Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Kwi 2011 22:16 
Awatar użytkownika

Planuję podróż w tamtym kierunku w okresie wylot 8 grudnia - powrót po 2 stycznia +/1 tydzień.
Będę raczej leciał z większym bagazem ale nie widze problemu, żeby się przetransportować na inne lotnisko lub spędzić na nim noc.
Z tego co znalazłem na necie to najczęściej wybierana trasa biegnie z Madrytu lub Frankfurtu przez Buenos Aires. Ceny takich lotów są jednak dość wysokie i szukam jakiejś innej opcji.
Zastanawiałem się nad skorzystaniem z którejś z cyklicznych propocji lufthansy do Kolumbii ale co dalej? Nie mam żadnych stron czy programów w stylu skyscanner albo azoulon, która by zawierała loty w tamtym rejonie...

Możecie mi jakoś pomóc? Albo chociaż podpowiedzieć jak szukać?

Z góry dzięki
Łukasz
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 03 Kwi 2011 22:26 

niebieski
Sprawdź sobie na mapie odległość między Bogotą a Ushuaia i zejdź na ziemię. Do Ushuaia nie da się tanio dolecieć, to jest koniec świata, zresztą nic tam ciekawego nie ma.. Jeśli już bardzo chcesz to nic oglądać, to szukaj biletu do Buenos Aires, następnie liniami Sky Airlines z Buenos do Santiago de Chile i dalej tymi samymi liniami do Punta Arenas. Z Punta Arenas do Ushuaia za jakieś złodziejskie pieniądze lata bodaj LAN i DAP, ale można autobusem jechać. IMO taniej niż za 4000-4500zł RT tego się zrobić nie da.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Wrz 2011 15:01 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 374 093
Krajów: 49 / 22.9%
Widzę że temat Ameryki Południowej nie jest zbyt często poruszany.
Kupiłem w dość atrakcyjnej cenie bilet w Lufthansie na styczeń 2011 Katowice/Buenos A./Katowice za 2400 zł.
Proszę o podpowiedz dotyczącą lotu z Buenos Aires do Ushuaia.
Może ktoś z Was latał na tej trasie chilijskim LAN-em? Czy oni miewają jakieś promocje?
Lot na dzień dzisiejszy w jedną stronę to wydatek ok. 700-750 zł. Dosyć drogo! Czy może znacie
inną opcje dostania się na Ziemię Ognistą?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2011 21:34 

Odswieze temat, bo tez poszukuje jak najtanszego polaczenia na tej trasie (buenos Aires - Ushuaia) w styczniu 2012. Durmitor - rozumiem, ze rok zle wpisales i tez tam bedziesz za 2 miesiace? A kiedy sie dokladnie wybierasz? Ja 11 stycznia laduje w Argentynie :).
Zdaje sobie sprawe, ze duzo taniej jak 700 pln za lot nie bedzie, ale moze ktos zna dobrych posrednikow, u ktorych mozna te 50-100 pln zaoszczedzic lub ewentualnie w tej cenie zalapac sie na jakis darmowy hotel? Jazde autobusem sobie odpuszczam, bo choc super wygodna to jednak trwa niemal 2 doby :(.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Lis 2011 18:13 
Awatar użytkownika

My lądujemy w Buenos dwa tygodnie później. Oczywiście chodziło o styczeń 2012. Plan jest taki: że po jednym dniu pobytu w stolicy lecimy LANem do Ushuaii na 3-4 dni (jakiś krótki trekking w P.N.Tierra del Fuego) a później małymi odcinkami przesuwamy się na północ przez całą Patagonie (raczej podróżując autobusami). Ograniczymy się tylko do południa Argentyny. Głównie planujemy góry i trekking. Bilet będzie ciężko kupić poniżej 700zł. Z tego co się zorientowałem, koszt podróży autobusem niewiele jest niższy od kosztów lotu samolotem a traci się sporo czasu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lis 2011 20:37 

Widze, ze mamy niemal identyczne plany - gory + trekking :) My tez planujemy lot samolotem na poludnie, a pozniej powolne przebijanie sie na polnoc droga ladowa (autobusy, a moze rowniez jakies wynajecie samochodu w ciekawych rejonach, choc to w zaleznosci od cen).
Co do cen biletu na samolot udalo mi sie na chwile obecna jedynie stwierdzic, ze bardziej sie oplaca kupno w dolarach niz w euro - widac maja jakis inny przelicznik. Poszukam jeszcze cos u posrednikow jesli mi sie uda znalezc. A Wy juz te bilety kupiliscie?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lis 2011 21:00 
Awatar użytkownika

Bilety kupione ponad miesiąc temu, bezpośrednio na stronie LANa. Niestety, trochę przepłacone (wtedy był najwyższy kurs euro). To będziemy podróżować waszym śladem. Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość