Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Mar 2012 17:38 

Wizz z Katowic pod koniec kwietnia, w maju i na pocz czerw,
za 8zl RT co kupilem z exluziw, placone ta ich karta CitiBanku.
Jak sie placi przelewem bankowym to +18zl za jeden przelot, a przelot RT 36zl.
To wychozi 44zl, sporo terminow bylo na majowke w tej cenie lub troche droższe.

Z tym ze pomimo niskiej ceny za przelot (promo oczywiscie) zeby cos zobaczyc
a Malme jest blisko Kopenhagi, to trzeba wydac na transport z Lotniska i to nie malo.

Z Lotniska do Kopenhagi (w zasadzie obojetnie ponoc czym pociag, autobus, bus, taxi) wychodzi
ok 200zl tam i z powrotem. Do Malme ok 100zl tam i z powrotem.
Do Kopenhagi mozna wynajac busa p. Mirka co jedzi - info na watku jak dojecha z/na lotnisko
jest tam podany telefon, jezdzi wg przylotow i odlotow Wizzair z roznych miast z Polski.
Dojazd do Kopenhagi to ok 1 godzi przez dlugi most na Baltyku, chyba tez warto zobaczyc.

Mozliwy jest tez bilet 2 dniowy dookola ciesnini (Malme-Kopenhaga-Helsingbor) na wszystko takze metro ale dookola, za ok 250 SEK czyli ok 130zl wiecej sie zwiedzi (opis w watku jak dojechac na lotnisko podwatek Skandynawia). Nie dotyczy prywatnych linii autobusowych. Mozna go kupic w Swedali w markecie, do Svedala z lotniska za ok 12zl autobusem.

Nocleg w Hostelu w Kopenhadze znajdzie sie za 20 euro, podobnie w Malme.
Jedzienie warto wziasc ze soba bo tam jest b. drogo.

No jeszcze w podobnych cenach lub troche drozej mozna znalesc z Katowic do Stokholmu Skavsta,
tam autobusem Ryanair mozna jednak taniej dotrzec do cenrum Stokholmu kilkadziesiat zl

Ostatnio edytowany przez hol2 01 Kwi 2012 13:04, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 31 Mar 2012 17:43 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 41 / 19.2%
hol2 napisał(a):
Do Kopenhagi mozna wynajac busa p. Mirka co jedzi - info na watku jak dojecha z/na lotnisko
jest tam podany telefon, jezdzi wg przylotow i odlotow Wizzair z roznych miast z Polski.

tańszą opcją będzie chyba http://www.swebus.se/

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Mar 2012 17:47 

niebieski
W Malme da się zrobić kółko czyli lot do Malme i powrót tym samym samolotem? Wydaje mi się, że czytałem, iż jest to możliwe. Jednak lecąc do Oslo - Torp pytałem o to stewardes i były szczerze zdziwione, chciały przyjmować zakłady, że się nie da. Pozdrawiam

#4 PostWysłany: 31 Mar 2012 17:51 

niebieski
Czytałem, że się da i będę próbował 19 kwietnia, więc mam nadzieję, że to prawda :D

#5 PostWysłany: 31 Mar 2012 18:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Da się, z Katowic to chyba nawet więcej czasu jest bo samolot leci:
KTW-MMX-WAW-MMX-KTW.

Ja leciałem WAW-MMX-WAW. Spokojnie da się zdążyć nawet z ponowną kontrolą bezpieczeństwa.

#6 PostWysłany: 31 Mar 2012 18:10 

niebieski
Teraz leci Katowice-Malme-Katowice. Warszawa była do początków marca, sam tak leciałem 03.03.2012 ale wówczas była właśnie Warszawa i ponad trzy godziny czasu. Teraz jednak je pół godziny. Więc da się? Pozdrawiam

#7 PostWysłany: 31 Mar 2012 19:05 

Sorry
Moze da sie obleciec tam i z powrotem w tym samym dniu i moze nawet tym samym samolotem.
Wylot z Katowic 11.55 i w Malme 13.15 i powrot 13.45 z Malme do Katowic, w Katowicach ok 15.05 w tym samym dniu.
Ale nie wiem bo przez lotnisko moze byc malo czasu do przejscia, zostac w samolocie chyba sie nie da, raczej ryzykowne.

Wiec jakby ktos chcial sie przeleciec tylko za 8zl RT czy 44 z tymi oplatami za przelew.

Dojaz na lotnisko w Katowicach, jesli autobusem z pod PKP dw GL Katowice, linia lotnisko w obie str 37zl Bilet dwukrotny wazny 1 miesiac da sie jeszcze kupic dzisiaj w tej cenie przez Internet pierwsy wyjazd np w maju. U kierowcy kosztuje juz 46zl

Bo bilety normalnie u kierowcy juz zdrozaly od 25 marca 2012:
http://pkm.katowice.pl/pyrzowice.php
bilet jednorazowy - 26 zł
bilet dla dzieci 4 do 10 lat - 13 zł
bilet jednodniowy dwukrotnego kasowania - 32 zł (ważny 24 godziny.)
bilet promocyjny dwukrotnego przejazdu - 46 zł (ważny 30 dni)

Ostatnio edytowany przez hol2 31 Mar 2012 19:23, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Mar 2012 19:13 

niebieski
Czemu wprowadzacie w błąd. Wylot z Katowic jest o
Czw 19 Kwi 12
W6 1209 11:55 13:15
a powrót o
Czw 19 Kwi 12
W6 1210 13:45 15:05
Więc nie ma żadnych dwóch godzin przerwy. Samolot ląduje zabiera nowych pasażerów i odlatuje do Katowic. Dlatego pytam czy da się to zrobić? Pozdrawiam

#9 PostWysłany: 31 Mar 2012 20:11 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
Dokładnie, tak jak pisze orfik11. Godziny wylotów z Warszawy też się pozmieniały i nie ma już takiej dłuższej przerwy :(

#10 PostWysłany: 20 Kwi 2012 08:30 

niebieski
orfik11 napisał(a):
Więc nie ma żadnych dwóch godzin przerwy. Samolot ląduje zabiera nowych pasażerów i odlatuje do Katowic. Dlatego pytam czy da się to zrobić? Pozdrawiam

Wczoraj leciałem, da się to zrobić bo nam się udało, choć moment stresu był, ponieważ musieliśmy jeszcze raz przechodzić kontrole bezpieczeństwa, a kolejka była dość długa.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości