Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Cze 2018 12:02 

• Najlepiej Śląsk, jak trzeba WWA, Berlin, Praga

Dokąd
  • Miami lub FLL, NY, Los Angeles, San Fransisco

Data wylotu
  • 15.10.2018

Data powrotu
  • 30.11.2018

Długość pobytu
  • 10-14 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 1500 zł. norwegian / os / podreczny

Dodatkowe informacje
  • Czesc,

Bylem rok temu juz w podobnym okresie w USA. Lecialem norwegianem do Miami, tam pare dni, pozniej pare dni NY. Fajne polaczenie, bo cieplo i wypoczynek na florydzie, pozniej pare dni zimna w NY, ale warto. W tym roku chcialbym temat powtorzyc. Szukam biletow do USA, moze byc tak jak poprzednio. Lot do Miami, powrot z NY, lub lot do jakiej kolwiek innej ciekawej lokalizacji, powrot moze byc z innej, znajde sobie polaczenie wewnatrz. Biore pod uwage Miami <3 <ciepło>, NY zwiedzanie, Los Angeles i Las Vegas oraz San Fransisco, bo nie bylem i nie mam porownania. Raczej omijam Boston i Waszyngton, chyba ze bedzie sugestia, ze tez warto zwiedzic. Chcialbym aby podrzoc byla najlepiej od polowy pazdziernika a konczyla sie w listopadzie. Max 10-14 dni na koncu. To co znalazlem to 1500 zl z podrecznym norwegianem lot do FLL powrot z JFK.

Gdzie jeszcze mozna szukac? Promocja WOW air srednio mi lezy, dojazd z Katowic do Berlina, lot 31 godzin z miedzyladowaniem no i te loty na tydzien - nie siedzi mi to. Gdzie jeszcze grzebac, zeby w tym terminie cos znalezc? Czy w ogole mozna taniej, czy nie zastanawiac sie i brac?

Dzieki za sugestie, pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 02 Cze 2018 14:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Nowego Jorku dostaniesz się najtaniej z Brukseli.
Dowolne terminy w tym przedziale co zaznaczyłem za poniżej 1300 zł cywilizowanymi liniami.
Chociaż musisz też doliczyć lot do BRU lub CRL (Ryanair) więc ostatecznie pewnie wyjdzie ci drożej niż Norwegianem ale komfort bez porównania.

Jak ci zależy tylko na cenie to uważam, że z Polski taniej niż za 1500 zł nie znajdziesz, wieć ja bym brał.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Cze 2018 16:20 

Hej

Moglbys rozwinac temat? Nie jestem wytrawnym podroznikiem, raczej dotychczas zwiedzilem europe liniami low costowymi. Rok temu wybralem norwegiana, bo byl w miare tani, byl z Krakowa (jestem z Katowic), dodatkowo mialem cale polaczenie na jednym bilecie, tzn KRAKOW-OSLO-FLL, NYC-OSLO-KRK. Nie wykluczam lotow z Brukseli, ale prosze o rozwiniecie tematu :) Czym rozni sie lot norwegianem od tych lepszych linii? Jest jakis serwis, czy punkty milowe, czy o jakim proficie piszesz? Jakimi liniami szczegolnie powinienem sie zainteresowac, zeby znalezc wlasnie takie loty 1300-1500 z BRU lub CRL? Rzucisz moze jakas propozycje?

Pozdrawiam, dzieki
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Cze 2018 21:31 
Awatar użytkownika

niebieski
No musisz pokombinować jest dużo opcji. Ja szukam zwykle na momondo.pl albo skyscanner.pl
Poprostu jakiś czas temu odkryłem, że z Europy to właśnie z Brukseli są najtańsze loty do Nowego Jorku ("normalnymi liniami").
I ta normalnośc polega właśnie na tym że masz jedzenie i picie na pokładzie, nie dopłacasz za bagaż i właśnie zbierasz punkty.
Norwegianem nigdy nie leciałem więc nie mogę się wypowiedzieć ale leciałem LOTem, Brussels Airlines i AirCanada na tej trasie i całkiem znośnie te prawie 8h.

Za 1300 zł można np. tak:
17 paź 12:00 - 18:30
28 paź 20:55 - 13:10(+1)

Załączniki:
fly4free forum.PNG
fly4free forum.PNG [ 35.29 KiB | Obejrzany 1556 razy ]
 Profil Relacje PM off
RudolfValentino lubi ten post.
RudolfValentino uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 03 Cze 2018 07:15 

Hm.. dziekuje za propozycje musze je przemyslec :) Zastanawiam sie, czy to faktycznie ma sens. Na strone norwegiana na pewno bliskosc lotniska oraz to, ze jedna przesiadka. Tutaj musze sie dostac do Brukseli, pozniej i tak czeka mnie jeszcze jedna przesiadka w Madrycie. Stad pytanie, czy wlasnie ten posilek ma sens, kiedy mam o wiele dluzszy lot z kombinacjami. Punkty hmm... moze i tak, tylko ze ja praktycznie latam raz w roku innymi niz tanimi liniami, tylko wakacyjnie cos odleglego, takze o zbieraniu punktow i tak nie ma mowy. Jedynie ten bagaz w cenie na plus, ale to tez kwestia gustu, jak polece do Miami to i tak bagaz zbedny, pare tshisrtow i do przodu :) Jedynie na powrot z NY by sie przydal, zeby przytachac maslo orzechowe JIF, pare czekolad i jakies zakupy z outletow :D

Nie mniej, dzieki wielkie za propozycje, wiem gdzie teraz szukac, pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości