Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

podejrzanie-niska-cena-za-lot-przeczytaj-zanim-kupisz,11,75621

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 806 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 15 Wrz 2015 00:07 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
ansbach1 napisał(a):
Hotel owszem przysluguje jezeli przesiadka trwa dluzej niz 11 godzin, ale tylko wtedy, gdy tego dnia nie bylo krotszego polaczenia. Jesli bylo darmowy hotel nie przysluguje

nie 11 a ponad 10godzin w tym przypadku jest tylko kedno polaczenie....
 Profil Relacje PM off  

#82 PostWysłany: 15 Wrz 2015 00:07 

srebrny
To Vijanet nie podaje kodu 6znakowego?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 15 Wrz 2015 00:11 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
mega78 napisał(a):
mam wykupione mediolan-ost-gru i powrot do mediolanu

orientuje sie ktos czy daloby rade opuscic odcinel ist-mediolan jest 10godziny moedzy lotami i poleciec bezposrednio do Londynu tak by wizy nie trzeba bylo...?

jakiej znowu wizy?
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 15 Wrz 2015 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.6%
srebrny
jacek96 napisał(a):
To Vijanet nie podaje kodu 6znakowego?

Albo ślepnę na starość, albo nie podają ;) Nawet w mailu z tixami nie ma. Ale i tak numer tixów > numer rezerwacji
 Profil Relacje PM off
jacek96 uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 15 Wrz 2015 00:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zapewne tureckiej... jeżeli w IST podczas kilkunastogodzinnej przesiadki chcesz opuścić lotnisko to musisz mieć wizę!
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 15 Wrz 2015 00:57 

niebieski
Niestety :(
W sumie 13 blokad (po 252zl) na 3 kartach od Expedia Br,
dwie "udane" próby przez viejanet.com.br zakończone anulacjami

Jeżeli komuś się uda to są terminy 4.02-21 luty 2016 po 836-1000R$

Widocznie tym razem miałem nie jechać :D
Próby rezerwacji na 2 osoby dorosłe + dziecko od godziny okolo 21.30 wczoraj do 0.30 dzisiaj.

Pozdrawiam
M.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 15 Wrz 2015 01:15 

Mi się chyba udało kupić na marzec przez brazylijską expedię, karta została obciążona od razu, ale nie przez expedię tylko bezpośrednio przez tureckie linie lotnicze, expedia nie pobrała żadnej prowizji z karty hmmm. Dostałam mail z expedii z potwierdzeniem ale jest tam info: EMISSÃO DE BILHETES EM ANDAMENTO czyli jeśli dobze rozumiem że bilety w trakcie wystawiania? Ale wchodząc na stronę przewoźnika i sprawdzając numer rezerwacji to bilety są wystawione, gotowe do pobrania.
I moje pytanie - czy rezerwacja może być jeszcze anulowana czy mogę już kupować bilety na dolot do Rzymu?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 15 Wrz 2015 01:17 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.3%
srebrny
Może być anulowana nawet godzinę przed lotem. Sorry taka zabawa.

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off
calmaloca uważa post za pomocny.

#89 PostWysłany: 15 Wrz 2015 01:26 

zawiert napisał(a):
Może być anulowana nawet godzinę przed lotem. Sorry taka zabawa.

Czyli to taka ruletka? mogą odwołać za kilka miesięcy i nie ponoszą żadnych kosztów, niczego nie zwracają? bo przecież jeśli normalnie lot zostanie anulowany to muszą chyba zapewnić inny lot? czy nie muszą?
ehh a można się jakkolwiek zabezpieczyć? bo trochę byłoby nieciekawie wydać kolejne setki na loty i hotele w Rzymie i zostać z niczym. Albo polecieć do Brazylii i nie mieć lotu powrotnego? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 15 Wrz 2015 01:41 

calmaloca napisał(a):
Albo polecieć do Brazylii i nie mieć lotu powrotnego? :roll:

Jak już w Rzymie wleziesz do samolotu to masz uznaną rezerwację, a wszystkie bilety masz na jednej rezerwacji.
Anulować zawsze mogą ale wtedy masz swoje prawa, czyli oddadzą ci kasę najprawdopodobniej tylko, no chyba że płacisz kartą z ubezpieczeniem od anulowania/odwołania/opóźnienia lotu lub wykupisz takie ubezpieczenie, to wtedy z ubezpieczenia dostaniesz na tyle dużo kasy, że będzie Ci się to opłacać.
 Profil Relacje PM off

#91 PostWysłany: 15 Wrz 2015 02:17 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 578 945
Krajów: 48 / 22.3%
srebrny
No tak ale za doloty, noclegi, transport tam bo raczej nie wysiedzisz w Sau Paulo. .. tego nikt nie odda. Proponuję zajrzeć na znany temat o anulacji biletów na Goa (tak wiem tam był nieco inny przypadek)

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 15 Wrz 2015 02:50 

Loty: 1053
Kilometry: 1 634 305
Krajów: 130 / 60.5%
niebieski
TK pobrali mi z karty 765 R$, a expedia.br - 82 R$ prowizji, w sumie 823 zł za bilet (z MXP, grudzień). Etixy wystawione.
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#93 PostWysłany: 15 Wrz 2015 04:43 

zawiert napisał(a):
No tak ale za doloty, noclegi, transport tam bo raczej nie wysiedzisz w Sau Paulo. .. tego nikt nie odda. Proponuję zajrzeć na znany temat o anulacji biletów na Goa (tak wiem tam był nieco inny przypadek)

No w Sao Paulo to za dużo nie ma co robić, takie blokowisko, ale mając dobre ubezpieczenie możesz dostać kilka tysięcy euro za anulacje biletów. Sam to przerabiałem już raz i za dwa anulowane bilety dostałem coś w okolicach 9 tysięcy złotych, a myślę że jak ktoś leci do Brazylii za 800 złotych to nie będzie tam chciał wydać majątku. Można też się zabezpieczyć wynajmując hotele z opcją bezpłatnej anulacji tak samo auto można odwołać (nie polecam Hertza w Sao Paulo przy lotnisku GRU - skasowali mi jakieś 500 zł za mycie auta). Więc jedyne co tracimy to na dolot no chyba, że tak jak ja to najczęściej robię dojeżdżamy sami autem (wychodzi porównywalnie jak dolot lowcostem plus bagaż).

P.S. Dalej są bilety dostępne poniżej 800zł np. 4.03-18.03

https://passagens-aereas2.viajanet.com.br/Checkout?utm_source=Kayak&utm_medium=metasearch&utm_content=TK_VCE_GRU&utm_campaign=flights+international
 Profil Relacje PM off

#94 PostWysłany: 15 Wrz 2015 06:33 

Virulent napisał(a):
zawiert napisał(a):

No w Sao Paulo to za dużo nie ma co robić, takie blokowisko, ale mając dobre ubezpieczenie możesz dostać kilka tysięcy euro za anulacje biletów. Sam to przerabiałem już raz i za dwa anulowane bilety dostałem coś w okolicach 9 tysięcy złotych, a myślę że jak ktoś leci do Brazylii za 800 złotych to nie będzie tam chciał wydać majątku.[/url]

Czy możesz doradzić jakiego ubezbieczenia szukać? Polecasz jakąś firmę? To mój pierwszy tego typu wyjazd, do tej pory podróżowałam tylko po Europie raczej kupując wszystko tuż przed wylotem, więc nie potrzebowałam ubezpieczenia...
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 15 Wrz 2015 06:41 

Ja kupowałem przez Citi Bank Europe Asistans ale pozmieniali teraz warunki, więc ciężko mi coś doradzić.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 15 Wrz 2015 06:52 

Virulent napisał(a):
Ja kupowałem przez Citi Bank Europe Asistans ale pozmieniali teraz warunki, więc ciężko mi coś doradzić.

Doradz może co powinno byc w warunkach takiego ubezpieczenia, na jakie zapisy umowy zwrócić uwagę? Może to śmieszne pytanie ale jak takie ubezpieczenie się nazywa? Ubezpieczenie od anulowania podróży?
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 15 Wrz 2015 07:17 

srebrny
Ja rozumie, ze jestes nowym uzytkownikiem i okazja na poczatek niebywala sie przytrafila, wiec emocje ponosza, ale przyjete jest na forum ze trzymamy sie tematu przewodniego, wiec jak masz wiecej pytan w roznych sprawach, to zadawaj je w odpowiednich dzialach.
Witam, pozdrawiam i zycze udanej wycieczki :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#98 PostWysłany: 15 Wrz 2015 07:21 

http://www.ubezpieczenienapodroz.pl/?prID=10002008

od 21 listopada 2013 jest zapis:
18) Opóźnienie lotu – zmiana terminu odlotu na późniejszy niż pierwotnie planowany, określona na
tablicy lotów jako „delayed”;
19) Odwołanie lotu – anulowanie odlotu, określone na tablicy lotów jako „cancelled”;

Kiedyś tego nie było, tak samo czartery nie były wyłączone. Ogólnie odbywało się to w ten sposób, że jechałeś na lotnisko i brałeś kartkę od przewoźnika o opóźnieniu/odwołaniu/anulowaniu lotu lub niewpuszczeniu na pokład (między innymi przez anulowane bilety) i za to wypłacali kasę. Teraz zmieniły się ogólne warunki i są już spore obostrzenia (widocznie ludzie ich naciągali), te osoby co mają kartę Citibanku z tym ubezpieczeniem sprzed 21 listopada 2013 mają dalej stare warunki, między innymi ja. Dlatego nie szukałem alternatywy bo to mam sprawdzone, że działa.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 15 Wrz 2015 07:37 

Loty: 298
Kilometry: 616 582
Krajów: 52 / 24.2%
Może komuś się przyda:
Loty są dostępne jeszcze z Neapolu dolot można realizować z Katowic W6 .
Jeżeli chodzi o płatności miałem podobną sytuacje expedia obciążała moją kartę za każdym razem a rezerwacja nie chciała przejść - nie tworzyło się obciążenie dla Turkish - przyczyna były limity na transakcje telefoniczne i korespondencyjne (expedia szła przez internet Turkish przez transakcje telefoniczną). Po ustawieniu limitów płatność przeszła wczoraj przed północą e-tiket-y dostałem dopiero dziś rano

michalt napisał(a):

Próby rezerwacji na 2 osoby dorosłe + dziecko od godziny okolo 21.30 wczoraj do 0.30 dzisiaj.

Pozdrawiam
M.

#100 PostWysłany: 15 Wrz 2015 09:39 

niebieski
Mam ustawione te limity (także telefoniczne dosyć wysokie). Dzisiaj próbowałem jeszcze raz podwyższając je wcześniej jeszcze bardziej i podobnie jak wczoraj - przechodzi tylko część z expedii.
Turkish w ogóle nie robi blokady.
:(

piotrpaw napisał(a):
Może komuś się przyda:
Loty są dostępne jeszcze z Neapolu dolot można realizować z Katowic W6 .
Jeżeli chodzi o płatności miałem podobną sytuacje expedia obciążała moją kartę za każdym razem a rezerwacja nie chciała przejść - nie tworzyło się obciążenie dla Turkish - przyczyna były limity na transakcje telefoniczne i korespondencyjne (expedia szła przez internet Turkish przez transakcje telefoniczną). Po ustawieniu limitów płatność przeszła wczoraj przed północą e-tiket-y dostałem dopiero dziś rano

michalt napisał(a):

Pozdrawiam
M.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 806 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości