Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1060 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 53  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#921 PostWysłany: 26 Sie 2025 10:50 

Ale co masz na myśli, że ich strona ledwo działa? Jeśli chodzi o sam zakup biletów to nie miałem z tym żadnego problemu, a też było to multicity.
 Profil Relacje PM off  

Czarnogóra ze spa i Adriatykiem w tle 🌊🧖✨ Loty i 4* hotel ze śniadaniami za 929 PLN 😎 Czarnogóra ze spa i Adriatykiem w tle 🌊🧖✨ Loty i 4* hotel ze śniadaniami za 929 PLN 😎
Dolce Vita nad Gardą 🍋 Loty, hotel i auto od 859 PLN 🚗✈️ Dolce Vita nad Gardą 🍋 Loty, hotel i auto od 859 PLN 🚗✈️
#922 PostWysłany: 26 Sie 2025 11:04 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
@szymprans Przeczytaj mój post tuż nad Twoim.
Podobnie jak @Icek2024 nie miałem żadnego problemu z zakupem.
Trochę trzeba się naklikać, żeby wszystko powpisywać i tyle.
Płatność też przeszła bezproblemowo.

#923 PostWysłany: 26 Sie 2025 11:15 

szymprans napisał(a):
Teraz rodzi się pytanie, czy warto wspomóc się pośrednikiem trip.com czy przemęczyć się z bookowaniem biletów i załatwić to bezpośrednio na ich stronie. Nigdy nie kupowałem przez OTA i zastanawiam się czy ewentualne ryzyko takiej transakcji będzie większe niż możliwe komplikacje wynikające z tragicznej strony internetowej CA.

Może strona nie jest super intuicyjna ale mimo wszystko lepiej bezpośrednio przy małej różnicy ceny.

Warto też dodać że lot odbywa się nad Rosją, dla części ludzi to obojętne czy będą zasilać budżet tego kraju więc ten wątek pominę, w każdym razie w ostatnim czasie często pojawiają się zakłócenia w ich przestrzeni powietrznej spowodowane działaniami wojennymi, a zdarzały się też przypadki ostrzału cywilnych maszyn.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#924 PostWysłany: 22 Wrz 2025 10:22 

Hej hej! Czy komuś ostatnio się udało odprawić online mając rezerwację robioną przez pośrednika? Czytałam przypięty post, szukałam na reddicie, ale bez skutku, cały czas wywala mi błąd :<
 Profil Relacje PM off  

#925 PostWysłany: 22 Wrz 2025 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 362
Kilometry: 483 133
Krajów: 62 / 30.0%
niebieski
@Aero

Na lotnisku przy check in robisz. Problem znany
 Profil Relacje PM off
Aero lubi ten post.
Aero uważa post za pomocny.

#926 PostWysłany: 22 Wrz 2025 10:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Nie wspomnę...

air-china-odprawa-online,225,36486
 Profil Relacje PM off
Aero lubi ten post.
Aero uważa post za pomocny.

#927 PostWysłany: 27 Wrz 2025 14:18 

Cześć. Taką mam sytuację. Miałem bilety, normalnie jak biały człowiek w emirates, ale emirates nie polece, mniejsza o to czemu...Ale teraz, chce kupić bilety w tym słynnym airchina, ale ta strona i aplikacja to to była robiona przez jakieś mało rozgarniętego chińczyka. I teraz pytanko, czy zalecacie męczyć się ze stroną lub aplikacją airchina czy mogę kupić np na trip.com ? Cena ta sama. Pomijam już fakt, że na stronie airchina w ogóle nie mogę wybrać daty ani wyloty ani powrotu.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 28 Wrz 2025 21:35, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź niekulturalna/obrażająca innych/używanie słów wulgarnych, obraźliwych.
 Profil Relacje PM off  

#928 PostWysłany: 27 Wrz 2025 16:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jako jeden z "pajaców" zachęcam do kupna u pośrednika.
Trip jest w miarę dobrym OTA, szczególnie jak do lotu pozostało niewiele czasu (co wykluczy lub ograniczy ewentualne zmiany).
Lecialem kilkoma "chinczykami" w ostatnich 1,5 roku i zawsze kupowałem u pośrednika.
Nie było problemów poza pewnymi niedogodnościami: posiłek specjalny oraz miejsca wybrałem na infolinii austriackiej, zaś odprawę zrobiłem na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#929 PostWysłany: 27 Wrz 2025 17:35 

Jak najbardziej polecam trip.com. Kupowałem tam krajówkę PEK-SHA i wszystko działało jak trzeba, wysłali po jednym dniu PNR do CA i można było sobie miejsce wybrać normalnie i potem się odprawić online. Strona CA nie chciała przepuścic niechińskiej karty przy zakupie w CNY, a zakup na innej wersji strony niż chińska był kilka razy droższy.
 Profil Relacje PM off  

#930 PostWysłany: 27 Wrz 2025 21:16 

Rozumiem. Czyli nie bawić sie z airchina. O to mi chodziło. Dzięki za odp.
 Profil Relacje PM off  

#931 PostWysłany: 30 Wrz 2025 23:45 

Kilka razy leciałem Air China i za każdym razem rezerwowałem bezpośrednio, bo cena u OTA była niemal taka sama. Strona wygląda na dość przestarzałą, ale nie miałem żadnego problemu z wprowadzaniem danych itd. wiec może warto by było spróbować z innej przeglądarki. Miejsca w samolocie dało się wybrać podczas kupowania biletu, a odprawy zawsze robiłem na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#932 PostWysłany: 01 Paź 2025 18:04 

Miejsca można też wybrać później. Robiłem to z poziomu aplikacji kilka miesięcy po rezerwacji i kilka miesięcy przed lotem. Odprawa online to jest pic na wodę wotomontaż. I tak musisz podejść do okienka. Nie ma sensu się w nią bawić. Mi się udało zrobić, ale co z tego?
 Profil Relacje PM off  

#933 PostWysłany: 16 Paź 2025 13:53 

Loty: 217
Kilometry: 515 797
Krajów: 72 / 34.8%
niebieski
Kojarzy ktoś ile przed lotem w Warszawie otwiera się check-in Air China?
68/193 krajów ONZ
 Profil Relacje PM off  

#934 PostWysłany: 28 Paź 2025 10:47 

srebrny
Lot z Hong Kongu przez Pekin do WAW, w ramach jednej rezerwacji. Czy ktos wie ile kosztuje nadanie bagażu na lotnisku. Nie moge sie zorientować u nich
2 ludzi lubi ten post.
MTalma uważa post za pomocny.

#935 PostWysłany: 28 Paź 2025 11:27 

Loty: 375
Kilometry: 595 086
Krajów: 54 / 26.1%
platynowy
Jeśli dobrze pamiętam, CA nie sprzedaje biletów bez bagażu rejestrowanego a przynajmniej nigdy takiej opcji nie widziałem przy lotach long-haul (na krajowych chyba też). Chyba że chodzi Ci o dodatkową sztukę, to chyba najprościej sprawdzić u źródła, tzn. powinna być taka opcja w Manage Booking.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#936 PostWysłany: 04 Lis 2025 12:55 

Loty: 308
Kilometry: 673 795
Krajów: 55 / 26.6%
Dodałem darmowy hotel transferowyCA do mojej rezerwacji, W związku z tym mam pytanie czy jadę odrazu do hotelu czy muszę na poczatek do transfer desku się zgłosić.

#937 PostWysłany: 04 Lis 2025 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 394
Kilometry: 541 100
Krajów: 39 / 18.8%
srebrny
Zgłaszasz się do odpowiedniego stanowiska w hali przylotów, tam weryfikują Twoją rezerwację i każą czekać na shuttle busa.
W hotelu z kolei pytają, o której chcesz wrócić na lotnisko i też będzie transfer busem.
JIK lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#938 PostWysłany: 08 Lis 2025 17:40 
Awatar użytkownika

Loty: 595
Kilometry: 1 043 154
Krajów: 86 / 41.6%
platynowy
Czy kupując bilet wystawiony przez Air China, gdzie jeden z odcinków jest realizowany przez Air China, a drugi dalej do celu przez inną linię np. Cathay Pacific przysługuje bezpłatnie hotel transferowy przy przesiadce powyżej 10 h ? Na powrocie jest ta sama sytuacja przy długiej przesiadce pierwszy odcinek Cathay, a drugi CA. Zakładam, że nie, ale chciałbym się upewnić.

Ostatnio edytowany przez pawfazi 09 Lis 2025 13:52, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#939 PostWysłany: 09 Lis 2025 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 118 221
Krajów: 22 / 10.6%
Cześć,
Jestem właśnie w Pekinie na 48 godzinnej przesiadce, CA anulował mi lot do Manili z powodu tajfunu. Czy air china pomoze z hotelem ponieważ będę musiał tu zostać dłużej czy jednak ja poniosę koszt? Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

#940 PostWysłany: 09 Lis 2025 12:51 

srebrny
Mnie by przyszło do głowy w pierwszej kolejności zapytanie o to przewoźnika.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1060 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 53  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości