Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lut 2015 11:40 

Jak w temacie - proszę o informację - czy to wykonalna operacja? Mam zamiar wynająć auto - ale dopiero w 3. dobie po przylocie. Wybrałam lotnisko, bo z kolei chcę zdać auto bezpośrednio przed odlotem. Interesuje mnie wypożyczalnia Europcar przez pośrednika rentalcars - wybór padł na nią z uwagi na ofertę full-full (moim zdaniem najkorzystniejszą), nielimitowany przebieg i dotychczasowe pozytywne doświadczenia z hiszpanii. Pytanie : jeśli biuro wypożyczalni mieści się w hali przylotów - czy będę miała do niego dostęp? W Maladze był problem, by cofnąć się do biura, gdy po załatwieniu formalności przypomnieliśmy sobie o czymś i chcieliśmy dopytać. Miły Pan stanowczo kazał okazać bilety lotnicze. Czy ktoś ma wiedzę w tym temacie ? Proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 15 Lut 2015 12:08 

niebieski
Może po prostu zadzwoń do nich i zapytaj, czy są w części ogólnodostępnej, czy zastrzeżonej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lut 2015 12:37 

... tylko, że nie mogę znaleźć żadnego adresu e-mail, żeby się z nimi skontaktować, natomiast rozmowa telefoniczna nie wchodzi w grę - bo nie znam na tyle języka, żeby się porozumieć. Wstyd mi - ale taka prawda. :) Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej sprawie ? Ośmielę się zamieścić nr tel. +351 21 840 1176 - taki znalazłam w necie. Przepraszam z góry wszystkich, którzy naskoczą na mnie, że jestem nieudolna, bezczelna itp, itd. ... I z góry serdecznie dziękuję tym, którzy zechcą mi pomóc.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lut 2015 13:01 

Loty: 290
Kilometry: 383 656
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Wypożyczałem na lotnisku w Lizbonie samochód na tej samej zasadzie, 2 dni po przylocie, tyle że w Multiauto. Nie było z tym żadnego problemu, bo przy wcześniejszej rezerwacji samochodu spotyka się z pracownikiem firmy w ustalonym miejscu (tuż przy wyjściu z terminala, w strefie ogólnodostępnej). Gość zabiera do biura wypożyczalni, oddalonego z 5 minut jazdy samochodem od lotniska i dopiero tam załatwiane są wszystkie formalności. Nie wiem czy tak samo jest z Europcarem, ale może jakąś wskazówką będzie jak powiem, że obok "mojego" gościa stał też gość z tabliczką Europcar.

Szczerze mówiąc ja przed moim wypożyczeniem nawet nie pomyślałem, że mógłbym musieć coś załatwiać w strefie zastrzeżonej.

#5 PostWysłany: 15 Lut 2015 13:21 

...też bym na to nie wpadła, gdyby nie zeszłoroczne doświadczenie w Maladze. Wiem napewno, że biuro europcara jest w hali przylotów. Nie chcę pzreżyć wstząsu - gdy odkryję w dniu wynajmu, że nie mogę załatwić formalności, bo nie mogę przejść odprawy w danym dniu... I przepadnie mi cała wpłacona kasa za wynajem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lut 2015 19:48 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 36 462
Krajów: 11 / 5.1%
Nie będzie problemów - w zeszłym roku miałam identyczną sytuację - wypożyczałam na lotnisku, w Europcar, poprzez pośrednika (którego swoją drogą polecam - http://www.portugal-auto-rentals.com/ - warto sprawdzić bo w moim przypadku miał sporo niższe ceny niż inni), kilka dni po przylocie :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Lut 2015 21:38 

Dzięki za odpowiedzi.
Znalazłam kontakt mailowy do europcar i otrzymałam informację, że nie będzie problemu z załatwieniem formalności wynajmowych na lotnisku dla osoby, która dotarła z miasta, nie - bezpośrednio po przylocie.
Poinformował mnie o tym również przemiły pan Krzysztof Gierak - którego pomoc jest nieoceniona. Polecam wszystkim jego stronę infolizbona.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość