Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wszystkie wrzutki wynikające z promocji "Szalona Środa" proszę umieszczać w tym zbiorczym temacie i nie tworzyć nowych dotyczących każdego kierunku w danym tygodniu.

POSTY Z PROŚBAMI O KODY ZNIŻKOWE ORAZ Z PYTANIAMI "CO BĘDZIE?" LECĄ DO KOSZA UJEMNEGO

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4631 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 232  Następna
Autor Wiadomość
#1301 PostWysłany: 17 Lut 2021 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 542
Kilometry: 787 300
Krajów: 77 / 36.0%
HON fly4free
Z takimi cenami do TGD czy innego CFU wielkiego odzewu się nie spodziewam. Wiadomo: ceny z ubiegłego roku były dumpingowe i kompletnie z czapy, ale te są również z księżyca. Choć czasem się zorientują, że na danej trasie jest konkurencja (vide SKP). Ciekawe, czy pójdą po rozum do głowy i obniżą ceny (powiedzmy za 400-500 zł w obie strony).
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Tadżykistan, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#1302 PostWysłany: 17 Lut 2021 15:35 

HON fly4free
400-500 RT u konkurencji na wakacje nie będzie z bagażem rej. (a ludzie go zwykle potrzebują na wakacje z dziećmi itp), poza tym część konkurencji lata z przesiadką, a to może być potencjalnie kłopotliwe, jeśli część restrykcji i wymogów np. testowych pozostanie na dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#1303 PostWysłany: 17 Lut 2021 16:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla rodzin z dziećmi to inny model - zorganizowana turystyka; tutaj nie ma sensu kombinować z samodzielnym składaniem lotów (szczególnie przy takich cenach) i zakwaterowania, ale co kto lubi ;). Rodziny już się nauczyły, że na wakacje nie bierze się 25 kg bagażu, nie te czasy ;). Stawiasz swoją starą i dzieciarnię przed faktem dokonanym: maksymalnie 10 kg na głowę i koniec, a jak nie to wczasy nad jeziorem.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Reunion, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Japonia, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Tadżykistan, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image

Ostatnio edytowany przez nelson 1974, 17 Lut 2021 16:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1304 PostWysłany: 17 Lut 2021 16:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
marek2011 napisał(a):
400-500 RT u konkurencji na wakacje nie będzie z bagażem rej. (a ludzie go zwykle potrzebują na wakacje z dziećmi itp), poza tym część konkurencji lata z przesiadką, a to może być potencjalnie kłopotliwe, jeśli część restrykcji i wymogów np. testowych pozostanie na dłużej.

Ten typ pasażera to i tak swoje kroki kieruje do biura podróży a nie do linii lotniczej.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#1305 PostWysłany: 17 Lut 2021 16:26 

Loty: 1135
Kilometry: 1 133 873
Krajów: 98 / 45.8%
platynowy
Myślę, że LOT-owski marketing cały czas się uczy, biorąc przykład z "najlepszych".
Więc póki co sondują rynek i sondują.
Ale przyjdzie moment, że dostrzegą pustki w samolotach i może już będą nauczeni, co robić w takich sytuacjach.
Rockriderr lubi ten post.

#1306 PostWysłany: 17 Lut 2021 16:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Oby nie za późno zauważyli te pustki. Kibicuję im oczywiście od zawsze, tym bardziej w tak parszywych czasach.
Image
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#1307 PostWysłany: 17 Lut 2021 16:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przecież te obniżki cen już od jakiegoś czasu mają miejsce, póki co tylko na czerwiec i wrzesień ale już na wielu kierunkach z siatki wakacyjnej można było kupować bilety za ok. 500 PLN RT o myślę że ten proces kroczek po kroczku będzie dalej postępował.
 Profil Relacje PM off  

#1308 PostWysłany: 17 Lut 2021 16:34 

niebieski
Mamy luty, o wakacjach myślą tylko grubsze cwaniaki. LOT chce zarobić a nie zapełnić wakacyjne samoloty przed marcem:)
 Profil Relacje PM off  

#1309 PostWysłany: 17 Lut 2021 17:42 

Loty: 726
Kilometry: 946 014
Krajów: 60 / 28.0%
niebieski
Dziwne czasy : parafrazując można z punktu A dojechać/dolecieć do punktu B.............np. Pendolino first minute za 149 PLN lub ...IC 20 minut dłużej za 51 PLN !!! Podobnie przy LOT i low costach - NIECH każdy sam wybiera..............ZA ILE CHCE DAĆ SIE SKUBNĄĆ ???
 Profil Relacje PM off  

#1310 PostWysłany: 17 Lut 2021 18:05 

HON fly4free
@kemot: myślisz, że paxy LO to tylko klientela szukająca kompletnie najtańszych możliwych taryf ? Dla wielu ludzi te 800 zeta z bagażem w środku wakacji będzie dobrą ceną (i mają święty spokój bukując z wyprzedzeniem jakikolwiek to jest rozsądne czy nie w dzisiejszych czasach) - to na razie oferta dla nich skierowana i pewnie część z niej korzysta.
@biko: podział na lowcosty i nie-lowcosty już od dłuższego czasu jest mocno zatarty, i często jest tak, że potem te lowcosty wychodzą, zwłaszcza w sezonie, sumarycznie drożej od LO, LH czy KL.
 Profil Relacje PM off  

#1311 PostWysłany: 17 Lut 2021 18:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
marek2011 napisał(a):
@kemot: myślisz, że paxy LO to tylko klientela szukająca kompletnie najtańszych możliwych taryf ? Dla wielu ludzi te 800 zeta z bagażem w środku wakacji będzie dobrą ceną (i mają święty spokój bukując z wyprzedzeniem jakikolwiek to jest rozsądne czy nie w dzisiejszych czasach) - to na razie oferta dla nich skierowana i pewnie część z niej korzysta.

Moim zdaniem pasażer dla którego 800 PLN z bagażem na wakacje z rodziną to dobra cena idzie do biura podrózy i nawet nie myśli o złożeniu sobie wakacji samodzielnie.

Ostatnio edytowany przez kemot, 17 Lut 2021 18:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1312 PostWysłany: 17 Lut 2021 18:29 
Awatar użytkownika

srebrny
@kemot pewnie tak, ale nadal znajdzie się spora grupa osób, które same sobie organizują wyjazdy i dla nich taka cena jest ok. Nigdy nie zapomnę miny gościa, którego złapałem na stopa jadąc do KTW. Leciałem do Barcelony za ~70 pln, a on tydzień później na wakacje z rodziną w to samo miejsce i również z KTW. Tylko, że on zapłacił 500 pln rt/osoba i był z siebie mega dumny i uważał, że to świetna okazja. Dopóki nie usłyszał za ile latam ja :lol:
4 ludzi lubi ten post.
Biko uważa post za pomocny.

#1313 PostWysłany: 17 Lut 2021 18:37 

HON fly4free
Znam całkiem sporo ludzi, którzy organizują sobie sami wyjazdy i płacą te 700-800 zeta, bo ich zwyczajnie na to stać i przy tej okazji specjalnie nie zastanawiają się, czy to drogo czy tanio. Po prostu bukują to co im pasuje z takich czy innych względów najbardziej i tyle. Tacy klienci nie wpisują się oczywiście w filozofię tego forum, ale zapewniam Cię, że całkiem realnie istnieją.

Poza tym jest - choć to już moja spekulacja - jeszcze jeden aspekt nieoferowania teraz niskich taryf przez LO. Siatka wakacyjna w obecnej sytuacji pozostaje w jakimś sensie jednak niepewna - niektóre kierunki mogą z niej do lata wypaść, gdyby w danym kraju utrzymywały się np. jakieś szczególnie uciążliwe wymogi wjazdowe / restrykcje. Po cholerę potem użerać się z całą armią paxów "za 200-300 zeta", którzy będą wydzwaniać, oczekiwać zmian na inne trasy bez dopłaty, przebukowań na inne linie, refundów itp. Znacznie bardziej logiczne jest obecnie poczekanie z dopełnianiem samolotów taką klientelą do momentu, kiedy będzie wiadomo, że dana trasa na 100% ruszy i że te miejsca już nie sprzedadzą się drożej.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#1314 PostWysłany: 17 Lut 2021 18:40 
Awatar użytkownika

Loty: 644
Kilometry: 1 167 302
Krajów: 119 / 55.6%
platynowy
Biko napisał(a):
KTO BOGATEMU............ZABRONI ???

Robin Hood :mrgreen:

Dla kazdego co innego jest "tanio", jak mnie szef na 1 dniowe szkolenie do Paryża wysłał za ... 1600zl, to co 800zl na wakacje nie wyda?
 Profil Relacje PM off
Biko lubi ten post.
Biko uważa post za pomocny.

#1315 PostWysłany: 17 Lut 2021 18:43 
Awatar użytkownika

złoty
OT
Wakacyjnie ''przejadasz '' te 800zl a inwestycja Twojego szefa sie pomnozy ;)
Biko lubi ten post.

#1316 PostWysłany: 17 Lut 2021 19:33 

kemot napisał(a):
marek2011 napisał(a):

Moim zdaniem pasażer dla którego 800 PLN z bagażem na wakacje z rodziną to dobra cena idzie do biura podrózy i nawet nie myśli o złożeniu sobie wakacji samodzielnie.

mam za 600 WRO-IST-WRO latem, chcę dokupić doloty pegasusem na miejscu w Turcji, gdzieś w stronę Alani ewentualnie w głąb Turcji. W planach zwiedzanie IST, trochę morza i leżenia plackiem, zwiedzania. No i rodzina i z bagażem (co prawda 1) i nie wiem teraz do której grupy się zaliczamy :shock:
Ciężko było przez Lwów/Kijów złożyć w sezonie :(
 Profil Relacje PM off  

#1317 PostWysłany: 17 Lut 2021 19:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
600 PLN z WRO do IST to jest bardzo dobra cena.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1318 PostWysłany: 19 Lut 2021 20:40 

Loty: 27
Kilometry: 75 924
Krajów: 13 / 6.1%
@pyra2 - jak szukasz tureckich domestikow, to polecam Ci spojrzeć na TK. Całkiem niedawno szukałem AYT albo BJV i wychodziło poniżej 120-200pln RT z IST. Nie wiem tylko jak wyceniają lato...
 Profil Relacje PM off
pyra2 lubi ten post.
pyra2 uważa post za pomocny.

#1319 PostWysłany: 19 Lut 2021 20:48 

Loty: 45
Kilometry: 81 086
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Nie rozumiem dlaczego LOT nie ogarnia jedynych otwartych w Europie krajów. Patrząc na to jak się Polacy rzucili na Krupówki i muzea to loty do Skopje czy Tirany za 400 zeta wypełniłyby samoloty po brzegi.
 Profil Relacje PM off  

#1320 PostWysłany: 19 Lut 2021 20:56 

Odo napisał(a):
@pyra2 - jak szukasz tureckich domestikow, to polecam Ci spojrzeć na TK. Całkiem niedawno szukałem AYT albo BJV i wychodziło poniżej 120-200pln RT z IST. Nie wiem tylko jak wyceniają lato...

super, bardzo dziękuję. Nie pomyślałam nawet o TK, bardziej myślałam własnie o pegasusie
 Profil Relacje PM off
Odo lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4631 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69 ... 232  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Fiona, Gadekk oraz 7 gości