Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Gru 2017 11:08 
Awatar użytkownika

1) Interesuje się ostatnio Korsyką. Wiem już, że można kombinować bezpośredni lot z Berlina do Bastii, jednak chętnie się dowiem, czy z max 1 przesiadką wyjdzie taniej? Jeżel tak, to jakie loty/kombinacje przesiadkowe mam obserwować? Ktoś przerabiał najtańsze rozwiązania i podzieli się doświadzeniem - wskazówką?"

Czy jednak trzymać się bezpośredniego lotu z Berlina? Jeżeli z Berlina, to jaka cena 2 strony jest już atrakcyjna? Poniżej 300 zł, a może mniej?

Termin - wrzesień/październik lub czerwiec

Dopuszczalne lotniska "startowe" - BERLIN, POZ, WAW, WMI, GDN

2) Z waszej obserwacji, gdzie najczęściej najtaniej zarezerwuje hotel/apartament? Booking, airbnb a może inny pośrednik? Nie wchodzi w grę bezpośredni kontakt.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 02 Gru 2017 14:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 955 139
Krajów: 60 / 28.0%
patrząc na twoje terminy mogę zasugerować jeszcze jedno rozwiązanie trudniejsze logistycznie, ale z szansą na bardzo tani lot OW: od połowy czerwca do połowy września Wizzair lata z Warszawy do Alghero na Sardynii - ostatni wylot we wrześniu i pierwsze powroty w czerwcu można zakupić nawet za 44 zł. Z Porto Torres z kolei możesz płynąć promem na Korsykę i drugi lot ogarnąć z lotnisk korsykańskich.
hicarian lubi ten post.
hicarian uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 02 Gru 2017 14:58 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 73 / 34.1%
niebieski
Jako że w tym roku byłem to dodam że najtańsze noclegi są na booking ale poza miastami turystycznymi. Ja miałem bazę w Ajaccio. Spałem przez airbnb.

Jest sporo czas na zakup. Ja akurat leciałem Volotea za 0.97e za każdy bilet na trasie Tuluza-Ajaccio-Beauvais. W ich promo często są bilety za 15e. Do Tuluzy i z Paryża łatwo się dostać.
 Profil Relacje PM off
hicarian lubi ten post.

#4 PostWysłany: 02 Gru 2017 15:32 

Zbanowany
niebieski
-- 02 Gru 2017 15:04 --

spoglądam od 2 lat na Bastię poprzez Easyjet z Berlina i jak masz okazję wziąć bezpośredni za 300pln to raczej się nie zastanawiaj. Co do noclegów szukałem tylko poprzez Booking i interesowały mnie apartamenty. Ceny na jesień zawsze były wyższe od wiosennych i w porównaniu do Sardynii byłem mocno rozczarowany wysokoscią. Może trafisz lepiej.

-- 02 Gru 2017 15:24 --

przy okazji spojrzałem na prom z Sardynii na Korsykę na losowy dzień w czerwcu, Cena 28 euro za osobę

-- 02 Gru 2017 15:32 --

kiedyś jeszcze przerabiałem temat Korsyki poprzez lot EasyJet do Nicei bo często można trafic naprawdę tanio(poniżej 60 euro w dwie strony) i promem z Nicei na Korsykę. Jednak wychodziło zbyt drogo przynajmniej na okresy które wybierałem.
 Profil Relacje PM off
hicarian lubi ten post.

#5 PostWysłany: 02 Gru 2017 16:01 
Awatar użytkownika

joael napisał(a):

Jest sporo czas na zakup. Ja akurat leciałem Volotea za 0.97e za każdy bilet na trasie Tuluza-Ajaccio-Beauvais. W ich promo często są bilety za 15e. Do Tuluzy i z Paryża łatwo się dostać.

Ciekawy pomysł. Jak rozumiem np. z WMI do Tuluzy i tam Voloteą szukać okazji na trasie TUL-Ajaccio?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości