Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tani lot do Burgas
#1 PostWysłany: 18 Mar 2014 17:01 

Dokąd
  • Burgas

Data wylotu
  • 01.07.2014

Data powrotu
  • 14.07.2014

Długość pobytu
  • 14

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • 1024 zl za osobę, za drogo

Dodatkowe informacje
  • Witam potrzebuje cztery tanie bilety na lot z Polski do Bułgarii konkretnie na lotnisko w Burgas, proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Tani lot do Burgas
#2 PostWysłany: 18 Mar 2014 17:55 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 637
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
musi być konkretnie do Burgas, czy przewidujesz opcję przemieszczania się po Bułgarii?
Jeżeli tak, to masz tanio z Berlina do Sofii.

Z tego co wiem z Poznania bezpośrednio w tym roku nie latają (a szkoda). Daty lekko przesunięte.

easyJet Berlin (Schonefeld) (SXF) Sofia (SOF) Wt, 1 lip 12:10 Wt, 15 lip 16:00 2 h 15 [14 d 1 h] 2 h 10 283,03 PLN
easyJet Berlin (Schonefeld) (SXF) Sofia (SOF) Wt, 1 lip 12:10 Wt, 1 lip 15:25 2 h 15 175,01 PLN
easyJet Sofia (SOF) Berlin (Schonefeld) (SXF) Wt, 15 lip 16:00 Wt, 15 lip 17:10 2 h 10 108,02 PLN

LO + W7 + AB Poznan (POZ)* Bourgas (BOJ)* 1 WAW So, 28 cze 05:45 So, 12 lip 16:55 6 h 15 [14 d 4 h] 2 h 10 693,78 PLN
LOT Poznan (POZ) Warsaw (WAW) So, 28 cze 05:45 So, 28 cze 06:45 6 h 15 118,78 PLN
Wizz Xclusive Warsaw (WAW) Bourgas (BOJ) So, 28 cze 10:00 So, 28 cze 13:00 324,98 PLN
Air Berlin Sofia (SOF) Berlin (Tegel) (TXL) So, 12 lip 16:55 So, 12 lip 18:05 2 h 10 250,02 PLN

#3 PostWysłany: 18 Mar 2014 21:25 

Dzięki wielkie za zainteresowanie. Niestety potrzebuję bezpośrednio do Burgas, nie będę jeździł po Bułgarii, planuję cały pobyt nad morzem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Mar 2014 16:01 

a jest możliwość wynajęcia samochodu w sofii i oddanie go w burgas w tym samym dniu i tak samo w druga strone jak będę wyjezdzal?
bylbym wdzięczny za jakies przydatne linki z tanimi propozycjami
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Mar 2014 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 637
Krajów: 23 / 10.8%
srebrny
Prawdopodobnie tak, zobacz http://www.economycarrentals.com/, http://sofiaairportcarhire.com/

tyle, że kosztuje ze 400 PLN.
Wypożyczasz w Sofii, oddajesz w Burgas.

#6 PostWysłany: 19 Mar 2014 17:09 

A nie taniej polecieć z Berlina Air Bulgaria? Z tego co widzę lot kosztuje circa 370 BGN, czyli jakieś 750 PLN.
Inna polecana opcja do lot do SOF i jazda pociągiem do Burgas. Pociągi są tanie (szczegóły na bdz.bg), choć w sezonie może wystąpić problem z miejscami w klasie drugiej.
 PM off  

#7 PostWysłany: 19 Mar 2014 21:09 

W tym roku na plaże czarnomorskie z Polski to tylko Wizzem z Waw i Ktw. Cena biletów RT z "reklamówką na drogę" sezonie przekracza 1tys zł /os, to jet drogo jak na wczasy bułgarskie. Alternatywą jest z podróż do Sofii z Berlina Txl i Sxf i pociąg do Burgas lub Warny. Do Berlina tanio dostaniemy się PB z wielu miast Polski. Z samej Sofii np. do Burgas odchodzi w sezonie 5 składów pospiesznych i 1 EX. czas jazdy od 6 do 8 godz. Loty Easy Jet z Berlina do Sofii są stosunkowo tanie jak na środek sezonu i np. 29 lip możemy polecieć już za 170 zł.dodając do tego jakieś 50 zł za PB do Berlina i następne 50 zł na pociąg w Bułgarii ,jesteśmy na miejscu za 270 zł, Wizzem w tym czasie polecimy za 449 zł z Katowic lub Warszawy. Jednak cena powrotna to już 600-700 zł. Wracając tą samą trasą,przez Sofię ,cała podróż wychodzi o połowę taniej nawet wykupując na Easy Jet bagaż rejstrowany. Bulgaria Air w dwie strony kosztuje ok 600 zł/os i jest to cena już z bagażem. Biorąc pod uwagę ceny bezpośrednie Wizza w sezonie do Burgas,oraz wykupienie indywidualnie hotelu ,to lepiej wykupić w BP całość i wyjdzie tak samo ,a nawet mniej. Do poł czerwca i po 10 wsześnia taka składanka jest już połowę tańsza od BP.
Koleje Bułgarskie od 9 kw zmieniają rozkład jazdy i podobno ceny mogą być o 5 % wyższe. Jednak w/g cen na dzisiaj przeliczyłem na PLN koszt biletu w dwie strony na osobę, kupionego przez internet ,Sofia-Burgas-Sofia i tak:
1 klasa pospieszny 84 zł
2 Klasa pospieszny 68 zł
1 klasa sypialny 133 zł
2 klasa sypialny 108 zł
 PM off  

#8 PostWysłany: 19 Mar 2014 21:36 
Awatar użytkownika

niebieski
rzeziol napisał(a):
Dzięki wielkie za zainteresowanie. Niestety potrzebuję bezpośrednio do Burgas, nie będę jeździł po Bułgarii, planuję cały pobyt nad morzem.

Za wygodę trzeba płacić o wiele więcej
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Mar 2014 23:09 

ok dziękuję bardzo wszystkim za pomoc, bilety w dwie strony mam tanie z berlina do Sofii, a na miejscu pojadę pociągiem albo wynajmę samochód to nie są aż tak duże koszta i wyjdzie o dużo taniej niż miałbym lecieć do Burgas, tylko będę musiał się przemęczyć w podróży z Sofii do Burgas i z powrotem. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Mar 2014 09:05 

Co do wagonów sypialnych/kuszetek, to zakup stanowi wyższą logistykę i może być źródłem nie lada atrakcji.

Co do jazdy samochodem, to z Sofii do Burgas jest autostrada. Jedzie się przyjemnie i szybko.

Gdybyś potrzebował jakichś informacji o transferze z lotniska na dworzec, daj znać.
 PM off  

#11 PostWysłany: 20 Mar 2014 09:18 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 010 827
Krajów: 78 / 36.5%
niebieski
panlukasz napisał(a):
Co do wagonów sypialnych/kuszetek, to zakup stanowi wyższą logistykę i może być źródłem nie lada atrakcji.

Możesz trochę rozwinąć myśl? Mam zamiar pokonać trasę Burgas - Sofia właśnie w ten sposób.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Mar 2014 10:03 

Żeby kupić bilet na miejsce w wagonie sypialnym/z miejscami do leżenia należy się udać do specjalnej kasy. Znajduję się ona na poziomie -1 (w przejściu podziemnym na perony), chyba po prawej stronie - generalnie jest kasa międzynarodowa. Przyznać trzeba, że jest ona dość dobrze ukryta - miałem to szczęście, że bilety kupowałem z lokalsem u boku, co znacznie ułatwiło cały proces.
Obsługa miła, przy czym nie ma co liczyć na znajomość angielskiego, Bułgarskie Koleje preferują bułgarski i nie ma zmiłuj.
W sezonie letnim bilety kupuje się z wyprzedzeniem, bo pociągi do Burgas i Varny (szczególnie w piątki i niedziele) jeżdżą na full.

W razie braku miejsc sypialnych polecam wycieczkę klasą pierwszą - cisza, spokój i z reguły pustawo.

Jest jeszcze opcja autobusowa - dworzec (avtogara) znajduję się zaraz przy stacji (Centralna ZhP Gara).
 PM off  

#13 PostWysłany: 20 Mar 2014 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Akurat śmigam w drugą stronę. Przylatuję do Burgas, a wylatuję z Sofii. Celuję w nocny pociąg z soboty na niedzielę i trochę mnie zaniepokoiłeś, gdyż ma to być mój nocleg. Wyjazd jest jednak na granicy końca sezonu, więc może nie będzie źle. Orientujesz się może jak wygląda sytuacja z kasami właśnie w Burgas. Też mam rozglądać się za jakąś specjalną? Dworzec nie wydaje się duży.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Mar 2014 12:25 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Krajów: 35 / 16.4%
Zbanowany
niebieski
Sprawdzaliście loty SOF-BOJ i BOJ-SOF ?
papricana lubi ten post.

#15 PostWysłany: 20 Mar 2014 15:51 

irkolo napisał(a):

Prawie wszystkie po 68 LV OW
a jakie świetne godziny na odloty np. Z Sofii o 23,50 a z Burgas o 5,00
 PM off  

#16 PostWysłany: 20 Mar 2014 16:10 
Awatar użytkownika

niebieski
irkolo napisał(a):

Jasne, z mojej perspektywy zwłaszcza poranne połączenie wygląda rozsądnie. Sprawdzam je co jakiś czas, może przypadkiem trafię na super okazję. Preferuję jednak nocny pociąg, który eliminuje konieczność brania noclegu lub szukania miejsca gdzieś na dziko.

Dla osób chcących zrobić jednodniowy wypad do Sofii podczas wakacji w Burgas układ (wylot wczesnym rankiem, powrót późnym wieczorem) BOJ-SOF-BOJ pewnie będzie idealny.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Mar 2014 22:22 

papricana napisał(a):
Akurat śmigam w drugą stronę. Przylatuję do Burgas, a wylatuję z Sofii. Celuję w nocny pociąg z soboty na niedzielę i trochę mnie zaniepokoiłeś, gdyż ma to być mój nocleg. Wyjazd jest jednak na granicy końca sezonu, więc może nie będzie źle. Orientujesz się może jak wygląda sytuacja z kasami właśnie w Burgas. Też mam rozglądać się za jakąś specjalną? Dworzec nie wydaje się duży.

Z soboty na niedzielę nie powinno być problemu.
W Burgas szczerze mówiąc nie byłem, ale nie sądzę, żeby jakieś trudności mogły wystąpić. Poza tym zawsze możesz kupić bilet z wyprzedzeniem.

Zamierzasz udać się prosto na lotnisko czy też planujesz zwiedzać Sofię?
 PM off  

#18 PostWysłany: 21 Mar 2014 16:57 

panlukasz napisał(a):

Co do jazdy samochodem, to z Sofii do Burgas jest autostrada. Jedzie się przyjemnie i szybko.

Gdybyś potrzebował jakichś informacji o transferze z lotniska na dworzec, daj znać.

Mam dalej dylemat, jeżeli możesz to napisz czym lepiej się dostać z Sofii do Burgas pociąg czy samochód. Pisałeś że może być problem jeżeli ktoś nie zna Bułgarskiego, wiec tak się zastanawiam czy nie lepiej wynająć auto które podstawią i nie będzie problemu i jeszcze możesz napisać o transferze z lotniska na dworzec. Z góry dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Mar 2014 02:52 
Awatar użytkownika

niebieski
panlukasz napisał(a):
papricana napisał(a):

Z soboty na niedzielę nie powinno być problemu.
W Burgas szczerze mówiąc nie byłem, ale nie sądzę, żeby jakieś trudności mogły wystąpić. Poza tym zawsze możesz kupić bilet z wyprzedzeniem.

Zamierzasz udać się prosto na lotnisko czy też planujesz zwiedzać Sofię?

Mam sobotę na Burgas i niedzielę na zwiedzanie Sofii. Plan napięty, ale już prawie dopracowany. Zastanawiałem się tylko nad transportem pomiędzy miastami. Dzięki za porady.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 22 Mar 2014 14:41 

rzeziol napisał(a):

Mam dalej dylemat, jeżeli możesz to napisz czym lepiej się dostać z Sofii do Burgas pociąg czy samochód. Pisałeś że może być problem jeżeli ktoś nie zna Bułgarskiego, wiec tak się zastanawiam czy nie lepiej wynająć auto które podstawią i nie będzie problemu i jeszcze możesz napisać o transferze z lotniska na dworzec. Z góry dzięki.

Nie odpowiem Ci co lepiej zrobić, bo to zależy od Twoich preferencji. Ale weź pod uwagę:
- godzinę przylotu i wylotu i sprawdź czy nie będziesz musiał zbyt długo czekać na pociąg (dziura między 16 a 22),
- koszt przejazdu - dokładne ceny biletów znajdziesz na bdz.bg (zwykły pospieszny - БВ - kosztuje 17.3 BGN za klasę drugą i 21.3 BGN za pierwszą).

Odnośnie zakupu biletów - przetłumacz sobie co potrzebujesz, wydrukuj i pokaż w kasie. Powinno zadziałać.

Co do transferu to najłatwiej wziąć taksówkę - przy terminalu 2 jest postój OK Taxi, która jako jedyna ma licencję na obsługę lotniska. Koszt nie powinien być wyższy niż 20 BGN.
Opcja druga - autobus. Linią 84 do przystanku Pliska i tam przesiadka na 305 lub 213 do dworca. Bilet jednorazowy kosztuje 1 BGN.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości