Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska - Portugalia
#1 PostWysłany: 27 Cze 2014 23:28 

• Katowice, Warszawa (dopuszczalne inne miasta)

Dokąd
  • Porto, Faro, Lizbona

Data wylotu
  • 01.08.2014

Data powrotu
  • 15.08.2014

Długość pobytu
  • 14

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • Tam Katowice -> Dortmund 01.08 588 zl 4 osoby z bagażami (2 duże sztuki) / Wizzair Dortmund -> Faro 01.08 520 euro 4 osoby z bagażami (2 duże sztuki) / Ryanair Powrót Porto > Barcelona 15.08 303 euro 4 osoby z bagażami (2 duże sztuki) / Ryanair Barcelona > Katowice 15.08 340 euro 4 osoby z bagażami (2 duże sztuki) / Wizzair W sumie 1356 zł na osobę za cały przelot w 2 strony.

Dodatkowe informacje
  • Zależy nam na przylocie do jednego z miast i powrót z innego
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 27 Cze 2014 23:42 
Awatar użytkownika

Enter Air, Warszawa-Faro, wylot 08.08 - 549 PLN / os. z bagażem rejestrowanym.

Powrót 15.08 lub 22.08 tyle samo, ale w sumie odpada, skoro zależy wam na powrocie z innego miasta. Nie wiem też, czy jesteś flexy z datami :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Cze 2014 07:46 

Dzięki za wskazanie - wnioski urlopowe złożone i zaakceptowane w określonym terminie, więc może być zmiana terminu +/- 2/3 dni

-- 28 Cze 2014 08:13 --

dji napisał(a):
Enter Air, Warszawa-Faro, wylot 08.08 - 549 PLN / os. z bagażem rejestrowanym.

Widzę że jest też w tej cenie na 01.08 więc to by nam pasowało. Ale oczywiście jak ktoś ma jakąś inną propozycję to będę wdzięczny
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Cze 2014 17:54 

Mi ten charter wyszedł najtaniej, bez kombinowania z bagażem. Polecam po przylocie kupić bilet autobusowy do Porto, przespać się w busie i jechać w dół kraju, po drodzę zaliczając min. Sintrę, Lisbonę.
Na południu Sagres jako dobra baza wypadowa na wybrzeże.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 30 Cze 2014 11:37 

Aimar napisał(a):
Mi ten charter wyszedł najtaniej, bez kombinowania z bagażem. Polecam po przylocie kupić bilet autobusowy do Porto, przespać się w busie i jechać w dół kraju, po drodzę zaliczając min. Sintrę, Lisbonę.
Na południu Sagres jako dobra baza wypadowa na wybrzeże.

Nie rozumiem za bardzo co masz na myśli - przecież ten przelot z enter air jest do Faro
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lip 2014 12:53 

To może łopatologicznie, abyś zrozumiał:

1. Lecisz do Faro, po przyjeździe idziesz na rybkę, idziesz na dworzec, kupujesz bilet autobusowy do PORTO, jedzie się ok 9h, mozna się wyspać w wygodnym busie (nie płacisz w tym czasie za nocleg).
Zaczynasz swoją wędrówkę po Portugali po drodze zaliczając wspomniane przeze mnie miasta - poruszasz się na południe, by finalnie skończyć wojaże w punkcie przylotu. Paniał?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lip 2014 13:41 

Dodam, że z powodu bagażu rejestrowanego w grę wchodzą by to miało cenowo sens loty bezpośrednie lub tradycyjnymi przewodnikami np. LOT do, z Lizbony
 PM off  

#8 PostWysłany: 08 Lip 2014 13:38 

Aimar napisał(a):
Lecisz do Faro, po przyjeździe idziesz na rybkę, idziesz na dworzec, kupujesz bilet autobusowy do PORTO, jedzie się ok 9h, mozna się wyspać w wygodnym busie (nie płacisz w tym czasie za nocleg).

Możesz podać, ile kosztuje bilet autobusem z Faro do Porto? Chodzi o przewoźnika Rede Expressos? Mam problem w tej chwili z ich stroną internetową. Sprawdziłam pociągi, wyszło mi, że IC jedzie się ok 6-8h i bilet kosztuje ok 41-48 EUR.

-- 08 Lip 2014 12:50 --

Nie tworzę nowego wątku, bo jest b. podobny, ale gdyby co, mogę założyć nowy.. Już długo (od marca chyba) obserwuję dość regularnie loty do Portugalii, no i niestety zawaliłam sprawę. Nie zdecydowałam się na kupno, gdy bilety kosztowały w miarę (wydawało mi się, że znajdę coś lepszego), a teraz nic przyzwoitego nie mogę znaleźć.

•Polska (najlepiej Poznań, Wrocław, Warszawa), ale też Berlin

Dokąd
•Porto (najlepiej), ew. Lizbona, Faro

Data wylotu
•17.07.2014

Data powrotu
•03.08.2014

Długość pobytu
•co najmniej 14 dni, ale najchętniej całość w podanym terminie

Bagaż
•Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
•2

Sam znalazłem
• Przez azair w tej chwili bilet do Porto kosztuje ok 700 zł, na wypatrywanej trasie przez London bilety są już wykupione. Powrót na trasie Faro - Polska/Berlin w podobnej cenie albo i droższej, niestety... Wygląda na to, że najkorzystniej wychodzi bilet czarterowy, ale szkoda mi kilku dni, bo wyjazd z czarterem byłby równo 14 dni + dojazd pociągiem/busem/Ryanair z Faro do Porto.

Dodatkowe informacje
•Wycieczkę planujemy zacząć w Porto i skończyć w Faro.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 2 gości