Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Gru 2012 16:04 

Witam,

Od dawna myślałem o jakiejś ciekawej wycieczki na ferie i w końcu na forum przeczytałem o tanich przelotach z zachodu Europy na Wyspy Kanaryjskie. Chcę lecieć na 5 dni, 4 noce, aby wyszło jak najtaniej. Termin między 27.01 a 10.02. WizzAir posiada tanie loty w tym okresie do np. Charleroi i Bergamo, ale nijak nie da się z tego ułożyć interesującej mnie podróży. Myślicie, że ceny biletów w pasujących mi terminach mogą jeszcze spaść niżej? A może w Ryan Air polecę taniej? Chciałbym się zamknąć w 1000zł za całość, czyli na loty mogę przeznaczyć ok. 400zł+60zł za dojazd na lotnisko. Interesują mnie lotniska w Modlinie, Łodzi, Wrocławiu, Katowicach, Krakowie i ew. Poznaniu.

I druga sprawa, czy dziewiętnastoletnia osoba z ośmiomiesięcznym stażem ma szanse wypożyczyć samochód na miejscu na polskim prawie jazdy?
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 14 Gru 2012 17:49 

niebieski
KTW - BCN 31.01 13:15-15:55 107 zł (Exclusive 62 zł) Wizz
BCN - ACE 31.01 21:35-23:55 23 euro x 4,2 = 96,6 zł Ryan

ACE - STN 5.02 12:20-16:45 55 euro x 4,2 = 231 zł Ryan
LTN - KTW 6.02 8:15-11:35 8,5 funta (Exclusive 1 funt) x 5,15 = 43,75 zł Wizz

Całość za 478 zł (liczone bez Exclusive).

Tańsza powinna być opcja Modlin-Eindhoven dojazd do Dusserdolfu-Lanzarote-Stansted dojazd do Luton-Katowice, ale tu więcej kombinowania.

Noclegi na Lanzarote są raczej dość tanie, tylko nie wiem czy dla 1 osoby. Jeśli lecisz np. w 4 osoby to za 5 nocek (bo akurat tak tu wyszło) jesteś w stanie zmieścić się w 200 zł za nocleg od osoby np. w Apartamentos Teneguía.

Co do wypożyczenia samochodu to nie wiem jak jest, ale gdzieś czytałem że na Kanarach mają dość liberalne podejście do tej kwestii więc jest spora szansa, że się uda.

A i jeszcze jedno, jeśli leci Was np. 4 osoby to w tym wypadku bardziej się opłaca wykupić Exclusive (czy tam Discount po zmianie nazwy) Wizza, kosztuje to 130 zł, a w tym wypadku daje sporą oszczędność.

#3 PostWysłany: 14 Gru 2012 18:26 

Właśnie chodzi o to, że docelowo mają być 4 noce. Ale takiej opcji nie zauważyłem, widzę, że można jeszcze kombinować, za co też teraz się zabieram. Prześledzę wszystkie możliwe konfiguracje, co pewnie zajmie mi parę godzin. Oby tylko za tydzień czy dwa nie okazało się, że pojawią się tańsze bilety.

Wybieramy się co najmniej we dwoje, najchętniej na Teneryfę, a potem może promem na inną wyspę, jeżeli będzie korzystna opcja odlotu.

Zamierzam też poprosić kogoś z forum o kupienie biletów z Wizz Exclusive.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Gru 2012 00:07 

Cześć

Też szukam jakiegoś w dobrej cenie lotu na Kanary w lutym. Fajnie jakby to było w cenie jak ostatnio na styczeń. Zastanawiam się jednak czy nie lepiej będzie poczekać i z dnia na dzień kupić lot na L'turze z opcji Super last minute i polecieć np z Lipska czy Berlina. Na dzień dzisiejszy można już polecieć do LPA za 99 EUR RT , bez przesiadek i z dużym bagażem ale to niestety teraz.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość