Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 01 Sie 2014 09:43 

Japonka76 napisał(a):
Ceny OK, to znaczy ile konkretnie?
Wiesz, że jak napiszę do kogoś na maila, to będzie to swego rodzaju deklaracją.
Chciałabym wiedzieć od razu i móc porównać z innymi ofertami.

Nic bardziej mylnego, zapytanie nigdy nie było i nie jest żadną deklaracją. Piszesz e-maila na adres:
pawel.barcelona@wp.pl
z standardowym ile osób, na jaki okres i jaka cena za osobę/nocleg, po odpowiedzi negocjujesz, rezerwujesz lub nie (ja przynajmniej tak zrobiłem w lipcu 2013r, nocowałem u Pawła w jednym z jego mieszkań, cena 18euro/doba/osoba, w cenę wliczone są pościel, ręczniki, mapki mi nawet rower użyczył do wycieczek rowerowych po Barcelonie)
 PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#362 PostWysłany: 01 Sie 2014 12:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
yoda napisał(a):
Za 4 noclegi (rodzina 2+2) zapłaciłem 264 euro.

Anonymous napisał(a):
cena 18euro/doba/osoba, w cenę wliczone są pościel, ręczniki, mapki mi nawet rower użyczył do wycieczek rowerowych po Barcelonie)

Dzięki, i to jest właśnie konkretna odpowiedż. :D

#363 PostWysłany: 01 Sie 2014 15:04 
Moderator forum

Mogą wchodzić w grę dynamiki cen , np oferty/promocje , różnice między sezonem i poza nim , między tym rokiem a ubiegłym/i ...

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 02 Sie 2014 13:01 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
Krajów: 10 / 4.7%
srebrny
Ale wiadomo, czy mówimy o 40 EUR czy może 20 EUR za noc w danym miejscu?

Do Barcelony się na razie nie wybieram, ale jak czytam ten temat to myślę, że dużo w nim "polecania" mniej ofert ;) szczególnie od tych osób z bardzo małym wkładem w społeczność.
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 02 Sie 2014 13:55 

niebieski
Polecam rowniez sprawdzanie ofert sieciowek. W lipcu bylem w BCN i za dwuosobowy pokoj w IBISie placilem 111zl za nocke ( Ripollet, Zona 2). Chyba ze ktos w centrum musi nocowac, to nie da sie uzyskac takich cen ;)
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 02 Sie 2014 14:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
myca007 napisał(a):
Polecam rowniez sprawdzanie ofert sieciowek. W lipcu bylem w BCN i za dwuosobowy pokoj w IBISie placilem 111zl za nocke ( Ripollet, Zona 2). Chyba ze ktos w centrum musi nocowac, to nie da sie uzyskac takich cen ;)

tak szczerze to nie wiem komu bym polecał jechać do bcn i spać w hotelu...położonym w strefie przemysłowej. dojazd dobry bo rzut beretem do stacji kolejowej ale żeby dojechać i wrócić do "miasta" to trzeba wydać minimum 8 euro za 2 osoby. a dookoła tyle atrakcji...

#367 PostWysłany: 04 Sie 2014 17:52 

Loty: 9
Kilometry: 14 549
Krajów: 5 / 2.3%
28.07 wróciłem z BCN.
Znalazłem nocleg na airbnb. Za siedem nocy w pokoju dwuosobowym zapłaciłem koło 640zł(148Euro).
Mieszkałem na głównej ulicy Gram Via de Les Corts Catalenes, 10min pieszo od Placa Espanya i 15 od Sants. Pod blokiem przystanke bus 46 z/na lotnisko el Prat
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 10 Sie 2014 17:23 

Loty: 2
Kilometry: 2 746
Krajów: 2 / 0.9%
Kilka dni temu nocowałam z koleżanką w mieszkaniu u Pawła. Nie wiem co nowego mogę powiedzieć, bo wszyscy już chyba wystarczająco wychwalili jego gościnność. Wyposażenie mieszkania czy też samego pokoju jest bez najmniejszego zarzutu. Dostałyśmy wiele cennych wskazówek, Monika wynotowała nam wiele informacji na mapce. Naprawdę polecam i pozdrawiam gospodarzy!
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 11 Sie 2014 14:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 671 009
Krajów: 64 / 29.9%
właśnie, lecę do Barcelony i mam zabookowany pokój w hostelu w centrum. Cena 22 euro za noc. Hostel ma świetnie opinie. Ale póki co to nadal rozglądam się. Dlatego jeśli lokalizacja jest gorsza (czytaj 'jest dalej') to może cena będzie przetargowa ? A tu tylko o tym jak fajnie.

Oczywiście jak wrócę to podzielę się moimi opiniami.

Ostatnio edytowany przez Abcn 02 Wrz 2014 18:07, edytowano w sumie 2 razy
Literówki
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:28 

hej,
wybieram się z mężem do BCN 23/09 i szukamy sprawdzonego noclegu w centrum w atrakcyjnej cenie. jeśli ktoś może coś polecić, lub dać radę na co zwracać uwagę, będę bardzo wdzięczna. :)
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
wiosnula napisał(a):
hej,
wybieram się z mężem do BCN 23/09 i szukamy sprawdzonego noclegu w centrum w atrakcyjnej cenie. jeśli ktoś może coś polecić, lub dać radę na co zwracać uwagę, będę bardzo wdzięczna. :)

przejrzałaś wszystkie 12 stron w tym temacie i nic Cię nie zainteresowało?

#372 PostWysłany: 03 Wrz 2014 14:26 

Nie jestem ignorantką, przejrzałam poprzednie wypowiedzi, do kilku miejsc wysłałam zapytania o warunki i dostępność. Jednak biorąc pod uwagę, że większość wpisów jest sprzed roku - dwóch, pomyślałam, że mogę liczyć na aktualne polecenia osób, które niedawno wróciły z BCN i mogą polecić coś konkretnego, w dobrej lokalizacji i przystępnej cenie (ok 40E/dobę). Zależy nam na oddzielnym pokoju i przyzwoitych warunkach, wiadomo, że i tak większość czasu spędzimy zwiedzając miasto, ale dobra lokalizacja, wygodne łóżko, czysta łazienka i ręczniki to jednak podstawa. Jeśli ktoś będzie tak miły, by polecić coś sprawdzonego, będę wdzięczna.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 03 Wrz 2014 14:43 
Moderator forum

Co do noclegu nie dodam, ale -gdybyscie nie wiedzieli- w tych dniach zwróccie uwage na La Merce

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 03 Wrz 2014 14:45 

Z czystym sumieniem mogę polecić tą ofertę:
https://www.airbnb.pl/rooms/1314333

zarówno pod względem ceny, lokalizacji, jak i osoby gospodarza. Byłem, spałem, miło wspominam więc polecam. Samo serce BCN, blisko na plaże, deptak, jak i do wielu atrakcji.
 PM off  

#375 PostWysłany: 04 Wrz 2014 11:45 

@Abcn - dzięki, wiem, właśnie zależało mi zabookować bilety tak, by być w BCN 24/09 na najważniejszym dniu tej fiesty, nie mogę się doczekać!
@Don_Bartoss - dziękuję, mieszkanie jest super, niestety w tym terminie nie ma wolnych miejsc, jak i w wielu innych miejscach wymienionych w tym wątku, które wydały mi się godne uwagi. Wybraliśmy kilka ofert z Airbnb, czekamy na odpowiedzi. To jest nauczka na przyszłość, żeby organizacji noclegu nie zostawiać sobie na ostatnią chwilę.

Jeśli coś się jeszcze komuś przypomni - z chęcią się zapoznam. :)
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 30 Wrz 2014 16:41 

Witam,

lecimy z żoną w dniach 18-23.10. do Barcelony.
Przeanalizowałem chyba wszystkie Wasze propozycje, te polecane,
i niestety nigdzie nie ma miejsca.
Ze względu na naszą pierwszą wizytę chcieliśmy zatrzymać się u kogoś,
kto dodatkowo pomoże nam odnaleźć się w zwiedzaniu w tym pięknym mieście.

Jednak w obecnej sytuacji chyba będziemy musieli znaleźć jakiś hostel.
Takich propozycji nie było tu dużo.
Może jest szansa że jeszcze ktoś nam pomoże.
Zależy nam na dobrym punkcie wypadowym i z dobrym połączeniem z lotniskiem El Prat,
gdyż przylatujemy po 20 i chcemy uniknąć problemów z dotarciem do celu.

Z góry dziękuje za pomoc.

Łukasz
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 30 Wrz 2014 17:09 

niebieski
[quote="luckyyy"]Witam,

lecimy z żoną w dniach 18-23.10. do Barcelony.
Przeanalizowałem chyba wszystkie Wasze propozycje, te polecane,
i niestety nigdzie nie ma miejsca.
Ze względu na naszą pierwszą wizytę chcieliśmy zatrzymać się u kogoś,
kto dodatkowo pomoże nam odnaleźć się w zwiedzaniu w tym pięknym mieście.

Jednak w obecnej sytuacji chyba będziemy musieli znaleźć jakiś hostel.
Takich propozycji nie było tu dużo.
Może jest szansa że jeszcze ktoś nam pomoże.
Zależy nam na dobrym punkcie wypadowym i z dobrym połączeniem z lotniskiem El Prat,
gdyż przylatujemy po 20 i chcemy uniknąć problemów z dotarciem do celu.

Z góry dziękuje za pomoc.

WRZESIEŃ / PAŻDZIERNIK jest najwyższym sezonem w Barcelonie , nie ma droższych miesiący oprócz sylwestra, niestety linie mają w tym czasie tanie bilety ale noclegi w barcelonie w tym okresie to horror
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 30 Wrz 2014 17:24 

Zdążyłem to zauważyć,
no ale jest już trochę za późno na zmiany.

Dlatego liczę na pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 30 Wrz 2014 17:45 

niebieski
A z jakiej racji pazdziernik niby taki high season?
Bez przesady. W wakacje duzo turystow, wrzesien jeszcze tez. Ale pazdziernik raczej nie podchodzi pod to.
Hotele zazwyczaj sa drogie. Ale w pazdzierniku wcale ceny nie ida w gore. W zeszlym roku analizowalem noclegi w hotelach sredniej polki i nie widzialem roznic pomiedzy pazdziern, listopadem czy grudniem, pomijajac swieta i sylwester....

Przy czym nalezy szukac troche wczesniej niz 3tyg przed wylotem.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.

#380 PostWysłany: 30 Wrz 2014 18:12 

Całe życie się uczymy...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości