Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lut 2011 00:57 
Awatar użytkownika

Tak jak w temacie poszukuje jakiegoś taniego lotu. Jestem z Wrocławia ale gdyby nadarzyła się okazja to wylot z Katowic nie stanowi większego problemu, miejsce docelowe to Lanzarote lub Fuertawentura. Generalnie namierzylem takie o to polączenie:

Katowice >> Madryt Wt 20.09.2011 -> odlot: KTW 15:25 przylot: MAD 19:00 price: 179 PLN Wizzair
Madryt >> Lanzarote 21.09.2011 -> odlot: MAD 07:35 przylot: ACE 09:20 price: 28,47 E Ryanair
Lanzarote >> Madryt 01.10.2011 -> odlot: ACE 08:20 przylot: MAD 12:05 price: 28,47 E Ryanair
Madryt >> Katowice 01.10.2011 -> odlot: MAD 19:35 przylot: KAT 22:50 price: 269 PLN Wizzair

W sumie wyszło ok. 700 zł za bileciki, rozumiem że w tą stronę nocka na lotnisku lub w hoteliku to nieodzowny element takiej wycieczki :) ? Mam świadomość nie doskonałości tej trasy i ceny za bileciki dlatego zwracam się do was z prośba o podsuniecie jakiejś alternatywy łapiącej się w w/w ramy :) I mam jeszcze jedno pytanie jest sens teraz już klepać taki wyjazd (mieć sprawę z głowy co generalnie bardziej mi odpowiada) czy oczekiwać niższych cen (jeśli tak to kiedy ? ). Z góry thx za wszelkie cenne rady :)

P.S. Wiem że jeszcze opcja przez Bruksele Ryanairem była i generalnie nie mogłem zgrać powrotu bez przesiadywania nocki w terminalu natomiast można by wylot podmienic zamiast z Katowic to z Wrocka przynajmniej nie musial bym daleko na lotnisko jechać :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 02 Lut 2011 01:00 
Awatar użytkownika

niebieski
esox napisał(a):
Tak jak w temacie poszukuje jakiegoś taniego lotu. Jestem z Wrocławia ale gdyby nadarzyła się okazja to wylot z Katowic nie stanowi większego problemu, miejsce docelowe to Lanzarote lub Fuertawentura. Generalnie namierzylem takie o to polączenie:

Katowice >> Madryt Wt 20.09.2011 -> odlot: KTW 15:25 przylot: MAD 19:00 price: 179 PLN Wizzair
Madryt >> Lanzarote 21.09.2011 -> odlot: MAD 07:35 przylot: ACE 09:20 price: 28,47 E Ryanair
Lanzarote >> Madryt 01.10.2011 -> odlot: ACE 08:20 przylot: MAD 12:05 price: 28,47 E Ryanair
Madryt >> Katowice 01.10.2011 -> odlot: MAD 19:35 przylot: KAT 22:50 price: 269 PLN Wizzair
Do wrzesnia jeszcze kupa czasu! Te bilety bedzie mozna kupic na oko 60-70% taniej, ale w odpowiednim czasie - kolo czerwca-sierpnia! :)

Cytuj:
W sumie wyszło ok. 700 zł za bileciki, rozumiem że w tą stronę nocka na lotnisku lub w hoteliku to nieodzowny element takiej wycieczki :)
Zależy co lubisz - jedni wybieraja hotel, inni spia na lotnisku, jeszcze inni rozstawiaja namiot przed. Nawet nie spać można. Kwestia gustu :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lut 2011 01:26 
Awatar użytkownika

Dla początkujących poradnik http://www.fly4free.pl/lecisz-samolotem ... -pasazera/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lut 2011 04:10 

Dokladnie! Trzeba troszke poczekac. W zeszlym roku lecialem przez londyn. I sama podroz wyniosla mnie 500PLN. Tez nie jest to szal bo mozna za ta kase miec jeszcze hotel :)
Ja "nocke" spedzilem w Londynie zwiedzajac sobie nad ranem puste ulice :) Nawet takie miasto jak Londyn "spi" choc bardzo krotko :P A spac to mozna w samolocie. Z Londynu lot trwa 4 godziny ponad wiec jest sporo czasu :)
Powodzenia!

#5 PostWysłany: 02 Lut 2011 10:53 

niebieski
Do września Te ustalenia mogą być nieaktualne ;) Terminy, godziny lotów mogą się zmienić. Jeśli już miałbyś sobie zaprzątać głowę to poczytaniem czegoś o Lanzarote (choć wyspa nie jest wielka) Tak jak Ci pisali koledzy, biletami zacznij interesować się w okolicy lipca sierpnia, może czerwca. Kupowanie biletów z takim wyprzedzeniem zwłaszcza na trasę z przesiadką mija się z celem. Jeśli chodzi o ceny to 300 złotych to będzie max co dasz. Obserwuj regularnie stronę, forum na pewno jakaś propozycja się trafi bo Kanary to chyba drugi po Maroku najpopularniejszy kierunek ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lut 2011 14:08 

HON fly4free
Na Lanzarote, statystycznie, jest najtaniej polecieć z wszystkich wysp. 700 zł to jest kupa pieniędzy, zdecydowanie nie warto tyle wydawać. Jako przykład napiszę, że intensywnie skanowałem ten kierunek (KRK/KTW - ACE) jakieś 2-3 tygodnie temu, z terminem lotu w lutym i były bilety po 186 zł w obie strony. Owszem, było to połączenie z dwoma przesiadkami, ale np. w pierwszą stronę było osiągalne w jeden dzień, powrót praktycznie zawsze oznaczał jakąś noc "na lotnisku" (niekoniecznie oczywiście dosłownie, bo można w hotelu). Z jedną przesiadką ceny osiągalne były w granicach 300-400 zł. Wszystko co powyżej uważam za zbędne przepłacenie. Tak więc jeśli chodzi o wrzesień, to jeśli będziesz "trzymał rękę na pulsie", to na pewno 1-2 miesiące wcześniej upolujesz coś o połowę tańszego niż 700 zł.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lut 2011 15:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Zdecydowanie poczekaj, Lanzarote jest tania, właśnie wróciłam. Bilety w obie strony kupowane 3.12 na dzień 22.01 Ryanaem kosztowały mnie na cztery osoby bez bagażu rejestrowanego ale z "haraczem" - nie zdążyłam odebrać karty PrePaid - 1050zł, lecieliśmy przez Hahn, dolot z katowic na 4 osoby 400zł, wzięłam nocleg w obie strony - zima, ryzyko spóźnień, więc z małymi dziećmi woleliśmy dołożyć i się przespać w ludzkich warunkach.
Hahn mimo noclegu wychodziło najtaniej jako przesiadkowe, lot kontynuacyjny następnego dnia, więc mega bezpiecznie, nocleg tranzytowy na 4 osoby 40Euro.

Plus tydzień apt z booking com za 600zł i wynajęcie auta (104Euro za tydzień i benzyna tańsza niż w Polsce).
Polecam - pięknie, ciepło w styczniu nawet dzieci się kąpały w oceanie, ceny "na mieście" porównywalne z polskimi, ceny w większych marketach też.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lut 2011 23:55 
Awatar użytkownika

Dzięki wszystkim za cenne rady :) faktycznie na razie odpuszczam i wracam do tematu w czerwcu/lipcu :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości