Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 09 Sty 2024 21:28 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Właśnie nie wiem czy warto. W jednej recenzji mieli, że to dużo nie daje.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#42 PostWysłany: 09 Sty 2024 21:42 

niebieski
Ważny temat, dzięki za podjęcie i pomysły. U mnie różnie:
a) krótki wyjazd - bez
b) krótki wyjazd służbowy - maszynka elektryczna + trymer
c) dłuższy wyjazd - tu dylemat właśnie, ostatnio po 2 tyg już było ciężko, więc ew. jedną elektryczną albo maszynka + pianka/mydło

#43 PostWysłany: 13 Sty 2024 17:12 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Przetestowałem maszynkę Gillette ProGlide, ale nie bardzo mi odpowiada - zabawa z pianką, niedokładnie się ogoliłem, do tego zaciąłem, przy dłuższej brodzie czuć szarpnięcia. Może jak ktoś na co dzień używa maszynki i ma praktykę, albo ma krótką brodę, to miałby lepsze odczucia.

Przetestowałem też Philips OneBlade i jak na razie jestem zadowolony. Rozmiarowo mniejszy niż szczoteczka elektryczna do zębów, goli wystarczająco dobrze jak dla mnie, kosztowała mnie 120 zł (starszy model bez "360" w nazwie). Wezmę w podróż.

Załączniki:
IMG_20240113_155555_copy_744x992.jpg
IMG_20240113_155555_copy_744x992.jpg [ 135.15 KiB | Obejrzany 1751 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#44 PostWysłany: 30 Sie 2025 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 252 707
Krajów: 35 / 16.4%
srebrny
Co do golibrody, może być różnie - radzę uważać...

#45 PostWysłany: 30 Sie 2025 21:46 

Loty: 47
Kilometry: 130 779
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
GOLARKA BRAUN 9567CC (SREBRNA)
I nie kombinować z wynalazkami.
Jest to kolejny Braun po dwóch poprzednich. Sprzęt nie do zajechania po kilkanaście lat używania każdej poprzedniczki.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 02 Lis 2025 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 378 877
Krajów: 35 / 16.4%
Ja używam od zawsze jedynie maszynki + żyletki (koniecznie Bic bo reszta szybko staje się tępa). Nie wyobrażam sobie robić to czym innym tym bardziej że gole głowę na łyso. Owszem, zdarza się że gdy hotel ma darmowe jednorazówki (w łazience) to korzystam z nich ale jedynie do wygładzenia / dogolenia na gładko po żyletce. Raz że taką żyletką potrafię ogolić całą głowę + zarost w mniej 10 minut a dwa że ten zestaw (maszynka + żyletka) niewiele waży i zajmuje miejsca. Podróżuję zawsze tylko z plecakiem podręcznym a na ogół musze mieć (ze względu na inne loty / tanie linie) limit wagowy do nawet 6kg. Tyle że tu nasuwa się problem... ponieważ maszynką miałem plastikową i choć była odkręcona (rączka osobno + siedzisko na żyletkę a w niej żyletka osobno) była widoczna na scanerach. Czasem ją pominiętą (nie wychwycono) a gdy to się stało i kazano mi wyrzucić a na miejscu (w danym kraju) nie mogłem znaleźć żyletek postanowiłem zrobić pewnego rodzaju patent. Tym bardziej że gwint na plastikowej sie kompletnie zjechał załatwiłem sobie cała metalową (tj. rączka + siedzisko żyletek) Robię to samo co wcześniej tyle że żyletka jest włożona w siedzisko żyletkowe (+ zaklejone taśmą aby sie nie rozleciało) i scanery jej nie widzą ;) Tj. jedynie prostokątny metal a nie wiadomy wygląd żyletek. Od tego czasu mogę je przewozić w podręcznym bez obaw o wykrycie. ps. Zawsze gole sie na "sucho" używając jedynie wody więc wszelkie kolejne nadwagi / gabaryty związane z piankami, pastami odpadają.
Kwestia Trymera: Jako że na ogół podróżuję na nieco ponad miesiąc wcześniej brałem malutkie nożyczki (kosmetyczne) no i wywalono mi je za którymś lotem (o czym wiedziałem że tak będzie). Co zrobić? Trymer nawet gdybym nie brał paluszka (baterie) to trochę zajmuje jednak a mój bagaż jest na ogół na styk (do 6kg). Co więc robie? Niestety pęseta idzie w ruch co jest bardzo niemiłe (w nosie) ewentualnie jak jestem w jakimś hotelu zarządzanym przez osobę prywatną lub pomniejszym hotelu pożyczam nożyczek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości