Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 480  Następna
Autor Wiadomość
#2041 PostWysłany: 21 Kwi 2016 15:43 
Awatar użytkownika

Dzięki za odpowiedzi, aj jeszcze jedno techniczne pytanie :)
W jaki sposób płaci się kartą kredytową za połączenia, które można tylko zarezerwować przez infolinie M&M ? Podaje się po prostu dane karty konsultantowi ?
noaxik_pl lubi ten post.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2042 PostWysłany: 21 Kwi 2016 15:44 

złoty
Tak, dyktujesz dane karty konsultantowi przez telefon.

#2043 PostWysłany: 21 Kwi 2016 15:44 

Loty: 123
Kilometry: 191 041
Krajów: 19 / 8.9%
Jak robiłem kiedyś dopłatę przez telefon to właśnie tak było. Trzeba podać dane karty.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#2044 PostWysłany: 22 Kwi 2016 16:32 
Awatar użytkownika

platynowy
Orientujecie się może, czy jest możliwość zarezerwowania miejsca w samolocie Singapore Airlines na lot w C nabyty za mile M&M? Załapałem się dziś na MNL-SIN-MEL i chciałem na stronie SQ zarezerwować sobie miejsce, ale po wpisaniu numeru rezerwacji pojawił się komunikat, że zakup był robiony u partnera SQ, więc mam się zgłosić do niego. Akurat nie mogę zadzwonić na infolinię M&M, więc pytam nieśmiało tutaj ;-)
 Profil Relacje PM off  

#2045 PostWysłany: 22 Kwi 2016 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Zadzwoń z jakiegokolwiek komunikatora internetowego (Viber, Skype) na amerykański numer SQ: +1-800-742-3333 (24/7) i Ci to zrobią bez problemu.

Nawet jak zadzwoniłbyś do M&M to Ci nie zarezerwują konkretnego miejsca tylko zaznaczą preferencje przejście lub okno - tel do SQ załatwi problem w dwie minuty.
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#2046 PostWysłany: 22 Kwi 2016 17:44 
Awatar użytkownika

platynowy
faktycznie, o tym nie pomyślałem, a przecież z tydzień temu zrobiłem podobnie z miejscem w C w A380 Etihadu na trasie SYD-AUH, które wziąłem za mile topbonus. Różnica była tylko taka, że Etihad ma numer "polski", na który się dzwoni bezpłatnie, mimo, że łączymy się faktycznie z jakimś call center za granicą(po akcencie wywnioskowałem, że to była Australia). Na szczęście, mam telefon stacjonarny w Multimediach z taryfą pozwalającą na darmowe dzwonienie do USA (sprawdzone skutecznie przy okazji niemiłej wpadki z Hotwire :o ).

Jeszcze tylko jedno - czy koniecznie trzeba dzwonić na infolinię w USA? Może wystarczy któreś z biur w Europie?

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#2047 PostWysłany: 22 Kwi 2016 17:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Jasne, że możesz zadzwonić na któryś z ich europejskich numerów. Podałam Ci 1-800 w Stanach, bo to numer bezpłatny z komunikatorów nawet jakbyś nie miał tej bezpłatnej taryfy o której piszesz. :)
 Profil Relacje PM off
tropikey uważa post za pomocny.

#2048 PostWysłany: 22 Kwi 2016 18:29 
Awatar użytkownika

platynowy
Załatwione :-)
Zadzwoniłem do Wlk. Brytanii, choć połączyłem się raczej z Delhi lub innym miejsce w Indiach :D
Tak, czy inaczej, poszło błyskawicznie i w miłej atmosferze. Dzięki za pomoc....
 Profil Relacje PM off
billabong lubi ten post.

#2049 PostWysłany: 25 Kwi 2016 11:38 

Cześć,

Czy orientujecie sie jak wyglada współpraca Miles&More z SAS w kwesti wliczania segmentów podróży?
Ostatnio miałem dwa loty SASem i mile premiowe oraz statusowe zostały doliczone, ale ilość segmentów podróży nie (mam taką samą ilość segmentów jak poprzednio).
 Profil Relacje PM off  

#2050 PostWysłany: 25 Kwi 2016 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 308 541
Krajów: 98 / 45.8%
srebrny
SAS nie bierze udziału w Srebrnej Promocji M&M dlatego segmenty wylatane w SAS nie są wliczane.
http://www.miles-and-more.com/online/po ... id=1000340
 Profil Relacje PM off
keimak uważa post za pomocny.

#2051 PostWysłany: 25 Kwi 2016 16:08 
Awatar użytkownika

1. Ile mil M&M będzie kosztować połączenie SCL-BOG-LHR-WAW ? Na infolinii raz mówią 40k, a raz 50k, kalkulator pokazuje 4-0k za OW i dodatjkowo podróż w 2 regionach.
2. Czy SCL-PTY-FRA-WAW to 50k za OW ? Czy wszystkie bilety nagrody dostępne na stronie United są dostępne też jako nagrody w M&M (oczywiście z innymi taxami i ilością mil) ?

#2052 PostWysłany: 25 Kwi 2016 16:41 
Awatar użytkownika

niebieski
1. W Y powinno być 40k.
2. Tak, 50k. Nie, nie wszystkie połączenia ze strony UA są dostępne w M&M (nie ma za bardzo reguły).
 Profil Relacje PM off
grzesq lubi ten post.
grzesq uważa post za pomocny.

#2053 PostWysłany: 29 Kwi 2016 17:37 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
W maju będę leciał wg rozpiski:
WAW - LWO [LO] klasa L
LWO - VIE [OS] klasa E
VIE - WAW [OS] klasa E
Wszystko oczywiście na jednym bilecie, na stocku LOTu. Czy jest możliwość wrzucenia pierwszego lotu do M&S (to obecnie mój główny program, poza tym wpada więcej mil), a dwóch kolejnych do M&M (bo w M&S E w OS daje równe 0)?
 Profil Relacje PM off  

#2054 PostWysłany: 29 Kwi 2016 18:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wrzucaj numeru do rezerwacji tylko po przelocie zrób retro. Najpierw w M&S bo jak dasz jeden odcinek to tylko on wejdzie do zaliczonych lotów - jak już go będziesz miał to zrób to samo w M&M. Podanie jednego odcinka w M&M może (nie musi - YMMV) skutkować w naliczeniu wszystkich sektorów z biletu (szczególnie przy stocku linii której programem jest M&M więc LH/LO itd)
 Profil Relacje PM off
krasnal lubi ten post.
krasnal uważa post za pomocny.

#2055 PostWysłany: 29 Kwi 2016 18:13 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Możesz tez próbować zmieniać program przy przy bramce przed wejściem do samolotu ale nie zawsze to dobrze działa

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#2056 PostWysłany: 29 Kwi 2016 18:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja powyższe rozwiązanie odradzam - nie mówię, że to nie działa, ale na dwa razy (kilka lat temu) gdy zmieniałam właśnie przy przesiadce numery przy bramce i wiem, że ten numer na pewno został wpisany do systemu, punkty zaliczone zostały do programu sprzed zmiany i nie dało rady oczywiście w żaden sposób tego odkręcić.
 Profil Relacje PM off  

#2057 PostWysłany: 29 Kwi 2016 22:04 

złoty
Nie wiem w ogóle po co kombinacje. Wpisz do rezerwacji numer M&S. Loty OS jako że nie dają mil się tam nie naliczą, a w M&M po prostu zrób retro na te dwa loty. Na 100% naliczy się tak jak chcesz. Sprawdzone.
Charles lubi ten post.
krasnal uważa post za pomocny.

#2058 PostWysłany: 08 Maj 2016 12:00 

złoty
Mam pytanie o przeloty Air New Zealand za mile. Interesuje mnie coś w stylu AKL-NAN lub APW . Wiem, że z dostępnością jest kiepsko. Mnie interesują bilety na kwiecień/maj 2017. Kiedy się za to zabrać i jakich czarów użyć żeby się udało?
Edycja Papete to też oceania? Bo Wyspa Wielkanocna chyba już nie?

#2059 PostWysłany: 08 Maj 2016 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
PPT to Oceania, a sprawdzać zacząć możesz jak będziesz miał konkretne daty (kilka lat temu NZ wrzucało dostępność na 11 miesięcy naprzód, więc prawdopodbnie nadal tak jest). Ja osobiście sprawdzam dostępność przez stronę ANA, ale wiem, że inni robią to na inne sposoby.

IPC nie jest obsługiwane przez żadną linię z *A więc Oceania czy nie, nie ma tu żadnego znaczenia jeśli chodzi o przydzielenie terytorialne. Tam lata tylko LAN więc jeśli mile to OneWorld (Aviosy z BA czy mile American Airlines między innymi).
 Profil Relacje PM off
tasma uważa post za pomocny.

#2060 PostWysłany: 08 Maj 2016 18:28 

złoty
Wyszukiwarka ANA znajduje loty AKL-PPT. Jest tak jak pisze @bilabong, pokazywane są loty do końca kwietnia.
Niestety nie znajduje wogóle połączenia do Fidżi i Samoa.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 480  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości