Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Gru 2012 02:44 

Witam :) wiem pewnie zaraz się posypią posty, że już było milion razy czy coś, ale spróbuje. Jestem z okolic Warszawy i interesują mnie tylko loty z Modlina. Mam kilka pytań:
Czy na pierwszy lot Budapeszt jest odpowiedni?
Dysponuje małą kwotą pieniędzy dlatego chciałbym w miarę tani kraj (uczę się, 3 klasa LO)
Najlepiej to lot na jeden dzień np rano przylot wieczorem odlot.
Jeżeli nie Budapeszt to co?
Zależy mi głównie na zwiedzaniu, na pierwszy raz tak tylko pochodzić bo wiadomo nie zdążę całego miasta przejść w 1 dzień.
Wszelkie porady, uwagi itd. mile widziane:)
Dziękuje!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚 Wakacje all inclusive w Egipcie od 2624 PLN 🍹🍉 Loty z 10 miast + 4* hotel przy plaży 🐠🐚
Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️ Piękna włoska wyspa w wydaniu lux ✨🥂 All inclusive na Sardynii za 1889 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel) ☀️🏖️
#2 PostWysłany: 28 Gru 2012 03:11 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
Krajów: 15 / 7.0%
srebrny
Budapeszt jest odpowiedni, ale nie ma niestety opcji typu rano wylot--->wieczorem powrót. Najlepiej zainwestuj w przynajmniej jeden nocleg, chyba, że zależy Ci na samym locie, spacerze i powrocie do Modlina to dobrym miejscem będzie np. Luton(jest spory shopping mall w centrum) . Wizzair lata tam 3krotnie w ciągu dnia i ceny są przyzwoite. Co do takich jednodniowych wypadów możliwy jest też Liverpool bądź Charleroi kombinując z Wizzairem i Ryanairem. Musisz wziąć pod uwagę, że wiele lotnisk z danym miastem wiąże jedynie nazwa i dojechanie z nich do samego centrum to kawałek czasu i kawałek $.

#3 PostWysłany: 28 Gru 2012 03:21 

Nakręciłem się na Budapeszt :) Dzięki:)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Gru 2012 03:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tego co na szybko widzę to nie ma możliwości lecieć na 1 dzień do Budapesztu, bo Ryan lata w PON/WT/CZW/SOB a Wizz w ŚR/PT/NIEDZ. Przy czym noclegi w Budapeszcie są bardzo tanie (HostelWorld / HostelBookers).
Nie byłem nigdy samolotem na Węgrzech, ale miałem okazję odwiedzić Budapeszt i myślę, że jest to bardzo dobry wybór. Co więcej lotnisko jest dobrze zlokalizowane, więc unikniesz dodatkowych (często potężnych) kosztów.

Nie jestem pewien czy lecisz z kimś czy sam. Ale dobrze jest mieć jakiegoś kompana, szczególnie na 1. lot. W maju miałem ten sam problem (2 klasa LO wtedy to tym bardziej każdy się bał). Zupełnie nikt nie chciał lecieć. W końcu znalazłem kumpla z podobną pasją, teraz gdy przedarliśmy szlaki i 'udowodniliśmy', że da się skoczyć do Amsterdamu za 70zł, czy spędzić tanie wakacje na Malcie na tydzień lub zobaczyć Paryż za grosze NAPRAWDĘ tłumy znajomych co chwile prosi nas byśmy gdzieś ich wzięli. Więc sprawa wygląda tak, że musisz po prostu kogoś przekonać. Myślę, że większości się to spodoba jak tylko spróbują ;)

A jak jesteś z mazowieckiego to niebawem ferie, więc może warto byłoby pomyśleć o jakimś tripie gdzieś dalej, kogoś na pewno znajdziesz.
Ale co do tematu - Budapeszt idealny na pierwszy raz. Połączyłbym na Twoim miejscu Wizz i Ryana.
Np. wylot w sobotę (pełno dat ale dajmy to np:) [taka prawdziwa Weekendówka]
12 Sty godz. 14:45 - 31.00 PLN
13 Sty godz. 16:05 - 22.00 PLN (Discount Club - jeżeli planujesz wiele latać to warto kupić to za te 130zł bo sporo oszczędzisz inaczej to albo kupujesz bilet droższy [tutaj 67,00 zł] albo kupujesz +1 dla posiadacza takiego klubu i dzielisz przez liczbę lecących)

Spanie w hostelach w salach wieloosobowych jest w porządku. Ale mógłbyś też przyglądnąć się tematowi CouchSurfingu. Poznałbyś lokalnych, doszkoliłbyś angielski, w konsekwencji nie płaciłbyś za nocleg. Przy czym to akurat nie jest jakoś bardzo ważne, bo zawsze wypada coś przywieść (prezent), coś kupić na miejscu, za piwko zapłacić itd. w efekcie przy krótkim hostingu wychodzi tyle co za hostel w takim Budapeszcie, ale gwarantuje Ci, że jeżeli tylko trafisz na spoko osobę to spędzisz super czas na wypadzie ;)

Jakbym mógł jakoś pomóc koledze to pisz jakie masz konkretnie jeszcze pytanka ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości