Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Przesiadając się lecąc Wizzair trzeba odebrać fizyczną kartę pokładową w checkinie (nie potrzeba mieć wydrukowanego pdfa). Oznacza to ponowne kontrole paszportowe i security.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 261 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 20 Lis 2023 13:12 

To takie polskie, wytykać błędy i jednocześnie nic nie napisać na temat :) dziękuję za zwrócenie uwagi
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#182 PostWysłany: 20 Lis 2023 13:22 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
To takie forumowe, ze zamiast dziękować za poprawienie błędu, to jeszcze się narzeka.
 Profil Relacje PM off
p.wl lubi ten post.

#183 PostWysłany: 22 Lis 2023 21:23 

Cześć, mam kilka różnych pytań, częściowo związanych z Abu Dhabi/ZEA, dlatego tutaj je zamieszczam.
Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Mam loty do Abu Dhabi - tutaj spędzam kilka dni, potem Oman na kilkanaście dni, powrót do Abu Dhabi i wtedy z powrotem do UE (w tym samym dniu).
1. Nie mam jeszcze za bardzo doświadczenia z wizami - jak to wygląda w praktyce - dostaję wizę ZEA na miejscu przy pierwszym przylocie tutaj i ona jest wielokrotnego wjazdu, tzn. wracając potem z Omanu przez Abu Dhabi już mam wizę (bo jest ona 90-dniowa)?
2. Czy przy wjeździe do Abu Dhabi/ZEA jest wymagane posiadanie noclegu w ZEA (bardzo prosiłbym o odpowiedź zarówno w przypadku pobytu kilkudniowego ale też jednodniowego - np. przy przylocie rano i wylocie wieczorem)?
3. Czym potwierdza się posiadanie noclegu? Czy wystarczy potwierdzenie rezerwacji hotelu (i czy może to być coś innego niż hotel, np. hostel/prywatna kwatera)? - to pytanie zarówno w kontekście ZEA, ale też ogólnie jak to wygląda na świecie?

Dziękuję, jeśli moje pytania są niejasne, to chętnie doprecyzuję
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 22 Lis 2023 23:06 
Awatar użytkownika

Loty: 174
Kilometry: 355 504
Krajów: 45 / 21.7%
srebrny
1. Tak, ale nie musisz się tym w ogóle interesować. Wiza jest elektroniczna, nikt nie będzie o nią pytał, po prostu wbiją w systemie.
2-3. Przekraczałem granicę wielokrotnie, mój najkrótszy pobyt trwał 2 godziny. Nikt nigdy nie pytał o nocleg.

#185 PostWysłany: 22 Lis 2023 23:24 

platynowy
2. Również leciałem AUH -> MCT -> SLL i z powrotem bez noclegu w AUH.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 23 Lis 2023 18:35 

Rozumiem, bardzo dziękuję za odpowiedzi.

Mam jeszcze takie pytania, może trochę nie do końca odpowiednie dla tego działu forum, ale ze względu na to, że Abu Dhabi jest na pewno częstym portem przesiadkowym, to pewnie może i tu się przydać.

Jak wspomniałem z Abu Dhabi będę miał lot do Omanu. Tam planuję być do 14 dni i w tym przypadku nie jest potrzebna wiza, ale może być wymagane przedstawienie, że ma się jakiś nocleg zarezerwowany.

1. Czy musi to być rezerwacja w hotelu, czy może być to np. hostel lub jakas prywatna kwatera (np. z AirBnB)?
2. Jak udowodnić ten fakt? Czy samo potwierdzenie rezerwacji wystarczy?
3. Czy noclegi muszą obejmować wszystkie noce podczas planowanego pobytu? Mam raczej zamiar spać na dziko, a nocleg mieć tylko na 1 czy 2 noce pobytu - czy to wystarczy?

Bardzo dziękuję!
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 23 Lis 2023 18:36 

Loty: 212
Kilometry: 330 735
Krajów: 65 / 31.4%
złoty
Nikt tego nie będzie sprawdzał, zrób teraz rezerwację z bezpłatną anulacją, zrób screenshot i anuluj rezerwację to nie będziesz się stresował.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 03 Gru 2023 16:45 

Siema, mam pytanko, mianowicie lecę z KRK do AUH (Wizzer) potem przesiadka (13h) i lot do Nepalu Air Arabia, czy orientuje się czy odlot będzie z tego samego terminala?
Czy mogę normalnie spać na lotnisku i nikt nie robi problemów?
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 03 Gru 2023 17:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Air Arabia odlatuje z nowego terminala, tak samo jak Wizzair.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 04 Gru 2023 03:30 

niebieski
redziu napisał(a):
Siema, mam pytanko, mianowicie lecę z KRK do AUH (Wizzer) potem przesiadka (13h) i lot do Nepalu Air Arabia, czy orientuje się czy odlot będzie z tego samego terminala?
Jak nie będziesz miał karty pokładowej na drugi lot to nie pozwolą Ci zostać na airside.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 04 Gru 2023 09:24 

Lot będę mial wykupiony jeżeli uda się odprawić online (tego jeszcze nie wiem) to karty pokładowe będę posiadał. Tak czy siak zaraz po wylądowaniu będę mógł się pewnie odprawić :)
dzięki za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 05 Gru 2023 13:32 

niebieski
Czy jest coś ciekawego w pobliżu lotniska gdzie można dojechać do 10 max 15 minut autobusem, albo Careem do 5km od terminala (oprócz parków rozrywki na Yas Island, na które się nie nastawiam)?
Mam 8h stopover w AUH. Średnio mi się chce jechać po raz 10-ty w życiu do centrum A1 lub A2. Zobaczyłbym coś bliżej :)
Najchętniej jakieś urocze miasteczko z fajnymi knajpkami. Był ktoś w Khalifa City, Al Falah lub w Mohamed Bin Zayed City?

Image
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 04 Sty 2024 14:37 
Awatar użytkownika

redziu napisał(a):

Ta sama droga przed nami. Którego startujesz? Jeśli jutro (5.01) widzimy się na szlaku. Po wylądowaniu ufam że uda się jeszcze zobaczyć Wielki Meczet Szejka Zajida ;)
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 05 Sty 2024 07:14 

Nika Bruc napisał(a):
redziu napisał(a):

Ta sama droga przed nami. Którego startujesz? Jeśli jutro (5.01) widzimy się na szlaku. Po wylądowaniu ufam że uda się jeszcze zobaczyć Wielki Meczet Szejka Zajida ;)

My dopiero w marcu lecimy :)
Udanej podróży !
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 05 Sty 2024 11:55 

tomczas napisał(a):
Czy jest coś ciekawego w pobliżu lotniska gdzie można dojechać do 10 max 15 minut autobusem, albo Careem do 5km od terminala (oprócz parków rozrywki na Yas Island, na które się nie nastawiam)?
Mam 8h stopover w AUH. Średnio mi się chce jechać po raz 10-ty w życiu do centrum A1 lub A2. Zobaczyłbym coś bliżej :)
Najchętniej jakieś urocze miasteczko z fajnymi knajpkami. Był ktoś w Khalifa City, Al Falah lub w Mohamed Bin Zayed City?

Cześć, udało się znalezc jakieś informacje? Będę miał podobny czas na przesiadkę
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 27 Sty 2024 07:36 

Dzisiaj całość zajęła mi 45 minut. Przylot 8:05, potem podstawienie rękawa, przejście do bramki elektronicznej, odebranie karty pokładowej, kontrola bagażu i ponowna bramka ektroniczna, także 2 godziny na przesiadkę wystarczą, gdy wcześniejszy lot jest o czasie.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 27 Sty 2024 07:58 

platynowy
Leciałem w grudniu i mi udało się przejść przez bramkę elektroniczną, ale drugą połówka została zaproszona do okienka, a tam trzeba odstać dodatkowe 30 minut. Nie ma reguły, razem byliśmy już wiele razy w ZEA.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 28 Sty 2024 08:01 
Awatar użytkownika

złoty
Po tygodniu na AUH wychodzi mi, że 2h na przesiadkę Wizz zupełnie starczy. Kolejka wizowa od 3 (bramka) do 30 (okienko) minut. Kolejka wizzairowa albo żadna, albo na ponad godzinę stania - ale w krytycznych sytuacjach wystarczy poprosić, to puszczą bokiem. Security z 5-10 minut.

Natomiast jaka kretyńska idea stoi za tym, żeby po te karty Wizza biegać na landside, to nie mam najmniejszego pojęcia - może ktoś mnie oświeci ?

#199 PostWysłany: 28 Sty 2024 15:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pod warunkiem że Wizz nie będzie opóźniony w pierwszym locie, jak w np. wczorajszego lotu z KTW - co w przypadku @igore skończyło się na awaryjnym kupowaniu biletu z Emiratów w dalszą trasę.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#200 PostWysłany: 28 Sty 2024 16:10 

Dwa tygodnie temu przesiadaliśmy się w AUH z Wizza a MCT na Wizza do KTW. Nie wychodzilismy z airside, tylko poszliśmy od razu do naszego gate, bo Wizz z MCT spóźnił się 6 godzin i było trochę mało czasu na przesiadkę. Kobitka przy boardingu coś tam pomarudziła, mówiła, że powinniśmy pojsc do connecting flights service desk, ale wydrukowała nam karty pokładowe i polecieliśmy. Rzeczywiście po drodze był taki desk, ale nie podszedłem do nich. Wg. jej słów tam drukują karty pokładowe, ale nie była pewna, czy w przypadku Wizz nie trzeba wychodzić na zewnątrz. Tak, czy inaczej, my nie wychodziliśmy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 261 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość