Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 19 Lip 2013 18:00 

Zbanowany
ok ,nie jestem stałą bywalczynią w Barcelonie .
Pozdrawiam

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#262 PostWysłany: 25 Lip 2013 19:41 

Opinia o mieszkaniu Pawła:
Do wczoraj spałem 9 nocy w mieszkaniu Pawła przy Carrer de la Sequia Comtal (zaraz przy Stacji metra EL Clot Arago) - położenie idealne bo zaraz przy stacji metra, 20 minut spacerkiem do plaży, 30 min. spacerkiem do Sagrada Familia. W sumie w całości podpisuję się pod słowami Roku z postu sprzed kilku dni, jedyna wada to przy tych upałach brak klimatyzacji lub co najmniej wiatraków w pokojach (w mieszkaniu pełne obłożenie, oczywiście sami mili Polacy).
POLECAM!
 PM off  

#263 PostWysłany: 29 Lip 2013 11:08 

Witam wszystkich forumowiczów. W dniach 9-17 lipca 2013 r. przebywałem z żoną na wycieczce w Barcelonie i mieszkaliśmy w tym czasie w mieszkaniu przy ul. Lorena, opiekun mieszkania Bartek. Niestety nie dane było mi go poznać ale w tym czasie opiekunem mieszkania był Robert (kawał chłopa) i Katarzyna. Poznaliśmy przy okazji Pawła, bardzo sympatyczna osoba. Pobyt określić mogę jako bardzo udany wręcz super. Mieszkanie a w nim wynajmowaliśmy jeden pokój, do dyspozycji mieliśmy dwie łazienki, balkony też dwa, do prania i palenia, to nie ja to moja żona. Salon z TV i Wi-Fi oraz kuchnia. Mieliśmy również swoje klucze także pełna swoboda, wyjścia i powroty o dowolnej porze. Przywitanie było miłe, ręczniki i pościel czyściutkie, do dyspozycji seria mapek i planów miasta, informatory.
Mieszkanie w super miejscu blisko stacja metra Llucmajor, linia żółta L4 bezpośrednio jedzie na kilka barcelońskich plaż. Opiekunowie mieszkania Robert i Kasia służą doradztwem i pomocą. Szkoda było sie rozstawać. Wieczorek "pożegnalny" był miły, Robert z Kasią zrobili smaczna paellę. Przepis sprawdzony w Polsce już 2-krotnie wykonana i za każdym razem coraz smaczniejsza.
Lokalizacja mieszkania bardzo dobra w pobliżu dwa supermarkety z naprawdę świetnym zaopatrzeniem, mój raj to świeże i tanie owoce morza, hmmm ślinka cieknie na samo wspomnienie.
Za cenę jaką zapłaciliśmy za te 8 dni nigdzie nie znajdziecie tak dobrego noclegu. Klimatyzacji nie było, ale do dyspozycji był całkiem spory wiatrak. Warto i wszystkim polecam, pełne bezpieczeństwo nie nosiłem ze sobą licznych dokumentów, które zostawiałem w mieszkaniu.
UWAGA. Paweł zawsze odpisuje na maile, cierpliwości. Kontakt szybki, miły, do dyspozycji telefony do opiekunów. Może Paweł jeszcze jest na urlopie, bo wyjechał podczas naszego pobytu, a poza tym Paweł też pracuje więc spokojnie na pewno odpisze, Bartka nie zastaniecie gdyż wyjechał na 3 miesiące na kontrakt.
Kończąc Pozdrowienia z Warmii i Mazur dla Roberta i Katarzyny oraz Pawła miło było was poznać. Paweł na pewno pojawię się na meczu Barcelony, będziemy w kontakcie.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 29 Lip 2013 16:15 

1. Czy ma ktoś doświadczenia z Bcn Eixample Hostel ?
Zastanawiam się czy wybrać nocleg u Pawła w okolicach Sant Andreu czy Bcn Eixample Hostel na ul. Gran Via de les Corts Catalanes,423
Jednak logika wskazuje iż hostel znajduje się blisko centrum. Czy po Barcelonie raczej niezbędne jest podróżowaniem metrem?/Alternatywa rower? - lecz chyba podobnie cenowo by wyszło..
Podróż planuje od 8 do 11 (3.5 dnia). Jeśli ktoś z osob które były mógłby coś doradzić, byłbym wdzięczny :)
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 29 Lip 2013 16:52 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
max180 napisał(a):
Zastanawiam się czy wybrać nocleg u Pawła w okolicach Sant Andreu czy Bcn Eixample Hostel na ul. Gran Via de les Corts Catalanes,423
Jednak logika wskazuje iż hostel znajduje się blisko centrum. Czy po Barcelonie raczej niezbędne jest podróżowaniem metrem?/Alternatywa rower? - lecz chyba podobnie cenowo by wyszło..
Podróż planuje od 8 do 11 (3.5 dnia). Jeśli ktoś z osob które były mógłby coś doradzić, byłbym wdzięczny :)

jeśli przyjeżdżasz na co najmniej 3 dni to, po odpowiednim zaplanowaniu, spokojnie z buta wszystko zwiedzisz

#266 PostWysłany: 29 Lip 2013 17:23 

namteH napisał(a):
max180 napisał(a):

jeśli przyjeżdżasz na co najmniej 3 dni to, po odpowiednim zaplanowaniu, spokojnie z buta wszystko zwiedzisz

W ten upał (tam obecnie codziennie jest taka pogoda jak u nas ten skwar teraz) nie wyobrażam sobie np. do Park Guell, Barcelońskie Wzgórze Montjuïc iść na piechotę - wskazane jest kupienie biletu T10 za obecnie 9,80 euro i z niego korzystać bo jest super zorganizowane (nam w zeszłym tygodniu Paweł na mieszkaniu na Carrer de la Sequia Comtal Paweł udostępnił swój rower, wycieczki późnym popołudniem "bezcenne")
Jeżeli Paweł dysponuje wolnymi pokojami na pewno dużo taniej wyjdą noclegi u niego, atmosfera prawie jak w domu.
 PM off  

#267 PostWysłany: 29 Lip 2013 18:14 

Anonymous napisał(a):
namteH napisał(a):
max180 napisał(a):

W ten upał (tam obecnie codziennie jest taka pogoda jak u nas ten skwar teraz) nie wyobrażam sobie np. do Park Guell, Barcelońskie Wzgórze Montjuïc iść na piechotę - wskazane jest kupienie biletu T10 za obecnie 9,80 euro i z niego korzystać bo jest super zorganizowane (nam w zeszłym tygodniu Paweł na mieszkaniu na Carrer de la Sequia Comtal Paweł udostępnił swój rower, wycieczki późnym popołudniem "bezcenne")
Jeżeli Paweł dysponuje wolnymi pokojami na pewno dużo taniej wyjdą noclegi u niego, atmosfera prawie jak w domu.

Zapomniałem zaznaczyć iż podróż planuje od 8 do 11 ale października :D Dzięki za rady Towarzysze!
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 02 Sie 2013 23:17 

Witam Wszystkich!
Od 16 do 24 lipca mieszkaliśmy (czteroosobową rodzinką) w mieszkaniu przy ulicy Lorena. Pokoje rezerwowaliśmy za pośrednictwem Pawła (z pierwszego postu), potem kontaktowaliśmy się z Bartkiem, natomiast bezpośrednimi opiekunami mieszkania byli Robert i Kasia - oboje bardzo sympatyczni, życzliwi, pomocni i naprawdę w porządku! :)
Mieszkanie jest czyste, wyposażone we wszystko, czego potrzeba. Lokalizacja wygodna, dobre połączenie metrem z centrum miasta i plażami, w pobliżu dużo przeróżnych sklepików i dwa większe markety, okolica bezpieczna. Na kwaterę wracaliśmy o bardzo różnych porach (generalnie późno...) i nigdy nie byliśmy świadkami żadnych nieprzyjemnych incydentów. Piszę o tym, bo planując wyjazd rodzinny szukałam właśnie takiego miejsca: z jednej strony oddalonego od hałasu i tłumów charakterystycznych dla centrum miasta, z drugiej - nie odludnego, bezpiecznego.
Mieszkanie na Lorena jest naprawdę fajne, a jego właściciele zrobili na nas bardzo pozytywne wrażenie!
W ciągu tych ośmiu dni zdeptaliśmy Barcelonę wzdłuż i wszerz, byliśmy też na Montserrat i w Tossa de Mar. Było pięknie, choć czujemy ogromny niedosyt... Jeżeli jeszcze kiedyś będzie nam dane tu wrócić, zdecydowanie "wpraszamy się" na Lorena! :)
Wszystkim, którzy nie chcą przepłacać, a jednocześnie chcieliby poczuć się "trochę barcelończykami" ;) - szczerze polecamy takie rozwiązanie!!!
Pozdrawiamy Kasię, Roberta, Pawła, Bartka, a także naszych współlokatorów z Olsztyna, Londynu i Poznania! :)
K.P.A.M.
 Profil Relacje PM off  

#269 PostWysłany: 07 Sie 2013 14:53 

Witam wszystkich podroznikow :)
Nie wiem dlaczego moderatorzy z takim uporem kasuja moje posty i wyrzucaja mnie z tego forum, sugerujac, ze sie "reklamuje". Nie wiem czym moje posty roznia sie od postow np. Pawla, ktory sie tutaj oglasza, a takze setki innych ludzi, ktorzy wrzucaja linki z hotelami/hostelami itp. O to chyba chodzi na tym forum, zeby pomoc ludziom, ktorzy szukaja noclegow, nieprawdaz? Jesli je oferuje, lub jestem w stanie komukolwiek pomoc, to nie powinnam byc chyba traktowana w taki sposob? No chyba, ze moderatorem/adminem tego forum jest Pawel ;) Wtedy byloby to troche bardziej zrozumiale dla mnie...
Zeby nikt nie posadzil mnie o to, ze sama wpisuje sobie komentarze, lub jestem nieuczciwa, zostawiam Wam do poczytania wpisy ludzi, ktorzy u nas goscili. Poki co nie mamy zeskanowanych najswiezszych wpisow (jest ich za duzo!!), ale chyba ciezko podrobic tyle roznych opini. A poza tym, komu by sie chcialo? http://noclegi-barcelona.pl/Barcelona%2 ... Album1.htm
Wszystkich potrzebujacych pomocy ze znalezieniem czy to apartamentu, czy tylko pokoju prosze o kontakt mailowy: barcelona.noclegi@gmail.com. Odpowiem na kazdego maila! Prosze napisac dla ilu osob i jakie daty i wtedy sprawdze dostepnosc i wysle szczegolowy opis.
Oferujemy tanie noclegi w mieszkaniach prywatnych (pokoje), lub tez cale apartamenty dla wiekszych grup ludzi. Ceny zaczynaja sie od 18EUR/osoba. Wszystkie mieszkania znajduja sie w swietnych lokalizacjach - centrum i okolice! W kazdym zapewniamy posciel, reczniki, mapki, znizki, no i nasza pomoc :) Moge tez zaproponowac noclegi w domku z basenem na Costa Dorada i aparatament w Calella (Costa Brava). Moderatorzy! Naprawde nie moge napisac wiecej szczegolow, poniewaz zasmiecilabym te forum, a nie dysponuje jedym mieszkaniem tylko paroma, dlatego opis jest krotki i tresciwy, a jesli ktos potrzebuje pomocy, to zapraszam do kontaktu i wspolpracy. Nic nie reklamuje, nikogo nie zmuszam do niczego. Chce po prostu pomoc, bo wiem ilu Polakow przyjezdza do Barcelony i wiem, ze wielu z nich ma problem ze znalezieniem sensownego i taniego noclegu. Dziekuje i pozdrawiam!!!

Załączniki:
Komentarz do pliku: Jeden z apartamentow 2-pokojowych, mieszczacy sie przy metrze Rocafort.
casa 036.jpg
casa 036.jpg [ 113.66 KiB | Obejrzany 2345 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 10 Sie 2013 23:13 

AgataBcn napisał(a):
Witam wszystkich podroznikow :)
Nie wiem dlaczego moderatorzy z takim uporem kasuja moje posty i wyrzucaja mnie z tego forum, sugerujac, ze sie "reklamuje". Nie wiem czym moje posty roznia sie od postow np. Pawla, ktory sie tutaj oglasza, a takze setki innych ludzi, ktorzy wrzucaja linki z hotelami/hostelami itp. O to chyba chodzi na tym forum, zeby pomoc ludziom, ktorzy szukaja noclegow, nieprawdaz? Jesli je oferuje, lub jestem w stanie komukolwiek pomoc, to nie powinnam byc chyba traktowana w taki sposob? No chyba, ze moderatorem/adminem tego forum jest Pawel ;) Wtedy byloby to troche bardziej zrozumiale dla mnie...
Zeby nikt nie posadzil mnie o to, ze sama wpisuje sobie komentarze, lub jestem nieuczciwa, zostawiam Wam do poczytania wpisy ludzi, ktorzy u nas goscili. Poki co nie mamy zeskanowanych najswiezszych wpisow (jest ich za duzo!!), ale chyba ciezko podrobic tyle roznych opini. A poza tym, komu by sie chcialo? http://noclegi-barcelona.pl/Barcelona%2 ... Album1.htm
Wszystkich potrzebujacych pomocy ze znalezieniem czy to apartamentu, czy tylko pokoju prosze o kontakt mailowy: barcelona.noclegi@gmail.com. Odpowiem na kazdego maila! Prosze napisac dla ilu osob i jakie daty i wtedy sprawdze dostepnosc i wysle szczegolowy opis.
Oferujemy tanie noclegi w mieszkaniach prywatnych (pokoje), lub tez cale apartamenty dla wiekszych grup ludzi. Ceny zaczynaja sie od 18EUR/osoba. Wszystkie mieszkania znajduja sie w swietnych lokalizacjach - centrum i okolice! W kazdym zapewniamy posciel, reczniki, mapki, znizki, no i nasza pomoc :) Moge tez zaproponowac noclegi w domku z basenem na Costa Dorada i aparatament w Calella (Costa Brava). Moderatorzy! Naprawde nie moge napisac wiecej szczegolow, poniewaz zasmiecilabym te forum, a nie dysponuje jedym mieszkaniem tylko paroma, dlatego opis jest krotki i tresciwy, a jesli ktos potrzebuje pomocy, to zapraszam do kontaktu i wspolpracy. Nic nie reklamuje, nikogo nie zmuszam do niczego. Chce po prostu pomoc, bo wiem ilu Polakow przyjezdza do Barcelony i wiem, ze wielu z nich ma problem ze znalezieniem sensownego i taniego noclegu. Dziekuje i pozdrawiam!!!

Może załóż swój temat .....
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 12 Sie 2013 11:13 

Za nowy wątek dostałam bana... Także juz wolę nie prowokować adminów ;)
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 15 Sie 2013 11:55 

Jesli ktos potrzebuje noclegu w Barcelonie niech pisze na annamariabcn@gmail.com, pozdrawiaaaam ;)

viewtopic.php?f=183&t=25055&p=210125#p210125
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 15 Sie 2013 16:05 

Witam,
poszukuje noclegu dla dwóch osób w terminie 02.09 do 12.09 najlepiej w okolicach centrum.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 19 Sie 2013 21:59 

Loty: 25
Kilometry: 44 472
Krajów: 11 / 5.1%
pppablo napisał(a):
Witam,
poszukuje noclegu dla dwóch osób w terminie 02.09 do 12.09 najlepiej w okolicach centrum.
Pozdrawiam

Proponuje bardziej sprecyzować oczekiwania czy to ma być 2os pok, czy ma być tani, czy bardziej luksusowo.

Jak szukasz hostelu polecam
www.blackswanhostal.com 2 min spacerem od Dworca autobusowego Barcelona Nord, 15 min od kolejowego Barcelona Franca, 10 min do starego miasta, 20 min La Sagrada Familia,
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 01 Wrz 2013 16:34 

Hej, szukam 2os pokoju w terminie 9-16.10.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 01 Wrz 2013 16:50 

Severamusa napisał(a):
Hej, szukam 2os pokoju w terminie 9-16.10.

Osobiście polecam skorzystać z noclegów u Pawła email:
pawel.barcelona@wp.pl
spałem w lipcu w mieszkaniu przy Carrer de la Sequia Comtal (zaraz przy Stacji metra EL Clot Arago) i jest ok. w fajnej cenie
 PM off  

#277 PostWysłany: 06 Wrz 2013 00:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Smierz napisał(a):
...A swoją drogą to nasza miejscówka przy pl. Josep Oriol jest ok ?

co kto lubi... :)

#278 PostWysłany: 06 Wrz 2013 09:54 

Witam,

Polecam noclegi w Barcelonie + wszelką pomoc związaną z pobytem, zwiedzaniem, wylotem, itp. Kontakt w języku polskim na adres :

izabe1la@hotmail.com

Pozdrawiam,

Darek
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 06 Wrz 2013 12:21 

niebieski
namteH napisał(a):
Smierz napisał(a):

Toś mnie pocieszył... :cry:
Ale,że ...głośno,brudno,niebezpiecznie ?
A może to wszystko naraz !?

Sama organizuję cały wyjazd.
Nie mam za bardzo doświadczenia,chociaż próbuję się obczytać.
I jeszcze dostanie mi się od reszty ekipy,że denne miejsce wybrałam...
Trudno, zaliczka poszła.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 06 Wrz 2013 12:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Smierz napisał(a):
namteH napisał(a):
Smierz napisał(a):

Toś mnie pocieszył... :cry:
Ale,że ...głośno,brudno,niebezpiecznie ?
A może to wszystko naraz !?

Sama organizuję cały wyjazd.
Nie mam za bardzo doświadczenia,chociaż próbuję się obczytać.
I jeszcze dostanie mi się od reszty ekipy,że denne miejsce wybrałam...
Trudno, zaliczka poszła.

to inaczej Cie pociesze: barcelona to nie miasto do siedzenia w hotelu wiec każde miejsce jest dobre. szczelne okna na pewno sie przydadzą bo, tak jak to centra maja do siebie, zwykle płynie potok turystów. pojedziesz, zobaczysz i będziesz wiedziała!
albo inaczej: są ludzie, którzy jedzą na rambli i są zadowoleni :D

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 630 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości