Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lis 2017 23:53 

Dokąd
  • Kapsztad (RPA)

Data wylotu
  • 29.09.2018

Data powrotu
  • 07.10.2018

Długość pobytu
  • 7

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 3

Sam znalazłem
  • skyscanner WAW - CPT 2400zł

Dodatkowe informacje
  • Witam.

Mam taką małą prośbę, potrzebowałbym pomocy w znalezieniu najtańszego połączenia do Kapsztadu, samemu udało mi się jeszcze znaleśc połączenie ze Sztokholmu za 2000zł ale ciężko się tam dostac w rozsądnych cenach (no chyba ze uda wam się coś wymyślic), wiec na razie mi się to nie kalkuluje, co do daty wylotu i powrotu to może byc elastyczny, wylot od 29.09(sobota)< ale powrot musi byc max 14.10(niedziela) czas pobytu 7dni jak dojdzie +1/2 dni też nic sie nie stane.
    I jeszcze mam pytanie, kiedy najlepiej rezerwowac taki lot 11 miesięcy przed wylotem czy lepiej się wstrzymac i poczekac tak do 9,6,3 miesiecy.

Pozdrawiam i mam nadzieje że pomożecie coś mi znaleśc.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 27 Lis 2017 22:57 

niebieski
Z Wiednia za ok. 2000 zł

Załączniki:
CPT.JPG
CPT.JPG [ 143.25 KiB | Obejrzany 2052 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lis 2017 18:36 

Mi w tamtym roku udało się kupić bilet do Kapsztadu za 1800 zł
Linie Qatar airways
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lis 2017 19:06 

niebieski
CZEKAJ. Ustaw jakis alert na wyszukiwarkach.
I przegladaj strone glowna/forum f4f.
Cos sie trafi bo loty dopiero na jesien 2018.
Nie ma sensu ladowac sie od razu w loty z dalszych lotnisk za 2k. Tym bardziej, ze linie tez nie powalaja.

A w podobnych cenach lepiej miec porzadne linie niz Ethiopian.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Lis 2017 10:04 

srebrny
Ja szukam na luty i generalnie ciężko jest zejść poniżej 2,5k dla OJ - tzn. WAW - CPT - JNB - WAW.

Można kombinować z różnymi wylotami z Włoch/Belgii/Szwecji itd, ale nadal się to średnio zamyka.
Turkishem przesiadki z WAW są za długie i godziny nieodpowiednie (przesiadka w połowie nocy).
Qatarem przesiadka w DOH też średnia (środek nocy).

Najlepiej wychodzi WAW - MUC (40 minut na przesiadkę, więc nawet szansa na odszkodowanie przy opóźnieniu) - CPT Lufthansą, a powrót z JNB przez ZRH Swissem (55 minut przesiadki).

Przylot na rano, wylot wieczorem. Idealne dla kogoś kto pracuje ;) Niestety cena zabójcza - ponad 4500 per pax.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Lis 2017 21:08 
Awatar użytkownika

Sprawdź jeszcze z Hiszpanii albo Portugalii może coś podpasujesz w datach
Ale z drugiej strony za kilkaset PLN masz więcej czasu na samą podróż
Czy warto.....
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Lis 2017 00:35 

Dzięki za wszystkie sugestie, Hiszpania i Portugalia raczej odpadają, puki co to Wiedeń wydaje się najlepszy i w miare tanio mozna dojechac pociągiem(czasu nie licze bo to ok 8 godz) z Berlina, ale poczekam jeszcze na Nowy Rok moze coś ciekawego wyskoczy. Jeszcze raz dzięki i czekam dalej na jakieś ciekawe pomysły.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Lis 2017 00:54 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Ja lecę w lutym 2018 ze Sztokholmu do Kapsztadu (przez Addis Abeba) liniami Etiopian Airlines. Sprawdź, może mają dobrą ofertę na październik. Można lecieć też z Oslo (jest międzylądowanie w Sztokholmie).
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Lis 2017 08:52 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
I właśnie z Oslo wychodzi najtaniej. Nieco drożej - ok. 1900 multicity z wylotem z OSL i powrotem do VIE.

Załączniki:
osl_cpt.png
osl_cpt.png [ 16.1 KiB | Obejrzany 1784 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Gru 2017 09:58 

srebrny
Podbijam wątek, bo pojawiły się loty GVA - JNB za 1090zł RT. W jedną stronę jest szybka przesiadka, w drugą trochę za długa i nie mam pomysłu jak to zbić w rotacji z Saudi. Jakieś pomysły?

Oczywiście kupowalne, bo było na SG. To, że Saudi jest dry to mi akurat nie przeszkadza, a wylot z GVA idealnie pasuje. Matrix niestety nie radzi sobie z wyszukiwaniem multi, bo nie łączy GVA z niczym innym, zawsze daje RT z tego samego miasta.

Załączniki:
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG [ 81.8 KiB | Obejrzany 1558 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości