Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 13 Maj 2014 12:49 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 275 589
Krajów: 22 / 10.6%
niebieski
Czy ktoś jeszcze ma taką dziwnie krótką 15-minutową przesiadkę w Dubaju?
(póki co - jest to ewidentne niedopatrzenie kogoś kto zmieniał rezerwację w Expedii zapewne przez jakiś system/program, pewnie celowo liczą na nieuwagę potencjalnego pasażera).
Interwencja u linii lotniczych - bezskuteczna na tym etapie - pozostaje rozmowa z Expedią (i pewnie bajeczny rachunek za rozmowę z Brazylią... :? )
Postęp o tyle, że napisali chociaż e-maila z Expedii, by do nich dzwonić - koszt coś ok. 6 PLN/min (oczywiście napisali - że próba kontaktu okazała się nieudana.. hehe)

Ostatnio edytowany przez mayka, 13 Maj 2014 14:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#62 PostWysłany: 13 Maj 2014 12:54 
Awatar użytkownika

Loty: 1096
Kilometry: 2 578 144
Krajów: 111 / 53.6%
srebrny
U mnie rezerwacja bez zmian.

#63 PostWysłany: 13 Maj 2014 15:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Zadzwon do nich ze skype'a, powiedz ze Twoja rezerwacja zostala zmieniona ale nie wyrazasz na to zgody i zeby do Ciebie oddzwonili. Pamietam jak sie przepychalem z niemiecka expedia i jak zobaczylem ile juz zaplacilem za te rozmowy to powiedzialem im ze ja bede odzywal sie mailowo a oni moga oddzwaniac z odpowiedzia. Przebieglo bez problemu :)
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 13 Maj 2014 16:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki Mordek, w sumie o tym nie pomyślałam :)
Muszę tylko powrócić do Skype'a i go z powrotem zainstalować ;)
Na razie zasypałam e-mailami expedię brazylijską (plus na facebooku), amerykańską i wszystkie linie lotnicze zaangażowane w ten lot :)

#65 PostWysłany: 14 Maj 2014 12:39 
Awatar użytkownika

Loty: 11
Kilometry: 36 075
Krajów: 6 / 2.9%
czy komuś udało się wyjaśnić sprawę?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 14 Maj 2014 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Wlasnie zauwazylam ze moj lot tez zmienili... Przesiadka w ciagu 15 minut. Hmmmm... Chyba nie mozliwe. Dajcie znac jak wam sie cos uda dowiedziec. Dzieki

#67 PostWysłany: 16 Maj 2014 11:05 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 309 501
Krajów: 35 / 16.9%
niebieski
I jak tam przebiega "wyjaśnianie" tych zmian w rezerwacjach? Udało Wam się skontaktować z brazylijską expedią albo przewoźnicy pomogli?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 16 Maj 2014 11:14 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 225 046
Krajów: 17 / 8.2%
Planujemy z narzeczoną ślub jeszcze przed wylotem do AU. Dowiadywałem się jak wygląda sprawa ewentualnej zmiany nazwiska na bilecie i się poddałem.

Dzwoniłem do Qantas:
1. Bez podania numeru rezerwacji pani podała koszt zgodny z tabelą na ich stronie (80 AUD).
2. Po podaniu numeru rezerwacji zapytała czy bilet był kupowany przez agenta i powiedziała, że nie może mi pomóc i żebym kontaktował się z agentem bezpośrednio w celu zmian w rezerwacji.

Dzwoniłem do Emirates:
1. Pani nie mogła pomóc, bo bilet wystawił Qantas i Emirates nawet go nie widzi w systemie.
2. Jako ciekawostkę dowiedziałem się, że Emirates w ogóle nie zmienia nazwisk pasażerów (takie zasady), z wyłączeniem administracyjnych zmian nazwisk (ślub, itp.).
3. Emirates jako operator lotów umożliwia wszelkie zmiany bezpłatne jak wybór miejsca czy posiłku.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 16 Maj 2014 11:18 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 480 633
Krajów: 45 / 21.7%
srebrny
Był już kiedyś podobny temat na forum, bilety też były kupione przez expedię:

http://www.fly4free.pl/forum/zmiana-naz ... c,15,33172
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 16 Maj 2014 11:31 
Awatar użytkownika

Loty: 151
Kilometry: 225 046
Krajów: 17 / 8.2%
Dzięki piotrek_. Do takiego samego wniosku doszedłem i narzeczona poleci na starym paszporcie.

Wracając do zmian w rezerwacji, chyba tylko expedia jest w stanie pomóc...
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 16 Maj 2014 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Póki co - jeszcze nie dzwonię, jestem na etapie mailowania.

Napisałam do:
- expedii brazylijskiej - dopiero po moim mailu - odpisali, że mam się kontaktować w WAŻNEJ sprawie - oczywiście dzwoniąc na podane numery (czy oni za telefony do nich mają jakąś prowizję czy jak? :D )
- expedii brazylijskiej na fejsie - po 2 dniach dostałam odpowedź "Hello, ...! Expedia.com.br's customer assistance will get in touch with you as soon as possible! Thanks!" - no to czekam;
- expedii międzynarodowej (amerykańskiej) - odpowiedzieli, że mam się oczywiście kontaktować z brazylijską lub (ciekawe dlaczego?) uk;
- qantas - mam dzwonić do lokalnego biura qantas - jak zgaduję irlandzkiego (no bo polskiego przecie nie ma) - ale pewnie odpowiedź będzie taka - że dzwonić do pośrednika, u którego się kupowało bilety;
- emirates - nie pomogą, bo bilety wystawiał qantas; każą dzwonić do expedii br;
- british airways - jeszcze czekam;
- expedii uk - jeszcze czekam;

Ktoś jakąś sensowną odpowiedź dostał? Albo expedia braz. robiła jakieś kolejne zmiany w rezerwacjach?

#72 PostWysłany: 16 Maj 2014 22:11 

mayka - zadzwoń ze skype powiedz, o co chodzi i że mają do Ciebie dzwonić z rozwiązaniem.
Bilet jest na jednej rezerwacji więc tak czy tak muszą Cię wysłać dalej ale szkoda nerwów itp. więc lepiej załatwić to przed. Jak amerykańska Ci powiedziała o angielskiej to do nich też napisz - może br podlega pod uk
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 22 Maj 2014 12:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Udało się sprawę wyjaśnić.
Niestety - bez dzwonienia do Brazylii raczej się nie da.
Wysyłałam maile wszędzie - łącznie z mailami na Fejsie, na które otrzymywałam tylko "tak, tak, otrzymaliśmy, zajmiemy się Twoją sprawą" - i to wszystko. Odpowiedzi z wszystkich zaangażowanych linii lotniczych - kontaktować się z Expedią.
Niestety trzeba się nastawić na około 40 minutową rozmowę z konsultantem, po przebrnięciu automatu gadającego po portugalsku :)
Już mam lot skorygowany, w tym 9-godzinną przerwę w Dubaju (i widzę po zalogowaniu na Emirates - że przysługuje mi Dubai Connect; jako że to będzie między 7 a 16 - warto w ogóle z tego korzystać?).
Ponadto - widzę, że zmieniła się cena na e-ticketach (sporo niższa??), ale po zalogowaniu się na Expedię braz. cena pozostała bez zmian (grafik lotów już tam też zmienili);
Czy ktoś ma jeszcze podobną sytuację?

#74 PostWysłany: 22 Maj 2014 18:20 

To dobrze, że się udało wyjaśnić wszystko. U nas nie było zmian i cały czas to samo tylko bilety mamby do Brisbane.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 22 Maj 2014 18:28 

Wydaje mi sie ze zmienili tylko tym co wybieraja sie do Melbourne
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 22 Maj 2014 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 480 633
Krajów: 45 / 21.7%
srebrny
Ja wybieram się do Melbourne, ale mi nic nie zmienili. Może i trochę szkoda. Zagapiłem się, A380 mam tylko w jedną stronę, tak to może udałoby się zmienić na 2 loty super-jumbo ;)
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 04 Cze 2014 15:53 

niebieski
Mi zmienili powrot.
Lot wykonywany przez Emirates zmieniony na Qantas z przesiadka w Londynie.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 04 Cze 2014 17:27 
Awatar użytkownika

Arthur napisał(a):
Wydaje mi sie ze zmienili tylko tym co wybieraja sie do Melbourne

Mam lot do MEL, a powrót z SYD i bez zmian. Także tutaj raczej o termin chodziło :) Czytam, że niektórzy musieli przebić się przez rozmowę z konsultantem z Brazylii. Gratuluję wytrwałości i załatwienia sprawy :)
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 08 Cze 2014 12:30 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
Krajów: 31 / 15.0%
niebieski
To i mi się w końcu udało załatwić moją sprawę. Miałem lot do Melbourne, a powrót z Sydney. Zmienili mi termin lotu do Melbourne.
Najpierw spróbowałem to załatwić przez expedie, ale szczerze mówiąc nie było to takie proste. Na maile czy info na FB dostawałem odpowiedz, że zajmiemy się Pana sprawa. Ale jakoś im to nie wychodziło. Telefon też wiele nie pomógł.
Zadzwoniłem na europejską infolinie Qantasu i tam mi pomogli. Nawet trafiłem na tak miłego pana, że mi przesunął datę wylotu o 2 dni by mi bardziej pasowało i tak poustawiał loty, że jeszcze mi wpadł Dubai Connect :)

#80 PostWysłany: 12 Cze 2014 11:35 
Awatar użytkownika

niebieski
j_brawo:
A ten Dubai Connect masz w nocy czy w dzień?
Bo ja mam w dzień 9 godz. i 5 min. ca. 7-16 - i się zastanawiam czy w ogóle warto?
Ktoś korzystał z tego DC? Jak to wygląda w praktyce przy tak krótkim czasie?
W jakich dniach w ogóle lecisz do AU?
Czy ktoś już rezerwował loty po Australii,w jakich cenach i które linie?
Najtańsze jak widzę koszt ok. 130 AUD w 2 strony np MEL-SYD-MEL z bagażem 30 kg / os.
Brać? :)
Ayers Rock z Sydney - ok. 400 AUD bez bagażu... :/ auć :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości