Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Lut 2013 19:30 

Zakupiłam ostatnio bilety w ryanair - zapłaciłam za nie zwykłą kartą "bankomatową" VISA (karta ma z tyłu nr CVV), dostałam potwierdzenie na maila z numerem rezerwacji, ale jak patrzę w moje konto internetowe to ta płatność wciąż widnieje jako płatność nierozliczona, status blokady: niezablokowane (mimo iż od zakupu minęło kilka dni), czy wszystko jest ok, może ktoś miał podobną sytuację?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 11 Lut 2013 22:23 
Moderator forum

Witam,
Mysle ze jesli masz email z potwierdzeniem rezerwacji i widzisz transakcje na twoim koncie, to powinno byc ok,
Ewentualnie mozesz zapytac w twym banku o rozliczanie tego zakupu.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lut 2013 22:47 

Właśnie mam ten sam problem, email z potwierdzeniem rezerwacji przyszedł, płatność z konta mbanku, ale obciązenia rachunku nie mam. Teraz już nie wiem, czy mam bilety czy też ich nie mam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lut 2013 22:50 

I ten sam przewoźnik. Kupić drugi raz bilety, czekać? :roll:
Mod - przede wszystkim prosze nie dopisuj pod wlasnym postem pare minut po wstawieniu poprzedniego twojego a uzywaj opcji "zmien"
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Lut 2013 23:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Pierwsze co należy sprawdzić to czy rezerwacja widnieje jako potwierdzona w systemie Ryana. Żeby to zrobić wejdź na stronę http://www.ryanair.com/pl, następnie zarządzaj rezerwacją i pokaż rezerwację. Wybierz którąś z opcji weryfikacji i zobacz jaki jest jej status.

Jeżeli w banku cały czas widnieje blokada, to pewnie wszystko będzie w porządku. W moim banku standardem jest księgowanie po 3-5 dniach, a niejednokrotnie czas ten przekracza okres tygodnia (niechlubny rekord to chyba 12 dni :) ).
Jeżeli blokada zniknie, a środki nie zostaną pobrane, no to wtedy pozostanie pewnie tylko kupno nowego biletu.

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lut 2013 23:50 

Dziękuję za pomoc - sprawdziłam rezerwację na stronie ryanair - ma statu potwierdzona, więc już się nie martwię :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości