Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 44  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Azuon
#181 PostWysłany: 15 Kwi 2011 21:07 

Cytuj:
Jednak można z tym sobie trochę poradzić, np. za pomocą takich dodatków jak FoxyProxy (dla firefoxa) ustawić ruch przez zadane proxy i wtedy strona ryanaira znów działa... a jak szybko, to już zależy od proxy. W każdym razie rozwiązanie rzeczywiście dość uciążliwe.

Mało, że uciążliwe, to jeszcze wyobraź sobie, że taki serwer proxy stoi gdzieś w Bangladeszu i potem puść przez niego dokumentnie wszystkie dane swojej karty kredytowej, gdy będziesz płacił za bilet ;).

Grudniowa informacja niestety mi umknęła... Mądry Polak po szkodzie, ech. :roll:
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#182 PostWysłany: 15 Kwi 2011 21:35 

HON fly4free
@Kamil: nie o to chodzi, że napisałeś, czy jeszcze ktoś, że blokują. Mnie zablokowali nawet wcześniej, choć akurat dla mnie nie jest to bardzo uciążliwe. Chodzi o to, że autor Azuona powinien w jakiś sposób ostrzegać przed tą niemiłą konsekwencją, może np. wyskakiwać ostrzegawcze okienko gdy ktoś przesadzi z ilością kombinacji do wyliczenia/sprawdzenia, co realnie grozi banem ze strony Ryanaira. Może powinny też być jednak cache-owane (na iluś tam maszynach) dane, żeby nie każdy user ciągnął wprost ze strony. A swoją drogą, nikt nie pisał w sprawie zdjęcia blokady?

@Rosenzweigova: no to co, że przejdzie przez proxy w Bangladeszu? Przecież dane są szyfrowane.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 15 Kwi 2011 23:22 

AFAIK chociaż SSLa podsłuchać nie jest łatwo, da się to zrobić i nie jest to jakaś 'rocket science'. Lekko nieufnie do tego podchodzę, zresztą szukanie szybkich, działających i obsługujących SSL proxy zwykle nieco mnie irytuje ;).

A jeśli chodzi o pisanie o zdjęcie bana, to może ja spróbuję. Jak się czegoś dowiem, dam znać.
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 16 Kwi 2011 04:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Rosenzweigova napisał(a):
AFAIK chociaż SSLa podsłuchać nie jest łatwo, da się to zrobić i nie jest to jakaś 'rocket science'. Lekko nieufnie do tego podchodzę, zresztą szukanie szybkich, działających i obsługujących SSL proxy zwykle nieco mnie irytuje ;).

A jeśli chodzi o pisanie o zdjęcie bana, to może ja spróbuję. Jak się czegoś dowiem, dam znać.

ostatnio bylo gdzies info o tym, ze ktos tam nawet TORa podsłuchiwał.. :-)

man4business napisał(a):
@Kamil: nie o to chodzi, że napisałeś, czy jeszcze ktoś, że blokują. Mnie zablokowali nawet wcześniej, choć akurat dla mnie nie jest to bardzo uciążliwe. Chodzi o to, że autor Azuona powinien w jakiś sposób ostrzegać przed tą niemiłą konsekwencją, może np. wyskakiwać ostrzegawcze okienko gdy ktoś przesadzi z ilością kombinacji do wyliczenia/sprawdzenia, co realnie grozi banem ze strony Ryanaira. Może powinny też być jednak cache-owane (na iluś tam maszynach) dane, żeby nie każdy user ciągnął wprost ze strony. A swoją drogą, nikt nie pisał w sprawie zdjęcia blokady?

@Rosenzweigova: no to co, że przejdzie przez proxy w Bangladeszu? Przecież dane są szyfrowane.

wydaje mi sie ze azuon po czesci cache'uje czesc zapytan, ale na logike - nie moze tego robic duzo i dlugo, bo ceny sie zmieniaja. Czasami nawet bardzo szybko.

btw, w nowym azuonie czasem program nie ma byc wykorzystywany kiedy jest nieaktywny? tzn kiedy uzytkownik nie wyszukuje, to leca sobie jakies inne wyszukiwania by rozladowac ruch innych np?
fajnie wszystko, tylko wyobrazie sobie jakie wtedy moze byc wykorzystanie lacza przez waszego azuona = ban.

// chyba ze mi sie cos pomylilo
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 09 Maj 2011 11:47 

Przy okazji innej kwestii pogadałam sobie z infolinią FR nt. zdejmowania bana - ogólnie oni nie wiedzą o co chodzi, to nie jest zasługa ich, tylko mojego komputera itd. itp.

Nie chciało mi się tracić nerwów ani kasy na dalsze uzgodnienia w tej kwestii, więc po tym pobieżnym badaniu stwierdzam, że ze zdejmowania bana raczej nici i w celu kupowania biletów zostaje się posługiwać jakimś torem cz innym tałatajstwem.
Natomiast Azuon chodzić już u mnie będzie po wsze czasy wyłącznie przez proxy :roll:
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 09 Maj 2011 19:23 

troche bez sensu to blokowanie strony, pozbywaja sie ewentualnych pasazerow. mi sie to raz zdarzylo, ale tylko tymczasowe (30 minut bodaj), gdy przesadzilem z recznym sprawdzaniem ilosci kombinacji lotow z przesiadka na stronie ryana. z azuonem na szczescie nie mam jeszcze (odpukac) zadnych problemow

#187 PostWysłany: 16 Cze 2011 10:02 
Awatar użytkownika

Opłaca.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 16 Cze 2011 12:35 
Awatar użytkownika

gwzd napisał(a):
troche bez sensu to blokowanie strony, pozbywaja sie ewentualnych pasazerow. mi sie to raz zdarzylo, ale tylko tymczasowe (30 minut bodaj), gdy przesadzilem z recznym sprawdzaniem ilosci kombinacji lotow z przesiadka na stronie ryana. z azuonem na szczescie nie mam jeszcze (odpukac) zadnych problemow

To ma sens, bo pozbywają się najgorszej kategorii pasażerów, którzy w dodatku obciążają serwery, wysyłając gigantyczną liczbę zapytań (nawet kilkaset tysięcy) w ciągu kilku minut.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 16 Cze 2011 13:00 

Przy okazji innej kwestii pogadałam sobie z infolinią FR nt. zdejmowania bana - ogólnie oni nie wiedzą o co chodzi, to nie jest zasługa ich, tylko mojego komputera itd. itp.

Nie chciało mi się tracić nerwów ani kasy na dalsze uzgodnienia w tej kwestii, więc po tym pobieżnym badaniu stwierdzam, że ze zdejmowania bana raczej nici i w celu kupowania biletów zostaje się posługiwać jakimś torem cz innym tałatajstwem.
Natomiast Azuon chodzić już u mnie będzie po wsze czasy wyłącznie przez proxy :roll:

Mam Azuona na tej samej licencji w pracy i w domu. W robocie mamy jakieś cholerne jedno IP (zewnętrzne, czy coś takiego) i dali bana na całą firmę, w której pracuję. Ciekaw jestem ile osób - spośród ponad 2 tys. - wścieka się, że mają stronę RT zablokowaną;) W domu program i strona hulają, bo przy każdym odpaleniu lapa zmienia się IP.

Do wntl - nie pamiętam, co jest w wersji demowej. Na pewno 40 zeta (jeśli nie jest teraz więcej) za rok użytkowania, nie jest dużą (co też względne) kwotą. Wyszukanie dobrze jednego połączenia już Ci zwróci koszty. Choć ostatnio mnie Azuon zawiódł, bo generował jakieś kompletnie oderwane od rzeczywistości ceny w RT.
 PM off  

#190 PostWysłany: 16 Cze 2011 13:27 
Awatar użytkownika

wntl napisał(a):
a jakie korzyści w stosunku do wersji demo ? jest wyświetlane więcej połączeń ? Czy tylko wyświetlane te nazwy które w demo nie są wyświetlane ?

Info ze strony Azuona "Tryb demo: identyczny do trybu licencjonowanego z różnicą: 25% wszystkich znalezionych cen jest wyświetlanych. Tryb demo nie ma ograniczeń czasowych (możesz go używać tak długo, jak tylko chcesz)."
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 16 Cze 2011 14:58 

Tryb demo jest o tyle użyteczny, że wiesz, że jest jakieś połączenie. AFAIR nie wiesz jaką linią i o jakich godzinach, co da się przeżyć, jeśli ktoś jest perfekcyjnie zorientowany w siatce połączeń przewoźników i ma za dużo czasu. Dla reszty IMHO te 4 dychy to jest dobra cena za wygodę bycia poinformowanym zawsze i wszędzie o aktualnie dostępnych tanich biletach na dowolne trasy przez okrągły rok.

No i możliwość szybkiego wyszukiwania różnych dogodnych kombinacji - też nie do pogardzenia, nie wyobrażam sobie takiej ilości przeklikiwania się przez witryny.
Tylko trzeba pamiętać, żeby sobie nie zrobić kuku i od razu puścić Azuona przez proxy, bo inaczej żadnych biletów nie będzie ;).
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 16 Cze 2011 15:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Tryb demo jest o tyle użyteczny, że wiesz, że jest jakieś połączenie. AFAIR nie wiesz jaką linią i o jakich godzinach, co da się przeżyć, jeśli ktoś jest perfekcyjnie zorientowany w siatce połączeń przewoźników i ma za dużo czasu. Dla reszty IMHO te 4 dychy to jest dobra cena za wygodę bycia poinformowanym zawsze i wszędzie o aktualnie dostępnych tanich biletach na dowolne trasy przez okrągły rok.

No i możliwość szybkiego wyszukiwania różnych dogodnych kombinacji - też nie do pogardzenia, nie wyobrażam sobie takiej ilości przeklikiwania się przez witryny.
Tylko trzeba pamiętać, żeby sobie nie zrobić kuku i od razu puścić Azuona przez proxy, bo inaczej żadnych biletów nie będzie ;).

masz jakies dobre / szybkie proxy, ktore dobrze dziala z azuonem ? niestety, mam 'kapcie' u siebie na melinie :(
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 16 Cze 2011 16:05 

Zwykle biorę stąd:
http://aliveproxy.com/fastest-proxies/

Polecam Anonymous-y, bo z transparentami to tam nigdy nie wiadomo...
Jak się dobrze trafi to można i parę dobrych tygodni na jednym, i to nawet szybkim, podziałać ;).
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 16 Cze 2011 22:41 
Awatar użytkownika

srebrny
Zwykle biorę stąd:
http://aliveproxy.com/fastest-proxies/

Polecam Anonymous-y, bo z transparentami to tam nigdy nie wiadomo...
Jak się dobrze trafi to można i parę dobrych tygodni na jednym, i to nawet szybkim, podziałać ;).

thx, sprawdze jak b3de w domu
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 25 Cze 2011 16:48 

niebieski
Witam.
Jak to właściwie jest z tym Azuonem,czy można go otwierać na kilku komputerach? Konkretnie mam trzy kompy - stacjonarny w domu,stacjonarny w pracy i laptopa.Czy jak mam wykupiony dostęp na rok to mogę z tego korzystać na tych trzech?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 25 Cze 2011 17:41 
Awatar użytkownika

Tak samo jak korzystasz z forum. Logujesz się i piszesz. Pamiętaj tylko że nie możesz korzystać z Azuona odpalonego równocześnie z kolegą. System wykryje podwójne logowanie z innego IP i mogą zablokować dostęp.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 26 Cze 2011 11:02 

Loty: 35
Kilometry: 107 187
Krajów: 17 / 8.2%
niebieski
Polecam Hotspot Shield i AdMuncher do blokowania jego reklam. I problem znika.

#198 PostWysłany: 27 Cze 2011 14:55 

Hej, czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego mam bledne ceny wizzaira (konkretnie troche za niskie w porownaniu do ceny na stronie). Myslalem ze to cos zwiazane z metoda platnosci, ale zminailem na prepaid, przelew, vise i ciagle cena jest za niska. W Ryanie wszystko ok. Bede niezmiernie wdzieczny za odp:)
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 27 Cze 2011 15:23 

niebieski
a kiedy ceny były odświeżane? Co pokazuje kolumna "czas sprawdzenia"
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 27 Cze 2011 15:35 

czas 31 minut.Oto przykład ( dla przelewu i karty jest to samo):
Image

Uploaded with ImageShack.us
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 868 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 44  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości