Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Lut 2024 19:14 

niebieski
Czy ma ktoś doświadczenie z kupowaniem biletów na mecze ligi Arabii? Próbuję już od kilku dni, wygląda na to że jedyne oficjalne źródło to strona https://www.makani.com.sa/ ale niestety mi się ona nie ładuje, być może działa tylko z terytorium KSA. U pośredników internetowych nie chcę kupować bo tam cena jest x10. Swój wyjazd planuję tak, żeby być w stanie zobaczyć 1 lub 2 mecze ligowe, ale głupio robić twarde plany nie mając nawet pewności, że uda się zobaczyć mecz tzn. jadąc w ciemno z zamysłem rozeznania się i zakupu w kasie na miejscu. Z drugiej strony, frekwencja na stadionach jest tam ponoć niska, więc może kupno z dnia na dzień, co w Europie jest nie do pomyślenia, tam jest normą.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki ;)

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 11 Mar 2024 23:43 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
Krajów: 22 / 10.6%
niebieski
Byliśmy na meczu w Jeddah (al ittihad z abha) i w Mekce (al wehda z al nassr). Na pierwszy z nich bilet kupiony bez problemu na stronie klubu. Drugi natomiast nie do kupienia a przeczesałem pół internetu. Podeszliśmy do gościa na recepcji i bez problemu nam kupił (bilety 2x 50zl, zostawiłem delikatny napiwek)
Kafar uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 16 Mar 2024 06:22 

niebieski
O, super info ;) Rozumiem, że skoro kupiliście dopiero w hotelu to było to z max kilkudniowym wyprzedzeniem?

#4 PostWysłany: 16 Cze 2024 03:05 

niebieski
Odpowiadając samemu sobie, pierwszy sposób to zakup przez pośredników np. grintahub czy biletwise. Ceny sporo zawyżone, ale nadal znośne np. ja płaciłem za półfinał King's Cup Al Nassr vs. Al Khaleej 170 SAR podczas gdy cena regularna wynosiła 100 SAR. Kupiłem to zanim jeszcze znałem stronkę https://premiumticket1.com/ar, którą polecili mi lokalsi z hotelu, mówili że oni zawsze tam kupują bilety. Albo jak kolega wyżej napisał, pewnie warto zajrzeć też na stronę klubu, aczkolwiek z wyjątkiem tego Al Ittihad to nie widziałem sprzedaży biletów na żadnej ze stron. Nawiasem mówiąc, strony klubów często wyglądają fatalnie np. jakaś strona Al Nassr niby oficjalna a jednak ostatnie info sprzed 5 lat, znalazłem też nowszą stronę, ale praktycznie żadnych informacji tam nie było i wyglądała bardziej jak jakaś wstępna wersja :roll:

Po zakupie biletów np. na Al Nassr aby skorzystać z biletu należy zainstalować apkę Alawwal Park (nie wiem czy to specyficzna apka dla Al Nassr bo nazywa się jak ich stadion czy to przypadek i jest to apka dla całej ligi), a następnie "odebrać" w niej bilet, który pojawi się jako dostępny dopiero w dniu meczu. Wyświetli się kod QR do zeskanowania na bramkach, ale uwaga: nie ma co robić screenów, bo na screenach tego kodu nie widać (jak powiedział mi ochroniarz, to ze względu na black market - logiczne). Także pamiętajcie, że aby wejść z biletem na stadion, internet jest niezbędny (no być może przeszło by też zrobienie zdjęcia telefonu z kodem innym telefonem) :)

Co do meczów Al Nassr to ważne info, żeby pod stadionem parkować tylko na miejscach wyznaczonych białymi liniami, bo po meczu okazało się że jakieś hm... kilkadziesiąt aut miało pozakładane blokady na koła (nawet jeśli stały gdzieś na klepisku obok parkingu, nie przeszkadzając nikomu w niczym), w tym moje :D A żeby zdjąć blokadę trzeba zeskanować kod QR z naklejki na szybie i zapłacić online - niestety tylko ichniejszą kartą Mada, czyli Visa/MC nie przejdą. Ja zapłaciłem gościowi gotówką pół na pół w riyalach i dinarach kuwejckich ;) ok. 55 SAR, więc niedużo a jednak jakiś kłopot i +1h do wyjazdu z meczu, jako że "chętnych" do zdjęcia blokady była cała masa a parkingowych tylko kilku chłopów (którzy prawie dostali wpier... z blokady od wściekłych Arabów - jak widać nawet miejscowi kibice byli zaskoczeni tym że jak oni sobie oglądali meczyk to ktoś chodził na spokojnie po parkingu i zakładał blokady).

No i chyba najważniejszy wniosek praktyczny na koniec. Otóż absolutnie nie warto planować wyjazdu z kilkutygodniowym wyprzedzeniem i układać go pod terminarz meczów. Mecze są przekładane dosłownie nawet na 3 dni przed pierwotnym terminem. I mówię tu o zwykłych meczach ligowych, w których żadna z drużyn nie grała już w żadnych pucharach. Ja na szczęście ociągałem się z kupnem lotów lokalnych, dzięki czemu zmiana planów nic mnie nie kosztowała i mecz Al Nassr w Rijadzie mimo tego udało się ogarnąć, ale np. już mecz Al Ahly w Dźeddzie, na który chciałem kupić bilet dzień przed nie wypalił, bo okazało się że przenieśli go na za 3tyg, przy czym jak 2 dni przed wyjazdem jeszcze sprawdzałem to nadal obowiązywał pierwotny termin :roll:
2 ludzi lubi ten post.
Archiwista uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość