Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Maj 2017 20:55 

Loty: 18
Kilometry: 113 707
Krajów: 10 / 4.7%

Dokąd
  • Sydney/pobliskie miasto

Data wylotu
  • 21.12.2017

Data powrotu
  • 06.01.2018

Długość pobytu
  • Około 2 tygodnie

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • 4.776 EUR z Warszawy, 2 przesiadki (LOT + Cathay Pacific)

Dodatkowe informacje
  • Witam,
    szukam biletów do Sydney na okres świąteczno-noworoczny, tak żeby zminimalizować urlop ale mieć możliwie dużo czasu (wiem, że to i tak za mało).
    Preferowany wylot z Warszawy, a dolot do Sydney, aczkolwiek pobliskie miejscowości też dadzą radę, jeśli wiązałoby się to z jakąś realną oszczędnością.
    Będę wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi i propozycje!
    Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#2 PostWysłany: 31 Maj 2017 14:31 
Awatar użytkownika

Loty: 82
Kilometry: 161 171
Krajów: 23 / 10.8%
1100 taniej, ale nie wiem czy taka opcja wchodzi w grę

Załączniki:
prg.JPG
prg.JPG [ 26.17 KiB | Obejrzany 2312 razy ]
 Profil Relacje PM off
MattKa lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Cze 2017 14:48 

Dzięki Adam Molecki. Cena, którą wskazałem to EUR i dotyczy 4 osób już. W PLN znaleźć można jednak to połączenie za nieco ponad 18k więc choć Twoja propozycja wciąż wychodzi około 1k taniej na głowę, wymaga sporo przemieszczania przed i po locie (mieszkamy w Warszawie, a bazę wypadową mamy w Sydney) więc raczej się nie sprawdzi. Tak, czy inaczej doceniam :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Cze 2017 15:37 
Awatar użytkownika

Loty: 198
Kilometry: 399 172
Krajów: 41 / 19.2%
srebrny
4776 Eur to jakieś 20 tysięcy zł.
Załącznik:
PRGSYD.png
PRGSYD.png [ 29.15 KiB | Obejrzany 2212 razy ]

Może jednak warto uderzyć z Pragi? Na powrocie zwiedzanie HongKongu,
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
MattKa lubi ten post.

#5 PostWysłany: 02 Cze 2017 09:41 

Rzecz w tym, że podróż musi się odbyć kosztem jak najmniejszej ilości dni pracy, czyli max 7 stycznia powinniśmy być już w Polsce. Z kolei wyloty spoza naszego kraju "zużywają" czas, który moglibyśmy spędzić w Australii. Nie zrozumcie mnie źle - nie wybrzydzam i doceniam Wasze propozycje ale grafik jest dość napięty więc chcemy z tego wycisnąć ile tylko się da ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Cze 2017 10:44 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Przy tak niewielkiej elastyczności jedyne co możecie zrobić to poustawiać alerty i czekac. Może jakieś promo wpadnie itp.. szukanie tańszych biletów zawsze pociąga za sobą jakis kompromis, na który wy widze nie chcecie pojsc. Popatrzcie na Berlin, z Wawy dojedziecie tam w 5h samochodem. Może stamtąd cos znajdziecie. Z Polski z innego miasta nie sądzę byście znaleźli taniej niz z WAW.
 Profil Relacje PM off
MattKa lubi ten post.

#7 PostWysłany: 23 Cze 2017 14:35 

Odgrzebuję ten temat, bo chciałbym Was jeszcze prosić o wyjaśnienie czegoś. Wygląda na to, że zdecydujemy się na loty 15 - 31 grudnia, z Warszawy do Cairns, powrót z Sydney do Warszawy. Taką opcję znalazłem za około 4.300 PLN (gdyby ktoś miał coś atrakcyjniejszego bardzo chętnie zerknę :) ). I tu pytanie - jakiego pośrednika polecacie na zakup biletów i jak oceniacie flipo, bo tam właśnie znalazłem ww. opcję. Czy są jakieś haczyki, na które trzeba uważać przy takiej rezerwacji? Czy takie kombo - to będzie w sumie chyba 5 lotów, jest ze sobą połączone, tj. odwołanie jednego z nich powoduje konieczność "załatwienia" przez pośrednika uzupełnienia powstałej luki? Będę wdzięczny za info!!

Jeszcze coś - pytanie jak działa esky, bo może poprzez nich zarezerwowałbym te loty. Dzięki!!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 23 Cze 2017 15:19 

niebieski
Tu masz taniej o 1000zł/osobę.

Załączniki:
waw-syd.JPG
waw-syd.JPG [ 93.34 KiB | Obejrzany 1857 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Cze 2017 19:35 

Bilety, o których pisałem wcześniej kupione więc temat można zamknąć, dziękuję wszystkim za (p)odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości