Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Sty 2013 20:24 
Awatar użytkownika

Witam. Dopiero dzisiaj trafiłem na to forum. Jednak wiem, że zagoszczę tu na dłużej, bo nie miałem pojęcia że są tacy ludzie, którzy potrafią wykorzystać dosłownie wszystkie promocje, żeby zwiedzać świat za grosze! :o

Ja mam lecieć 20-go lutego ze znajomym do RZYMU i chcemy wracać 25-go. Wiem, że trochę zaspaliśmy z bookowaniem biletów, ale może udałoby się coś znaleźć? Znalazłem taką opcję za 852zł (za 2 osoby)...

Chcielibyśmy zabrać tylko wspólny 1 bagaż w ramach oszczędności, chyba że polecacie spakowanie się w bagaż podręczny? :D

Pozdrawiam

EDIT: wylatywać mogę z Katowic lub Krakowa. :oops:

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
Krajów: 10 / 4.7%
niebieski
Revan napisał(a):
Witam. Dopiero dzisiaj trafiłem na to forum. Jednak wiem, że zagoszczę tu na dłużej, bo nie miałem pojęcia że są tacy ludzie, którzy potrafią wykorzystać dosłownie wszystkie promocje, żeby zwiedzać świat za grosze! :o

Ja mam lecieć 20-go lutego ze znajomym do RZYMU i chcemy wracać 25-go. Wiem, że trochę zaspaliśmy z bookowaniem biletów, ale może udałoby się coś znaleźć? Znalazłem taką opcję za 852zł (za 2 osoby)...

Chcielibyśmy zabrać tylko wspólny 1 bagaż w ramach oszczędności, chyba że polecacie spakowanie się w bagaż podręczny? :D

Pozdrawiam

EDIT: wylatywać mogę z Katowic lub Krakowa. :oops:

Na jakie loty patrzyłeś, że wyszło Ci 852 zł? Z Katowic wylot 20 lutego i powrót 24 masz za 478,6 zł. To jest Ryanairem, więc możesz wziąć bagaż podręczny 55x40x20cm i powinnien Ci on w ZUPEŁNOŚCI wystarczyć na 4 dni. Na latam z takim bagażem na 2 tyg.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:17 
Awatar użytkownika

Dziękuję bardzo Astrid:) Z jakiej wyszukiwarki korzystałaś? Mogłabyś podać mi jakiś link do tej oferty? Byłbym baaaardzo wdzięczny :)

#4 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Revan napisał(a):
Dziękuję bardzo Astrid:) Z jakiej wyszukiwarki korzystałaś? Mogłabyś podać mi jakiś link do tej oferty? Byłbym baaaardzo wdzięczny :)

Zawsze szukaj bezpośrednio na stronach przewoźników, bo wtedy jest najtaniej.
W tym przypadku http://www.ryanair.com/pl

Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
Krajów: 16 / 7.5%
niebieski
Revan napisał(a):

Jest płatna, komercyjna - Azuon się nazywa. Wielu z nas ma subskrypcję więc możemy szukać. Nie chodzi o banalne sprawdzenie ceny lotu KTW - CIA bo to sześciolatek na stronie Ryana czy Wizza sprawdzi. Czasem taniej wychodzi (!) lecieć z Katowic do Londynu i stamtąd do Rzymu :)

Tu masz przykład działania Azuona.

Załączniki:
ScreenShot002.jpg
ScreenShot002.jpg [ 18.94 KiB | Obejrzany 597 razy ]

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Lot, który wspomniałam jest z Krakowa, a nie z Katowic. Wybacz pomyłkę.

Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Obawiam się że z Krakowa możesz mieć problem :) Mi Azuon nic nie znalazł.

Aha, gdy nie masz "członkostwa" w wizz discount, to ceny będą wyższe. Wtedy bardziej opłaci się wybrać droższe loty Ryanem, tańsze wizzam i kupować przy pomocy forumowiczów.

Pełen screen:

Załączniki:
ScreenShot003.jpg
ScreenShot003.jpg [ 178.1 KiB | Obejrzany 586 razy ]

Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:43 
Awatar użytkownika

Astrid napisał(a):
Lot, który wspomniałam jest z Krakowa, a nie z Katowic. Wybacz pomyłkę.

Jedyne co, to mogę dziękować za pomoc :roll: No właśnie skapłem się, bo z Katowic nie ma lotów do Rzymu. Znalazłem taki lot za 492.80 PLN dla dwóch osób..;)

cieplix napisał(a):
Jest płatna, komercyjna - Azuon się nazywa. Wielu z nas ma subskrypcję więc możemy szukać. Nie chodzi o banalne sprawdzenie ceny lotu KTW - CIA bo to sześciolatek na stronie Ryana czy Wizza sprawdzi. Czasem taniej wychodzi (!) lecieć z Katowic do Londynu i stamtąd do Rzymu :)

Tu masz przykład działania Azuona.

Cieplix, ten lot, który podałeś za 180,90zł (jak mniemam dla jednej osoby), to trzeba mieć jakieś członkostwo w klubie WizzAir? Do dnia dzisiejszego nie miałem z tym wszystkim styczności, dlatego na tym się nie znam... Czyli ktoś przykładowo może pomóc mi z forum w zakupie tańszych biletów?:) Jak to jest? I w ogóle z Katowic mi o wiele bardziej pasuje, bo właśnie w nich mieszkam.:) Dzięki że napisałeś w tym temacie by mi pomóc!

Ostatnio edytowany przez Revan, 02 Sty 2013 22:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Sty 2013 22:17 

niebieski
Revan napisał(a):
No właśnie skapłem się, bo z Katowic nie ma lotów do Rzymu.

Są, sam w listopadzie leciałem.

Cieplix, ten lot, który podałeś za 180,90zł (jak mniemam dla jednej osoby), to trzeba mieć jakieś członkostwo w klubie WizzAir? Do dnia dzisiejszego nie miałem z tym wszystkim styczności, dlatego w tym kuleję... Czyli ktoś przykładowo może pomóc mi z forum w zakupie tańszych biletów?:) Jak to jest? Dzięki za pomoc!![/quote]

Tamta cena 180 zł to cena z członostwem w WDC, roczna składka to 130 zł, więc na głowę wychodzi 65 zł, więc z moich szybkich obliczeń wynika że i tak się opłaca to członkostwo wykupić. Najlepiej zgłoś się do kogoś w temacie, gdzie ludzie pomagają z kartami bezharaczowymi, pewnie pomogą także w zakupie członkostwa. Przy czym w Wizz jest mały podręczny, więc sam nie wiem jakie masz wymagania i czy Ryan z Krakowa nie będzie dla Ciebie lepszą opcją.

#10 PostWysłany: 02 Sty 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Czyli raczej warto wykupić to członkostwo? A te słynne wszystkie bilety po kilka złotych też są głównie na podstawie cen z WDC? Dzisiaj poczytam "Biblię Pasażera", bo na prawdę chciałbym zacząć podróżować jak tu co niektórzy. :)

A drugie moje pytanie jest odnośnie samej wyszukiwarki Azuon. Płacicie €56.78 za roczne konto, tak? Ciekaw jestem, co macie pokupowane (jesteście właśnie w jakiś klubach?), że osiągacie takie wielkie zniżki i jak głównie szukacie specjalnych ofert...

#11 PostWysłany: 02 Sty 2013 23:34 

niebieski
Jeżeli dasz radę się spakować w mały podręczny to nawet w tym przypadku przy dwóch lecących osobach się to zwraca (przynajmniej tak na oko licząc, bo nie chce mi się prowadzić dokładnych kalkulacji, a piwo czeka), ja robiłem rezerwacje dla pięciu osób i jeszcze bardziej się opłacało, a teraz aż do września mogę sobie jeszcze tanio gdzieś polecieć.

Czasem się trafiają promocje dla wszystkich, ale jeśli ktoś nastawia się na sporo latania, to myślę że WDC to dobra opcja. Choć w Ryanie też można wiele fajnych rzeczy ustrzelić bez żadnego klubu. I tak najważniejszą zasadą przy tanich lotach jest elastyczność. Czyli, że to nie zawsze Ty lecisz tam gdzie chcesz i szukasz oferty, tylko lecisz po prostu tam gdzie akurat jest super promocja. Ja w zeszłym roku do Malmo obróciłem za ok. 10 zł, a Sandefjord za jakieś 25 zł, a z kolei Rzym wiem że mogłem kupić taniej, ale akurat konkretny termin mi pasował więc zapłaciłem coś koło 150 zł.

Co do Azuona to rocznie kosztuje 14.32 Euro, to 56 to do użytku komercyjnego, a nie prywatnego. Ja na razie działam na wersji demo, całkowicie darmowej, oczywiście z pewnymi ograniczeniami, ale w połączeniu z jakimś tam doświadczeniem efekty są satysfakcjonujące i w ciągu przerwy świąteczno-noworocznej już sobie zaplanowałem jakieś 5 wyjazdów takich na 2-3 dni za ok. 200-300 zł gdzie w tych kwotach mam bilety lotnicze, dojazdy komunikacją do centr miast i noclegi.

Przede wszystkim trzeba śledzić stronę i wtedy można polecieć do Japonii za 200 zł :)

#12 PostWysłany: 03 Sty 2013 00:17 
Awatar użytkownika

Zazdroszczę tego Malmö! Nigdy jeszcze nie stanąłem na ziemi szwedzkiej, a to moje marzenie. :) No nic, teraz ja muszę się jakoś wyszkolić w wynajdowaniu ofert. Dzięki wielkie i sam bym ci piwo postawił :p

#13 PostWysłany: 03 Sty 2013 01:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Warto przy okazji wylotu i kupna biletów w wizzair wykupić członkostwo w klubie diskontowym :) Szybko się zwraca. Wykupiłem je w październiku, w listopadzie leciałem do Liverpoolu w cenie 50 zł za pasażera, do Londynu 26 zł / pasażera, Bergamo 28 zł / pasażera i Budapeszt 8 zł za pasażera. Mam kartę kredytową wizz city - dzieki niej nie płacę 18 / 36 zł za płatność za każdy bilet.

W niedzielę lecę na zakupy do Luton (UK) na 7 godzin za 26 zł :) Potem do Rzymu za 28 zł na 2 dni, potem Londyn na cały dzień również za coś w okolicy 30 zł :)

Pi x oko oszczędności na biletach poszły w setki złotych :) A na Wizz discount zrzuciło się 5 osób więc nie było to bolesne - mało tego, pierwszy wypad do Liverpoolu po wykupieniu wizz disc. wyszedł tyle samo (!!!) jak bym kupował bez członkostwa.

Tu na tym forum ludzie bez problemu pomogą Ci dokonać zakupu biletów - nawet na Twoim koncie.

Procedura mniej więcej jest taka - otwierasz sobie konto wizz.com , sprawdzasz ceny biletów które Cię interesują. Dajesz mi znać - ten i ten dzień tyle osób i ich dane osobowe (w Schengen tylko imię i nazwisko - do UK dodatkowo dane z paszportów / DO). Podaną kwotę przelewasz pomagającemu Ci w rezerwacji na jego rachunek - najczęściej mamy kilka banków online - ja np mam inteligo, mbank, alior sync i citi handlowy :) Po dostaniu kasy ktoś w Twoim imieniu rezerwuje Ci bilety płacąc swoją kartą citi wizz. Jak polubisz latanie za grosze to prędzej czy później sam ją sobie wyrobisz :) wiem to z autopsji ;)

Jakbyś był zainteresowany, pisz na priv, ja też mogę pomóc.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości