Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 11 Paź 2015 08:42 
Awatar użytkownika

srebrny
tak sobie pomyslalem co bedzie jak wybranka przeczyta wpisy swego wybranca w takim temacie...

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
lubietenstan lubi ten post.

#42 PostWysłany: 11 Paź 2015 09:15 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.6%
niebieski
też staram się być oszczędny, ale są chwilę z życiu kiedy trzeba rzucić groszem i czerpać z tego przyjemność
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 13 Paź 2015 11:18 

Cytuj:
też staram się być oszczędny, ale są chwilę z życiu kiedy trzeba rzucić groszem i czerpać z tego przyjemność

Masz rację ale tu raczej nie chodzi i zmniejszenie budżetu tylko o kupno "lepszej" biżuterii w wyznaczonym budżecie.

Opiszę swoje doświadczenia może komuś się przyda, dotyczą one tylko Apart więc nie mam porównania. Gdy kupowałem pierścionek swojej wybrance też gdzieś z ogłoszenia zakombinowałem platynową kartę 10% zniżki, podczas płatności okazało się iż sam numer nie wystarczy i potrzeba jeszcze imię, nazwisko i miejsce zamieszkania posiadacza. Mimo to jakoś się udało i kupiłem ostatecznie dużo ładniejszy i droższy pierścionek niż ten po który przyszedłem ale w podobnej cenie jak zakładałem. Ale 10% to jeszcze nie jest to co można uzyskać w Aparcie. Od tamtego czasu miałem jeszcze kilka drobniejszych zakupów w Apart wyrobiłem sobie kartę itd.. ale podczas ostatnich dowidziałem się o bardzo ciekawej rzeczy. Końcówki serii które nie są już produkowane są sprzedawane z b. dużym upustem tj. średnio 30% mniej. Te produkty nie są wystawione w gablotach lecz trzeba po prostu o nie pytać. W przypadku pierścionka zaręczynowego zapewne ciężko będzie znaleźć pasujący rozmiar, ale w przypadku kolczyków czy innych świecidełek to naprawdę niezła okazja.

Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 12 Sty 2016 14:48 

Jeśli posiada ktoś jakąkolwiek zniżkę do YES to proszę o wiadomość prywatną. Planuję zakup powyżej 2 000 PLN, więc każda zniżka będzie na wagę złota :)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 12 Sty 2016 14:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Zajrzyj też tu: http://yes.pl/club.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:07 

@Długi, w takich sytuacjach warto zapytać pracownika salonu, jaką on dysponuje zniżką i się dogadać. Polak z Polakiem się zawsze dogada :). Wiele razy kupowałem w ten sposób perfumy na karty hostess, chociażby w Sephorze.
 PM off
Długi uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:09 

Kara napisał(a):
Zajrzyj też tu: http://yes.pl/club.

Kara, widziałem. Dzięki za czujność :)

Może ktoś do wspomnianego klubu już należy, ponieważ zgodnie z regulaminem zniżka obejmuje dopiero kolejne zakupy. A tego typu zakup planuję tylko i wyłącznie jeden ;)

-- 12 Sty 2016 14:10 --

Anonymous napisał(a):
@Długi, w takich sytuacjach warto zapytać pracownika salonu, jaką on dysponuje zniżką i się dogadać. Polak z Polakiem się zawsze dogada :). Wiele razy kupowałem w ten sposób perfumy na karty hostess, chociażby w Sephorze.

Tak też spróbuję, podziękował ;)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 525 302
Krajów: 35 / 16.3%
niebieski
Dla ludzi z Krakowa (choć nie tylko) polecam tego jubilera: http://deka.biz.pl/pl/c/Pierscionki/2
Mam od niego obrączki na indywidualne zamówienie, ma atrakcyjne ceny i można się z nim dogadać.

#49 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:59 
Awatar użytkownika

niebieski
@Długi regulamin regulaminem, ale myślę, że min. 5% dostaniesz już przy pierwszym zakupie przy takiej kwocie. :-) Zadzwoniłabym do najbliższego salonu i dowiedziała się, do jakich ustępstw są zdolni. PS Jeśli jesteś z W-wy, to w tym w Arkadii mają b. dobre podejście do klienta.
 Profil Relacje PM off
Długi uważa post za pomocny.

#50 PostWysłany: 12 Sty 2016 16:03 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
Krajów: 38 / 17.7%
srebrny
zawsze możesz też podzwonić po okolicznych salonach i powiedzieć co Cię konkretnie interesuje i spytać na jaką zniżkę możesz liczyć
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 12 Sty 2016 16:04 

Podobno w Dubaju złoto jest tanie, bo nie ma VAT i cła.
http://www.abcdubaj.pl/zakupy-w-dubaju/zloty-suk.html
 PM off  

#52 PostWysłany: 13 Sty 2016 15:50 

Kara napisał(a):
@Długi regulamin regulaminem, ale myślę, że min. 5% dostaniesz już przy pierwszym zakupie przy takiej kwocie. :-) Zadzwoniłabym do najbliższego salonu i dowiedziała się, do jakich ustępstw są zdolni. PS Jeśli jesteś z W-wy, to w tym w Arkadii mają b. dobre podejście do klienta.

Kara, trafiłaś w punkt. Arkadia to najbliższe mi lokalizacyjnie CH, wielkie dzięki! :)

-- 13 Sty 2016 14:51 --

Higflyer napisał(a):
Podobno w Dubaju złoto jest tanie, bo nie ma VAT i cła.
http://www.abcdubaj.pl/zakupy-w-dubaju/zloty-suk.html

Dzięki Higflyer, Dubaj może przy innej okazji ;)
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#53 PostWysłany: 18 Sty 2016 16:16 
Awatar użytkownika

W tych wiekszych sieciach takich jak Apart czy Kruk również można negocjować?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 18 Sty 2016 16:34 

Jesteś z Krakowa? Myślę, że mógłbym pomoc coś ;-)

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 18 Sty 2016 16:46 
Awatar użytkownika

niebieski
@benx zobacz, jakie rabaty są skłonni dawać i podzwoń/ pochodź...
http://www.apart.pl/pl/klient,Polityka-rabatowa
http://wkruk.pl/s,klub-dla-przyjaciol
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 18 Sty 2016 17:47 

Szukałem pierścionka zaręczynowego, tak do ceny 2000 pln. Po zwiedzeniu kilku salonów i kilku jubilerów pojechałem jeszcze do Factory Annopol - jest tam salon Apart wyprzedażowy - może miałem szczęście ale trafiłem super pierścionek, w poszukiwanym rozmiarze, białe złoto, diamenty 0,31 ct przeceniony z 3100 na 2200. Oczywiście skorzystałem z okazji i teraz co drugi dzień słyszę, że to najpiękniejszy pierścionek :). Warto tam się wybrać - można trafić coś naprawdę w dobrej cenie - wybór jest spory, a jeśli chodzi o rozmiary to o ile dobrze pamiętam to facet powiedział mi, że zmiana rozmiaru jest możliwa, lub ściągnie taki sam z innego sklepu w tej samej cenie.. ale w moim przypadku konieczne to nie było :)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 18 Sty 2016 18:06 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.3%
niebieski
Na przykładzie @Luis Figo już wiecie ile przepłacacie w sieciówkach ;)
Dodam jeszcze że często są to próby typu 333 albo 375 o klasach diamentów nie wspomnę ;) (Px)

Co można zdziałać reklamą ;)

#58 PostWysłany: 18 Sty 2016 18:22 

To jeszcze dodam, żeby uściślić - próba złota 585, masa 2,19 g, czystość brylantu SI2, barwa H, masa 0,31 ct ( 7 sztuk, największy 0,16 ct ). Nie wiem czy to dobre wyniki, ale pierścionek i tak najpiękniejszy :).
Kupując go jeszcze zbytnio nie interesowałem się 'promocjami', ale facet zaproponował mi założenie karty i powiedział, że jakbym miał ją wcześniej to zniżka byłaby większa, o targowaniu się na miejscu nawet nie pomyślałem, bo cena wydawała mi się i tak bardzo dobra w porównaniu z tym co widziałem wcześniej szukając w innych salonach, równiez Apartu, ale nie tych wyprzedażowych.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 18 Sty 2016 18:45 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
Krajów: 20 / 9.3%
niebieski
@Luis Figo
i o to właśnie chodzi - Ty kupiłeś w dobrej, "realnej" cenie...a i tak na pewno dałeś zarobić sprzedawcy :)
to teraz pomyślmy o tych którzy nie pojechali do Factory i zapłacili 1kPLN więcej

#60 PostWysłany: 03 Lut 2016 15:16 

Loty: 23
Kilometry: 76 062
Krajów: 11 / 5.1%
Pytanie z innej beczki. Lecę z moją przyszłą za miesiąc do Tajlandii i Kambodży. Czy warto taki pierścionek kupić w Bangkoku np., może być taniej niż w Polsce?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 64 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości