Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 531 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 27 Maj 2014 15:26 

Loty: 47
Kilometry: 49 067
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
Heh, co więcej, po kilku dniach biorę ponownie auto z Vanrell (tym razem Alcudia -> PMI).
 Profil Relacje PM off  

City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN City break w Atenach 🏛️✈️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Akropolu za 969 PLN
Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍 Tajskie wyspy 2w1 🌴 Phuket i Ko Lipe w jednej podróży od 3096 PLN 😍
#102 PostWysłany: 27 Maj 2014 15:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
klayton napisał(a):
Cytuj:
Oferta na 13 dni ze zwykłym CDW, 1,5 miesiąca przed wynajmem - ponad 100 euro różnicy na korzyść wypożyczalni

Przekonaj mnie - podaj daty, typ auta i miejsce wypozyczenia. Nie wierze, ze w doyouspain nie bedzie taniej. ;)

Doyouspain sprawdzone - ma w tej samej cenie, więc stwierdziłem, że wezmę bezpośrednio od wypożyczalni. Żeby sprecyzować: robiłem rezerwację przez avis.es a nie .com czy .pl które miały wyższe ceny. Żeby było ciekawiej najniższą ofertę miał hertz.pl ale z pewnych względów nie zdecydowałem się na nich.

#103 PostWysłany: 27 Maj 2014 15:56 

Zbanowany
Hertz ma aktualnie promocje do 30 czerwca i na majorce mniej wiecej tak wygladaja ceny na 3 dni.

Image

Kody czy promocje pewne w nastepnych miesiacach zawsze jakas sieciowka bedzie miala promocje lub kod pokaze sie na internecie. Jak nie to wystarczy czlonkostwo wykupic w niemieckim ADAC i juz sie ma znizki 15% a przy okazji mozna miec ochrone lawety na terenie polski.

Ja sie tylko zapytam ponownie gdzie te roznice 50% nizej u brookerow, wiadomo ze takie wyspy kanaryjskie czy greckie maja pelno lokalnych interesow z wypozyczaniem aut i one beda taniej od sieciowek ale rowniez stan techniczny pozostawia wiele do zyczenia.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 27 Maj 2014 16:10 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 962 325
Krajów: 61 / 28.5%
dodam jeszcze, że na Hertz.pl przedpłatę podają w PLN także jakby ktoś chciał to już nie martwi się kursem sprzedaży euro banku w którym ma kartę :-)

#105 PostWysłany: 27 Maj 2014 17:34 

Zbanowany
Cytuj:
Ja sie tylko zapytam ponownie gdzie te roznice 50% nizej u brookerow

Chocby w przypadku, ktory wkleiles.
W tych datach w doyouspain wynajem jest juz od 24 euro za 3 dni. U Ciebie najtaniej 93 euro. Policzysz , ile to procent taniej? ;)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 27 Maj 2014 17:51 

Loty: 1043
Kilometry: 1 603 575
Krajów: 130 / 60.8%
niebieski
Cytuj:
Ja sie tylko zapytam ponownie gdzie te roznice 50% nizej u brookerow

Podobnie poprzez ECR, 36,02 + 9,00 euro za ubezp "Wheels, Tires, Undercarriage and Glass Coverage", razem 48,02 Euro.
https://secure.economycarrentals.com/ch ... 96f36f-c3c

Poprzez Rentalcars - 37,50 euro
http://www.rentalcars.com/DriverExtras.do?showdeexp=1
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 09 Lis 2014 13:21 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Czy wypożyczał ktoś auto przez ECR na Islandii??

Znalazłem niezłą ofertę u nich, choć nie do końca rozumiem jak to jest z tym ubezpieczeniem, przy ofercie jest podane "FULL INSURANCE PACKAGE", nie widzę też gdzie można wybrać opcje ubezpieczenia itd.

Załączniki:
ECR.jpg
ECR.jpg [ 198.05 KiB | Obejrzany 1961 razy ]

#108 PostWysłany: 09 Lis 2014 13:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Tu masz ofertę z udziałem własnym, ubezpieczenie będziesz mógł wykupić na miejscu w wypożyczalni lub na własną rękę u jakiegoś ubezpieczyciela.
A tak na marginesie - mocno bym się zastanowił wypożyczając taką mydelcznikę na Islandii.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 09 Lis 2014 13:49 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Krajów: 19 / 8.9%
krasnal napisał(a):
A tak na marginesie - mocno bym się zastanowił wypożyczając taką mydelcznikę na Islandii.

Yaris to porzadne auto, do jazdy glownymi drogami jak najbardziej sie nadaje. Ja zrobilem ponad 1000 km Chevroletem Spark (to dopiero mydelniczka) i dawal rade bezproblemowo :)
Byla nawet relacja na forum, gdzie chlopaki jezdzili Yarisem w warunkach zimowych i tez byli zadowoleni.

#110 PostWysłany: 09 Lis 2014 14:32 

niebieski
Wypożyczałem w Warszawie, wszystko w porządku. Jedyny minus taki, że auto zatankowane do połowy, więc przy oddawaniu trzeba było kombinować z tankowaniem, żeby nie nalać za dużo.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 09 Lis 2014 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
krasnal napisał(a):
Tu masz ofertę z udziałem własnym, ubezpieczenie będziesz mógł wykupić na miejscu w wypożyczalni lub na własną rękę u jakiegoś ubezpieczyciela.

Nie chcemy wydać na auto majątku, myślę że Yariska i auto podobne 5cio drzwiowe da radę.

Zastanawiem się nad wynajmem bezpośrednio w Budget, mają najlepszą ofertę z "sieciówek".

Co myślicie?

-- 09 Lis 2014 18:33 --

sawiet napisał(a):
krasnal napisał(a):

Yaris to porzadne auto, do jazdy glownymi drogami jak najbardziej sie nadaje. Ja zrobilem ponad 1000 km Chevroletem Spark (to dopiero mydelniczka) i dawal rade bezproblemowo :)
Byla nawet relacja na forum, gdzie chlopaki jezdzili Yarisem w warunkach zimowych i tez byli zadowoleni.

Sawiet a skąd brałeś auto na Islandii??

Załączniki:
Budget.jpg
Budget.jpg [ 168.15 KiB | Obejrzany 1882 razy ]

#112 PostWysłany: 14 Lis 2014 19:51 

Zbanowany
Ostatno wynajmowalem auto na 7 dni na Macie i bezposrednio Hertz lub SIXT mial lepsza oferte od internetowych brookerow.
Wice nie badzcie slepi tylko na posrednikow jak tutaj sie to sugeruje.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 14 Lis 2014 20:16 

madziaro napisał(a):

Sawiet a skąd brałeś auto na Islandii??

SIXT, tyle ze nie bezposrednio, a przez posrednika. Niestety, nie pamietam juz jakiego. Ok £90 za 3 dni.

#114 PostWysłany: 18 Lis 2014 12:15 

Ktoś powyżej pytał o wypożyczanie przez ECR na Islandii. Ja korzystałem, dostałem auto od faircar.is, cena na ECR wyniosła 160 euro za VW Caddy (później dostałem darmowy upgrade do Citroena C4 Picasso) + full ins. SCDW i gravel protection za 90 euro - ceny za 5 dni.

Mam natomiast inne pytanie. Załóżmy, że nie wykupuję drugiego kierowcy a drugi kierowca jeździ. Co mi grozi i kiedy ?

#115 PostWysłany: 18 Lis 2014 12:24 
Awatar użytkownika

srebrny
W przypadku kontroli lub ewentualnego zdarzenia drogowego generalnie interwencji policji sprawdzają (przynajmniej w teorii) dokumentu pojazdu jeśli samochód jest z wypożyczalni to patrzą kto może nim jeździć a kto jedzie.
Grozi za to mandat od policji (nie w każdym kraju) ale na pewno telefon do wypożyczalni, która nalicza karę wg swojego regulaminu.

Image
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 18 Lis 2014 12:58 

srebrny
W Irlandi mają chory system ubezpieczeń OC - auto może prowadzić wyłącznie osoba wymieniona w polisie lub też posiadająca irlandzkie ubezpieczenie OC na własne auto. Nie wiem jak rozwiązana jest sprawa aut w ubezpieczalniach, ale może się okazać , że w razie zdarzenia drogowego ubezpieczenie nie będzie działać, gdy auto prowadził kierowca nie wymieniony w umowie i za szkody będzie trzeba zapłacić z własnej kieszeni.

#117 PostWysłany: 19 Lis 2014 11:56 

kubus571 napisał(a):
W przypadku kontroli lub ewentualnego zdarzenia drogowego generalnie interwencji policji sprawdzają (przynajmniej w teorii) dokumentu pojazdu jeśli samochód jest z wypożyczalni to patrzą kto może nim jeździć a kto jedzie.
Grozi za to mandat od policji (nie w każdym kraju) ale na pewno telefon do wypożyczalni, która nalicza karę wg swojego regulaminu.

Mysle ze moze to miec powazniejsze konsekwencje niz kara od wypozyczalni. Skoro kierowca nie byl zgloszony, to nie jest ubezpieczony, czyli ubezpieczyciel odrzuci roszczenie.

#118 PostWysłany: 19 Lis 2014 12:28 
Awatar użytkownika

srebrny
W przypadku zdarzenia drogowego owszem, to co pisane było wyżej w kwestii Irlandii. Jednak w przypadku zwykłej kontroli w zależności od regulaminu wypożyczalni konsekwencję, aż tak mocno portfela nie dotkną.

Nie zdarzyło mi się jeszcze wypożyczonym samochodem mieć kolizji mimo to zawsze bierzemy dodatkowego kierownica bo licho nie śpi. Aczkolwiek w takich krajach jak Islandia o której wcześniej była mowa akurat tego bym się najmniej obawiał ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 20 Lis 2014 21:27 

Właśnie na Islandii była potrzeba, żeby poprowadził ktoś inny niż ja, a nie wykupywałem drugiego kierowcy (dzień wcześniej % i rano stwierdziłem, że nie chcę prowadzić). Stwierdziłem, że konsekwencje za drugiego kierowce, nie opłaconego, były by mniejsze niż jazda po %.

#120 PostWysłany: 20 Lis 2014 23:59 

sawiet napisał(a):
Mysle ze moze to miec powazniejsze konsekwencje niz kara od wypozyczalni. Skoro kierowca nie byl zgloszony, to nie jest ubezpieczony, czyli ubezpieczyciel odrzuci roszczenie.

Nie sadze, zeby osoba odpowiedzialna za ubezpieczenie klepnela taka umowe.
A inna sprawa, ze ubezpieczyciele maja inne stawki dla wypozyczalni i wtedy ich nie obchodzi kto prowadzil. Swoja droga... Chyba tylko ubezpieczalnia na A ma taki kretynski zapis.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 531 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości