem się zapytać szanownego grona o pewną sprawę, która mnie trapi ;) Postanowiłem na Bali spędzić 7-8 dni bez wcześniejszego rezerwowania noclegów i planowania wszystkiego :) Interesuję mnie objazd wyspy skuterem i zobaczenie głównych atrakcji wyspy, które są rozlokowane od południa (Uluwatu), centrum wyspy (Ubud, świątynie), północ (wodospad Sekumpul) czy na wschód (treking na Agung, Tirta Gangga). Mam wątpliwości czy założyć bazę wypadową w Ubud i robić codzienne wycieczki, jeździć z punktu do punktu i codziennie spać w innym miejscu (na skuterze chyba mało wygodne z 15-kg plecakiem) czy przemieszczać się w dany region jakimś lokalnym środkiem transportu (taxi,busy,uber) i na miejscu wypożyczać skuter ? Wiem, że na mapie wszystko wygląda dość blisko ale w praktyce tak nie jest ;) Wypożyczenie auta mnie nie interesuję, gdyż jednak to całkiem inny klimat. Myślę, że sama jazda skuterem to ogromna frajda :) Mam nadzieję, że ktoś stał przed podobnym wyborem i będzie w stanie rozwiać moje wątpliwości :) Pozdrawiam serdecznie Damian :)
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 01 Wrz 2016 20:55 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 638
Kilometry: 1 410 728
Krajów: 76 / 36.7%
Poczytaj dotychczasowe tematy i relacje. Pytałem niedawno o to samo ;)
Masz tez troche gotowcow.
Ja bazuje w Ubud na zwiedzanie Bali a na Gili odpoczywam :mrgreen:

#3 PostWysłany: 01 Wrz 2016 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 38
Kilometry: 89 198
Krajów: 15 / 7.3%
My również wybieramy się we wrześniu, kiedy dokładnie lecicie? Jako baze wypadową wybieramy Ubud, zwiedzać będziemy skuterkiem okoliczne atrakcje( bez południa wyspy gdyż na południe przeznaczamy 2 ostatnie dni podróży) , jednak mamy też w planie trekking po wodospadach w tym Sekumpul i tam weźmiemy auto gdyż czytałam, że są to tereny dość górzyste i skuterkiem moze zejść zbyt długo :) Następnie jedziemy na 3 dni na Nusa Lembongan a potem 4 nocki na Gili Meno, potem wracamy już na nocleg w okolice Depnasar na dwie nocki i zwiedzamy południe wyspy w tym Uluwatu itp. Noclegi mamy już ogarnięte przez booking ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Wrz 2016 17:38 

Loty: 172
Kilometry: 220 925
Krajów: 26 / 12.6%
Anna Kowalik 1 napisał(a):
My również wybieramy się we wrześniu, kiedy dokładnie lecicie? Jako baze wypadową wybieramy Ubud, zwiedzać będziemy skuterkiem okoliczne atrakcje( bez południa wyspy gdyż na południe przeznaczamy 2 ostatnie dni podróży) , jednak mamy też w planie trekking po wodospadach w tym Sekumpul i tam weźmiemy auto gdyż czytałam, że są to tereny dość górzyste i skuterkiem moze zejść zbyt długo :) Następnie jedziemy na 3 dni na Nusa Lembongan a potem 4 nocki na Gili Meno, potem wracamy już na nocleg w okolice Depnasar na dwie nocki i zwiedzamy południe wyspy w tym Uluwatu itp. Noclegi mamy już ogarnięte przez booking ;)

Na Sekumpul jedzie się i jedzie. Dosyć długa, kręta i nieco wymagająca droga - aczkolwiek w dobrym stanie. Będą chcieli Wam wcisnąć przewodnika - nam za 150 000. Nie ma takiej potrzeby. Po prostu trzeba iść za znakami Waterfalls. Najpierw betonowymi płytami w dół, potem wąską ścieżką przez las, następnie stromymi schodami aż w końcu dojdziemy do sklepiku. Trudno się zgubić. W lewo są bardzo ładne wodospady, do których idzie się rzeką, kamieniami i żwirkiem. Niezbędne sandały albo buty do wody. My o tym nie wiedzieliśmy i cierpieliśmy. Wzięliśmy tylko pełne buty, w których nie chcieliśmy wchodzić do wody. Dobrze jest wziąć strój kąpielowy, bo możliwość wykąpania się w tym miejscu jest niepowtarzalna.

Wyprawa na prawie cały dzień - zwłaszcza z południa wyspy. Ale warto, jedno z najładniejszych miejsc jakie widzieliśmy.
 Profil Relacje PM off
Anna Kowalik 1 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość