Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Maj 2016 18:45 

Cześć,

Poszukuję osoby chętnej na wspólną wyprawę na Cyklady + Ateny w dniach 29.06 - 15.07 2016 (+/-).

Przelot do Aten samolotem, w planie 3 wyspy, 4 noclegi na każdej. Zamierzam zwiedzać wyspy aktywnie, korzystając ze szlaków pieszych, kosztować lokalnej kuchni i regenerować się na plaży. Noclegi w średniej cenie do poszukania na miejscu po wyjściu z promu.

Mam 40 lat, pracuję, urlop w lipcu i sierpniu. Na przełomie lipca i sierpnia jak ktoś chętny to zapraszam na wyprawę w Pieniny i Tatry słowackie (samochód, nogi, rower)

osoby zainteresowane proszę o kontakt: piotrllig@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 12 Maj 2016 20:21 

Loty: 139
Kilometry: 183 310
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
Proponuję szukać noclegu z wyprzedzeniem. Na imprezowej stolicy Cyklad - Mykonos - po wyjściu z promu jeśli znajdziesz w ogóle jakiś nocleg to grubo powyżej 100 EUR za noc, na innych wyspach oczywiście dużo mniej ale i tak warto wczesniej bo można kupić naprawdę fajne noclegi w bardzo dobrym standardzie za jakieś śmieszne pieniądze.
 Profil Relacje PM off
Piotr_traveller lubi ten post.

#3 PostWysłany: 13 Maj 2016 21:29 

Dzięki za poradę. Przez niedopatrzenie nie wspomniałem o jakie wyspy mi chodzi. W planie jest Santorini, Amorgos i Naxos. Czy możesz poradzić strony gdzie najlepiej poszukać noclegów z wyprzedzeniem? na booking.com w sumie nie znalazłem nic w atrakcyjnej cenie. Stąd pomysł szukania na miejscu. Będę wdzięczny za wskazówki!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Maj 2016 00:48 

Na 1 połowę lipca lepiej zaklep sobie noclegi na jakiejś stronie np. Alpharooms,venere com, Galahotes itp. Na tych i nie tylko noclegi masz taniej niż w porcie ,ale wtedy kiedy Ty jedziesz. Mentalność Grecka,o której dawno temu pisałem, jest taka, że przed sezonem i w lipcu ciągną kasę jak się da niekiedy dużo drożej niż można zarezerwoważ w necie. Odwrotnie jest na koniec sierpnia i wrzesień . Na portalach drogo,Grecy opuszczają połowę. Na Santorini tanie noclegi są w Perrisie ,na Naxos w samym mieście i Agia Ana a na Amorgos tanio już nie jest, bo w Katapoli i tak najtanszej za pokoik standart to 35e min w porcie.
Rozumiem ,że jedziesz sam i pytasz o chętnego na Cyklady. W tym terminie "zarobkowym" na noclegach ,kiedy jeszcze nie "obłowili" się w kasę ciężko będzie Ci znależć tanie noclegi np,za 20 e jak na początu września.
W ub, roku jak byłem na Amorgos to cena nie schodziła z 35 ,na Naxos już za 20,Perrisa na Santorini nawet za 15e
Wszędzie w porcie trzeba się targować i przy interesującym noclegu ignorować go, jesli inne osoby, też oferujące noclegi nie znalazły chętnych , to bez ich obecności, ten co mu zależy obniży cenę do połowy lub więcej i zawiezie z i do portu.
Tak miałem wielokrotnie,ale zawsze jeżdżę na przełomie sier/wrze i 10-15 e to norma na 1 os
Ps. w tym roku też uderzam na Cyklady ,jednak na wszystkich tych znanych byłem wielokrotnie. Ciągnie mie na Folegandros,Sifnos i okoliczne malutkie wysepki,jednak z promami z roku na rok coraz gorzej.
Jesli będziesz już na tych wyspach i w porcie od oferentów brałbyś noclegi to bądż na początku całkiem niezainteresowany,potem coś niecoś powybieraj i zignoruj.Obiecuję ,że conajmniej trzech pobiegnie za tobą i za max 15 e na samego siebie będziesz miał skromny pokoik z kibelkiem.

Dokonując rezerwacji na portalach ceny dotyczą przeważnie 2 osób w pokoju,na 1 os ceny są przeważnie takie same.
Na Amorgos polecam camping Kastanis ok.15 min pieszo pod górę z portu w Katapoli. Widok świetny ,a cena za pokój w bungalowie jak w 3* hotelu 10e po negocjacjach, na początku września. Norna to 25e., w w lip/sier 45e
 PM off
Piotr_traveller uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 14 Maj 2016 12:21 

Dzięki za cenne wskazówki. Wierzę, że na przełomie sierpnia/wrześnie można bardzo zaoszczędzić na noclegach. Niestety ja dysponuję jedynie wolnym w lipcu i sierpniu. Sifnos i Folegandros, także Milos itp. także rozważam, ale to już przy kolejnej wyprawie, z rekonesansu jednak wiem, że połączenia promowe już nie są tak przypasowane.

Nadal zapraszam do kontaktu jak ktoś chętny na przyłączenie się do wyjazdu piotrllig@gmail.com Plan: Ateny - Santorini - Amorgos - Naxos - Ateny - I połowa lipca
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości