Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84  Następna
Autor Wiadomość
#1641 PostWysłany: 20 Lis 2025 22:44 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Hej, mam podobne pytanie jak kolega @Wooolta dość niedawno zadawał, ale od drugiej strony.

Słuchajcie planuję urlop, loty wybrane teraz tylko zostało kupić. Nagle zorientowałem się, że jeden z rejsów na wybranym odcinku ma międzylądowanie w miejscowości x do której zamierzałem dotrzeć innym krajowym połączeniem po wylądowaniu w miejscu y. Oczywiście to na mega plus, bo od razu wybieram lot bezpośredni do y, który w moim przypadku okazał się 800zł droższy niż ten z międzylądowaniem.(no jak...?)

Jaka jest szansa na to, że przy odprawie na lotnisku załatwię, aby mimo zakupionego lotu tańszego do y z międzylądowaniem w x
bagaż nadali do miejscowości z międzylądowania i uda mi się tam po prostu wysiąść?
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#1642 PostWysłany: 20 Lis 2025 22:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
50-50 procent

Albo ci nadadzą albo nie
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
scorpion1077 uważa post za pomocny.

#1643 PostWysłany: 20 Lis 2025 23:05 
Awatar użytkownika

złoty
Uda się na 100% jak będziesz miał tylko podręczny
 Profil Relacje PM off
scorpion1077 lubi ten post.
scorpion1077 uważa post za pomocny.

#1644 PostWysłany: 20 Lis 2025 23:24 

Loty: 74
Kilometry: 109 694
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
kostek966 napisał(a):
Uda się na 100% jak będziesz miał tylko podręczny

No ja się zawsze mieszcze w podręcznym. Jednak narzeczonej na 2 miesięczny pobyt tego nie zrobię. Stąd jak nadaję i swój bagaż zwykle jestem narażony na pogardliwy wzrok i kąśliwe pytanie "to jest pana bagaż rejestrowany...?) Jakbym był pierwszy raz na lotnisku i myślał, że za tą taśmą bagażową jest samolot a ja zaraz odbiorę swoją walizeczkę po drugiej stronie ?.

Tak czy inaczej jeśli się zdecydujemy zaryzykować na pewno napiszę co tam wyszło. Tymczasem śliczne dzięki za szybką odpowiedź ?
 Profil Relacje PM off  

#1645 PostWysłany: 20 Lis 2025 23:41 

srebrny
Jeśli wysiądziecie to i tak bagaż bez was nie poleci, ale nie polecam takiego rozwiązania;-)

#1646 PostWysłany: 13 Sty 2026 17:49 
Awatar użytkownika

Mam takie pytanie dotyczące odwołania lotu - chcę zaspokoić swoją ciekawość po prostu.
Moja koleżanka miała lecieć rano z ALicante do Warszawy lot W61488 o 10.40. Śledziłam lot z Warszawy do Alicante na Flightradar i został przekierowany do Walencji z powodu mgły, jak większość samolotow rano. Potem te wszystkie samoloty wracały z Murcji i Walencji do Alicante i odlatywały w wyznaczonym kierunku, a Wizzair stał kamieniem w Walencji i w końcu lot odwołano. Z tego co zrozumiałam z Flightradara, maszyna odleciała do Warszawy Z Walecji poza rozkładem po 12.00. Koleżanka jest zaopiekowana i leci jutro, a ja mam niezłą zagwozdkę. Dlaczego lot odwołano? Chodzi o czas pracy personelu, jakieś przepisy, koszty? Wszystkie inne samoloty po postoju w Walencji przyleciały do Alicante, a Wizzair nie. Będę wdzięczna, jak ktoś znający się w temacie objaśni.
 Profil Relacje PM off  

#1647 PostWysłany: 13 Sty 2026 18:02 

Loty: 18
Kilometry: 27 839
Krajów: 5 / 2.3%
niebieski
by AI:
Cytuj:
Gdy Twój lot jest odwołany na lotnisku,
skontaktuj się z obsługą linii lotniczej, aby uzyskać informacje o opcjach: zwrot biletu lub lot zastępczy; zachowaj kartę pokładową i wszystkie dokumenty, a jeśli przewoźnik oferuje lot zastępczy, żądaj opieki (posiłki, napoje, hotel, telefony) i zbieraj paragony za wydatki; w przypadku odwołania z winy linii (mniej niż 14 dni przed wylotem), ubiegaj się o odszkodowanie 250-600 euro.
Na lotnisku:
Informacja i wybór: Udaj się do stanowiska linii lotniczej i dowiedz się o przyczynie odwołania. Masz prawo do wyboru: zwrot pieniędzy lub kontynuacja podróży innym lotem

#1648 PostWysłany: 13 Sty 2026 18:10 
Awatar użytkownika

Wiadomo, że linia lotnicza będziecie tłumaczyć mgłą, ale może ktoś doświadczony w operacjach lotniczych orientuje się, dlaczego Wizzair wybrał odlot do Warszawy z Walencji zamiast zabrania pasażerów oczekujących w Alicante. Pytanie czysto merytoryczne, koleżanka sama o siebie zadba.
 Profil Relacje PM off  

#1649 PostWysłany: 14 Sty 2026 05:09 

srebrny
A skąd ma ktokolwiek z nas znać przyczyny? Tego nawet nie wiedza pracownicy W6, poza nielicznymi decydentami i CC tego lotu.
Ogolna odpowiedź brzmi- konieczność operacyjna.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1650 PostWysłany: 14 Sty 2026 21:54 

Szukam czegoś „dalekiego” na listopad, wstępny wybór to terytoria zamorskie Francji, z trzech powodów, darmowy roaming, Euro, żona jest nauczycielem francuskiego.
Wylot z Paryża do Gwadelupy, ceny od 1800 zł linie Corsair i Air Caraibes, ceny podobne, godziny podobne, które lepsza?
Wylot z Paryża na Reunion, ceny od 2400, linie jak w/w plus Air Austral plus French Bee, która lepsza?
Kabinówki wystarczą, chodzi o serwis, miejsca obok siebie bez dopłaty itp
Oczywiscie jest jeszcze AF ale cena 10-20 % wyższa
 Profil Relacje PM off  

#1651 PostWysłany: 03 Lut 2026 15:27 
Awatar użytkownika

Witam,

planuję taką trasę na czerwiec / lipiec
17.06 POZ do ICN (przez FRA)
19.06 z ICN do KIX (pod wieczór)

powrót
01/07 z NRT do ICN
04/07 z ICN do POZ

i moje pytanie, na powrocie mam spory zapas czasu w razie jakiegoś przesunięcia ze strony Lufthansy, to czy wylot z Seulu warto przesunąć o jeden dzień (z 19 na 20.06)?
Czy raczej nie ma się czego obawiać?
 Profil Relacje PM off  

#1652 PostWysłany: 03 Lut 2026 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Jeśli masz na osobnych rezerwacjach to zawsze warto mieć zapas. Z drugiej strony ja miałem niby zapas, a mimo tego nie było czym dolecieć na lot który był na osobnej rezerwacji i za zmianę poszło 1100 PLN. Tylko u mnie to długi lot, więc sytuacja zgoła odmienna. Niemniej zawsze może się zdarzyć problem i mnie w 604 locie spotkała pierwszy raz taka sytuacja
 Profil Relacje PM off  

#1653 PostWysłany: 03 Lut 2026 16:40 
Awatar użytkownika

rezerwacje osobne, nie znalazłem możliwości połączenia w jeden bilet pomimo, że są w tej samej grupie (Star Alliance)
POZ ICN - LH
KIX NRT ICN - Asiana Airlines
 Profil Relacje PM off  

#1654 PostWysłany: 08 Lut 2026 14:33 

niebieski
Mam pytanie do rodziców podróżujących z maluchami ✈️
Planuję lot trwający ok. 11 godzin z 8-miesięcznym dzieckiem (trasa NYC–HNL / Hawaiian Airlines bezpośredni lot).
Czy ktoś z Was leciał z niemowlakiem na tak długiej trasie lub podobnej?
Jak dzieci znoszą taki lot — czy jest w miarę komfortowo, czy jednak lepiej nie ryzykować?
Zastanawiam się też nad kołyską dla dziecka — czy rezerwuje się ją online przy zakupie biletu, czy trzeba dzwonić bezpośrednio do linii lotniczej?
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie doświadczenia i wskazówki. Dziękuję!

#1655 PostWysłany: 08 Lut 2026 14:55 

niebieski
Każde dziecko to indywidualny byt i reguły nie ma,ale maluchy często lepiej znoszą trudy podróży niż 2-3 latki. Sporo pewnie z tych godzin prześpi w objęciach rodzica .Ważne by był smoczek ,jedzonko, ulubiona zabawka i maluch był w trakcie lotu zdrowy .
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#1656 PostWysłany: 18 Lut 2026 20:42 

Cześć,
Chcę kupić bilet multi-city Kraków - Calgary, Calgary - Chicago i Chicago - Kraków. Najsensowniejsze (i cenowo i czasowo) połączenia do Calgary pokazuje mi LOTem/Lufthansą do Chicago i przesiadka na lot WestJet WS1611 do Calgary (2h czasu na ORD). Skyscanner/kayak i strony do których docelowo prowadzą nie pokazują żadnego ostrzeżenia o przesiadce na własne ryzyko (jak to jest przy lotach Ryanairem na przykład). Oczywiście nigdzie też nie ma informacji wprost czy będzie to na jednym bilecie...
Ktoś leciał może na tej/podobnej trasie? Jest szansa że to rzeczywiście będzie na jednym bilecie z gwarantowaną przesiadką?

Na stronie LOTu pokazuje mi inne połączenia z ostatnim odcinkiem z Toronto i lotami AirCanada albo właśnie WestJet ale to inne połączenie i może tam to będzie na jednym bilecie a przez ORD niekoniecznie?

#1657 PostWysłany: 03 Kwi 2026 18:09 

Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Mam zaplanowany wyjazd do Uzbekistanu z biurem podróży z przelotem rejsowym. Przewoźnik to LOT. Od 01.04 nie odbył się żaden lot bezpośredni z Warszawy do Taszkentu, wszystkie są odwoływane niecała dobę wcześniej (LO 189). Dzwoniłam do LOTu i usłyszałam, że do 10.04 mają wszystkie loty do Taszkentu zablokowane i że nie można na nie kupić biletów. Na pytanie, co to oznacza usłyszałam, że te loty się nie odbędą, choć jeszcze nie są odwołane. Może mi ktoś wytłumaczyć z czego wynikać może to blokowanie lotów i odwoływanie ich w ostatniej chwili? Dlaczego skoro już wiedzą że te loty się nie odbędą nie odwołują ich od razu? Jakieś pomysły?
 Profil Relacje PM off  

#1658 PostWysłany: 03 Kwi 2026 18:56 

Loty: 1130
Kilometry: 1 121 324
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Rzeczywiście dość groteskowa sytuacja, bo będą musieli (choć pewnie znając LOT po dłuższej batalii) wypłacić odszkodowanie 600 EUR każdemu pasażerowi z tych odwołanych lotów.

#1659 PostWysłany: 04 Kwi 2026 00:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie sądzę, bo przyczyną jest brak zgody władz Uzbekistanu na wykonanie rejsów, a ta przyczyna zwalnia z obowiązku odszkodowania. Uzbekistan szantażuje LOT, żeby móc latać do PL i zgarnąć więcej slotów w Warszawie.
 Profil Relacje PM off
elizekk uważa post za pomocny.

#1660 PostWysłany: 12 Cze 2026 13:41 

Hej, potrzebuję zaplanować i porobić rezerwacje na 2027 rok na Krecie. Lot będę musiał później dopasować. Zastanawiam się czy jest jakieś narzędzie, którym mógłbym wyszukać w jakich dniach odbywały się tam loty w ciągu kilku ostatnich lat, np. Enter Air lub Ryanair. Możecie coś podpowiedzieć? W płatnej wersji flightradar pewnie by się dało, ale może jest jakaś darmowa opcja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1666 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 80, 81, 82, 83, 84  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 6 gości